The Imitation Game
Zseniális! Alapvetően nagy történelmi film és rejtvényrajongó vagyok, a matekot már kevésbé kedvelem, de azért nem kell zseninek lenni az embernek, hogy követni tudja az eseményeket, eléggé szájbarágós amúgy is.
A szereplőgárdát királyul beválogatták, Matthew Goode és Allen Leech tipikus eyecandy pasik, akik értenek is a színészkedéshez, Keira is ott volt igen, de Benedich Cumberbatch!
Fantasztikusan hozta a zseni karaktert, minden egyes mimikájáért Oscart érdemelt volna.
Szegény ötödik kódfejtő srác, aki megmarad a kis babaarcú cukinak elég felejthető volt számomra, amikor utánaolvastam, a fejemhez kaptam, hogy valóban ő s benne volt, annyira megmaradt a háttérben. Charles Dance a komoly és szigorú atyai tekintetet sugárzó arcával került be a filmbe, Mark Stronghoz pedig abszolút közel állt a karakter.
És a zene, óóh a zene! Hamarabb ismertem, mint ahogy a filmet láttam, ha nem lenne Alexandre Desplat, nem is lenne max pontos számomra.
10/10
True Grit - A félszemű
Na, a címbeíráskor majdnem elgépeltem féleszűre,

persze véletlenül. Nagyon vártam már, hogy megnézhessem a filmet, de valahogy nem azt kaptam, amit vártam. Lehet, hogy annyira vártam, (meg a trailer is túl soat mutatott, persze a legjobb jeleneteket

) hogy idő közben túl sokat képzeltem bele ezért csalódtam, de nem tudom eldönteni. A végkifejlet nekem kicsit snassz volt, inkább hatásvadász, egy ilyen hűűmost leesettazállamhogyaJÓkiscsajelvesztetteakezét így ettől a sztoritól most megspórolták a készítők a 10 perces befejezést, az epiógust megoldották egy 2 perces narrációval. Persze, nem lehet minden happy end, és ha nem vetik be ezt a módszert sokkal elcsépeltebb tucat befejezés lett volna, de nekem ez nem jött át.
Jeff Bridges sosem tartozott a legnagyobb kedvenceim közé, az összes filmjében valahogy ugyanazt a lenéző, az orra alá motyogó, morgó, fogpiszkálót a nyelvével egyensúlyozó akcentusos ürgét hozza. Ennek ellenére valahogy mégis egy kis részem által szerethetővé válik. Hailee pedig egész ügyes a kora ellenére, ezt meg kell hagyni.
Nem volt rossz, de ez egyszer nézős kategória.
10/7