Idézet (tya04 @ 2011.08.12. 21:33)
Szerintem Jesse sajna csak afféle pótlék volt az Oscar-jelöltek között, pedig igenis ott volt a helye! Ez a film nekem először hetes volt, ám már ötször megnéztem így felszökött 8,5-re. Kifejezetten imádtam én is a párbeszédeket, pörgött az egész, a színészek remekelnek, a zenéről meg nem is beszélek, ami egyébként teljesen megadta a hangulatot, emiatt van végig az a bizonyos egyedi érzés.
Szóval én ezt a filmet azért néztem meg már sokszor, mert van benne valami. Fincher többi művéhez képest nulla, de mégis van benne valami különleges. Nekem tetszett

Az a helyzet, hogy Jesse több filmjét is láttam már és nem ebben a filmben volt a legjobb. Azt hiszem teljesen nyilvánvaló volt, hogy Colin Firth fog nyerni és ez így van rendjén. Jesse ritka tehetséges színész és a hangja is isteni, szoktam audiobookjait hallgatni, csak az a baj, hogy belefeledkezem a tehetségébe és akcentusába, így kb másfél óra után már nehéz követni a szálakat.
Tehetséges, de nem nyert Oscart, okkal, nem csak azért, mert Colin eddig többet tett le az asztalra, még Jesse is tud hová fejlődni. Ha Jesse-t jelölték, akkor Andrewt is lehetett volna egyúttal a Never Let Me Go filmjéért. Életem legdepisebb filmje, a Titanicon és a Single Father filmen együtt nem sírtam annyit, amennyit ezen a filmjén. Carey Mulligan tartotta a tőle megszokott szintet, Keira Knightley-t eddig sem szerettem és talán ezután sem fogom, de Andrew akkor is tehetséges színész.
Engem amúgy konkrétan nem érdekel, hogy nyernek-e díjat vagy nem. Én tudom, hogy jók és hogy Andrew óriásit hibázik a Pókemberrel, nincs szükségem díjakra. Oscart egy ideig úgy sem fognak nyerni, tiniszavazásos versenyeken pedig inkább ne is nyerjen. Aranypopcorn, ugyan már
Jesset is hidegen hagyja, utálja az egész médiabizniszt, csendes gyerek, aki inkább néz egy Hair musicalt otthon a macskájával, mint hogy sem elmenjen egy celeb/sztáros fogadásra piálni meg berúgni.