Ghost
(Ez egy kicsit hosszú lesz, úgy érzem

)
Először azt hittem, valami csöpögős-nyálas izé lesz. Szerintem, aki nem látta a filmet, de van valami sejtése róla, akkor ismeri azt a jelenetet, amikor Sam és Molly agyagoznak, és az Oh My Darling szól alatta.

Régen teljesen elvette a kedvemet attól, hogy megnézzem vagy csak belenézzek a filmbe. Talán a koromból adódóan most mégis sikerült végigülnöm, ráadásul
nem is bántam meg. Baromi izgalmas, és konkrétan nem a szerelem áll a középpontban, mindössze csak az események mozgatórugója.
Mondjuk voltak benne olyan pillanatok is, amelyek eléggé amatőrnek tűntek (valószínűleg ennek az az oka, hogy a film 21 éves, és akkoriban nem volt olyan technika, mint most), mint hogy egy szellemnek árnyéka legyen, és voltak olyan képkockák is, amelyek direkt úgy lettek megvágva, hogy Patrick Swayze-t térd alatt nem mutatták, nehogy látni lehessen az árnyékát. Vagy amikor a metrón ott volt az a másik szellem, aki neki esett Samnek, úgy lökte neki a falnak, mintha ember lenne. Vagy amikor a pokol elnyelte az embereket. A vége meg iszonyat csicsás volt, SPOILER *** amikor Molly látta, hogyan megy át a fénybe Sam. *** SPOILER VÉGE Ilyen a valóságban nincs. (Igaz, az sincs, hogy beszélgetnek egy szellemmel, de olyan pláne nem, hogy látják is!)
Whoopi Goldberg meg eszméletlen volt. Megérdemelten kapta meg ezért a Golden Globe- és az Oscar-díját.
Meg azért valljuk be, Patrcik Swayze fiatalkorában elég jó pali volt, csak kár, hogy így végezte
Szóval sokkal jobb volt, mint ahogy vártam. Voltak részek, amikor tökre izgultam, hogy 'úristen, most mi lesz?', és nyugtatgattam magam, hogy úgyis a jófiú fog győzni, Sam vagy Mollyval vagy nélküle megy át a másvilágra
Így tök röviden ennyi,
10/8-at megér.