Borzasztóan húztam az orromat erre a filmre, amelynek okán két teljes évig ellen tudtam állni annak, hogy még csak rá se bagózzak. Valamilyen szinten felháborított az, hogy csinálnak egy Bourne-filmet Bourne nélkül. Ez most olyan, mintha a borsólevesbe nem tennék borsót, nem?! Szívemet Jeremy Renner iránt egyébiránt a nemrég nézett (és erről írt legutolsó filmes élményem) motivált a megtekintésére. Annyi filmben láttam szerepelni az úrfit, de úgy Isten igazából sehol sem tudott meggyőzni annyira, hogy bekerüljön a kedvenceim közé. Aaron Crossként ütött a pasas. Talán ezt a filmet azok nem értik túlzottan, akik nem látták az előző három részt, de inkább a harmadikat, hiszen azzal fut tulajdonképpen egy idősíkban csak ugyebár egy másik sztorit mesélnek el. Fény derül arra, hogy a Blackbriar és az egyéb titkosított kísérleti fázisban lévő programok megszervezése és kivitelezése mögött ki és miért is áll. Persze, lehetett tudni, hogy mindez a kormány műve és legfőképpen a CIA a ludas benne, mégis kapunk egyfajta túlmagyarázatot mindenre. Szerintem Aaron egy teljesen másik programban vehetett részt, habár én a legújabb Nikita sorozatban láttam hasonló, gyógyszeresen kezelt szupör-szoldzsereket, így ez kissé hiteltelen volt számomra, viszont az is elképzelhető, hogy szerény személyem emlékezete hagy ki ezzel kapcsolatban. Rachelt kiváló színésznőnek tartom, hiszen számtalan alkotásban megtekintettem már azt, amiért kapja a fizetését, de ez most annyira nem jött be a részéről. Kellett egy nőci, akivel Aaront össze tudták hozni, így kreáltak egy dokinőt aki egyébiránt eléggé idegbeteg, viszont k*rva jó hírszerző tiszt lehetne belőle. Furi.
10/9,5 - Csak, mert Bourne cím alatt van futtatva egy olyan mű, aminek köze sincsen igazából a címéhez. Most már értem, hogy miért "hagyaték", de ez így akkor sem tetszik. Kiváló akciófilm, nekem tetszett. A tipikus Moby betétdalt nem lehetett kihagyni a végéről.
Elysium (2013)
Na, ez meg a másik amiért orrba-szájba vonakodtam és szidtam, mint a bokrot. Emlékszem, jól lehordtam a saját topikjában ezt a filmet itt, csak, mert az általam oly annyira kedvelt Mass Effect RPG-ből nem keveset loptak. Felesleges lenne felsorolnom most azt, hogy mi az amit a Bioware egyik játékából nyúltak, ám maradjunk annyiban, hogy a látványvilágát, a fegyvereket, és magát Elysiumot is nyúlták. Gondolom, nem lepődik meg senki sem, ha azt mondom, hogy a film kib*szott nagy hátránnyal indult nálam. Aztán egyik pillanatról a másikra azon kapom magamat, hogy ordítok egy hatalmasat - "Töltsd már le a f*szi fejéből azt a sz*rt!". Szó szerint végig izgultam az egészet, hiszen elkezdtem szimpatizálni a főszereplővel, akármennyire is volt börtöntöltelék. Hatalmas baromságnak tartottam, hogy kapott egy halomnyi gamma sugárzást, döglődik, mint a p*csa, aztán amikor megkapja azt a vázat, olyan, mintha egészséges lenne. Vágtam is egy érdekes fejet, hogy erről a készítők azért rendesen megfeledkeztek. Számtalan baromságon akadtak ki - pl. az a gyógyító ágy (a csávónak lerobbantotta az arcát és ujjá csinálták az egészet). William Fichtnerrel találkozni üdítő élmény volt, ám sajnáltam, hogy ilyen hamar kivonták a forgalomból. Jodie Foster meg k*rva jó badass karakter volt, imádtam azt amit művelt a filmvásznon! Mostanság annyi gagyi főmuftival találkoztam, de ez a nő az összes állítólagos profi színészt lepipálta ezzel a - szinte - nyúlfaroknyi szerepével. Habár a film nem lesz happy end, és borítékolható volt Max halála, mégis felmerült bennem az, hogy hogyan zárhatnak le egy sci-fi akció filmet így?! Oké, értem, hogy mártír halált kellett halnia, mert egy csomó rossz dolgot követett el az élete során, de akkor is szurkoltam neki, hogy meggyógyuljon és túlélje a dolgot. Lényegében, nem erre a befejezésre számítottam és igen is igazságtalan, hogy kinyírták a főszereplőt.
10/9 - Tetszett, lekötött, gyönyörű volt a látványvilága, kiváló színészek nyújtottak kiváló teljesítményt. Egy pontot csak azért vonok le, mert jó sokat nyúltak és nagyon sok minden nem saját ötlet és tervezés alapján készült.

0 felhasználónak tetszik: