Starity

Finn rockerek gyűjtőhelye

2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2010. december 27. 18:58 #1
- törölt felhasználó -    
H.I.M, Lordi, The Rasmus, Apocalyptica, Nightwish, Sonata Arctica? Szereti még valaki őket?
1 felhasználónak tetszik: Darkness
2010. december 27. 19:07 #2
wannascream
wannascream
-
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 1866
Csatolások: 3203
Azonosító: 126443
Én Nightwisht szeretem. rolleyes.gif Régen óriási rajongója voltam, de mostanában annyira nem hallgatom. Főleg az új számaikat nem bírom - Anette Olzonnal már nem a régi. unsure.gif
The Rasmus nem rossz, bár nem nagyon ismerem a számaikat, csak egy-kettőt. blush.gif
Apocalypticának sem vagyok igazából a rajongója, de érdekes a zenéjük.
Sonata Arcticától is csak pár számot hallottam, de azok tetszenek.
Másik kettőt nem ismerem.
2010. december 27. 19:12 #3
- törölt felhasználó -    
Idézet (wannascream @ 2010.12.27. 19:07)
Én Nightwisht szeretem. rolleyes.gif Régen óriási rajongója voltam, de mostanában annyira nem hallgatom. Főleg az új számaikat nem bírom - Anette Olzonnal már nem a régi. unsure.gif 
The Rasmus nem rossz, bár nem nagyon ismerem a számaikat, csak egy-kettőt. blush.gif 
Apocalypticának sem vagyok igazából a rajongója, de érdekes a zenéjük.
Sonata Arcticától is csak pár számot hallottam, de azok tetszenek. 
Másik kettőt nem ismerem.

Nightwish Tarjával volt az igazi, a számok továbbra is jók, de Anette hangja túl populáris, elveszett az igazi hangzásuk.
A Lordi 2006-ban nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált, a HIM pedig..hát fura, hogy nem ismered őket, pár éve még itthon is a csapból folytak, mostanra lettek csak kicsit mellőzve.

2 felhasználónak tetszik: TarjaNightwish, Darkness
2010. december 27. 19:12 #4
- törölt felhasználó -    
A H.I.M. szerintem jó együttes, imádom őket, úgy, ahogy vannak. Az Apocalyptica nem tartozik a kedvenceim közé, csak 1-2 számuk van, amit szeretek. A Nightwisht régebben többször hallgattam, amióta az új énekesnő van, nem igazán tetszenek a dalaik. unsure.gif
2010. december 27. 19:21 #5
wannascream
wannascream
-
Hozzászólás: 1866
Csatolások: 3203
Azonosító: 126443
Idézet (LaDiabla @ 2010.12.27. 19:12)
Nightwish Tarjával volt az igazi, a számok továbbra is jók, de Anette hangja túl populáris, elveszett az igazi hangzásuk.
A Lordi 2006-ban nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált, a HIM pedig..hát fura, hogy nem ismered őket, pár éve még itthon is a csapból folytak, mostanra lettek csak kicsit mellőzve.

Meghallgattam ezeket. A Lordi nem jön be, de a HIM nem rossz. smileeee.gif
2010. december 27. 20:08 #6
- törölt felhasználó -    
Ezek közül csak a The Rasmust szeretem, régen odavoltam értük, főleg Lauriért. laugh.gif Imádom a számaikat, de inkább a régebbieket, a mostaniak túl depressziósak nekem. Különösen a Dancer In The Darkot és az In The Shadowst szeretem. heart.gif
2010. december 27. 20:26 #7
funny18
funny18
epiphany

StátuszApo Bangpo ♡⁷
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 12071
Csatolások: 195628
Azonosító: 107508
Én a The Rasmust és a HIM-et imádtam pár évvel ezelőtt. A Nightwisht régen szerettem de már az új énekesnővel nekem sem tetszenek a számaik. HIM Join me a favorit, a The Rasmustól pedig az In the Shadowst és a Guiltyt szeretem a mai napig. Sajnos amikor Szegeden adtak koncertet nem lehettem ott, de a videókat megnéztem. Lauri nagyon édes volt benne wub.gif
És nem mellesleg Finnül is tanulok wink.gif beer.gif
2010. december 28. 12:47 #8
- törölt felhasználó -    
Idézet (funny18 @ 2010.12.27. 20:26)
Én a The Rasmust és a HIM-et imádtam pár évvel ezelőtt. A Nightwisht régen szerettem de már az új énekesnővel nekem sem tetszenek a számaik.  HIM Join me a favorit, a The Rasmustól pedig az In the Shadowst és a Guiltyt szeretem a mai napig. Sajnos amikor Szegeden adtak koncertet nem lehettem ott, de a videókat megnéztem. Lauri nagyon édes volt benne wub.gif 
És nem mellesleg Finnül is tanulok wink.gif  beer.gif

Szerintem Ville Valo a legszebb hangú, orgánumú énekes jelenleg, legalábbis még hozzá foghatót sem tudnék mondani smileeee.gif
Lauri nagyon jófej, totál hétköznapi a rajongókkal, nincs benne semmi sztárallűr, ezt nagyon tisztelem. Az Apocalytivával közös Life Burns örök kedvenc smileeee.gif
Nehéz a finn nyelv?
3 felhasználónak tetszik: kateblock, funny18, Darkness
2010. december 28. 12:53 #9
- törölt felhasználó -    
A kedvenceim:

És a Funeral of hearts de azt már belinkeltétek. smileeee.gif

Valamint ez:

2010. december 28. 13:12 #10
- törölt felhasználó -    
Ha már HIM, akkor Ville Valo smileeee.gif Ez a szám nem annyira kedvencem, na de a vizuális élmény wub.gif (gondoltam fangörlködök egy kicsit biggrin.gif )

3 felhasználónak tetszik: kateblock, Darkness, kassidy
2010. december 28. 14:15 #11
funny18
funny18
epiphany

StátuszApo Bangpo ♡⁷
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 12071
Csatolások: 195628
Azonosító: 107508
Idézet (LaDiabla @ 2010.12.28. 12:47)
Szerintem Ville Valo a legszebb hangú, orgánumú énekes jelenleg, legalábbis még hozzá foghatót sem tudnék mondani  smileeee.gif 
Lauri nagyon jófej, totál hétköznapi a rajongókkal, nincs benne semmi sztárallűr, ezt nagyon tisztelem. Az Apocalytivával közös Life Burns örök kedvenc  smileeee.gif 
Nehéz a finn nyelv?

Kicsit, de melyik nyelv könnyű. Még nagyon kezdő szinten vagyok és a finnek kiejtését még nem nagyon értem meg, de engem nagyon megfogott. biggrin.gif A tanár nagyon jó fej és ez is kicsit megkönnyíti a nyelvtanulást.

Az én kedvencem HIM-től wub.gif
2010. december 28. 18:26 #12
- törölt felhasználó -    
Idézet (funny18 @ 2010.12.28. 14:15)
Kicsit, de melyik nyelv könnyű. Még nagyon kezdő szinten vagyok és a finnek kiejtését még nem nagyon értem meg, de engem nagyon megfogott. biggrin.gif A tanár nagyon jó fej és ez is kicsit megkönnyíti a nyelvtanulást. 

Én is el szeretném kezdeni valamikor, de most első a spanyol és a németet is folytatnám (nem szeretem pedig, de nyolc évig kínlódtam vele, el sem akarom ezért felejteni), angolból szerencsére már nem kell nagyon tanulnom, ott a szlengekre feküdtem rá nagyon biggrin.gif
Finnül egyelőre annyit tudok, hogy perkele thumbsup.gif

Ville, mint két lábon járó műalkotás (imádom Kat "Istennő" von D műveit), ha unatkozik a kísértetkastélyában csak vesz egy tükröt és -szó szerint- testet ölt a művészet wink.gif
2010. december 28. 19:54 #13
Vani7
Vani7
új tag
Hozzászólás: 3
Csatolások: 0
Azonosító: 125847
én a mai napig imádom őket!!! Kezdődött a the rasmusal a death note-nak köszönhetöen! Aztán a Rasmus által a Nightwis, Apocalyptica és HIM!!! apocalypticát nem csak a zenéjük miatt kedvelem hanem ahogy viselkednek a hétköznapokon is!!! Ők a legjobbak számomra!!! thumbsup.gif wub.gif
2010. december 29. 13:43 #14
- törölt felhasználó -    
AKAROM! wub.gif thumbsup.gif biggrin.gif
2012. július 25. 14:58 #15
kassidy
kassidy
visszatérő vendég

StátuszHow the little piggies will grunt when they hear how the old boar suffered
Hozzászólás: 347
Csatolások: 10
Azonosító: 176704
A Nightwish abszolúat a kedvencem. HIM, The Rasmus, Lordi, ezek is jók. Én Amikor olvastam, hogy a kedvenc bandáim mind finnek, nagyon meglepődtem biggrin.gif Imádom a finneket biggrin.gif
2012. július 25. 15:10 #16
- törölt felhasználó -    
Hogy én még nem fedeztem fel ezt a topicot!!! w00t.gif Bárki is nyitotta, köszönet érte!! meghajolo.gif
Mindig is vonzottak a skandináv országok, leginkább a kultúrájuk miatt. Zeneileg nagyon ott vannak!! thumbsup.gif Én legtöbbet a HIM-et hallgatom, de szorosan a nyomukban ott van az Apocalyptica, meg a The 69 Eyes.Persze, a Nightwish, a Rasmus, a Lordi, a Sonata Arctica stb. is nagyon tetszik. Hoztam egy klipet a finn vámpíroktól, a The 69 Eyes-tól:
3 felhasználónak tetszik: itsjustme, Johinna, Darkness
2012. július 25. 21:53 #17
itsjustme
itsjustme
Molkoholic
Hozzászólás: 6609
Csatolások: 1000
Azonosító: 172899
Áh, örömmel látom, hogy nem egy-két jó ízlésű emberke van azért itt. *-*
A finn zene szerelmese vagyok, az itt említett bandák összesét ismerem, és szeretem. wub.gif
Bár mondjuk, nekem, ha finnekről van szó, nagyon gyakran visszatérő előadók/együttesek közé tartozik: a Negative (ők egész ismertek itt is, már koncerteztek itt.), Finch, Uniklubi, Reflexion / For My Pain (itt az énekes közös) is.
Na meg persze a klasszikus Him, Nightwish, Apocalyptica, The 69 Eyes, Lordi. wub.gif

Valaki kérdezett a finn nyelv nehézségéről... Nos... én tanulgatom a nyelvet autodidakta módon, a nyelvtanuk nem vészes, az olvasás nagyon könnyű, ami az elején gondot okoz, az az, hogy ők az y-t ü-nek ejtik. Azonban a szavak memorizálása már kissé nehézkésebb, legalábbis számomra, valamint ahhoz, hogy hallás után rögtön értsük a szavakat, elég erős szókincsre és nyelvismeretre van azért szükség, de nem lehetetlen, csak megkell szokni, hogy mit és hogyan ejtenek. smileeee.gif
Én inkább azon szoktam szenvedni, hogy mikor van a, mikor ä és mikor van ää a szóban...
Na meg a nagyon hasonlító szavak miatt tényleg nem árt először a kiejtésre ráfeküdni. pl van a teitä - täitä, és hát... nem mindegy, hogy önöket, vagy tetveket. biggrin.gif
De egyébként gyönyörű nyelv. heart.gif És a magyaroknak nem is annyira nehéz, inkább szorgalom kérdése - és itt legalább nem kell szenvedni 12 igeidő megtanulásával...
2 felhasználónak tetszik: Johinna, Darkness
2012. július 26. 22:31 #18
nothingcanstopme
nothingcanstopme
Extinct ♥

StátuszIt's the time to know, it's the time to see, love is blasphemy ♥
Hozzászólás: 2350
Csatolások: 97
Azonosító: 133163
Ááá, jó kis topic smileeee.gif én is nagy rajongója vagyok a finnek zseniális zenéinek, élen a Nightwish-sel, és veletek ellentétben én jobban szeretem Anette Olzont, de a régi számok, illetve amit Tarja szólóban csinál, szintúgy zseniálisak smileeee.gif a Nightwish marad örökre a legnagyobb kedvenc smileeee.gif heart.gif a másik nagy kedvencem az Apocalyptica és a The Rasmus heart.gif a többit is szeretem, amit itt felsoroltatok, plusz van még néhány kevésbé ismert kedvencem, pl. Tarot, Brother Firetribe, Eklipse vagy az Indica heart.gif

A nyelvet is szeretném megtanulni egyszer, most addig jutottam el, hogy tudok egy csomó káromkodást biggrin.gif
2 felhasználónak tetszik: Johinna, Darkness
2013. február 08. 17:42 #19
Gothica
Gothica
visszatérő vendég

StátuszBehold the rain of stars...
Hozzászólás: 267
Csatolások: 0
Azonosító: 169329
a Nightwisht és az Apocalypticát nagyon szeretem biggrin.gif de a mostani kedvenceim a Wintersun, Turisas, Ensiferum és Finntroll smileeee.gif <3
2 felhasználónak tetszik: TarjaNightwish, Darkness
2013. február 09. 10:16 #20
Darkness
Darkness
Misanthrope Vegan

StátuszHamarosan frissittem a sztáradatlapokat
Hozzászólás: 8003
Csatolások: 8879
Azonosító: 175987
Eddig hogy nem vettem észre, hogy van ilyen téma?
Finnország már nagyon régóta helyet foglal a szívemben, mostanság az Apocalypticát szerettem meg nagyon, de ezen kívül nagyon kevés az olyan finn előadó, akit nem szeretnék blush.gif
1 felhasználónak tetszik: kassidy
2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!