az elmúlt két napban öt filmet néztem meg, egyet meg sem említek, kettőről csak így felsorolásban mondok pár szót, és kettőt igazából szeretnék kifejteni.
A nővérem húga
• ( 2009 )
Bevallom őszintén, először nagyon pesszimista voltam... vagyis nem is pesszimista, hanem inkább pártatlan. Az utolsó reklámpercekben fogtam fel, hogy akár én lehettem volna leukémiás. Hogy akár... én is halhatnék meg rákban. De aztán megkönnyebbülve figyeltem fel a Teletext - es felhívásra. És elkezdődött. Ugyan az első felvezetőszövegben két szóban / mondatban kivetnivalót találtam a fiatalabb nézőkre figyelemmel, de úgy gondolom, ez nem a legfontosabb. Aztán ahogy előrehaladt a film, kezdtem felfogni a lényegét. És mint már mondtam, Emily Deschanel látványa egy filmben - akár egy órát van benne, vagy két percet, mint itt - mindennel felér, viszont neki szerintem borzalmas volt a szinkronhangja. Akinek a karakterétől a falra másztam az nem más, mint az édesanyát, a Sara Fitzgeraldot alakító Cameron Diaz volt. Bevallom, rühelltem a karakterét, de a végére rájöttem, hogy oktalanul. Csak egy édesanya, aki védi a gyermekét, és mindentől meg akarja óvni. Hál' a jó Istennek, hogy megnézhettem. Émény, sírás, élmény és zokogás. Ennyi ez a film.
10 / 1000*
Mr. Popper pingvinjei
• ( 2011 )
Ugyan számos fórumon ócsárolják a pingvinek kinézetét, meg diznisedéssel vádolják a filmet, nekem akkor is örök élmény marad, bárki bármivel próbál meggyőzni ennek az ellenkezőjéről - hogy ez valóban egy családi, gagyi vígjáték, diznibe hajló szálakkal. Mindenesetre ő az én szememben hazudna. A lényeg, hogy engem megfogott a film, és teljes mértékben azonosulni tudtam Janie - vel, Tom Popper lányával, illetve Pippi - vel, aki szintén a hatalmas kedvencem lett. Örülök, hogy már 2011-ben láthattam a filmet, amikor apukám letöltötte nekem a gépemre. Minden nap megnéztem, és mindig is kedvencem volt a pingvinek közül Büdi és Nimród. Köszönöm az alakítását Jim Carrey - nek, aki nem egyszer bizonyította már nekem, hogy érdemes rá odafigyelni, mellette Angela Lansbury - nek, aki számtalanszor, végtelen alakításával és kilóméteres tehetségével egymilliószor bizonyított már, és lopódzott be a szívembe.
10 / 1000*
További két film, ami az elmúlt két napban volt szerencsém megnézni: ( jó, oké... az első filmet, amit írtam, az csütörtökön adták le, de... attól még leírhatom.
)
» Jégkorszak 4. - Vándorló kontinens
•
» Drágán add a rétedet!
•