Hostiles
7/10
Egy meglepően véres és provokatív western ami a végére kicsit elfárad. Christian Bale a vállán a viszi a filmet remekül alakítja a kemény szövetséges katonát aki az elmondottak alapján több indiánt ölt meg mint a pestis. Úgy gondolom ha a film végig konzekvensen ki tartott volna Bale megosztó karakterének jelleme mellett akkor még jobb film lehetett volna ez. Mert a film úgy indít hogy már én kényelmetlenül éreztem magam amiatt hogy szimpatizálok ezzel a gyilkos katonával.

De pont emiatt mindenképpen érdekes történettel állt elő a film.
De kb. 1 óra után kiderül hogy ez egy ilyen megváltás történet Bale karaterének aki azt a feladatot kapja hogy egy indián törzs vezetőjét kell elkisérnie Montanába mert az öreg főnök halálos beteg és az USA állam engedélyt adott arra hogy a családjával visszatérjenek szülőföldjükre.
A dolog pikkantériája hogy az öreg indián egykor vagy egy tucat társát megölte Bale karakterének. De ugyanígy a katona gyakorlatilag az egész törzset lemészárolta a társaival. Szóval a katonának a halálos ellenségét kell kisérnie az osztagával egy amúgy is veszélyes úton. Azt hihetnénk hogy ebből valóban ki fog hozni valamit a film de sajnos nem.
Az úton egyébként csatlakozik hozzájuk egy asszony akinek az egész családját lemészárolják az indiánok ezzel indít a film és ez a film legerősebb és legjobb jelenete is egyben piszok kegyetlen és durva jelenet. Csettintettem is hogy ez igen ebből a filmből lesz valami.
De a film egy idő után elfárad és bele visznek egy felesleges románcot és sajnos az indiánok is parkoló pályára vannak téve a filmben nem igazán foglalkoznak velük.
Bale és az egyik eléggé meghasonlott katonatársát alakító színész azok akik viszik a filmet.
Jó film de több volt ebben.
Revenge
7/10
Nemtom iszonyat bejött ez a film.

Pedig egy végtelen nagy baromság az egész tele eltúlzott gore jelenetekkel.
De valahogy pont ez tetszett benne.

1000 féle módon lehetne szétszedni a filmet de viszont ha úgy ül le az ember megnézni hogy el engedi a sok abszúrd baromságot akkor egy iszonyat szórakoztató bosszúfilmet kap a helyén. A főszereplő csaj egy igazi tündérbogár aki átváltozik egy vérben tocsogó halálangyalává.
Megaztán nagyon jó jelenetekkel van tele a film remek oparatőri munkát használtak. Jahhh és annyi vér van a filmben hogy gyakorlatilag vérben úsznak a karakterek. Főleg a végén elképesztő ami ott megy. XD Meg van egy bizonyos "szilánkos" jelenet nahh ott én sírtam majdnem! XD
De mondom józan értkrendű felfogással nem szabad megnézni ezt a filmet mert akkor kár belekezdeni bárkinek is.
Mondhatnám hogy egy tipikus francia öncélú trancsíros "horror" szerűség de valahogy mégis van a filmnek stílusa ami miatt én tökre elvoltam vele.
The Ritual
6/10
Olyan volt ez a film mintha a Blair Witch project-et több pénzből és nagyobb stábbal készítették volna el. 4 brit fazon egy őket ért tragédia után elutazik Svédországba valami kalandtúrára és ott a vadonban egyre furább dolgok történnek velük. Valami követi és figyeli őket az erdőben ők pedig egyre jobban bele keverednek az erdő mélyére.
Igazából a film remekül adagolja a feszültséget és ahogy egyre mélyebbre kerülnek a szereplők az erdőben egyre több sötét titokra bukkannak.A helyszín remek hangulatot teremt a filmnek bár ez minden ilyen "erdős" horrornál működik hálás helyszín egy sötét ködös erdő.
De nemtom én egy idő után elvesztem az erdőben valahogy nem igazán kötött le 1 óra után a film és a nagy finálé sem ütött akkorát mint kellett volna legalábbis számomra. De ezzel együtt egy elég jó hangulatú sötét erdős misztikus horror volt ez a film.
Egyszer meg lehet nézni simán.