|
- törölt felhasználó -
|
|
|
|
|
V for Vendetta - V, mint Vérbosszú (2006)
Újabban csak egy film, amelyet ezer éve a fejembe vettem, de végül múlt hétvégén sikerült megnézni a párommal. Trailert és egyéb fincsi dolgokat láttam belőle, így is döntöttem úgy, hogy érdemleges lenne időt szánni rá. Natalie Portmant sosem szerettem igazán, hogy őszinte legyek. Nem tudom miért, de valahogy a Star Wars-ban nem tetszett az alakítása és a Másik Boleyn-lányban sem nyerte el túlzottan a tetszésemet. De itt megtört a jég, és azt kell mondjam, hogy Natalie az egyik legremekebb színésznő, akit láttam valaha filmben játszani. Olyan tökéletesen megformálta a karaktert, akit játszott, hogy a kalapomat emelem előtte. A film története elgondolkodtató. Részben akció filmnek, másik részt pedig drámaként definiálnám. Tény, rengeteg volt benne az akció jelenet, talán ez is dobta fel annyira a filmet, hogy pörgős, izgalmas és látványos volt. De mégis csak maga a története, a drámaisága, hogy valaki valamilyen dolog hatására szinte a régi önmaga ellentéte legyen. V megtanította Evey-t, hogy merjen változtatni a dolgokon és merjen kiállni magáért és az országért. Az pedig valóban igaz, hogy egy ember, akár évszázadokkal később is képes megváltoztatni a világot, hogyha követik azt a bizonyos eszmét. Az meg még ráadás volt a filmben, hogy a két főszereplő érzelmileg egymásra talál.
10/10 - Az egyik legjobb és legelgondolkodtatóbb film, amit valaha láttam. Tele van akcióval, nem unalmas, de mindezek mellett logikai és drámai szálakat is felvonultatnak benne. Elég volt, ha egy pillanatra nem figyeltem a filmre, már nem értettem, hogy mi miért történik. Nekem nagyon tetszett, és biztos, hogy még egy párszor az életem során meg fogom nézni.