Milyen kodek kell az audióhoz?
Az LPCM nekem nem sokat mond, az ACE packot meg nem akarom felrakni.
Thx.
Videó lejátszás, de hogyan?
2004. december 06. 23:13
|
|
Freeze********** |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 04.10.06. Hozzászólás: 6473 Csatolások: 2512 Azonosító: 1 offline
|
Idézet(cSuwwi @ 2004, December 6. - 23:01)
Milyen kodek kell az audióhoz?
Thx.
[right][/right]
Thx.
[right][/right]
LPCM (Linear Pulse Code Modulation): Veszteségmentes digitális hang. 48 KHz vagy 96 KHz mintavételezéssel, 16, 20 vagy 24 bit felbontásal állítják elõ. Ebbõl általában a 48 KHz/20 bit párosítást használják, mert 120 dB dinamikájával ez már elegendõ a nagyfelbontású hangvisszaadáshoz. Ennél magasabb mintavételi frekvenciát és felbontást használhatnak pédául stúdiómunkákhoz. A hagyományos CD-lemez is PCM formátumot használ (44,1 KHz,16 bit).
Semmilyen külön kodek nem kell, ha kép van, akkor hangnak is kell lenni, lejátszásra meg azt a progit használd, amivel DVD-t nézel.
2004. december 06. 23:25
|
|
cSuwwiúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.12.06. Hozzászólás: 66 Csatolások: 4 Azonosító: 1990 offline
|
Kép van, hang nincs :/
Bsplayerrel nézem, mert a MediaPlayer Classic kifagy, mielőtt betöltené.
A Bsplayer ezeket a szűrőket használja:
- AC3 Filter
- Nero video decoder
- MPEG-2 Splitter
Gordian Knot van fent + ffdshow
Interlaced-esnek tűnik első ránézésre. Az is, vagy csak én látom annak?
Felrakom a powerdvdt is, ha nem megy, hát akkor nem tudom...
Azért thx.
- AC3 Filter
- Nero video decoder
- MPEG-2 Splitter
Felrakom a powerdvdt is, ha nem megy, hát akkor nem tudom...
Azért thx.
2004. december 06. 23:33
|
|
zero_cool51 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.09. Hozzászólás: 2341 Csatolások: 1086 Azonosító: 49 offline
|
nekem powerdvd-vel megy. de ha nem megy, akkor rakd fel az ace mega codec packot, ugy biztos megy..
2004. december 06. 23:36
|
|
Freeze********** |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 04.10.06. Hozzászólás: 6473 Csatolások: 2512 Azonosító: 1 offline
|
Idézet(cSuwwi @ 2004, December 6. - 23:25)
Kép van, hang nincs :/
- AC3 Filter
- Nero video decoder
- MPEG-2 Splitter
[right][/right]
- AC3 Filter
- Nero video decoder
- MPEG-2 Splitter
[right][/right]
Jah, mint a legtöbb dvd ez is interlaced, ezért deinterlace szűrő is kell.
Én PowerDVD-vel játszok le mindent vagy Media Player Classic-al, amit a K-Lite CoDecPack rakott fel.
Esetleg próbáld meg átnevezni .MPG-re és WinMediaPlayer-rel is nézd meg. Nekem az is játsza, igaz az nemtudja deinterlace-elni, hogy mért nem az jókérdés.
Lényeg, hogy szerezz be egy PowerDVD-t és megoldódnak a problémáid!
2004. december 06. 23:38
|
|
Freeze********** |
|
Idézet(zero_cool51 @ 2004, December 6. - 23:33)
nekem powerdvd-vel megy. de ha nem megy, akkor rakd fel az ace mega codec packot, ugy biztos megy..
[right][/right]
[right][/right]
Ha már kodekpack akkor, inkább K-Lite, ACE-re nagyon sok a panasz!
2004. december 06. 23:46
|
|
Freeze********** |
|
Idézet(cSuwwi @ 2004, December 6. - 23:43)
Powerdvd-vel valóban megy, én már nem interlaced-es 
Thx.
Kicsit jobban szól, mint 192kbit CBR-en
[right][/right]
Thx.
Kicsit jobban szól, mint 192kbit CBR-en
[right][/right]
Asszem ebből a topikból csinálok egy sticky-t!
2004. december 06. 23:53
|
|
frenetiq |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.14. Hozzászólás: 928 Csatolások: 81 Azonosító: 286 offline
|
Minden ami codec
Nagyon jó kis oldal, folyamatosan frissítik, innen nekem a Codec Pack All in 1 és a Quicktime/Real Alternative van felrakva, abban tényleg csak a legfontosabb codec-ek találhatóak meg, míg az ACE-ben sok a felesleges cumó, így azt én se nagyon ajánlom.
Freeze féle K-Lite vagy amit én használok Codec Pack All in 1!
Egyébként amit nem visz normálisan a Media Player Classic (nálam 1-2 klip néha lefagyott az elején), azt a PowerDVD egy kisebb akadással kiküszöböli, szal az tényleg jó lejátszó, viszont a MPC gyorsaságával és egyszerűségével nem vetekszik semmi, ezért nem álltam át rá, inkább a "hibás" file-okat átneveztem vobra
Freeze ez is mehet a "Videó lejátszás" topicba
Nagyon jó kis oldal, folyamatosan frissítik, innen nekem a Codec Pack All in 1 és a Quicktime/Real Alternative van felrakva, abban tényleg csak a legfontosabb codec-ek találhatóak meg, míg az ACE-ben sok a felesleges cumó, így azt én se nagyon ajánlom.
Freeze féle K-Lite vagy amit én használok Codec Pack All in 1!
Egyébként amit nem visz normálisan a Media Player Classic (nálam 1-2 klip néha lefagyott az elején), azt a PowerDVD egy kisebb akadással kiküszöböli, szal az tényleg jó lejátszó, viszont a MPC gyorsaságával és egyszerűségével nem vetekszik semmi, ezért nem álltam át rá, inkább a "hibás" file-okat átneveztem vobra
Freeze ez is mehet a "Videó lejátszás" topicba
2004. december 07. 00:01
|
|
zero_cool51 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.09. Hozzászólás: 2341 Csatolások: 1086 Azonosító: 49 offline
|
egy kis tipp a power dvd-hez:
menj a beállításokra, ott audio, speaker enviromentnél válaszd ki, hogy "2 speaker", output mode: "TruSorroundXT", majd use audio channel expander-t kipipálni, dolby pro logic-ot kiválasztani, és ott music listening.
majd advanced fül, ott a TruSorround fült kiválasztani, mind a 3 lehetőséget kipipálni, a trubass fülnél be kell állítani, a strength maxra, a speaker size-t pedig smallra. igy nekem 1 mélynyomóval és 4 sima hangfalla ugy dübörög, hogy sokszor a szomszédok kopognak át
ja és egy megjegyzés:
a speaker sizenél: teljesen a smallnál tisztább a hang, 1 egységgel jobbra tolva pedig erősebb.
menj a beállításokra, ott audio, speaker enviromentnél válaszd ki, hogy "2 speaker", output mode: "TruSorroundXT", majd use audio channel expander-t kipipálni, dolby pro logic-ot kiválasztani, és ott music listening.
majd advanced fül, ott a TruSorround fült kiválasztani, mind a 3 lehetőséget kipipálni, a trubass fülnél be kell állítani, a strength maxra, a speaker size-t pedig smallra. igy nekem 1 mélynyomóval és 4 sima hangfalla ugy dübörög, hogy sokszor a szomszédok kopognak át
ja és egy megjegyzés:
a speaker sizenél: teljesen a smallnál tisztább a hang, 1 egységgel jobbra tolva pedig erősebb.
2004. december 07. 00:16
|
|
Freeze********** |
|
Idézet(zero_cool51 @ 2004, December 7. - 00:01)
egy kis tipp a power dvd-hez:
ja és egy megjegyzés:
[right][/right]
ja és egy megjegyzés:
[right][/right]
Azért ez nagyban függ attól, hogy min hallgatod, illetve milyen hangkártyával.
Én is sokat teszteltem a beállításokat, de arra jutottam, hogy sima Stereo módban szól a legszebben.
Audigy2-vel nyomom, és a szükséges tuningok ezen vannak belőve, amiket a DSP végez, a többiről meg az erőlködő gondoskodik ill. a fejhallgató vagy a hangfalak.
Mondjuk DD5.1 már nem mindig szól jól stereoba, sőt egy csomó dvdr videoklip hangminősége eleve elmarad egy normális mp3-tól....
2004. december 07. 00:46
|
|
cSuwwiúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.12.06. Hozzászólás: 66 Csatolások: 4 Azonosító: 1990 offline
|
Idézet(Freeze @ 2004, December 7. - 00:16)
Azért ez nagyban függ attól, hogy min hallgatod, illetve milyen hangkártyával.
Én is sokat teszteltem a beállításokat, de arra jutottam, hogy sima Stereo módban szól a legszebben.
Audigy2-vel nyomom, és a szükséges tuningok ezen vannak belőve, amiket a DSP végez, a többiről meg az erőlködő gondoskodik ill. a fejhallgató vagy a hangfalak.
Mondjuk DD5.1 már nem mindig szól jól stereoba, sőt egy csomó dvdr videoklip hangminősége eleve elmarad egy normális mp3-tól....
[right][/right]
[right][/right]
OFF (ez a topic volt kéznél)
HBD!
2004. december 07. 01:19
|
|
zero_cool51 |
|
akkor tőlem is HBD!!!
Majd küldök egy sört! Meg is lehetne oldani, nem lax messze gondolom, Szhely kis város.
és a hangos dologra: SB Audigy Playerem van, és arra van rákötve a hifi és a 4.1-es hangfal.
Majd küldök egy sört! Meg is lehetne oldani, nem lax messze gondolom, Szhely kis város.
és a hangos dologra: SB Audigy Playerem van, és arra van rákötve a hifi és a 4.1-es hangfal.
2007. január 27. 18:21
|
|
ViCCAP-tain |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 04.10.07. Hozzászólás: 5588 Csatolások: 96 Azonosító: 11 offline
|
Idézet(Leo @ 2007. January 27. - 18:03)
miért van az, hogy a nagy felbontású videóknál szaggat a kép, vagy nagyon belassul?
A codec hibája vagy a gépé.
ha HDTV felvételre gondolsz akkor javaslom a CoreAVC codecet.
látványosan jobb mint bármi más.
2007. január 27. 20:07
|
|
Enchanted Huntercomfortably numb |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.12. Hozzászólás: 1348 Csatolások: 1245 Azonosító: 221 offline
|
A libavcodec nálam gyorsabban játsza az x264-et, mint a CoreAVC.
2007. március 16. 20:55
Sziasztok! hogy tudok videót feltölteni? Mert nekem mindig kiírja, hogy nem engedélyezett fájl. Avi-t meg video fájlt is próbáltam már feltölteni.
Elõre is köszönöm a segítséget.
Elõre is köszönöm a segítséget.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Kiderült, hogyan döntött a bíróság.
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Szülés után problémái voltak.
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
Nagyon édes fotót posztolt róla.
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
A 30-as éveiig várt.
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Édesanya lett a híresség.

0 felhasználónak tetszik: