400 nap
A trailer-t mikor megnéztem, vártam, aztán valahogy elfelejtődött. Aztán már szinkronosan néztem meg. Elfecsérelt 2 óra az életemből. Nem értettem a lényegét az egésznek. Oké, egy kiképzés, 400 nap, lezárják őket a bunkerbe, majd valami féle posztapokaliptikus szkript, kimásznak, körbe néznek, néhány akciódúsabb jelenet, majd vissza a bunkerbe, és egy üzenet, hogy jól teljesítettek. De... én hiányoltam az elején a bevezetést, a karakterek bemutatását. A karakterek fejlődését sem mutatták egész idő alatt, ami nekem nagyon hiányzott. Aztán pedig, amikor kimásztak a posztapokaliptikus helyre, mindenki meg akarta a fiatalokat támadni. Miért?! Mi történt?! Mi volt ez az egész?! Sajnos Tom Cavanagh izomtrikós jelenete sem adta vissza azt a 2 órát, de szerzett néhány perces fangörcsöt
10/3 (se eleje, se vége...)
Egyiptom istenei
Mindkét (szex)isten miatt megakartam nézni ezt a filmet. Nikolaj a Trónok harca miatt, Gerard pedig egyébként is megfogott. Már a forgatásokat is alig bírtam kivárni, a trailertől viszont nem vágtam hanyatt magam. Akcióban nincs hiány, de szerintem látványilag, történetileg is elég gyenge lett. Nem azt mondom, hogy nem volt jó, de ebből még többet is ki tudtak volna hozni. A látvány elemek egy régi számítógépes játékra korlátozódtak, az akció pedig egy Tom és Jerry résszel értek fel. Akármennyire is kedvelem a főszereplőket, nem szerettem a filmet...
10/4
Amikor kialszik a fény
Ezt igazából csak ajánlásra néztem meg, mert imádom a horror filmeket, aztán mikor szó esett róla, megnéztem a trailert. A lámpakapcsolgatós résztől én is majdnem lefordultam a székemről. Aztán megnéztem. Nem kellett volna. Azt hittem félelmetesebb. Nem volt összerakva rendesen, nem tudtam követni, hogy most mi van? Ha fél másodpercre is elfordítottam a fejemet, mert egy légy bezümmögött, a fonalat elvesztettem. Az eleje még rémisztőnek is nevezhető, de utána semmi olyan nem volt benne, amitől úgy megrémültem volna. Tudtad, hogy ha sötét lesz, akkor lesz valami félelmetes benne. Nem jó az ilyen kiszámíthatóság az ilyen filmeknél. A vége azonban. Én bevertem az asztalba a fejem, és sírva röhögtem. Ennyi?! Ettől még én is jobb végkifejletet írtam volna. De ez valami... jesus
10/5
A függetlenség napja - Feltámadás
Az első részt imádtam, Will Smith tipikus jelenetével. Az szórakoztató, és akciódús is volt. Azonban nem mondhatom azt, hogy ez nem volt ugyanolyan. Nagyon jól összerakták, először féltem, hogy mit tudnak ebből kihozni, mit tudnak még alakítani rajta. Liam Hemsworth isteni volt a filmben, azonban az ő jeleneteitől akadtam ki mégis a legjobban. Igaz, hogy a karaktere állandóan kockáztat, és végül sikerül a legjobbat kihozni belőle, de a falnak mentem, mikor a legelején 'hős és bátor vagyok' jelenet véget ért. Néhol összecsuklott a film, némelyik jelent pedig értelmét vesztette nálam. Viszont ettől függetlenül nagyon tetszett, nem unatkoztam a film alatt. Kíváncsi vagyok, hogy mit fognak még kihozni ebből, hiszen biztosan lesz még egy része.
10/9