Starity

Mpeg2, GOP, vágás, DVD Author help!

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2006. május 24. 17:20 #1
Balu
Balu
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 871
Csatolások: 628
Azonosító: 211
Ne haragudjatok, hogy létrehoztam ezt a topicot, de Ti nagyon vágjátok ezt a témát, ugyanis találtam egy (valószínű) már arhív témát, ami itt a technika rovatban volt, valami mpeg2 címmel, de itt nincs. 110.gif

Szóval lenne nagy gond:

Van pár mpeg2 videóm, amit Pana dvd rec-el vettem fel (asztali).
Ehhez társul egy ac3 hang.

TMPEG DVD author progi HA megeszi a fájlt, és az időt is jónak látja, akkor nagyon szépen lehet vele vágni, majd gyönyörűen ki is írja dvd-re. Már 5 dvd-t is csináltam vele és fantasztikus.

DE!!

Némely mpg-et nem lát rendesen. Az amúgy 30 perces videót 3 percnek látja, tehát sokra nem megyek vele, szerkeszteni nem tudom. Néhány videt nem olvas be.."Illegal video fájl...és közli, hogy mpeg1, meg 2-t hajlandó csak. Rájöttem, hogy ez a GOP miatt lehet...persze nem biztos. De ezeket a videókat egy egyszerű mpeg2 cut progival vágtam, ami még csak frame szerint se tud vágni, nemhogy GOP határon.
Néhány vidnek meg elcsúszott picit a hangja.

Most már egy ideje ezzel szenvedek és találtam pár megoldást, mi segítene.

1.Ha elcsúszott a hang: PVastrumento kettészedi a videót, és közben meg is javítja. De nem találtam eddig olyan progit, ami e kettőt egyberakná újra egy mpeg-é. De még lehet ezt sem enné meg az Author, mivel nincs GOP határon vágva.

2. Olyan progi, ami GOP határon vág. Ezt tuti bevenné az Author, de a hang ettől még elcsúszhat és lehet, hogy nem is látná a teljes fájlt (időt).

Szóval reménytelennek látszik a helyzetem, pedig érzem, hogy megoldható, de én egyedül kevés vagyok ehhez.

Ha segítenétek, nagyon megköszönném.

meghajolo.gif
2006. május 24. 17:36 #2
ViC
ViC
CAP-tain
    Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 5588
Csatolások: 96
Azonosító: 11
mpeg video wizard

http://www.womble.com/products/mvw.html

a legjobb amit csak ismerek beer.gif
2006. május 24. 18:25 #3
Balu
Balu
Na, most ott tartok, hogy amit PVastrumento-val demuxolok videt, azt az mpeg-et és ac3-at (wav-ot) kéne egy fájlba tenni.
Ugyanis az így kapott (PVA) mpg-et beolvassa az Author, mert a PVA lezárja a GOP-okat. És ha alátenném a hangot, akkor már csak be Author-ba, és kész is.
Van ilyen összerakos progi?
2006. május 24. 18:35 #4
ViC
ViC
CAP-tain
    Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 5588
Csatolások: 96
Azonosító: 11
hát az elöbb írtam smileeee.gif
klikk a csavarkulcsos ikonra
2006. május 24. 19:53 #5
Balu
Balu
Köszönöm.
Sikerült megoldanom tökéletesen.

PVastrumento+River Past audio koncerter+TMPEG DVD author

(tömören: pva szétszed>mpg+ac3
audio konvert>wav
Author> video+audio+ebben a vágás folyamata)
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!