Na hát olvasgatom a hozzászólásokat, Az utolsó skót király hatalmas egy film

; a Pokol konyháját pedig fél éve keresem a neten, most végre adta a tv, erre a mamám nem hajlandó átkapcsolni a Fásy-szupersztár című tehetségkutató vagy inkább emberkínzó műsorról.
Időzített gyilkosság
Afféle krimi, aminek tök jó a története, nem rosszak a színészek, ám valami mégis teljesen elcseszi a képet: amatőr!
Gyűlölöm, ha a nézőt hülyének nézik, és mindent nyolcszor megmutatnak, mintha gyengeemléjűek lennénk és nem értenénk már elsőre se. Amúgy Cuba Gooding Jr. játssza a főszerepet, igazán átlagosan, ám megkapta Anger Zsoltot, aki mégis szimpatikussá teszi (ojjé Ewan McGregor!). Magával a filmmel nem lenne baj, mivel ügyesen keverik a szálakat, a történet érdekes és szerintem ez az időutazós dolog egész jól meg lett oldva, csakhogy valami nagyon hiányzik, nincs "gerince" a filmnek. Hát ez van. Ja azért kap hetest, mert a zene nagyon jó volt.
7/10
Az élet szép
Hetek óta volt itt téma ez a film, és kedvet kaptam megnézni, pedig még nyár elején láttam és azóta a gépem bedöglött, azért ott lapult a kicsike egy pendrive-ban. Bár nem tudom, ehhez hogy lehet kedvet kapni.
BarcaFan egyszer három tőmondatban megfogalmazta a lényeget, ezt nem is tudom felülmúlni, de kitérnék rá, hogy Roberto Benigni tényleg egy zseni, a történelem egyik legnagyobb szörnyűségét egy más szemszögből próbálja elhitetni a kisfiúval és a saját maga karakterével, ám néha felcsillan a szeme, és nagyon jól tudja, hogy mi is a büdös helyzet. A vége pedig szerintem egyszerűen felemelőre sikeredett. Pluszpont, hogy ilyen szép, bájos kisfiút még nem láttam filmben.
Eleinte humoros, de később hihetetlen drámai mélységekbe torkollik, könnyeztető(bár engem most sem ért el), és gyönyörű alkotás.
(hehe 1997 az én évem)
10/10
Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész
Vagy egyszerűbben: HP 7/2
A Harry Potter egy kultusznak számít, és ezzel a filmmel meg is koronázta az eddig felépített gyönyörű mesevilágát. Nem is tudok nagyon megszólalni, mivel sokkal gyengébbet vártam, a hatodik és a hetedik rész után, mégis izgalmas, látványos, ha kell érzelmes vagy vicces, tökéletesen összerakták a franchise zárását. David Yates még mindig nem tudta legyőzni számomra Alfonso Cuarónt, a harmadik rész nem csak az utánozhatatlan Harry Potter hangulatot ötvözte Chris Columbus gyermeki bájával, amit az első kettőben érezhettünk, hanem még egy fantasztikus alkotást is összehozott az azkabani fogoly történetében. Az a legjobb rész a kis szemüveges varázslótól, és szerintem ez a második legjobbra sikeredett. Három főszereplőnk már szerintem mindenki szívéhez hozzánőtt, nem lehet őket nem szeretni, színészi alakításokban pedig kiemelném Tom Feltont, aki a hatodik és hetedik rész egyetlen öröme volt számomra hiteles alakításával, valamint Alan Rickmant, akinek karaktere ezzel az epizóddal teljesen más szemszögbe került a világ számára, valamint azt a kevés érzelmi jelenetét is fantasztikusan játszotta.
A Harry Potter báját itt már kevésbé lehet fellelni, talán ha felcsendül a jó öreg John Williams által komponált dallam (most Alex Desplat vette át az irányítást, meg kell mondjam, bravúrosan), esetleg mikor Maggie Smith fél percre visszaadja a régi hangulatot (mikor legyőzi" Pitont). Smith egyébként mindig az egyik kedvenc karakteremet formálta, most is mosolyogtató pillanatokat adott nekem. Az külön öröm, hogy kedvelt színészem Gary Oldman is feltűnt egy kevéske időre.
Szóval ezt igencsak jól összehozták, de sosem tudom feledni Alfonso Cuarón mesterművét, így:
9,5/10