Starity

Tanuljunk angolul!

6 oldal 1 2 3 4 5 6
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2011. január 21. 08:14 #1
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 10969
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Ha már van ilyen topik spanyol témában, miért is ne lehetne egy angol is..? biggrin.gif Biztosan vannak néhányan (hozzám hasonlóan), akiknek hasznos lenne egy ilyen téma. Pár éven belül nem ártana letennem egy középfokú angol nyelvvizsgát (a már meglévő német mellé), és gondoltam, így több ragad az emberre, mintha csak leülne és a könyveket magolná.
Én tanultam még az ősidőkben (2003 nyár) körülbelül 1,5 hónapig intenzíven angolt, de azóta sem volt vele komolyan foglalkozva, kb. el is felejtettem mindent, amit meg tudogatok, az innen-onnan-amonnan ragadt rám.
Ami a tudásomat jellemzi, az nagyon alap, az is rendszertelen. Egyszerűbb szövegeket megértek, egyszerűbb dolgokat (gondolom tele hibával, de) elnyökögök, de jó lenne mindent rendszerezni és amikor ez megvan, elindulni a középfok felé.

Ha vannak, akik kezdő angolosnak számítanak és kedvet éreznek a "játszva tanuláshoz", csatlakozzanak. Meg legalább egy olyan személy is csatlakozhatna (sőt, anélkül nem is működne a dolog), aki tud jól angolul és vállal egy lelkes, ámde "arc- és név nélküli" csoportot... rohog.gif

Az sem lenne rossz, ha virtuális oktatónk tudna szóanyagokat is átküldeni például. thumbsup.gif De én csak ötletelek... blush.gif

Come on and enjoy! biggrin.gif
29 felhasználónak tetszik: NiceandCute, LaDySmIth, kateblock, Karina197, dóóra, Dancsy, EszterLondon, Csinibaba, Fanni00, itsmeflora, Alexis, Brigitta3, Ditty, twilightgirl0910, Twilight6, zsofeeh, Bessie, bibicsibi, dana, Orsie16, Lisa Veronicas, dave095, Ronetta001, DisneyFans, LadyAlexa, Vampiregirl1, Vivienn096, silenc, ItsLénaa
2011. január 21. 08:23 #2
NiceandCute
NiceandCute
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 1345
Csatolások: 3585
Azonosító: 137967
Nagyon jó ötletnek tartom én ezt! rolleyes.gif thumbsup.gif
Mert hát én is úgy vagyok vele, hogy elég rendszertelen az angol tudásom blush.gif szóval jól jönne egy angolul igen jól tudó emberke, valaki aki tudna segíteni. rolleyes.gif
1 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow
2011. január 21. 08:27 #3
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (NiceandCute @ 2011.01.21. 08:23)
Nagyon jó ötletnek tartom én ezt! rolleyes.gif  thumbsup.gif 
Mert hát én is úgy vagyok vele, hogy elég rendszertelen az angol tudásom blush.gif szóval jól jönne egy angolul igen jól tudó emberke, valaki aki tudna segíteni. rolleyes.gif

Örülök, hogy tetszik az ötlet! Két ember már csoportnak számít, úgyhogy most jöhetne egy oktató is... blush.gif rohog.gif
2 felhasználónak tetszik: kateblock, NiceandCute
2011. január 21. 08:45 #4
- törölt felhasználó -    
Szerintem is jó ötlet, és talán nagyobb érdeklődésre fog szert tenni, mint a spanyolos. unsure.gif
2011. január 21. 09:03 #5
NiceandCute
NiceandCute
Hozzászólás: 1345
Csatolások: 3585
Azonosító: 137967
Idézet (Sally Sparrow @ 2011.01.21. 08:27)
Örülök, hogy tetszik az ötlet! Két ember már csoportnak számít, úgyhogy most jöhetne egy oktató is...  blush.gif  rohog.gif

Igen rolleyes.gif már csak oktató kellene és mehetne a tanulás laugh.gif
2011. január 21. 09:50 #6
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (El Mexicano @ 2011.01.21. 08:45)
Szerintem is jó ötlet, és talán nagyobb érdeklődésre fog szert tenni, mint a spanyolos. unsure.gif

Örülök, hogy tetszik az ötlet, bár szerintem nem lesz olyan népszerű, mint a spanyol, mert angolul sokkal többen tudnak - egyelőre, mint spanyolul, szóval aki tud, az minek jönne ide, egy alapozós témába? (maximum 'oktatóként' - bár eddig senki nem volt túl bátor jelentkezni eme megtisztelő címre laugh.gif )
1 felhasználónak tetszik: NiceandCute
2011. január 21. 11:40 #7
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Na, az előbb kitöltöttem egy online angol (alap)tesztet, de későn vettem észre, hogy nem mutat rögtön eredményt, hanem majd felhívnak telefonon... blink.gif Shit. dry.gif Na mindegy.
Én lepődtem meg a legjobban, hogy szinte mindent tudtam - szerintem. Az részletkérdés, hogy néhány szóról gőzöm sem volt, de a nyelvtan volt a lényeg úgyis adott kérdésben. tongue.gif

Még mindig sehol egy lelkes angol-oktató..? blush.gif
3 felhasználónak tetszik: kateblock, NiceandCute, Ditty
2011. január 21. 14:17 #8
- törölt felhasználó -    
Jó téma! A tapasztalataim azt mutatják, hogy jóval kevesebben tudnak angolul, mint gondolnánk, mikor az utóbbi években már mindenki tanulta az iskolában szinte. Olyan ez, mint a matek; azt is tanítják, ráadásul kötelező, mégis a diákok alig pár százaléka mondhatja el magáról, hogy igenis mindent ért az anyagból. Meglepő, hogy a nyelvvizsgával rendelkezők közt is mennyien vannak akik - bár megszerezték a papírt -, de ha mondjuk útba kéne igazítani egy turistát akkor komoly bajba kerülnének.
Én sokat foglalkozom az angollal, rengeteget fordítok és beszélek is nap mint nap, tudásom nagyrészét pedig nem igazából a suliban, hanem autodidakta módon szereztem köszönhetően a számos külföldi ismerősömnek.
Szívesen segítek ha valamiben tudok, de -mivel én még soha nem tanítottam - ne várjatok tőlem pedagógiai szintű okítást. Annyiban tudok hozzájárulni a topichoz, hogy ha van valamilyen kérdésetek arra megpróbálok a legjobb tudásom szerint válaszolni.
6 felhasználónak tetszik: kateblock, Sally Sparrow, NiceandCute, Bessie, dana, Vivienn096
2011. január 21. 14:18 #9
Karina197
Karina197
impossible

Státuszegy szakasz lezárult.
Hozzászólás: 7877
Csatolások: 12522
Azonosító: 138204
Ennek én is nagyon örülök! smileeee.gif
Nagyon szeretem az angolt, de sajnos nem nagyon megy. Köszi a topikot. smileeee.gif
2 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, NiceandCute
2011. január 21. 14:19 #10
- törölt felhasználó -    
én is,én is,én is laugh.gif akarok angolul tanulni laugh.gif
hanganyagokat lelehet tölteni,mindjárt letöltök párat smileeee.gif
2011. január 21. 16:56 #11
Zitaa
Zitaa
Trioo. <3
Hozzászólás: 1158
Csatolások: 261
Azonosító: 138464
én is szívesen tanulnék angolul biggrin.gif
tudok egy alap szinten, de az nem elég smileeee.gif
2011. január 21. 18:06 #12
DisneyFan
DisneyFan
Hozzászólás: 5299
Csatolások: 17709
Azonosító: 129416
Jöhetek én is diáknak? laugh.gif Jólenne egy tanárbácsi/néni smileeee.gif
Imádom az angolt, és szerencsére elég jól megy, eddig még nem voltak fennakadásaim a nyelvvel kapcsolatban smileeee.gif Jó lenne pár év múlva letenni legalább az alapfokú nyelvvizsgát smileeee.gif

Idézet (Nelly-fan @ 2011.01.21. 14:19)
én is,én is,én is  laugh.gif akarok angolul tanulni  laugh.gif 
hanganyagokat lelehet tölteni,mindjárt letöltök párat  smileeee.gif

Jajj, az nagyon jó lenne, hallás után nem igazán értem az angolt unsure.gif Nagyon megköszönném vagy megköszönnénk, ha megadnád a linket meghajolo.gif
2011. január 21. 18:18 #13
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Örvendetes, hogy ilyen kis lelkes, tanulni vágyó csapat már összegyűlt. smileeee.gif LaDiabla: köszönet a felajánlásért, ígérem, fogok élni vele. laugh.gif

Bár az a helyzet, hogy én magam sem tudom, mit nem tudok, szóval erre rá kéne jönnöm egy nagyon "szájbarágós" alapozással.

Ha tud valaki jó online teszteket (elsősorban alapfokra gondolok most), az nyugodtan megoszthatná itt a linket, hogy letesztelhessük magunkat és kapjunk egyfajta "százalékos eredményt" a tudásunkról.

Engem speciel nagyon foglalkoztat, hogy egy nagyobb lélegzetvételű alapfokos tesztet mennyire eredményesen tudnék kitölteni. Vagyis, hogy mennyire "nagy a baj". rohog.gif

Azzal teljesen egyetértek, hogy nagyon kevesen beszélnek bármilyen nyelven - annak ellenére, hogy van róla papírjuk. És ez szomorú. Nekem németből van középfokúm, de beszélni szerintem én se nagyon tudnék, bár ha mondjuk átnyálaznám gyorsan a nyelvtant és átfutnám a szólistámat, akkor talán nem adnának el Németországban vagy Ausztriában, de csevegni nem lennék képes. blink.gif Az a vicces, hogy mióta megvan a nyelvvizsgám, azóta kezdett el érdekelni a német is. Amíg muszáj volt tanulni (hogy megkapjam a diplomát), addig nem lelkesedtem érte túlzottan, most meg azon kaptam magam egyik nap például, hogy besétáltam egy boltba és vásároltam 2 darab NÉMET NYELVŰ (!) regényt és az egyiket már el is kezdtem olvasni. Fele olyan gyorsan tudok vele haladni, mint egy magyar nyelvű könyvvel, de "jó buli". biggrin.gif

Az angollal viszont szeretnék normális(abb) szintre eljutni. Úgy értem, hogy tényleg rendesen értsek, beszéljek és írjak is, hogy könnyedén boldoguljak adott nyelvi környezetben. Titkos vágyam Britannia területén eltölteni pár hónapot, de úgy, hogy ne folyton a párom beszéljen, hanem hogy én is tudjak megnyilvánulni... rohog.gif Az olyan jó lenne... blush.gif
5 felhasználónak tetszik: kateblock, Dancsy, DisneyFan, NiceandCute, Bessie
2011. január 21. 18:22 #14
- törölt felhasználó -    
Nap mint nap beszélek és írok angolul, több mint nyolc éve tanulom. Én is szívesen segítek bármiben, amiben csak lehet. Persze ne várjatok olyan profi tanítási módszert, amit El Mexicano alkalmazott a spanyolos topikban... laugh.gif
2011. január 21. 18:25 #15
- törölt felhasználó -    
Szerintem is jó ötlet a topic. Én mindenképp angollal akarok továbbtanulni, nagyon foglalkoztat engem, és imádom a nyelvet.
2011. január 21. 18:31 #16
- törölt felhasználó -    
Jó ötlet volt ez a topic. Én most Londonban élek, de csak november óta, a sulit pedig még csak egy hete kezdtem, úgyhogy még nemjöttem bele annyira az angolba, de ma az utolsó óra tesi volt és nemvolt felszerelésem ezért az infóterembe a gépen gyakoroltam az angolt ezen az oldalon
szerintem nagyon jó a gyakorlásra biggrin.gif
3 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, NiceandCute, dana
2011. január 21. 18:31 #17
- törölt felhasználó -    
Először is azt kéne körülbelül behatárolni, hogy milyen szinten álltok az angolban. Gondolom nem olyan alapszinten, hogy a színeket meg a számokat se tudjátok. _nevet.gif Emlékszem, elsőben egész évben ilyen gagyi dolgokat tanultunk. _nevet.gif

Itt rengeteg féle angol tesztet találtok. Nem próbáltam ki, úgyhogy nem tudom, hogy milyenek, de mindenképpen megéri megcsinálni.
3 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, NiceandCute, Vivienn096
2011. január 21. 18:32 #18
- törölt felhasználó -    
Nem gondoltam volna, hogy ennyi embernek "csak" alap fokú a tudása mellow.gif Oké, én sem vagyok egy angol zseni, bár nekem megadatott, hogy általános elsőtől tanulom smileeee.gif Amúgy hozzá kell tenni, hogy a magyarok a nyelvek terén elég kishitűek. unsure.gif laugh.gif

Amúgy Sally, ha nyelvvizsgázni akarsz, akkor szerintem egy magántanárral járnál a legjobban, elvileg fél év alatt föl lehet készülni a középfokra smileeee.gif
Én amúgy tanár nélkül szeretnék nekivágni, ősszel pedig vizsgázni.
1 felhasználónak tetszik: Bessie
2011. január 21. 18:32 #19
wannascream
wannascream
-
Hozzászólás: 1866
Csatolások: 3203
Azonosító: 126443
Nézzétek meg ezt az oldalt, vannak rajta ingyenes tesztek és szinte mindent elmagyaráz: http://www.angoltanszek.hu/.
Egyébként én már egy jó 10-11 éve tanulom az angolt, és nagyjából elbeszélgetek az emberekkel, csak főleg szavakat kéne tanulnom, meg megkérni néhány embert, hogy tanuljon meg értelmesen beszélni, és artikulálni. rohog.gif
Egyébként tőlem is lehet kérdezni, de nem garantálok semmit, mert egyrészt nem tudok tanítani, ergo lehet, hogy érthetetlen lenne, másrészt mindent én sem tudok - a legtöbb dolgot így is csak érzésből mondom. laugh.gif
5 felhasználónak tetszik: kateblock, Sally Sparrow, DisneyFan, NiceandCute, Karina197
2011. január 21. 18:45 #20
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (Cynthia @ 2011.01.21. 18:32)
Amúgy Sally, ha nyelvvizsgázni akarsz, akkor szerintem egy magántanárral járnál a legjobban, elvileg fél év alatt föl lehet készülni a középfokra smileeee.gif[/size]

Fél év?! Én a középfoktól igencsak messze vagyok, az tuti. w00t.gif biggrin.gif Nekem minimum 1,5 - tuti. laugh.gif

Magántanár van, illetve lenne (párom tud angolul, mondta is, hogy segít, illetve van egy ismerősöm, aki angolból doktorál és tanított is, meg nyelvvizsgáztat, meg ilyenek, tőle is lehet kérdezni) - de én is úgy vagyok vele, hogy előbb szeretnék felkészülni magamtól - a legjobb tudásom szerint - csak aztán kérni tanár segítségét. Nem szeretek nagyon hülyén senkivel ilyesmit elkezdeni, előbb legyen egy biztos alap. rohog.gif
6 oldal 1 2 3 4 5 6
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!