Starity

Camelot(2011)

8 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2011. április 21. 20:26 #101
DaveChris
DaveChris
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 246
Csatolások: 202
Azonosító: 136208
Idézet
csak annyi érdekelne most kapásból a sorozattal kapcsolatban hogy, mennyire van jelen a mágia a történetben?
elrugaszkodik a földtől ez a feldolgozás vagy inkább realisztikusabban ábrázolja a legendát?

Mágia fontos szerepet kap történetben, de nem mondanám hogy nagyon elrugaszkodna a földtől, (mondjuk a mágia esetén ez érdekes nézőpont rohog.gif) főleg Morgan él vele előszeretettel de ez mágikus szál még kissé rejtélyes nincs kibontva, de nem úgy van jelen a Camelotban mint a Merinbenl, szerintem.
1 felhasználónak tetszik: gonzales7
2011. április 21. 20:38 #102
- törölt felhasználó -    
Idézet (DaveChris @ 2011.04.21. 20:26)
Mágia fontos szerepet kap történetben, de nem mondanám hogy nagyon elrugaszkodna a földtől, (mondjuk a mágia esetén ez érdekes nézőpont rohog.gif) főleg Morgan él vele előszeretettel de ez  mágikus szál még kissé rejtélyes nincs kibontva, de nem úgy van jelen a Camelotban mint a Merinbenl, szerintem.

oksa.köszi.
nem baj az ha van mágia csak ne tegye nevetségessé a történetet.

csak saját véleményem de mindenképp az 1981-es Excalibur film a legjobb feldolgozása a történetnek a mágia és a sötét középkori hangulat nagyon jól el lett találva benne. ráadásul a zseniális Helen Mirren játsza Morganát benne.
volt még az 1998-es film ami szintén Merlin szemszögéből mutatta be a Arthur legendáját de azt csak Helena Bonham Carter miatt érdemes megnézni ugyanis ott ő alakítja Morganát! wub.gif meghajolo.gif de aránylag nézhető!ezeket ha esetleg nem láttátok akkor nézzétek meg.
Viszont Az első lovag és az Arthur király mindkettő film gyenge próbálkozás! rolleyes.gif
szóval én személy szerint rég ki voltam éhezve egy Arthur királyos filmre! biggrin.gif és így hogy Eva Green játsza Morganát az csak hab a tortán! biggrin.gif
3 felhasználónak tetszik: DaveChris, funny18, Domcicc
2011. április 21. 20:52 #103
DaveChris
DaveChris
visszatérő vendég
Igen Eva Green remek választás volt a szerepre rohog.gif Ami az Arthur filmeket illeti igen az 1981-gyes Excalibur viszi prímet thumbsup.gif remek film. A 1998 Merlin film nem rossz viszont készült folyattatása na az..hát mondjuk erőltetett volt. A legújabb Arthur király hát az felejtős megpróbáltak egy történelmi Arthur bemutatni de túl felszínesek voltak és nem sikerült a dolog. Ha már Arthur feldolgozásoknál tartunk akkor megemlíteném még Bernard Cornwell Excalibur könyvtrilógiáját is ami szerintem remekül sikerült thumbsup.gif .
2011. április 21. 20:54 #104
funny18
funny18
epiphany

StátuszApo Bangpo ♡⁷
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 12071
Csatolások: 195628
Azonosító: 107508
Egyetértek. Bár én azt hiszem, hogy az Excalibur filmet nem láttam még, de a többihez volt szerencsém. Nekem a Merlin film az alap, Helena a csúcspontja. Az Arthur király film egyszerűen pocsék feldolgozás. Annyira kiszámítható és unalmas volt, hogy az már fájt. Az első lovag kicsivel jobb nála, de Richard Gere-en kívül nem nagyon emlékszem rá.
Én személy szerint elfogult vagyok a Merlines sorozattal is, mert igaz, hogy nem sok köze van a mondakörhöz, de nekem attól tetszik. Bár remélem, hogy az új évadban azért több lesz a valós dolog mint a valótlan. Ez a feldolgozás meg azért tetszik, mert ehhez hasonló még nem volt. Ragaszkodnak a mondához, de azért itt is néha ledöbbenek, hogy hogyan fejezik ki magukat a forgatókönyvírók. Eva a legjobb Morgan akit eddig láttam. Nálam még Helenát is lekörözi, de csak egy kicsivel wink.gif
2011. április 21. 21:09 #105
- törölt felhasználó -    
konkrétan nincs bajom a Merlin sorozattal egyszerűen nem nekem készült és ennyi! biggrin.gif olyasmit hallottam a Merlin sorival kapcsolatban hogy komolyabbra veszik a dolgot és felnőttesebb lesz a hangulata is. de én inkább kihagyom nem hiszem hogy képes az a sorozat akkora fejlődésre ami felkeltené az érdeklődésem iránta! smileeee.gif
szóval marad a Camelot mindenképpen! meghajolo.gif smileeee.gif

nagyon nem kedvelem Clive Owent mint színészt szóval így még inkább nem tudta szeretni azt a filmet pedig próbáltam az Arthur király film egy valamiben a legjobb és az a filmzene.fantasztikus filmzenéje van!! meghajolo.gif
2011. április 21. 21:19 #106
DaveChris
DaveChris
visszatérő vendég
Igen a Merlin sorozattal nekem sincs problémám, csak nem köt le de ettől még nem gondolom hogy rossz feldolgozás lenne, csak nem az én világom. Az Arthur király zenéje tényleg jól lett thumbsup.gif ez film egyetlen értékelhető pontja.
2011. április 21. 21:22 #107
funny18
funny18
epiphany

StátuszApo Bangpo ♡⁷
Idézet (gonzales7 @ 2011.04.21. 21:09)
konkrétan nincs bajom a Merlin sorozattal egyszerűen nem nekem készült és ennyi! biggrin.gif olyasmit hallottam a Merlin sorival kapcsolatban hogy komolyabbra veszik a dolgot és felnőttesebb lesz a hangulata is. de én inkább kihagyom nem hiszem hogy képes az a sorozat akkora fejlődésre ami felkeltené az érdeklődésem iránta! smileeee.gif 
szóval marad a Camelot mindenképpen! meghajolo.gif  smileeee.gif 
nagyon nem kedvelem Clive Owent mint színészt szóval így még inkább nem tudta szeretni azt a filmet pedig próbáltam az Arthur király film egy valamiben a legjobb és az a filmzene.fantasztikus filmzenéje van!! meghajolo.gif

Legyen igazad a Merlinnek kapcsolatban biggrin.gif Jó lenne ha egy kicsit fejlődne, de az tény, hogy nem fog gyökerestül megváltozni. Én meg mondom őszintén egyszer láttam az Arthur királyt, de az is sok volt rohog.gif úgyhogy elhiszem, hogy jó a zenéje bár nem emlékszem rá. Sajnos nem tudott sokat dobni a filmen. blink.gif Én Keira Knightley miatt néztem meg, mert kíváncsi voltam, hogy mit tud Guinevereként, de ő is keveset mutatott. A Camelotban viszont Tamsin Egerton-t nagyon eltalálták. Nekem nagyon tetszik a játéka és Jamie-vel szinte izzik körülöttük a levegő. Hiteles Arthur és Guinevere wub.gif
2011. április 21. 21:36 #108
DaveChris
DaveChris
visszatérő vendég
Igen Tamsin is nagyon jó választás nagyon szexi Guinevere és nem is szégyenlős rohog.gif ami Arthurt illeti az elején annyira nem volt szimpatikus aztán rájöttem, hogy mi zavart a legtöbb filmben Arthurt mindig erős és dicsőséges királyként ábrázolják nem fektetnek hangsúlyt arra milyen volt az ifjú, tapasztalatlan Arthur akiből hirtelen király lett és a sorozat ez mutatja be és Jaime jól játssza ezt a szerepet bizonytalan ifjú Arthurt.
2 felhasználónak tetszik: gonzales7, funny18
2011. április 21. 21:38 #109
- törölt felhasználó -    
Hans Zimmer! meghajolo.gif smileeee.gif
3 felhasználónak tetszik: DaveChris, funny18, Domcicc
2011. április 21. 21:51 #110
funny18
funny18
epiphany

StátuszApo Bangpo ♡⁷
Idézet (DaveChris @ 2011.04.21. 21:36)
Igen Tamsin is nagyon  jó választás nagyon szexi Guinevere és nem is szégyenlős  rohog.gif ami Arthurt illeti az elején annyira nem volt szimpatikus aztán rájöttem, hogy mi zavart a legtöbb filmben Arthurt mindig erős és dicsőséges királyként ábrázolják nem fektetnek hangsúlyt arra milyen volt az ifjú, tapasztalatlan Arthur akiből hirtelen király lett és a sorozat ez mutatja be és Jaime jól játssza ezt a szerepet bizonytalan ifjú Arthurt.

Szégyenlősségből híján van eddig a sorozat rohog.gif
Igen Jamie nagyon jó Arthurként és teljesen más mint a Merlin sorozatban Arthur és ez tetszik. Jó ha bizonytalan és tapasztalatlan, mert ott van Merlin akire támaszkodhat. A Királynak meg kell tanulnia bízni először saját magában és a leghűségesebb barátokban/szolgákba.
Így már értem, hogy miért jó a zenéje beer.gif Köszi a videót meghajolo.gif meghajolo.gif
2011. május 02. 22:22 #111
Domcicc
Domcicc
Dekker's bitch

StátuszAnglia :3
Hozzászólás: 3553
Csatolások: 5834
Azonosító: 123419
Na, nem írtam le a véleményem az Tó Hölgyés részről, mert emésztgetnem kellett ezt a megoldást kicsit, egy idő után már jobban el tudtam fogadni a sorozat íróinak elképzelését a dologról. rolleyes.gif Na, erre nem is fecsérlek több szót, inkább a mostani részről írnék.
Tetszik, hogy míg Arthur építi a királyságát a lovagokkal és kezd azzá válni, akiről majd a legendák szólnak, Morgan többé-kevésbé fű alatt ármánykodik. Az apáca egyre unszimpatikusabb.."apáca"...A néger szolgálólányból pedig kinézek egy árulást a jövőben unsure.gif Egyébként a per tetszett, főleg az a rész, amikor a lovagok szinte körbeültek megtárgyalni a dolgokat, mint majd később a kerekasztalnál teszik ezt. smileeee.gif
Merlin bujkálása érdekes szál volt, később biztos választ adnak azokra a papírokra. Reméltem, hogy Lady Igraine-en keresztül kapunk egy közelebbi képet róla, mert még mindig elég rejtélyes, de ezt gyorsan el is szúrták, azt hittem tovább fogják húzni a kettejük közti dolgokat, persze még mehet tovább, csak már nem lesz ugyanaz az érzés szerintem rolleyes.gif
Amúgy jó, hogy Guinevere megkérte Artúrt, hogy hadd intézkedjen néhány dologban, de semmit sem csinált a kislány védelmezésén kívül laugh.gif
(Így zárójelesen: Kay valami hihetetlen édes heart.gif Még mindig várom, hogy elmélyítsék a karakterét blush.gif )
1 felhasználónak tetszik: funny18
2011. május 02. 22:50 #112
DaveChris
DaveChris
visszatérő vendég
Igen Arthur végre elkezdett uralkodni (na végre), és némi harc is volt epizódban biggrin.gif szóval egész jó kis rész volt, ami a mágusunkat illeti kíváncsi vagyok mit hoznak ki ebből Igraine Merlin dologból. biggrin.gif
2 felhasználónak tetszik: funny18, Domcicc
2011. május 03. 00:50 #113
funny18
funny18
epiphany

StátuszApo Bangpo ♡⁷
Most néztem meg én is. Végre volt egy kis harc is. Erre már vártam. Domcicc részben leírtad amire gondoltam. laugh.gif Éreztem én az egész rész alatt, hogy Kaynek igaza lesz. Tudtam, hogy a kislánnyal lesz valami. Nem semmi mik voltak akkoriban. Nem csodálom, hogy kellett egy erőskezű uralkodó. Arthur most bizonyította, hogy igenis a trón őt illeti. Igazságos, ahogyan lennie kell. Ahogy a trónján ült és oldalra pillantott Guinevere-re az nagyon édes volt. Látszott rajta, hogy fontos az ő véleménye is. heart.gif Morgan most nagyon jól kijátszotta az embereket (és tetszett az elején a ruhája). Tudja, hogy kell egymás ellen uszítani őket. A néger szolgánál én is éreztem valami sunyiságot. Lehet, hogy áruló lesz vagy dupla áruló. Az apáca meg méltó az öltözékére. Morgan és Lady Igraine viszonya elég érdekes helyzeteket fog még eredményezni, de kíváncsian várom, hogy összehozzák-e őket. Jó rész volt és remélem még jobb és jobb lesz. biggrin.gif
1 felhasználónak tetszik: Domcicc
2011. május 22. 21:06 #114
funny18
funny18
epiphany

StátuszApo Bangpo ♡⁷
Most daráltam le a két utolsó részt. blush.gif Összességében a két rész jó volt. Arthur és Guinevere kezdenek egyre jobban kötődni egymáshoz wub.gif Végre nem zavart be Leontes. Merlin nagyon nagy volt amikor varázsolt az erdőben, hogy Leontes karját visszarakják. Ott jót röhögtem. Kay édes volt abban a részben. A másikban végre volt egy kis harc, bár ez az áll támadás nagyon jól stratégia volt Morgan részéről. beer.gif Már kezdtem örülni, hogy Gawain megöli Leontest, de felesleges kakaskodás volt rolleyes.gif Morgant még mindig bírom, bármit is tesz. Jól bíráskodott. A kisgyerekes különösen tetszett. Kíváncsi vagyok, hogy mit akarhat Lady Igraine testében véghez vinni. Mindenre rájött odahaza a Pendragon kastélyban fogalmam sincs mit akarhat még. A kövi részben remélem fény derül rá.
2011. május 22. 21:15 #115
DaveChris
DaveChris
visszatérő vendég
Idézet
Most daráltam le a két utolsó részt. blush.gif Összességében a két rész jó volt. Arthur és Guinevere kezdenek egyre jobban kötődni egymáshoz wub.gif Végre nem zavart be Leontes. Merlin nagyon nagy volt amikor varázsolt az erdőben, hogy Leontes karját visszarakják. Ott jót röhögtem. Kay édes volt abban a részben. A másikban végre volt egy kis harc, bár ez az áll támadás nagyon jól stratégia volt Morgan részéről. beer.gif Már kezdtem örülni, hogy Gawain megöli Leontest, de felesleges kakaskodás volt rolleyes.gif Morgant még mindig bírom, bármit is tesz. Jól bíráskodott. A kisgyerekes különösen tetszett. Kíváncsi vagyok, hogy mit akarhat Lady Igraine testében véghez vinni. Mindenre rájött odahaza a Pendragon kastélyban fogalmam sincs mit akarhat még. A kövi részben remélem fény derül rá.

Gondolom kicsit meg akarja kavarni dolgokat Camelotban mondjuk leleplezni Arthurt és Guinevere-t. Én inkább arra vagyok kíváncsi hogy Merlin kiszúrja-e cserét kiszagolja-e mágiát de majd kiderül kíváncsian várom. biggrin.gif
2011. május 22. 21:19 #116
funny18
funny18
epiphany

StátuszApo Bangpo ♡⁷
Idézet (DaveChris @ 2011.05.22. 21:15)
Gondolom kicsit meg akarja kavarni dolgokat Camelotban mondjuk leleplezni Arthurt és Guinevere-t. Én inkább arra vagyok kíváncsi hogy Merlin kiszúrja-e cserét kiszagolja-e mágiát de majd kiderül kíváncsian várom. biggrin.gif

Ez egy jó kérdés. Lehet, hogy ki fogja, de nem vagyok benne biztos. Bár most, hogy közelebb kerültek Lady Igraine-nel lehet. Nem tudom, hogy meddig bírja majd Morgan jól eljátszani. rolleyes.gif
2011. május 22. 21:29 #117
DaveChris
DaveChris
visszatérő vendég
Na igen kérdés hogy meddig bírja Morgan fenntartani az álcáját, hisz elégé megterheli ez az alakváltósdi szóval érdekes lesz.
2011. május 22. 22:55 #118
Domcicc
Domcicc
Dekker's bitch

StátuszAnglia :3
Hozzászólás: 3553
Csatolások: 5834
Azonosító: 123419
Én is megnéztem az új részt, a múltkoriról is írni akartam, de mindig halogattam. Na, majd most, hogy előremászott a topik biggrin.gif
Kay karakterét elkezdték kifejteni és ez nekem iszonyatosan bejön, mivel erre várok az eleje óta laugh.gif wub.gif Arthur és Guinevere közeledése is jó, mondjuk, most hogy le fognak lepleződni, összekuszálódnak majd a dolgok.
Viszont ki kell emelnem Claire Forlani játékát, mert imádom, ha két eltérő személyiséget kell megformálnia egy színésznek, bár itt pont azon volt a lényeg, hogy az egyik szerepének úgy kellett tennie, mint a másiknak. Ezt mondjuk jól csinálta, tetszett, ahogy "Igraine" próbálgatta reggel a tükörben a viselkedését, a rosszul létek, és ahogy belefutott saját magába az udvaron. smileeee.gif Kicsit kibontakozhatott a színésznő, Eva Green mellett eltörpült korábban.
Azt hittem Merlin rá fog jönni a turpisságra. Azt reméltem pontosabban. unsure.gif Mindenesetre eléggé összemelegedtek...ha Morgan Merlintől terhes lesz, nem tudom, hogy szétverek-e egy ablakot, fogni fogom-e a fejem, vagy röhögni fogok-e mellow.gif Mindenesetre félhet Merlin bosszújától, ha rájön, hogy kivel bújt ágyba tongue.gif

Minden másban egyetértek funnyval wink.gif
2 felhasználónak tetszik: funny18, DaveChris
2011. május 31. 14:44 #119
funny18
funny18
epiphany

StátuszApo Bangpo ♡⁷
Találtam pár régebbi stillt HQ-ban és a Merlin promot tag nélkül! beer.gif