Starity

Milyen filmet láttál legutóbb? II.

710 oldal 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2016. június 28. 16:13 #13641
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Alice Tükörországban (Alice Through the Looking Glass - 2016)

A mozijegy árát megérte, ezen kár is lenne vitatkozni. Már legalább egy hét eltelt, hagytam leülepedni a filmet és bár pozitív élményekkel gazdagodva ballagtam ki a moziteremből, mégis így utólag visszanézve valami hiányzott belőle. Mia és Johnny iszonyú jól alakított, fantasztikusak voltak a jelmezek, a CGI kifogástalan volt. Olyan látványt tártak a néző elé, hogy néhol az állam is leesett, de mindez kevés volt. Talán az a legfőbb bajom ezzel, hogy nem Tim Burton keze nyomát láttam. Nem volt meg benne az a sötét, nyomasztó lidérces stílus, mint ami általában Burton munkásságát jellemzi. Az első rész valóban túlzottan komor hangulatú, és pont ez okán emelkedett ki a többi mesefilmek újragondolásától. Ebben viszont inkább a könnyedségre és a humorizálásra fókuszáltak, és az emberek nem értették, sőt mi több nem is ezt várták ettől a filmtől. Azt hiszem én voltam az egyedüli ember a moziterembe aki kuncogott a poénokon. Kifejezetten tetszett, hogy többet megtudunk a Kalaposról no meg Iracebeth-ről, sőt mi több az utóbbinak nagyon örültem. Tetszett az, hogy átvitt értelemben, de szó esett a tér-idő meghajlításáról, az időben való utazásról (amúgy is közkedvelt téma nálam mostanság) és arról, hogy ami már egyszer megtörtént, azon változtatni nem tudsz, de tanulni belőle igen. Anne Hathaway pedig gyönyörű volt, imádtam! wub.gif

10/7 - Az első rész sokkal jobban tetszett, de ez sem volt rossz. Kellemes időtöltés volt és nem érzem pénzpazarlásnak.

Diva (Burlesque - 2010)

Őszintén bevallom nektek egyedül Christina Aguilera vett rá arra, hogy megnézzem. A filmnek volt egyfajta hangulata, és rádöbbentem, hogy szeretnék olyan gyönyörű nő lenni, mint Christina. Kb. az egész két órás játékidő alatt csak csodáltam, hogy milyen szép nő. ohmy.gif Olyan hangja van, hogy még mindig kiráz a hideg, és színésznőnek sem utolsó. Nagyon tetszett az alakítása, bár azt meg kell hagyni, hogy karaktere néhol egy idegesítő hisztis p*csa volt, pláne amikor Tessel rikácsolt. Kajak zavart. blink.gif Cher korához méltán még mindig gyönyörű hölgy, a hangja meg szintén awh... imádtam őket együtt. A film története eléggé gyengus volt, kiszámítható, de késő esti szórakozásnak tökéletes volt a tegnapi fárasztó napot követően. A dalok fantasztikusak voltak, a jelmezek és a sminkek szintén briliánsak, szóval ez a film nekem inkább a szememnek és a fülemnek készült, hisz csak csodáltam az öltözékeket és élveztem füleimmel a régi stílusú dalokat. Nem nagy cucc és nincs is hatalmas mögöttes tartalma.

10/7 - Szórakoztatni szórakoztatott, ez tény. Talán, ha Xtinát akarom megcsodálni elő fogom venni. Tetszett, ám mélyen nem érintett meg. Ha zenés filmet akarsz nézni langyi sztorival, akkor ez megfelelő, ráadásul első osztályú. A Step up féle sz*rságok a nyomába sem érnek.
3 felhasználónak tetszik: habibi, House Of Wax, SmileyZ
2016. június 28. 20:49 #13642
Christo
Christo

StátuszQuot libros, quam breve tempus.
  Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 7844
Csatolások: 21645
Azonosító: 77830
Zootopia / Zootropolis - Állati nagy balhé

Iszonyat élveztem. Végre egy animációs film, amit többször elő fogok venni, annyira szórakoztatott. Egy ideje valahogy a Disney nem tudott előrukkolni számomra maradandóval. De ezen szakadtam a röhögéstől, Nick pedig egy animált rókához képest hot. De még a sztori is eredetinek hatott, annak ellenére, hogy mennyi nyomozós sorozatot nézek. Gondolom, mert animációban még nem nagyon volt ilyen krimis dolog. biggrin.gif Nice job.
10/9
http://67.media.tumblr.com/66d24f13c30726970783edb7e67294d2/tumblr_o88ntzpXaB1vtns04o3_250.gif http://67.media.tumblr.com/79ec92f4e76c46efef82dc8bf053d44f/tumblr_o88ntzpXaB1vtns04o5_250.gif
5 felhasználónak tetszik: Lilah McMurphy, missdaisy, SmileyZ, Shireen, Wyrd
2016. június 29. 11:00 #13643
Hajni és Gézacica
Hajni és Gézacica
Blackpink in your Ari-yuh

StátuszMindenről van véleményem. De mindenki más véleményét tiszteletben tartom.
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 2038
Csatolások: 58
Azonosító: 252466
Szívem érted rapes2.
(spoilerveszély)
Sara bekerült a Juiliard-ra ahol megismerkedik Miles-szal, akiről később kiderül, hogy ott tanít az iskolában. Miles egy bulin látja táncolni Sara-t és megkéri, hogy segítsen neki megrendezni egy zenés-táncos bemutatót. A közös munka közben egyre közelebb kerülnek egymáshoz, de mikor kapcsolatuk épp fénypontját éli, kiderül Miles titka. Innentől Sara csak az iskolai táncóráknak él, hogy bizonyíthasson.

Ahhoz képest, hogy nem láttam az első részt, értettem a filmet, és nagyon tetszett. Jók benne a zenék, a táncok, a drámai fordulatok, és úgy az egész történet magával ránt minket. Csodálatos.

2016. június 29. 11:01 #13644
Csajszikahhh
Csajszikahhh
új tag
Hozzászólás: 61
Csatolások: 10
Azonosító: 248237
Pán smileeee.gif
imádtam a kicsi Pétert nagyon cuki volt
meg Tigrisliliomnak és Hooknak szurkoltam biggrin.gif
2016. június 29. 18:55 #13645
Christo
Christo

StátuszQuot libros, quam breve tempus.
  Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 7844
Csatolások: 21645
Azonosító: 77830
P2 / P2 - A rettegés új szintje

Nekem valahogy kimaradt ez a thriller. Nincsenek benne nagy dolgok, de a színészek jók - Wes Bentley egy jóképű(kinek mi laugh.gif ) pszichopata állat, Rachel Nichols pedig hozza az idegbajos áldozatot. A feszültség megvolt végig, szóval láttam már rosszabbat is.
10/7
1 felhasználónak tetszik: House Of Wax
2016. június 29. 19:14 #13646
An_d_a
An_d_a
inebriant

Státuszwe accept the love we think we deserve
Hozzászólás: 4176
Csatolások: 4784
Azonosító: 146789
Az ördög Prádát visel (The Devil Wears Prada) - 2006

Nem először látom, de ismét kedvet kaptam hozzá. Az üzenete továbbra is elgondolkodtató, és habár a végét még mindig kissé "sötétnek" érzem a kezdethez képest, továbbra is az egyik kedvenc filmem.

10/10
5 felhasználónak tetszik: habibi, Nina 10, bitchina, Shireen, SmileyZ
2016. június 29. 19:17 #13647
Kaliah
Kaliah
a cup of tae with a suga and a kookie

Státusz" You know it all, you're my best friend, the morning will come again "
Hozzászólás: 1185
Csatolások: 9
Azonosító: 227484
Jurassic World
Nálam mnár első látásra nagy kedvenc lett, persze csak a harmadik helyig ért el:) Imádom, egyszerűen... imádom. A színészeket számomra nagyon eltalálták. 10/10
6 felhasználónak tetszik: habibi, Nina 10, bitchina, missdaisy, House Of Wax, SmileyZ
2016. július 01. 20:01 #13648
- törölt felhasználó -    
Edward Scissorhands (1990.)

Még kiskoromban láttam, és akkor még nem igazán fogtam fel, miről is szól. Most viszont újranéztem, és meg kell mondjam, igazi filmélmény volt. Tim Buton egy géniusz. Johnny Depp pedig fantasztikus színész. Minden egyes pillanatát élveztem.
A képi világ fantasztikus volt, a hely amit elénk fest, lenyűgöző. Azt hiszem talán azért fogott olyan különösen meg a film, mert együtt érzek Edrwardal. Nem, nincsenek olló kezeim. De metaforikusan keresztül mentem már azon, amin ő. A megkülönböztetés, az előítéletek... szörnyű.
Természetemhez híven végigbőgtem a végét. De ez csak még jobbá teszi a filmet. Hatással volt rám, a lelkemnek teátrális élményben volt része. Egy pillanatra sem kalandoztam el közben, mert megbéklyózott az egész. Egyé váltam a történettel, ezt okozza egy jó film. És ez a film kiváló volt.
szerelmes vagyok Edwardba, help
ISMÉTLEM: TIM BURTON EGY GÉNIUSZ

10/végtelen

https://66.media.tumblr.com/tumblr_mbabq6ntpp1rf9ia9o1_500.gif
5 felhasználónak tetszik: Nina 10, An_d_a, Gureka10, bitchina, baisée
2016. július 02. 16:51 #13649
Gureka10
Gureka10
queen of clubs

StátuszVengeance
Hozzászólás: 7395
Csatolások: 566
Azonosító: 193928
Lehetnek benne spoiler-es részek!
MissKyloVader: nyugi én is szerelmes vagyok belé.

Legend
Imádom apukámat, amikor előáll azzal a fantasztikus ötlettel, hogy nézzünk filmet este 11-kor. Hát, mondom oké, persze, miért is ne? Először a Visszatérőt akartuk megnézni, de mikor apu közölte, hogy beleunt, a patak csobogásába, elkapcsolta, és beindította ezt a filmet a Legendát. Első gondolatmenetem az volt, hogy na akkor jóccakát fater, én ezt meg nem nézem, de hiába, odaszegezett a film a képernyő elé. Kezdjük azzal, hogy a 60-as években játszódik a történet, és az ott lévő díszletek, jelmezek, minden visszaadja annak a stílusát, hangulatát. Rajongok a régi filmekért, de csak is akkor, ha normálisan van megcsinálva. Hát ez úgy volt. Megismerjük a Kray fivéreket, akik gengszterként élik mindennapjaikat. Természetesen a lányoknak van miért örülnie, mert igen Reginald eszméletlenül jóképű, és igen, össze is jön Frances-sal, aki az egyik kedvenc színésznőm.. Rengeteg cuki szerelemi dolgok történnek ott, még nekem is tetszettek, pedig utálom az efféle filmeket. De aztán minden összedől, és jönnek a problémák, és annyit még elárulok, hogy lesz egy öngyilkos szereplőnk is, sajnos. sad.gif Többet is tudnék még írni a filmről, de az a baj, hogy ezt látni kell ahhoz, hogy értsétek amiket ide írok. biggrin.gif Viszont mindenkinek tudom ajánlani, jó kis film, tele fantasztikus színészekkel, és maga az alaptörténet is nagyon jó, pláne, hogy igaz történet alapján játszódik.
10/100000000*
egy kis ízelítő
4 felhasználónak tetszik: Lady Suzy, bitchina, baisée, missdaisy
2016. július 03. 11:04 #13650
missdaisy
missdaisy
sérendipité
Hozzászólás: 1637
Csatolások: 34840
Azonosító: 249895
X-Men: Apocalypse / X-Men: Apokalipszis (2016):
Imádom a Marvel filmeket, különösképpen az X-ment, és ez a film sem okozott csalódást. Tetszett, ahogy felvezették a történetet, és az egyiptomi mítológiás szál is ütős volt. Apokalipszis elérte a várt hatást, nekem egyáltalán nem volt szimpatikus, és örültem, amikor legyőzték biggrin.gif A Charles-Erik párost még mindig imádom, és az új mutánsok is tetszettek. Sophie Turner ügyesen játszott, de annyira nem volt különleges az alakítása. Famke Janssen ilyen szempontból szerintem jobb Jean volt unsure.gif Egyébként Quicksilver volt a legjobb az egész filmben, imádtam amikor megmentett mindenkit a professzor birtokán, és amikor elmondta Mystique-nek hogy Erik az apja rohog.gif
10/10
2 felhasználónak tetszik: Lilah McMurphy, baisée
2016. július 04. 01:35 #13651
Lady Suzy
Lady Suzy
Hozzászólás: 8501
Csatolások: 349848
Azonosító: 98426
The Conjuring 2 / Démonok között 2. (2016)
Nagyjából két hete néztem meg moziban, hát nem volt életem legokosabb döntése. biggrin.gif Az utóbbi időben annyi igénytelen horrort néztem, hogy szinte felüdülés volt látni egy olyan filmet, amin végre megijedtem. Az első részhez képest picit lassabban halad, de ennek ellenére egy percig sem untam el magam, pedig azért mégiscsak 2 óra 15 perc a játékidő. Szerintem a műfaján belül is kiemelkedik, az alapsztori persze majdnem ugyanaz, mint minden második horrorban, mégis sokkal kreatívabb a szellemekkel és a szörnyekkel, amik megjelennek a történet alatt. Nem mondom, hogy a legijesztőbb film, amit eddig láttam (azért az Insidious 3-at még nem nagyon előzte meg semmi), de voltak benne nagyon para jelenetek. A görbe ember mosolyát a mai napig látom magam előtt.
10/10

Wild / Vadon (2014)
Életem legnagyobb hibája volt, hogy a tavalyi Oscar-filmek közül ezt kihagytam. Nem hozott lázba akkor, olyan filmnek tűnt, amiről elsőre el tudom dönteni, hogy nem tetszene. Most is csak azért gondoltam meg magam, mert múltkor belepillantottam az HBO-n és meghallottam benne az egyik kedvenc dalomat, szóval gondoltam egye fene, adok neki egy esélyt. És mennyire jó, hogy így döntöttem, mert szent isten, ez egy remekmű. Az inspiráló jellegű filmek mindig meghatnak, de ez különösen megérintett. Azóta csak arra tudok gondolni, hogy valahol be kell szereznem a könyvet, mert ezt látnom kell papírra vetve is.
10/1000

Spotlight / Spotlight: Egy nyomozás részletei (2015)
Hatalmas csalódás volt. Mindenki csak áradozott róla, de megnézvén arra jutottam, hogy ez csak egy sima nyomozós dráma, semmi több. Kicsit olyan érzésem van, mintha csak azért kapták volna fel ennyire, mert nem egy mindennapi dolog után nyomoztak - és itt ki is térnék arra, hogy igen, ez egy olyan történet, amit igenis el kell mesélni és amiről tudniuk kell az embereknek, csak valahogy számomra nem jött át. A színészi játékok jók voltak, de amúgy semmi extra.
10/5

The VVitch: A New-England Folktale (2015)
Ezer éve meg szerettem volna nézni ezt a filmet, vártam is, hogy adják a hazai mozikban, de gondolom nálunk sajnos nem igazán van igény az ehhez hasonló filmekre. Valahol meg tudom érteni, nem egy átlagos horrorról van szó, egyáltalán nem az ijesztgetés a célja, sőt, egyedül akkor ugrott egy picit a szívem, mikor a végén a kecskebak megszólalt. Inkább arra összpontosít, hogy az ilyen események milyen hatással vannak egy családra, és ez így is van jól. Kell néha olyan film, ami ebből a szemszögből mutatja be a dolgokat. Különösen tetszett az is, hogy már az elején megmutatták a boszorkányt, de hiába tudtam az egész film alatt, hogy mitől kell félni, a végére ugyanúgy maradt ezer kérdésem, mintha egyáltalán nem mondták volna ki, hogy itt bizony egy boszorkány a gonosz. Összességében a film maga nem ijesztő, de aztán elsötétedik a kép és csak úgy mellékesen megjegyzik, hogy amúgy a történet nagy része írásos beszámolókon, naplókon meg bírósági iratokon alapszik. Na ettől viszont feláll a szőr a hátamon. biggrin.gif
10/8
3 felhasználónak tetszik: habibi, baisée, missdaisy
2016. július 04. 14:19 #13652
Hajni és Gézacica
Hajni és Gézacica

StátuszMindenről van véleményem. De mindenki más véleményét tiszteletben tartom.
Kezdők
Néhány hónappal apja elvesztése után, Olivert összehozza a sora a kiszámíthatattlan Anna-val. A férfi mindig apja, Hal elvesztésével próbál megbírkózni, valamint a halála előtt feltárt titokkal. Hal ugyanis 75 évesen, 44 évnyi házasság után jött rá, hogy valójában meleg, majd összejött egy a fiánál is fiatalabb szeretővel. Oliver az újdonsült szerelem segítségével próbálja helyretenni életét, és rendezni a friss emlékeket, melyeket apjáról szerzett.

Igazán megindító a film. Nagyon tetszett. Sok benne az érzelem, a fordulat, és igazán jók benne a flashback-ek, mint vágásilag, mint elhelyezésileg, és mint történetileg. De azért én nem adnék érte Oscar-díjat. Valahol túl sok benne a zene, valahol pedig nagyon hiányzik, és sikárrá teszi. Remake-ban, talán egy jobb rendezőtől, és kicsit jobb színészektől jobb lehet. A cím nem utal a filmre, nekem erről a címről vígjáték jut eszembe (néhány helyen vígjátéknak is nevezik, ami megtévesztő, mert mégcsak feketehumor sincs benne, és még a tragikomédiát sem éri utol, ez egytől egyig dráma)
Ettől függetlenül jó film. A befejezés azonban nagyon kiábrándító. A film közben vannak ilyen helyzetek, amik illenek is bele, de én végnek olyat vártam, mint az eleje. Más filmekben jó ez a "tudatlanság", hogy nem tudjuk, mi a vége a filmnek, de ebbe egyáltalán nem illett bele. De tényleg, ajánlom minden kedves dráma rajongó figyelmébe!
2016. július 04. 17:45 #13653
- törölt felhasználó -    
Csajok háborúja

Háttértörténetnek csak annyit, hogy szerettem volna egy igazán elcsépelt és gagyi vígjátékot nézni (először a Csajok bosszújával próbálkoztam, ha már folyton összekeverem a két film címét, egyébként azt untam), ezt meg is kaptam. Egy tipikus amerikai-humortalan-cicaharcos film volt, amit egynél többször nem tudnék megnézni.

10/5
2016. július 04. 17:48 #13654
- törölt felhasználó -    
Zoolander 2
Hát már az első résznél nagyon nagyokat nevettem,de a második szerintem sokkal jobb volt biggrin.gif végig nevettem,nem tudtam leállni,oké mondjuk ehhez humorérzék is kell meg az hogy bírd a hülyeségeket,de én mindenkien ajánlani tudom
10/10
2016. július 04. 17:55 #13655
Kaliah
Kaliah
a cup of tae with a suga and a kookie

Státusz" You know it all, you're my best friend, the morning will come again "
Hozzászólás: 1185
Csatolások: 9
Azonosító: 227484
A függetlenség napja 2 - Feltámadás.
Tegnap este néztük meg moziban. Wow, nekem nagyon bejött. Igaz, a látványra épült, de akkor is remek kikapcsolódás volt:) 10/10*
2 felhasználónak tetszik: House Of Wax, missdaisy
2016. július 04. 20:04 #13656
exoverdose
exoverdose
leech

StátuszSzerelemvirágot hajt a szív
Hozzászólás: 2353
Csatolások: 1181
Azonosító: 226704
I Origins - A szem tükrében (2014)
https://67.media.tumblr.com/9e8b7c7bacff370eb6aa5d1e1324d9ea/tumblr_nxm9b83RBy1tugnyfo1_500.gif
Nem az a fajta vagyok, aki holmi kedvtelésből leül megnézni egy filmet. Szinte sosem nézek meg csak puszta unalomból egy alkotást sem, főleg nem vonzanak be a népszerű, vagy a nagyon könnyen emészthető darabok. Párom pár hónapja mesélt az I Originsről, és mivel nagyon hasonló az ízlésünk filmek terén, nekiültem megnézni. Ismét nem kellett csalódnom párom ízlésében. Nem szeretnék spoilerezni, ezért sem kezdem kivesézni a cselekményt, pedig szívesen osztanám meg a gondolataimat. Szinte az egész filmet végig sírtam, magam sem tudom, hogy miért. Talán azért is volt rám ekkora hatással, mert valahol úgy éreztem ez a film rólam is szól valamilyen formában. Miután megnéztem, órákig a fejemben ragadt a témája, a benne felvetődő kérdések és még sorolhatnám.
Aki kedvet kapott a megnézésére, annak csak azt tudom ajánlani, hogy NE nézze meg az előzetesét, és a film leírását is hanyagolja lehetőleg, mert tele van spoilerrel, ami pont elveheti a film varázsát.

10-ből 11-et kap tőlem, és ezzel felkerül az általam legkedvesebb filmek listájára.
2016. július 05. 02:02 #13657
- törölt felhasználó -    
Deadpool

Már a premier időszakában terveztem megnézni ezt a filmet, csak akkor éppenséggel nem volt erre lehetőségem, így hanyagoltam. Egyre több Marvel (és DC) film kelti fel az érdeklődésemet, és látva, hogy mennyi jó értékelést kapott megigértem magamnak, hogy valamikor mégis időt fogok rá szakítani. És atyaég, milyen jól tettem, hogy nem mentem el emellett! Ez a film maga volt a csupa nagybetűs ZSENIALITÁS. Rég szórakoztam ilyen jót egy filmen, ez tényleg egy kihagyhatatlan élmény! Tele volt nagyszerű poénokkal, amiken bármikor el tud szórakozni az ember, egyik sem volt már lerágott csont. A történet is remek volt, Deadpool háttértörténete nekem kifejezetten tetszett. A karakterekről nem is beszélve. biggrin.gif

10/10*
6 felhasználónak tetszik: Beyla, SmileyZ, missdaisy, Szandi0820, House Of Wax, Christo
2016. július 05. 10:42 #13658
Nina 10
Nina 10
posh tea drinker

StátuszChaos is what killed the dinosaurs, darling.
Hozzászólás: 5961
Csatolások: 2199
Azonosító: 191214
Deadpool
Csalódott vagyok, nem is kicsit. Mind barátnõm, mind az emberek nagy része szerint ez egy nagyszerû film, ráadásul elég jó kritikákat is kapott. Mivel Marvel-film, gondoltam adok neki egy esélyt, az elõzetes alapján nem tûnt rossznak. Nem is mondom, hogy az lett volna, hiszen alapvetõen élvezhetõ, szórakoztató film... Mégis, más jó tulajdonságot nem igazán tudok mondani. Wade karakterét sem sikerült megkedvelnem túlságosan, ennek ellenére el kell ismernem, hogy Ryan Reynolds mindent beleadott a szerepébe, ahogy a többi színész is. A látvány is meg volt, nem is azzal volt a baj. Azt hiszem a legnagyobb baj az, hogy a sok pozitív visszajelzés után valami igazán elképesztõt vártam, ami számomra azonban csak az átlagos kategóriát érinti. Mint mondom, egyáltalán nem rossz, többször is nézhetõ. Azonban az én szememben a közelébe sem ér a Bosszúállóknak, vagy esetleg a Vasembernek és az Amerika Kapitány filmeknek.
10/7
2 felhasználónak tetszik: Wyrd, Lady Suzy
2016. július 05. 13:39 #13659
Hajni és Gézacica
Hajni és Gézacica

Philadelphia-Az érinthetetlen
Aki szereti Tom Hanks filmjeit, de ezt még nem látta, sürgősen nézze meg!
FIGYELEM! MA ISMÉTLIK A FILM MÁNIÁN 17:15-KOR!

Leírás
Andrew Beckett - egy jólmenő nagyvállalat tehetséges ügyvédje - homoszexuális. Ezt sikerül egészen addig titokban tartania, amíg meg nem támadja a halálos kór, az AIDS. A látható jelek miatt a vállalat elbocsátja Beckett-et, persze koholt vádak alapján. Andrew nem nyugszik bele a döntésbe, felkéri Joe Miller ügyvédet, vállalja el az ügyet. Joe először elutasítja a felkérést előítéletei miatt, de azután ügyvéd énje kerekedik felül, s elvállalja az ügyet.

Értékelés
leginkább a Ne bántsátok a fekete rigót! c. filmhez tudnám viszonyítani. Közös bennük a bíróság, valamint az elítélés. (a fekete rigóban Tom Robinsont ítélik el, mert fekete bőrű, itt pedig Andrew-t, mert homoszexuális)
A színészek fergetegesek, és a fordulatok is csodálatosak. A kameraállások, a helyszínek, és a zenék bevágása is csodálatos, és igazán elragadja az embert Philadelphiába. Nem véletlenül kapott több Oscart is. Dráma kedvelőknek kötelező ezt megnézni! biggrin.gif
2016. július 05. 13:54 #13660
Psyché
Psyché
Hozzászólás: 930
Csatolások: 1
Azonosító: 203409
Non-Stop: 10/6

Ami egy nagyon klassz és izgalmas, Elrabolva-féle filmnek indult, egy borzalmas, sablonos kimenetelű, felejthető akciófilm lett. Akire a legjobban lehetett gyanakodni, az pont jelentéktelen szereplő volt, természetesen, volt akit félreismertek, mert miért ne, tele volt megrázó családi sztorival (egyszer látnék olyan főgonosz, aki magától kattant be, nem gyerekkori trauma érte), meg két csökött agyú terroristával. Mellékesen megjegyzem, egyébként a légi-marshall dolgot belevinni egy filmbe én hatalmas ötletnek tartom. Engem ez a jelenség amúgy is foglalkoztatott, hát még, hogy egy komplett filmet építsenek erre. Talán ezt a részét sikerült a dolognak a legjobban felépíteni.
Egyébként, javára két dolgot tudnék felhozni, ami nagyon nem tetszett a filmben, és számomra élvezhetetlenné tette: az egyik az üzengetés formája. Anno, a Szürke 50-en volt ez megoldás, hogy telefonon üzengetnek egymásnak, de nekem már ott sem tetszett. valahogy elveszti a film-feelingjét, és átvisz téged a kőkemény 21. századba, annyira, hogy te is azon gondolkodol, hogy előkapod a telefonodat és szétlövöd a messengert.
A másik a film vége. Esküszöm, én jobban megtudtam volna oldani ezt az egészet, de hogy két ismeretlen legyen, akire az ember még gondolni is tud... nem. Lett volna inkább a vörös hajú nő, vagy a másodpilóta (a másodpilóta komolyan csak nekem jutott az eszembe?), de hogy két random utas, kissé... nem. Nem jött át nekem.
Ezektől függetlenül, kis laza amcsi akciófilmnek tökéletes. Nagyon Liam Neeson-ra épít, jó lenne ezt a színészt valami másik szerepben is látni, viszont amit kellett, ő maximálisan kihozta a filmből.
Egyszer nézendő, max kétszer.

Szerelem kölcsönbe: 10/8

De csak azért, mert valami végtelenül sablonos, nyálas és unalmas amerikai romkomra vágytam. Meg mert Kate Hudson-t nagyon bírom, amikor a lökött szőkét alakítja. Hiába, neki ez a szerep nagyon megy.
Nincs nagy sztori, karakterfejlődés se nagyon, abban nagyon egyet tudtam érteni Even-el, hogy a férfi főszereplő, Dex, borzasztóan tutyimutyi és gyáva, gyakorlatilag egy önálló döntést képtelen meghozni anélkül, hogy valaki ne befolyásolná.
Egy női barátságot nagyon szépen leír, legalábbis azokat a jelenségeket, ami alapján tönkremegy egy barátság. Kezdve Darcy folyamatos hazugságaival, elnyomásával.
Even karakterét nem kellett nekem tovább vinni, ha létezik jó, tipikus filmbéli karakter az amerikai filmekben, azaz ő szerepe volt. Respect, olyanokat röhögtem, hogy még magamat is sikerült meglepni vele.
Kis könnyű, nyári limonádé film, én valamiért nem tudom megunni smileeee.gif

Deadpool: 10/7

De csak mert nagy életigazságokat ír le, és vannak benne a hétköznapi ember számára is ismerős élethelyzetek. A végére nekem rettenetesen sok volt már a poén, rendben van, hogy vígjáték, de hogy mindenen röhögni kell, az nekem túlzás volt.
Ryan Reynolds-nak tényleg ez volt az áttörése, kihozta a maxot a szerepből amit lehetett. Az különösen tetszett, hogy egyfajta életet és szerethetőséget vittek a filmbe azzal, hogy Deadpool saját magát alakító színészt (woah, fogalmazásból ötös...) fikázza. Bravúros megoldás.
Ami viszont zavart a folyamatos, néhányszor igencsak elcsépelt és irritáló poénokon kívül, azok a tudományos ellentmondások. Oké, hogy Marvel, rendben van, hogy fantáziafilm, de könyörgöm: a tökéletes égéshez szükség van oxigénre, ami egy levegő nélküli tartályban (amiből ugye el van vonva az oxigén) nehezen gyullad meg. Az a gyufa is nehezen gyullad meg, amiben a foszfor már elázott a nyáltól.
Továbbá, nekem az sem jön össze, hogy ha valaki halhatatlan, hogy a bánatba lehet őt egy fejbelövéssel megölni, vagy hogy harisnyatartóban hogy nem fázik az ember, amikor minden más szereplő be van öltöztetve (utóbbit még a sitcom sorozatoknál se értem, hát még egy ilyen kaliberű filmben).
A hatalmas nagy marketingfelhajtást, ami a film körül van, mondanom sem kell. Klassz film lett, de nem ennyire.
2 felhasználónak tetszik: missdaisy, Beyla
710 oldal 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!