Elég sokat néztem meg a hosszú hétvége alatt.
Katonák voltunk
Szeretem az izgalmas filmeket, szeretem a háborús filmeket. Mel Gibson-t viszont nem igazán zártam még a szívembe. De... ezzel a filmmel kicsit közelebb került hozzá. A Hazafiban imádtam a játékát, és ott is ugyanolyan elmélyült volt, akárcsak itt. A vietnámi háború egy kegyetlen történelmi mélypont volt, s a film sem mutatja másképp. Tetszik, hogy nem azt forgatták le, hogy jön a sok vietnámi, és az amerikaiak mindenféle veszteség nélkül lemészárolják őket. A film kicsit megbotránkoztatott, és fájt bele gondolni, hogy milyen lett volna akkor élni. Milyen lett volna egy katona feleségének lenni. A film ezt is kiválóan kivetíti, hogy egy katona feleség is mély megrázkódtatásokban részesülnek.
Igazából nem tudom összefoglalni mit érzek, mert még mindig hatás alatt vagyok, hiába van már kedd. Egyszerűen csak... fantasztikus.
10/10
Constantine - A démonvadász
Valamiért, egyszerűen lenyűgöz a film. Imádom az ördögűzős filmeket. Nem tudom már hányszor láttam, de nem tudom megunni. Teljesen hű a képregényhez, még Constantine alakja is a végletekig olyan, mint a képregényekben. Amit még imádok benne, van egy fajta romantika a filmben, végig jelen van, amint belép a nő a játékba, de még sem bontakozik ki. Ez az egyik olyan film, amelyben nem a csókokkal telik el a film fele.
10/10*
A függetlenség napja
Ezt a filmet már csak Will Smith dühkitörése miatt is érdemes megnézni

. Minden egyes perce lekötött, érdekes elméletek tömkelege, az emberek baromsága... meglátnak egy ufót, és rögtön támadást kell ellenük indítani. Pánik rohamot kapnak, rohannak, aztán persze bent ragadnak, mert dugó lesz... Na mindegy. Lényegében remek film, érdemes volt megnézni (bár már nem tudom hányszor láttam, de valamiért a Will kiborul jelenet után, mindig elaludtam xD)
10/10
Transformers 1-4
Zseni vagyok, minden részét végig néztem, de nem jöttem még rá, hogy a 3. része és a 4. része között mennyi idő telhetett el, és hova lettek az emberek...

Lehet én vagyok a sötét, de nekem akkor is magas. De ettől függetlenül imádom, de készíthetnének egy 3 és feledik részt, hogy tudatosítsák az emberekben (legalábbis bennem) hogy mi történt.
10/9 (a hiányosságok miatt

)
Daredevil - A fenegyerek
Talán még kis taknyos voltam, mikor láttam, és nem fogtam fel a dolgokat, de most újra nézve teljesen más volt. Kicsit vicces, ahogy az alacsonyabb épületről egy 4 méterre odébb levő magasabb épületre ugrál hősünk, mindenféle segítség nélkül, és még csak meg sem kottyan neki. Elhiszem én, hogy 'szuperhős' lett, de ez azért kicsit túlzás. Ettől még remek film, de a sorozat jobbra sikeredett. Ezenfelül nem értem mit esznek az emberek Ben Affleck-en, nekem az egész film alatt nem lett szimpatikusabb...
10/8