A Marvel filmjei után úgy éreztem, hogy jó lenne adni egy esélyt a DC-nek is. Bevallom őszintén, hogy nagyon előítéletes voltam ezekkel a filmekkel, mivel eddig mindenhol azt hallottam, hogy a Marvel filmjei mennyivel jobbak. Ennek ellenére egy óriási pozitív csalódás volt a DC. Számomra ezek a filmek sokkal jobban bejöttek, mint a Marvel sok filmje minden szempontból. Először a nem DC univerzumos filmeket néztem meg. Az 1989-es
Batman szériával kezdtem. Ahhoz képest, hogy ezek a filmek már 25-30 évesek egyáltalán nem voltak rosszak, sőt! Az 1992-es
Batman visszatér kifejezetten tetszett, és szerintem a látvány még ma is simán megállná a helyét bármelyik mozivásznon. Ezt követte a
Macskanő Halle Berry főszereplésével, amiben ugyan voltak negatívumok, viszont egy egészen elfogadható filmnek nevezném, mert cseppet sem volt unalmas. A
Batman: Kezdődik, valamint a
Superman visszatér filmek őszintén nem lettek a kedvenceim, hiába voltak látványosak, valahogy nem tudták lekötni a figyelmem. Ennek ellenére a
A sötét lovag, és
A sötét Lovag – Felemelkedés filmek valami brutálisan jók lettek. Az utóbbi filmnél volt az, amikor azt mondtam, hogy ez már meghaladja a Marvelt, és nem tévedtem. Közben megnéztem a
Zöld Lámpást is, ami egy elég érdekes és látványos film volt, viszont nem tudta azt a színvonalat hozni, mint a Christian Bale féle
Sötét Lovag. Az utolsó nem DC univerzumos film, amit láttam természetesen a
Joker volt. Ennek a filmnek őszintén nem sok reménnyel álltam neki, hisz az előzetes alapján nem tűnt valami nagy számnak. Tévedtem. A
Joker már meghaladja a 12 éveseknek szánt boldog szuperhős filmeket, hisz Joker sem egy szuperhős, és amint kiderült nem is egy főgonosz, csak egy áldozat. Úgy gondolom, ez a film önmagában is nagyon megállja a helyét, mivel nagyon elgondolkodtató és izgalmas is. A
Joker-t mindenkinek csak ajánlani tudom!
Ezek után következtek a DC univerzum filmjei, amelyeket már iszonyúan vártam.
Az acélember szerintem egy tökéletes film volt arra, hogy a DC is elindítsa saját univerzumát. Messze látványosabb és izgalmasabb volt a 2006-os
Superman visszatérnél, az is nagyon tetszett benne, hogy megtudtuk Clark származását és láthattuk a Krypton bolygót is. Ezt követően a filmek csak egyre jobbak lettek! A
Batman Superman ellen: Az igazság hajnala valami elképesztően jó film lett, és értékelem benne, hogy a tipikus szuperhős filmekkel ellentétben, itt nem volt happy-end. Az
Igazság Hajnala után jött a számomra legszórakoztatóbb film, a
Suicide Squad. Szerintem ebben a filmben mutatkozik meg igazán, hogy a DC filmjei mennyivel jobbak, mint a Marvelé és mennyire tökéletes a szereplőgárdájuk. Harley Quinn elvitte a showt teljesen és egyértelműen ő volt a film középpontja. Eddig nem ismertem egyáltalán Margot Robbie-t, viszont ebben a filmben megmutatta, hogy milyen zseniális színésznő is ő! A következő film a
Wonder Woman volt, amit megnéztem és annak ellenére, hogy a
Suicide Squad-ot jobb filmnek tartom, szerintem a
WW is simán meghaladja sok Marvel film szintjét. A
SS mellett az
Igazság Ligáját, valamint az
Aquaman-t mondanám az abszolút kedvenc filmjeimnek a DC univerzumból. Soha nem gondoltam volna, hogy egy DC film annyira jó lehet, mint ezek a filmek. Az
Igazság Ligája simán felért egy
Bosszúállókkal, az
Aquaman meg az egyik leglátványosabb film volt, amit mostanában láttam. Elképesztően jók voltak. Végül pedig a
Shazam!-ot néztem meg, ami szerintem a leggyengébb a DC univerzum eddigi filmjei közül, viszont nem nevezném rossznak. Érdekes volt a történet és unalmasnak sem nevezném, viszont eléggé komolytalanná tette az számomra a filmet, hogy a tizenéves gyerekekből lettek szuperhősök.
Tudom, hogy elég hosszú már így is a véleményem, de szeretnék még kitérni a DC filmek pozitívumaira, mert negatívumokat nagyon nem tudnék írni azon kívül, hogy egy pár filmet unalmassá tett a túl hosszú játékidő. Szerintem a legnagyobb pozitívum ezekben a filmekben az a tökéletes szereplőválasztás. Nem hittem volna, hogy a DC olyan nagy színészeket vonultat fel filmjeiben, mint Jack Nicholson, Michelle Pfeiffer, Jim Carrey, Nicole Kidman, George Clooney, Arnold Schwarzenegger, Uma Thurman, Gary Oldman, Morgan Freeman, Anne Hathaway, Jason Momoa stb. A színészek mind tökéletesek voltak és ez volt szerintem az egyik legnagyobb pozitívum a filmekben. A másik dolog, ami nagyon igaz volt a DC filmjeire, az az hogy a minőség és nem a mennyiség a fontos! Itt csak a Marvel univerzum filmekkel tudom összehasonlítani a DC-t. A Marvelnél sokszor több filmet készítettek, szinte már az összes „szuperhőshöz”, melyek közül nem egy film lett nagyon gagyi (gondolok itt például a
Marvel Kapitány-ra, amelyhez még egy normális főszereplőt sem tudtak beválogatni), ami nagyon levett a színvonalból szerintem. A DC filmeknél pedig pont az a jó, hogy kevesebb film van, viszont azokban látszik, hogy rengeteg munka volt és úgy ahogy a színészek, úgy a látvány is a helyén van. Összességében, nagyon örülök, hogy rávettem magam és megnéztem ezeket a filmeket, egy élmény volt látni mindet!
Batman (1989) 10/7
Batman visszatér (1992) 10/8.5
Mindörökké Batman (1995) 10/6.5
Batman és Robin (1997) 10/7.5
Macskanő (2004) 10/8
Batman: Kezdődik (2005) 10/7
Superman visszatér (2006) 10/4
A sötét lovag (2008) 10/8.5
A Zöld Lámpás (2011) 10/8
A sötét Lovag - Felemelkedés (2012) 10/9
Joker (2019) 10/9.5
Az acélember (2013) 10/7.5