Love's kitchen
Már régebben szerettem volna megnézni, vártam a feliratra, de nincs és szerintem nem is lesz. Azt hittem, hogy a kaja és szerelem együtt nem a legjobb, képernyőn. Nem ez volt az első 'konyhás-szerelmes' film, amit láttam, de ez volt mindközül a legjobb. Sikerült megragadnia a történetnek és nem hajlott át unalmasba, ami elég gyakori az ilyen filmeknél.
Rob (Dougray Scott) egy séf, elveszti feleségét és lányával megvesz egy éttermet, amit újranyit. Három év telt el, míg magához tért, nem tudta feldolgozni felesége halálát és séfhez képest elég rosszul főzött. Megkörnyékezi Gordon Ramsay (Gordon saját magát játsza a filmben, nagyon nem szeretem az ürgét), hogy az egyik műsorában lépjen fel, de nemet mond. Megvásárol egy lepukkant éttermet és beindítja a bizniszt. Jót tesz a falu turizmusának, ám egy amerikai házaspár (mert ők azt hiszik, hogy nekik mindent lehet), pusztán kényelem és beképzeltség miatt (egy kis segítséggel) bezáratják az éttermet, pont akkor, mikor a legnagyobb a forgalom és forgatnak is náluk. Nem spoilerezek, mert tudom, hogy van itt olyan emberke, aki szeretné megnézni ezért nem árulom el, hogy mit tett a film másik főszereplője Kate (Claire Fonlani), aki ételkritikus egyébként ... Michelle Ryan szerepelt még a filmben, nagyon unom már, hogy neki mindig csak töltelék szerepek jutnak, még a saját hazájában is.
Reményeim szerint az Ewan McGregor féle Perfect Sense felülírja ezt a filmet, ami szintén hasonló témájú ...
10/10