Múmia- A sárkánycsászár sírja
Na jó, kimondom! Szeretem a gagyi filmeket, néha annyira jó kikapcsolt aggyal bámulni a képernyőre, és elfelejteni többek között a fizika törvényeit. Viszont, még a gagyi filmeknél is van egy bizonyos határ. Igaz, ezt a "vonalat" ez a film nem lépte át, éppen ezért nem ez az ok, amiért nem tetszett.Még kiskoromban láttam az első részét, és azonnal beleszerettem Brendan Fraserbe, és Rachel Weiszbe. Persze, Jonathanról, a nagy mulatattóról, aki gyakorlatilag 3 részen keresztül fáraszt minket a poénjaival se feletkezzünk meg! Látszott a filmen, hogy az akkori számítógépes grafikával oldották meg a földöntúli lényeket, beleértve a múmiákat, a skorpiókirályt, stb. De ez engem egyáltalán nem zavart, ettől függetlenül egy aranyos, izgalmas, poénban kellően ellátott kalandfilm. A harmadik részt viszont marhára elbaltázták! NINCS Múmia film Weisz nélkül! Ez alapszabály! Próbáltam megszokni az új Evy-t, de sehogysem ment! Sajnálom, próbáltam megszeretni, vagy elviselni, de már elvből utáltam! Valahogy, a magam csökönyös módjánm úgy voltam vele, hogy csak azért sem!
Jet Li szimpatikus volt a filmben. Nagyon tisztelem, Jackie Chan-nel együtt, mert tényleg látványosak a harcjelenetek egy ilyen filmben! Az alaptörténet még egész jó volt, viccek is akadtak ugyan benne, ott volt a jól ismert múmiavadászpár, és a már felnőtt fiuk, a családi nézeteltérések, szerelmek, világuralomra törő gonoszok, emberiséget megmentő csodaereklyék, összeomló ezeréves épületek, de valahogy mégsem volt az igazi! Szerintem azért nem kedvelem ezt a filmet, mert egy folytatás!
Ez kb. olyan volt, mint a Titanic 2! Az ember azt gondolja, hogy az a film, úgy jó ahogy van, nem kell piszkálni! De rengeteg hülye akad, aki mindig rácáfol erre! Fognám azt a rendezőt, és kitenném egy lakatlan szigetre! Mit képzel magáról! Végül is, nagy önbizalma lehet, ha azt hiszi, le tudja kötözni azt a '97 es remekművet!
Na, teljesen elkanyarodtam az eredeti filmtől, de a lényeg az, hogy a folytatás, vagy esetleg remake nem az igazi!
10/4