Fiúk az életemből
10/10
Már vagy ötödjére látom, de még sosem volt rám ekkora hatással. Eddig is imádtam és gondolkodás nélkül max pontszámot adtam rá, de azt hiszem csak most éreztem át igazán. Szokásomhoz híven bőgtem is a végén erősen, pedig mégcsak nem is szomorú a vége, ha úgy vesszük, meg nincsenek benne ilyen klasszikus "bőgős film" elemek, de mégis az egész történet és az, hogy valóságon alapul, annyira megható és elgondolkodtató, hogy nem bírtam sírás nélkül. Egy kritikában olvastam, hogy ez nem volt számára több, mint egy oktató film. Hát szerintem ha valakinek ez nem több annál, akkor ott komoly gondok vannak. Én nem is értem, hogy hogy lehet ezt így felfogni. Engem nagyon meghatott az egész és szerintem tökéletes film. Ugyanebben a kritikában olvastam azt is, hogy ez Drew Barrymore legelőnytelenebb szerepe. Hát szerintem meg pont ez a legjobb szerepe, szerintem elképesztő volt. Mondjuk azután nem tudom miért adok erre a kritikára, hogy Drew kinézetét kifogásolta erősen több mondaton keresztül, mintha ez számítana. Még csak nem is értek vele egyet, de ha egyetértenék, akkor sem azt kell nézni egy filmben, könyörgök. Hanem azt, hogy hogy alakít. És ő szerintem kifogástalanul alakított, annyira emberi volt és egyáltalán nem mesterkélt...Brittany Murphy számomra a legjobb pont az amúgy is jó filmben, ez csak természetes. Neki rossz alakítását még soha nem is láttam és szerintem nem is volt neki. Hihetetlen, hogy mennyire kár érte. Nem is tudok erről írni, mert még most sem fogtam fel igazán, hogy meghalt. Ő az egyetlen ember, akinél ezt valahogy nem sikerül teljesen tudatosítani magamban. A világ egyik legtehetségesebb színésznője volt, aki a legsz.rabb filmet is fel tudta volna dobni már csak a jelenlétével is. Itt ugyebár nem is kellett feldobni, de természetesen itt is fantasztikusan hozta a karaktert, ahogy mindig. Steve Zahnnál szerintem ilyenkor jön rá az ember, hogy basszus, ő több, mint egy bugyuta vígjáték színész középszerű filmekkel. Van jópár olyan filmje abból a kategóriából, amiket szeretek, de itt azért kiderül, hogy sokkal több van benne annál. Megintcsak kifogástalan játék. James Woodshoz meg szerintem nem kell igazából semmit hozzáfűzni, nyilvánvaló, hogy jó volt benne, még abban a viszonylag kicsi szerepben is. Most így végiggondolva nem is tudtam volna arra a szerepre nála jobb színészt mondani, olyat, akihez jobban illett volna, mint hozzá. Ja és Adam Garcia, aki itt bebizonyítja, hogy több, mint egy csinos pofi ilyen Sakáltanya kaliberű filmekből. Az tény, hogy nem néz ki éppen rosszul, ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni, de ettől függetlenül sokkal több van benne is, mint egy helyes srác, pár jelentéktelen szereppel. Amit még külön ki kell emelnem, az az elején és a végén hallható
remekmű, ami a végén mégjobban rásegített arra, hogy potyogjanak a könnyeim. Egyszerűen fantasztikus és annyira illik a filmhez, hogy el sem lehet mondani. Kitűnő választás volt. Összefoglalva tehát ez a film tényleg elindít az emberben (legalábbis a normálisabb fajtában

) valamit és sokkal, de sokkal többet nyújt, mint egy "oktatófilm", vagy egy vígjáték, amit megint nem értek, hogy miért van úgy kategorizálva pár helyen, mert szerintem köze nincs hozzá. Voltak vicces részek, ahol erősen röhögtem, de ennek a filmnek akkoris annyi köze van a viccességhez, meg a vígjátékhoz, mint a Forrest Gumpnak (mert ugye az okosak arra is mondják ám), azaz semmi.

Rám leírhatatlanul nagy hatással volt eddig is, de most még jobban, mint eddig. Rendkívüli. Nem véletlen van a Top 20 filmem között.