Milyen kodek kell az audióhoz?
Az LPCM nekem nem sokat mond, az ACE packot meg nem akarom felrakni.
Thx.
Videó lejátszás, de hogyan?
2004. december 06. 23:13
|
|
Freeze********** |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 04.10.06. Hozzászólás: 6473 Csatolások: 2512 Azonosító: 1 offline
|
Idézet(cSuwwi @ 2004, December 6. - 23:01)
Milyen kodek kell az audióhoz?
Thx.
[right][/right]
Thx.
[right][/right]
LPCM (Linear Pulse Code Modulation): Veszteségmentes digitális hang. 48 KHz vagy 96 KHz mintavételezéssel, 16, 20 vagy 24 bit felbontásal állítják elõ. Ebbõl általában a 48 KHz/20 bit párosítást használják, mert 120 dB dinamikájával ez már elegendõ a nagyfelbontású hangvisszaadáshoz. Ennél magasabb mintavételi frekvenciát és felbontást használhatnak pédául stúdiómunkákhoz. A hagyományos CD-lemez is PCM formátumot használ (44,1 KHz,16 bit).
Semmilyen külön kodek nem kell, ha kép van, akkor hangnak is kell lenni, lejátszásra meg azt a progit használd, amivel DVD-t nézel.
2004. december 06. 23:25
|
|
cSuwwiúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.12.06. Hozzászólás: 66 Csatolások: 4 Azonosító: 1990 offline
|
Kép van, hang nincs :/
Bsplayerrel nézem, mert a MediaPlayer Classic kifagy, mielőtt betöltené.
A Bsplayer ezeket a szűrőket használja:
- AC3 Filter
- Nero video decoder
- MPEG-2 Splitter
Gordian Knot van fent + ffdshow
Interlaced-esnek tűnik első ránézésre. Az is, vagy csak én látom annak?
Felrakom a powerdvdt is, ha nem megy, hát akkor nem tudom...
Azért thx.
- AC3 Filter
- Nero video decoder
- MPEG-2 Splitter
Felrakom a powerdvdt is, ha nem megy, hát akkor nem tudom...
Azért thx.
2004. december 06. 23:33
|
|
zero_cool51 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.09. Hozzászólás: 2341 Csatolások: 1086 Azonosító: 49 offline
|
nekem powerdvd-vel megy. de ha nem megy, akkor rakd fel az ace mega codec packot, ugy biztos megy..
2004. december 06. 23:36
|
|
Freeze********** |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 04.10.06. Hozzászólás: 6473 Csatolások: 2512 Azonosító: 1 offline
|
Idézet(cSuwwi @ 2004, December 6. - 23:25)
Kép van, hang nincs :/
- AC3 Filter
- Nero video decoder
- MPEG-2 Splitter
[right][/right]
- AC3 Filter
- Nero video decoder
- MPEG-2 Splitter
[right][/right]
Jah, mint a legtöbb dvd ez is interlaced, ezért deinterlace szűrő is kell.
Én PowerDVD-vel játszok le mindent vagy Media Player Classic-al, amit a K-Lite CoDecPack rakott fel.
Esetleg próbáld meg átnevezni .MPG-re és WinMediaPlayer-rel is nézd meg. Nekem az is játsza, igaz az nemtudja deinterlace-elni, hogy mért nem az jókérdés.
Lényeg, hogy szerezz be egy PowerDVD-t és megoldódnak a problémáid!
2004. december 06. 23:38
|
|
Freeze********** |
|
Idézet(zero_cool51 @ 2004, December 6. - 23:33)
nekem powerdvd-vel megy. de ha nem megy, akkor rakd fel az ace mega codec packot, ugy biztos megy..
[right][/right]
[right][/right]
Ha már kodekpack akkor, inkább K-Lite, ACE-re nagyon sok a panasz!
2004. december 06. 23:46
|
|
Freeze********** |
|
Idézet(cSuwwi @ 2004, December 6. - 23:43)
Powerdvd-vel valóban megy, én már nem interlaced-es 
Thx.
Kicsit jobban szól, mint 192kbit CBR-en
[right][/right]
Thx.
Kicsit jobban szól, mint 192kbit CBR-en
[right][/right]
Asszem ebből a topikból csinálok egy sticky-t!
2004. december 06. 23:53
|
|
frenetiq |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.14. Hozzászólás: 928 Csatolások: 81 Azonosító: 286 offline
|
Minden ami codec
Nagyon jó kis oldal, folyamatosan frissítik, innen nekem a Codec Pack All in 1 és a Quicktime/Real Alternative van felrakva, abban tényleg csak a legfontosabb codec-ek találhatóak meg, míg az ACE-ben sok a felesleges cumó, így azt én se nagyon ajánlom.
Freeze féle K-Lite vagy amit én használok Codec Pack All in 1!
Egyébként amit nem visz normálisan a Media Player Classic (nálam 1-2 klip néha lefagyott az elején), azt a PowerDVD egy kisebb akadással kiküszöböli, szal az tényleg jó lejátszó, viszont a MPC gyorsaságával és egyszerűségével nem vetekszik semmi, ezért nem álltam át rá, inkább a "hibás" file-okat átneveztem vobra
Freeze ez is mehet a "Videó lejátszás" topicba
Nagyon jó kis oldal, folyamatosan frissítik, innen nekem a Codec Pack All in 1 és a Quicktime/Real Alternative van felrakva, abban tényleg csak a legfontosabb codec-ek találhatóak meg, míg az ACE-ben sok a felesleges cumó, így azt én se nagyon ajánlom.
Freeze féle K-Lite vagy amit én használok Codec Pack All in 1!
Egyébként amit nem visz normálisan a Media Player Classic (nálam 1-2 klip néha lefagyott az elején), azt a PowerDVD egy kisebb akadással kiküszöböli, szal az tényleg jó lejátszó, viszont a MPC gyorsaságával és egyszerűségével nem vetekszik semmi, ezért nem álltam át rá, inkább a "hibás" file-okat átneveztem vobra
Freeze ez is mehet a "Videó lejátszás" topicba
2004. december 07. 00:01
|
|
zero_cool51 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.09. Hozzászólás: 2341 Csatolások: 1086 Azonosító: 49 offline
|
egy kis tipp a power dvd-hez:
menj a beállításokra, ott audio, speaker enviromentnél válaszd ki, hogy "2 speaker", output mode: "TruSorroundXT", majd use audio channel expander-t kipipálni, dolby pro logic-ot kiválasztani, és ott music listening.
majd advanced fül, ott a TruSorround fült kiválasztani, mind a 3 lehetőséget kipipálni, a trubass fülnél be kell állítani, a strength maxra, a speaker size-t pedig smallra. igy nekem 1 mélynyomóval és 4 sima hangfalla ugy dübörög, hogy sokszor a szomszédok kopognak át
ja és egy megjegyzés:
a speaker sizenél: teljesen a smallnál tisztább a hang, 1 egységgel jobbra tolva pedig erősebb.
menj a beállításokra, ott audio, speaker enviromentnél válaszd ki, hogy "2 speaker", output mode: "TruSorroundXT", majd use audio channel expander-t kipipálni, dolby pro logic-ot kiválasztani, és ott music listening.
majd advanced fül, ott a TruSorround fült kiválasztani, mind a 3 lehetőséget kipipálni, a trubass fülnél be kell állítani, a strength maxra, a speaker size-t pedig smallra. igy nekem 1 mélynyomóval és 4 sima hangfalla ugy dübörög, hogy sokszor a szomszédok kopognak át
ja és egy megjegyzés:
a speaker sizenél: teljesen a smallnál tisztább a hang, 1 egységgel jobbra tolva pedig erősebb.
2004. december 07. 00:16
|
|
Freeze********** |
|
Idézet(zero_cool51 @ 2004, December 7. - 00:01)
egy kis tipp a power dvd-hez:
ja és egy megjegyzés:
[right][/right]
ja és egy megjegyzés:
[right][/right]
Azért ez nagyban függ attól, hogy min hallgatod, illetve milyen hangkártyával.
Én is sokat teszteltem a beállításokat, de arra jutottam, hogy sima Stereo módban szól a legszebben.
Audigy2-vel nyomom, és a szükséges tuningok ezen vannak belőve, amiket a DSP végez, a többiről meg az erőlködő gondoskodik ill. a fejhallgató vagy a hangfalak.
Mondjuk DD5.1 már nem mindig szól jól stereoba, sőt egy csomó dvdr videoklip hangminősége eleve elmarad egy normális mp3-tól....
2004. december 07. 00:46
|
|
cSuwwiúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.12.06. Hozzászólás: 66 Csatolások: 4 Azonosító: 1990 offline
|
Idézet(Freeze @ 2004, December 7. - 00:16)
Azért ez nagyban függ attól, hogy min hallgatod, illetve milyen hangkártyával.
Én is sokat teszteltem a beállításokat, de arra jutottam, hogy sima Stereo módban szól a legszebben.
Audigy2-vel nyomom, és a szükséges tuningok ezen vannak belőve, amiket a DSP végez, a többiről meg az erőlködő gondoskodik ill. a fejhallgató vagy a hangfalak.
Mondjuk DD5.1 már nem mindig szól jól stereoba, sőt egy csomó dvdr videoklip hangminősége eleve elmarad egy normális mp3-tól....
[right][/right]
[right][/right]
OFF (ez a topic volt kéznél)
HBD!
2004. december 07. 01:19
|
|
zero_cool51 |
|
akkor tőlem is HBD!!!
Majd küldök egy sört! Meg is lehetne oldani, nem lax messze gondolom, Szhely kis város.
és a hangos dologra: SB Audigy Playerem van, és arra van rákötve a hifi és a 4.1-es hangfal.
Majd küldök egy sört! Meg is lehetne oldani, nem lax messze gondolom, Szhely kis város.
és a hangos dologra: SB Audigy Playerem van, és arra van rákötve a hifi és a 4.1-es hangfal.
2007. január 27. 18:21
|
|
ViCCAP-tain |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 04.10.07. Hozzászólás: 5588 Csatolások: 96 Azonosító: 11 offline
|
Idézet(Leo @ 2007. January 27. - 18:03)
miért van az, hogy a nagy felbontású videóknál szaggat a kép, vagy nagyon belassul?
A codec hibája vagy a gépé.
ha HDTV felvételre gondolsz akkor javaslom a CoreAVC codecet.
látványosan jobb mint bármi más.
2007. január 27. 20:07
|
|
Enchanted Huntercomfortably numb |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.12. Hozzászólás: 1348 Csatolások: 1245 Azonosító: 221 offline
|
A libavcodec nálam gyorsabban játsza az x264-et, mint a CoreAVC.
2007. március 16. 20:55
Sziasztok! hogy tudok videót feltölteni? Mert nekem mindig kiírja, hogy nem engedélyezett fájl. Avi-t meg video fájlt is próbáltam már feltölteni.
Elõre is köszönöm a segítséget.
Elõre is köszönöm a segítséget.
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Közös nyaraláson vesznek részt.
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Emiatt féltékeny rá egy kicsit.
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Megsérült a híresség.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.

0 felhasználónak tetszik: