Finn rockerek gyűjtőhelye
2010. december 27. 19:07
|
wannascream- |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.05.05. Hozzászólás: 1866 Csatolások: 3203 Azonosító: 126443 offline
|
Én Nightwisht szeretem.
Régen óriási rajongója voltam, de mostanában annyira nem hallgatom. Főleg az új számaikat nem bírom - Anette Olzonnal már nem a régi.
The Rasmus nem rossz, bár nem nagyon ismerem a számaikat, csak egy-kettőt.
Apocalypticának sem vagyok igazából a rajongója, de érdekes a zenéjük.
Sonata Arcticától is csak pár számot hallottam, de azok tetszenek.
Másik kettőt nem ismerem.
1 felhasználónak tetszik:
Darkness
2010. december 27. 19:12
Idézet (wannascream @ 2010.12.27. 19:07)
Én Nightwisht szeretem.
Régen óriási rajongója voltam, de mostanában annyira nem hallgatom. Főleg az új számaikat nem bírom - Anette Olzonnal már nem a régi.
Nightwish Tarjával volt az igazi, a számok továbbra is jók, de Anette hangja túl populáris, elveszett az igazi hangzásuk.
A Lordi 2006-ban nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált, a HIM pedig..hát fura, hogy nem ismered őket, pár éve még itthon is a csapból folytak, mostanra lettek csak kicsit mellőzve.
2010. december 27. 19:12
A H.I.M. szerintem jó együttes, imádom őket, úgy, ahogy vannak. Az Apocalyptica nem tartozik a kedvenceim közé, csak 1-2 számuk van, amit szeretek. A Nightwisht régebben többször hallgattam, amióta az új énekesnő van, nem igazán tetszenek a dalaik.
Darkness
2010. december 27. 19:21
|
wannascream- |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.05.05. Hozzászólás: 1866 Csatolások: 3203 Azonosító: 126443 offline
|
Idézet (LaDiabla @ 2010.12.27. 19:12)
Nightwish Tarjával volt az igazi, a számok továbbra is jók, de Anette hangja túl populáris, elveszett az igazi hangzásuk.
A Lordi 2006-ban nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált, a HIM pedig..hát fura, hogy nem ismered őket, pár éve még itthon is a csapból folytak, mostanra lettek csak kicsit mellőzve.
Meghallgattam ezeket. A Lordi nem jön be, de a HIM nem rossz.
Darkness
2010. december 27. 20:26
|
|
funny18epiphany |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 09.09.11. Hozzászólás: 12071 Csatolások: 195628 Azonosító: 107508 offline
|
Én a The Rasmust és a HIM-et imádtam pár évvel ezelőtt. A Nightwisht régen szerettem de már az új énekesnővel nekem sem tetszenek a számaik. HIM Join me a favorit, a The Rasmustól pedig az In the Shadowst és a Guiltyt szeretem a mai napig. Sajnos amikor Szegeden adtak koncertet nem lehettem ott, de a videókat megnéztem. Lauri nagyon édes volt benne
És nem mellesleg Finnül is tanulok
Darkness
2010. december 28. 12:47
Idézet (funny18 @ 2010.12.27. 20:26)
Én a The Rasmust és a HIM-et imádtam pár évvel ezelőtt. A Nightwisht régen szerettem de már az új énekesnővel nekem sem tetszenek a számaik. HIM Join me a favorit, a The Rasmustól pedig az In the Shadowst és a Guiltyt szeretem a mai napig. Sajnos amikor Szegeden adtak koncertet nem lehettem ott, de a videókat megnéztem. Lauri nagyon édes volt benne

Szerintem Ville Valo a legszebb hangú, orgánumú énekes jelenleg, legalábbis még hozzá foghatót sem tudnék mondani
Lauri nagyon jófej, totál hétköznapi a rajongókkal, nincs benne semmi sztárallűr, ezt nagyon tisztelem. Az Apocalytivával közös Life Burns örök kedvenc
Nehéz a finn nyelv?
2010. december 28. 14:15
|
|
funny18epiphany |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 09.09.11. Hozzászólás: 12071 Csatolások: 195628 Azonosító: 107508 offline
|
Idézet (LaDiabla @ 2010.12.28. 12:47)
Szerintem Ville Valo a legszebb hangú, orgánumú énekes jelenleg, legalábbis még hozzá foghatót sem tudnék mondani
Lauri nagyon jófej, totál hétköznapi a rajongókkal, nincs benne semmi sztárallűr, ezt nagyon tisztelem. Az Apocalytivával közös Life Burns örök kedvenc
Nehéz a finn nyelv?
Nehéz a finn nyelv?
Kicsit, de melyik nyelv könnyű. Még nagyon kezdő szinten vagyok és a finnek kiejtését még nem nagyon értem meg, de engem nagyon megfogott.
Az én kedvencem HIM-től
Darkness
2010. december 28. 18:26
Idézet (funny18 @ 2010.12.28. 14:15)
Kicsit, de melyik nyelv könnyű. Még nagyon kezdő szinten vagyok és a finnek kiejtését még nem nagyon értem meg, de engem nagyon megfogott.
A tanár nagyon jó fej és ez is kicsit megkönnyíti a nyelvtanulást.
Én is el szeretném kezdeni valamikor, de most első a spanyol és a németet is folytatnám (nem szeretem pedig, de nyolc évig kínlódtam vele, el sem akarom ezért felejteni), angolból szerencsére már nem kell nagyon tanulnom, ott a szlengekre feküdtem rá nagyon
Finnül egyelőre annyit tudok, hogy perkele
Ville, mint két lábon járó műalkotás (imádom Kat "Istennő" von D műveit), ha unatkozik a kísértetkastélyában csak vesz egy tükröt és -szó szerint- testet ölt a művészet
Darkness
2010. december 28. 19:54
|
|
Vani7új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.04.26. Hozzászólás: 3 Csatolások: 0 Azonosító: 125847 offline
|
én a mai napig imádom őket!!! Kezdődött a the rasmusal a death note-nak köszönhetöen! Aztán a Rasmus által a Nightwis, Apocalyptica és HIM!!! apocalypticát nem csak a zenéjük miatt kedvelem hanem ahogy viselkednek a hétköznapokon is!!! Ők a legjobbak számomra!!!
Darkness
2012. július 25. 14:58
|
|
kassidyvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.05.28. Hozzászólás: 347 Csatolások: 10 Azonosító: 176704 offline
|
A Nightwish abszolúat a kedvencem. HIM, The Rasmus, Lordi, ezek is jók. Én Amikor olvastam, hogy a kedvenc bandáim mind finnek, nagyon meglepődtem
Imádom a finneket
Darkness
2012. július 25. 15:10
Hogy én még nem fedeztem fel ezt a topicot!!!
Bárki is nyitotta, köszönet érte!!
Mindig is vonzottak a skandináv országok, leginkább a kultúrájuk miatt. Zeneileg nagyon ott vannak!!
Én legtöbbet a HIM-et hallgatom, de szorosan a nyomukban ott van az Apocalyptica, meg a The 69 Eyes.Persze, a Nightwish, a Rasmus, a Lordi, a Sonata Arctica stb. is nagyon tetszik. Hoztam egy klipet a finn vámpíroktól, a The 69 Eyes-tól:
Mindig is vonzottak a skandináv országok, leginkább a kultúrájuk miatt. Zeneileg nagyon ott vannak!!
2012. július 25. 21:53
|
|
itsjustmeMolkoholic |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.04.07. Hozzászólás: 6609 Csatolások: 1000 Azonosító: 172899 offline
|
Áh, örömmel látom, hogy nem egy-két jó ízlésű emberke van azért itt. *-*
A finn zene szerelmese vagyok, az itt említett bandák összesét ismerem, és szeretem.
Bár mondjuk, nekem, ha finnekről van szó, nagyon gyakran visszatérő előadók/együttesek közé tartozik: a Negative (ők egész ismertek itt is, már koncerteztek itt.), Finch, Uniklubi, Reflexion / For My Pain (itt az énekes közös) is.
Na meg persze a klasszikus Him, Nightwish, Apocalyptica, The 69 Eyes, Lordi.
Valaki kérdezett a finn nyelv nehézségéről... Nos... én tanulgatom a nyelvet autodidakta módon, a nyelvtanuk nem vészes, az olvasás nagyon könnyű, ami az elején gondot okoz, az az, hogy ők az y-t ü-nek ejtik. Azonban a szavak memorizálása már kissé nehézkésebb, legalábbis számomra, valamint ahhoz, hogy hallás után rögtön értsük a szavakat, elég erős szókincsre és nyelvismeretre van azért szükség, de nem lehetetlen, csak megkell szokni, hogy mit és hogyan ejtenek.
Én inkább azon szoktam szenvedni, hogy mikor van a, mikor ä és mikor van ää a szóban...
Na meg a nagyon hasonlító szavak miatt tényleg nem árt először a kiejtésre ráfeküdni. pl van a teitä - täitä, és hát... nem mindegy, hogy önöket, vagy tetveket.
De egyébként gyönyörű nyelv.
És a magyaroknak nem is annyira nehéz, inkább szorgalom kérdése - és itt legalább nem kell szenvedni 12 igeidő megtanulásával...
A finn zene szerelmese vagyok, az itt említett bandák összesét ismerem, és szeretem.
Bár mondjuk, nekem, ha finnekről van szó, nagyon gyakran visszatérő előadók/együttesek közé tartozik: a Negative (ők egész ismertek itt is, már koncerteztek itt.), Finch, Uniklubi, Reflexion / For My Pain (itt az énekes közös) is.
Na meg persze a klasszikus Him, Nightwish, Apocalyptica, The 69 Eyes, Lordi.
Valaki kérdezett a finn nyelv nehézségéről... Nos... én tanulgatom a nyelvet autodidakta módon, a nyelvtanuk nem vészes, az olvasás nagyon könnyű, ami az elején gondot okoz, az az, hogy ők az y-t ü-nek ejtik. Azonban a szavak memorizálása már kissé nehézkésebb, legalábbis számomra, valamint ahhoz, hogy hallás után rögtön értsük a szavakat, elég erős szókincsre és nyelvismeretre van azért szükség, de nem lehetetlen, csak megkell szokni, hogy mit és hogyan ejtenek.
Én inkább azon szoktam szenvedni, hogy mikor van a, mikor ä és mikor van ää a szóban...
Na meg a nagyon hasonlító szavak miatt tényleg nem árt először a kiejtésre ráfeküdni. pl van a teitä - täitä, és hát... nem mindegy, hogy önöket, vagy tetveket.
De egyébként gyönyörű nyelv.
2012. július 26. 22:31
|
|
nothingcanstopmeExtinct ♥ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.13. Hozzászólás: 2350 Csatolások: 97 Azonosító: 133163 offline
|
Ááá, jó kis topic
én is nagy rajongója vagyok a finnek zseniális zenéinek, élen a Nightwish-sel, és veletek ellentétben én jobban szeretem Anette Olzont, de a régi számok, illetve amit Tarja szólóban csinál, szintúgy zseniálisak
a Nightwish marad örökre a legnagyobb kedvenc
a másik nagy kedvencem az Apocalyptica és a The Rasmus
a többit is szeretem, amit itt felsoroltatok, plusz van még néhány kevésbé ismert kedvencem, pl. Tarot, Brother Firetribe, Eklipse vagy az Indica
A nyelvet is szeretném megtanulni egyszer, most addig jutottam el, hogy tudok egy csomó káromkodást
A nyelvet is szeretném megtanulni egyszer, most addig jutottam el, hogy tudok egy csomó káromkodást
2013. február 09. 10:16
|
|
DarknessMisanthrope Vegan |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.05.18. Hozzászólás: 8003 Csatolások: 8879 Azonosító: 175987 offline
|
Eddig hogy nem vettem észre, hogy van ilyen téma?
Finnország már nagyon régóta helyet foglal a szívemben, mostanság az Apocalypticát szerettem meg nagyon, de ezen kívül nagyon kevés az olyan finn előadó, akit nem szeretnék
Finnország már nagyon régóta helyet foglal a szívemben, mostanság az Apocalypticát szerettem meg nagyon, de ezen kívül nagyon kevés az olyan finn előadó, akit nem szeretnék
kassidy
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Kiderült, hogyan döntött a bíróság.
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Szülés után problémái voltak.
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
Nagyon édes fotót posztolt róla.
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
A 30-as éveiig várt.
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Édesanya lett a híresség.