The Hobbit: The Battle of the Five Armies / A hobbit: Az öt sereg csatája (2014)
Nem hiszem el, hogy ennek is vége. Szavakba sem tudom önteni, hogy mennyit jelent nekem ez a filmtrilógia a Gyűrűk urával és Tolkien többi könyvével együtt. Vagy 20 perce itt ülök és azon gondolkodom, hogy mégis mit tudnék mondani, de egyszerűen annyi érzelem kavarog bennem, hogy legszívesebben beülnék a sarokba sírni és elő se jönnék egy hétig. Már hónapok óta azt mondogatom, hogy nagyon fogok bőgni a végén, meg akkor, amikor tudjuk kik meghalnak, ennek ellenére egyik részt sem könnyeztem meg, mert egyszerűen nem volt idő szomorúnak lenni, mindig jött az újabb akció. Bár lehet csak azért, mert már az első fél óra után majd' bepisiltem, a végére meg már a szenvedésen kívül nem nagyon tudtam más érzelmet kimutatni.

Tudom, közérdekű közlemény, de muszáj volt.
A filmről magáról annyit, hogy méltó befejezése volt a trilógiának. Amit bántam, az az volt, hogy
Bard kb 10 perc alatt elintézte Smaugot (nekem legalábbis ennyinek tűnt). Peter Jackson úgy nyújtotta mind a három filmet, mint a rétestésztát, erre az egyik legjobb jelenetet lezavarja alig negyedóra alatt. Várható volt, hogy erre nem fognak nagy hangsúlyt fektetni, de azért reménykedtem. A csatajeleneteket szokás szerint remekül megcsinálták, a látvány harmadszorra (vagy inkább hatodszorra) is lenyűgöző, a színészek pedig megint rendesen odatették magukat. Cate Blanchett abban a pár percében teljesen lenyűgözött, Evangeline Lilly-ről ha akarnék se tudnék rosszat mondani, szívem csücske Aidan Turner végre kapott lehetőséget arra, hogy igazándiból színészkedhessen is és ne csak sodródjon a többiekkel etcetc. Aki viszont nálam mindent vitt, az Luke Evans. Egyszerűen imádom ezt az embert.
Mást nem is nagyon tudok mondani, számomra 2014 legjobb filmje volt az Interstellar mellett. Jövőhéten még egyszer biztos elmegyek rá, mert nem fogom kibírni a DVD megjelenéséig.
Ja és Alfrid a legjobb része az egész filmnek. Pont.
10/10