Starity

Lost / Lost: Eltűntek (2004-2010)

40 oldal 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2010. május 26. 01:49 #661
Fuller
Fuller
Gyllenhaalic

StátuszI am not here, I'm not listening, I'm in my head and I'm spinning
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 7244
Csatolások: 3308
Azonosító: 40785
Idézet (boocherhix @ 2010.05.25. 22:26)
Many, many more from the finale...

Köszi a képeket, csodálatos jelenetek voltak. meghajolo.gif
Idézet (norbbika @ 2010.05.25. 20:50)
Thank you! smileeee.gif biggrin.gif 
Ez a montázs zseniális, köszi! smileeee.gif 
Nem nézte még meg senki a finálét, hogy mindenki csendben van?biggrin.gif
Nekem még egyszer meg kell néznem, mert nem teljesen világos, hogy az a végén most micsoda volt, és akkor most mégis hogyan?!  ohmy.gif  rolleyes.gif  biggrin.gif 
Utána  véleményezek... biggrin.gif

Én már megnéztem, de egyszerűen nincs mit hozzáfűzni, csodálatos volt. Akinek nem tetszett, az nem volt igazi Lost rajongó, csak kíváncsi a végére. Tökéletes volt minden percében. Kár, hogy vége. sad.gif
1 felhasználónak tetszik: vvivienne8
2010. május 26. 10:38 #662
Tomforever
Tomforever
♥Sherlock♥

Státusz''Get lost in the best city in the world''
Hozzászólás: 1938
Csatolások: 377
Azonosító: 36468
Hihetetlenül jó volt a finálé. Néhány helyen be is könnyeztem, főleg mikor azok a "visszaemlékezések" voltak. wub.gif Nekem se teljesen tiszta még a vége, de lassan majdcsak összerakom a dolgokat. Nagyon sajnálom hogy vége van sad.gif sad.gif
2010. május 26. 20:05 #663
Dido
Dido
_______
Hozzászólás: 10810
Csatolások: 76487
Azonosító: 6538
KICSIT SPOILERES!!!

Csodálkozom, hogy ilyen kevesen reagáltak a fináléra unsure.gif ...akartam én is jó hosszúan ecsetelni a dolgokat, de úgy döntöttem, hogy bemásolom egy másik fórumról HusztiG nevű srác hozzászólását, mivel egy az egybe én is ezt, és ezekkel a szavakkal írtam volna :

"Csalódtam….nem kicsit, nagyon! Nem ezt érdemeltem volna 6 év után! Megértem azon emberek/fórumok alapján a többség/, véleményét akik szerint ez gyönyörű befejezés volt! És tényleg az volt! A 6.évad befejezése! De ezt ne keverjük össze a LOST mint sorozat befejezésével! Mert ez kedves barátaim nem az volt! Ez egy cukros-mézes-mázos, szappanoperás, mindenki szenved aztán a halál után fehér fény és örömbódottág befejezés volt, ami mély érzelmeket kelt az emberekben, nézőkben, mert azonosulni tudnak vele, a szeretteink elvesztésével, a találkozással az örökkévalóságban! Engem is a hideg rázott az utolsó részek alatt, szerintem is szép volt, nekem is vannak érzéseim, bennem is megmozgatott valamit! De miután vége lett, és tovatűnt a rózsaszín köd, rám szakadt az a hatalmas kérdőjelekkel teli zsák ami 5 éven keresztül lógott a fejem fölött. És nagyot ütött…nagyon nagyot! Előtte a gyönyörű befejezéstől küszködtem az érzéseimmel, utána a fájdalommal vegyes harag miatt. A 4. évad körül már ott motoszkált bennem, hogy nem fogok válaszokat kapni, de reménykedtem! Hétről, hétre, időt nem sajnálva vártam, néztem az új részeket, olvastam a fórumokat! Mint előttem többen írták, sok kérdésre kaptunk választ…és még több kérdést! Egy sorozatnak elsősorban a szórakoztatás a feladata! A LOST szórakoztatott, lenyűgözött, majd egyre jobban eltávolodott a racionális, nem rózsaszín ködben úszó nézőktől, és pimaszul az arcunkba csapott egyre több talányt, megválaszolatlan kérdést! Ami valljuk be a befejezés szempontjából nem is fontos! De könyörgöm, Én nem ezt a befejezést vártam!! És amit vártam abban igenis a válaszok nagy szerepet kaptak volna! Akik azt írják, hogy mindenki hülye aki nem értette, pedig mindenre volt válasz, az egy HAZUG ember aki magát is próbálja abba hitbe ringatni, hogy tényleg így van!
Tényleg korszakalkotó sorozatként indult, ritka az ilyen összetett sorozat! Aztán ahogy haladtunk egyre jobban esett elemeire a sorozat a saját talányai és irracionális karakter viselkedések miatt! Ezzel a befejezéssel elég lett volna 1 max 2 évad, és semmivel sem lett volna szegényebb az átlag Tv-néző!
"
2010. május 26. 21:07 #664
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 15798
Csatolások: 67785
Azonosító: 27941
Én még nem néztem meg az évadzáró részt, de Dido leírása alapján nem olyan volt, amilyenre vártunk. blush.gif Na megyek mindjárt bepótolni a lemaradást. biggrin.gif
2010. május 27. 01:08 #665
Fuller
Fuller
Gyllenhaalic

Idézet (Dido @ 2010.05.26. 20:05)

Csodálkozom, hogy ilyen kevesen reagáltak a fináléra unsure.gif ...akartam én is jó hosszúan ecsetelni a dolgokat, de úgy döntöttem, hogy bemásolom egy másik fórumról HusztiG nevű srác hozzászólását, mivel egy az egybe én is ezt, és ezekkel a szavakkal írtam volna :

Megértelek, de nem értek veled egyet. Elhiszem, hogy válaszokat vártál, de azt tudni lehetett, hogy nem fog senki kiállni és elmagyarázni, hogy ja igen, akkor a szobrot ekkor meg ekkor készítette ez meg ez ebből és ebből. Nekem csak pár kérdésem maradt, amire választ vártam volna.

Idézet (Bessie @ 2010.05.26. 21:07)
Én még nem néztem meg az évadzáró részt, de Dido leírása alapján nem olyan volt, amilyenre vártunk. blush.gif Na megyek mindjárt bepótolni a lemaradást. biggrin.gif

Bessie! Így már nem jó, hogy beleolvastál. dry.gif
2010. május 27. 02:19 #666
- törölt felhasználó -    
én inkább egy másik oldalon lévő fórumtársam írásával értek egyet. tökéletes befejezés volt.

Az egesz sorozat azert volt kulonleges, mert a te sajat gondoladaidat, otleteidet fonhattad bele, a reszek utan orakig tudtal rola beszelni, gondolkodni, hogy mi mit jelentett, es nem ragtak mindent a szadba.
A legnagyobb kerdesekre, rejtelyekre valaszoltak, az emberek sokkal tobb valaszt akartak olyan dolgokra, amikre jobb is hogy nem valaszoltak, igy kialakult mindenkinek egy bizonyos valasz, csak epp amikor megkaptak a valaszokat (pl suttogas, szobor lerombolasa) rogton fellazadtak, hogy nem tetszik nekik a valasz. Na akkor most hogy is van ez? smileeee.gif

Nekem ez tokeletes volt, egy kerek tortenet, sajnalom azokat akik csalodottak.
2 felhasználónak tetszik: vvivienne8, sz.fannie
2010. május 27. 13:22 #667
Gelmir86
Gelmir86
új tag
Hozzászólás: 30
Csatolások: 193
Azonosító: 93075
Nem tudom miért vagy úgy kiakadva az befejezésen!? Mármint okés, hogy ez egy elég problémás befejezés, de az egész sorozat nem szólt másról mint a hit vs tudomány harcáról! És a végén a hit győzött! Ennyi és egy bambi!

Amúgy olvastam egy angol cuccot, és mivel nagyon megteszett, ezért lefordítottam, most bemásolom ide. Ez inkább megmagyarázza a végét, nem pedig azoknak ad kielégítő választ, akik egy hatalmas, válaszoktól nyüzsgő finálét vártak. Akik nem látték még a végét, inkább ne olvassák!

"A Sziget:

Valódi volt. Minden, ami a Szigeten történt, amit láttunk hat évadon keresztül igaz volt. Felejtsétek el a végső képsorokat [az utolsó stáblista alatt], azzal az okkal tették oda azokat, hogy átb*sszák az emberek fejét, és hogy a sorozat milyen messzire jutott el. Tényleg lezuhantak. Tényleg túlélték. Valóban felfedezték a Dharmát és a Többieket. A Sziget őrzi az egyensúlyt jó és rossz között a világban. Mindig is ez volt és ez is lesz a szerepe. És a Szigetnek mindig is szüksége lesz egy „Őrzőre”. Jacob nem az első volt, és Hurley sem az utolsó. Mindenesetre, Jacobnak szembe kellett néznie egy gonosz erővel (MIB), amit sem az anyjának, sem Hurleynek nem kell megtennie. Ő teremtette ezt a gonoszt, és neki kell elpusztítania – annak ellenére, hogy a szabályok nem engedik meg neki, hogy megtegye ezt.

Ezért Jacob nekilátott tervének, és jelölteket hozott a Szigetre, hogy megtegyék azt, amire ő képtelen. Megölni MIB-t. Egy hosszú listája volt a jelöltekről, amit generációkon át vezetett. De akárhányszor embereket hozott a Szigetre, MIB megrontotta őket és ezzel előidézte, hogy az egyik megölje a másikat. Ez addig folytatódott, amíg Richard a Szigetre nem érkezett, és meg nem értette Jacobbal, hogy ha nem vesz fel egy aktívabb szerepet, akkor a terve sosem fog sikerülni.

[…]

A Dharma, mint más több tucat ember Jacob tervének részeként került a Szigetre, hogy megöljék MIB-t. Mindenesetre MIB tudott a tervről, és hogy meggátolja, megrontotta Bent, elhitetve vele, hogy Jacob munkáját végzi, holott mindig is MIB dolgait intézte el. Ebbe beletartozott minden Szigeten kívüli tevékenység is. Ő volt a vezető. Jacob nevében beszélt, már ahogy ezt ő tudta. Így a „Többiek” kiírtották a Dharmát, és később megpróbálták megölni Jacket, Kate-et, Sawyert, Hurleyt [őket rabolták el a második évad végén, és ők maradtak az utolsó jelöltek] és a többi jelöltet is, mert ez volt MIB akarata, és ő nem tudta ezt megtenni.

A Dharma eredetileg jó céllal érkezett a Szigetre. Azonban minden rosszra fordult, azzal hogy MIB megrontotta és végül el is pusztította őket a bábujával Bennel. Vajon a Dharmát csak azért hozták oda, hogy segítsen Jacknek és a többi jelöltnek a teljes küldetésben, hogy megöljék Füstit? Vagy Jacobnak volt egy másik listája is a jelöltekről a Dharmából, amiről nem tudunk? Ez a kérdés valószínűleg sosem lesz megválaszolva, mert bármilyen válasszal is jönnek elő a készítők, valószínűleg nem lesz jobb, mint amit magadnak mondasz. Mindenesetre a Dharma ottlétének célja nem értelmetlen, sem nem bizonytalan.

Nagy terve ellenére Jacob meg akarta adni a választás jogát a jelölteknek, amit neki nem adatott meg, sem a testvérének: szabad döntést. Ezért hozott jó pár jelöltet az évtizedek alatt, és megengedte nekik, hogy válasszanak ki lesz az, aki végül elvállalja a munkát. Lehet, hogy tudta, hogy Jack fogja megölni MIB-t, és Hurley veszi át tőle az Őrző státuszát. Lehet, hogy nem tudta. De mindig is ez volt a kulcskérdése a sorozatnak: Sors vs. Szabad-akarat. Tudomány vs. Hit. Személy szerint, én azt hitszem, hogy Jacob az elejétől fogva tudta, hogy mi fog történni, és mindenki a hat évad során szerepet játszott abban, hogy segítse Jacket eljutni arra a pontra, amikor meg kellett ölnie Füstit és Hurley-t kinevezni Őrzőnek. De még egyszer, ezt a kérdést nem fogják megválaszolni a készítők (és nem is kell nekik), mert az elrontaná a mókát.

Végül, Jack azt tette, amit a legelső résztől tett: megmentette a többi túlélőt. Kijutatta Kate-et, Sawyert a Szigetről, és célt adott Hurley életének, amit nem volt neki addig. És, a Sideway világban megmentett mindenkit, mert segített nekik továbblépni…

Sideway Világ:

A Sideway világ nagyon jó vitatéma teológiai és metafizikai szempontból. Alapvetően a sorozat azt mutatja be, hogy mindnyájan összeköttetésben állunk bizonyos emberekkel életünk során. Nevezzük őket lelki-társnak (bár ez nem a legmegfelelőbb szó rá). De ezek az emberek hozzánk vannak kötve, hogy véghezvigyük „életünk legfontosabb pillanatait”, ahogy Christian mondja. Ezek azok az emberek, akikkel átkelünk az univerzumon életről életre. Ez a felfogás a hinduizmusban gyökerezik, amit aztán egy nagyadag nyugati vallással vegyítetek.

Ez a hit, amit az írók teremtettek, ami vallásfilozófián alapszik, arról szól, hogy az „eltűntek” csoportja tudat alatt megteremtette ezt a „sideway” világot a purgatóriumban, ahol aztán tovább léteznek egészen addig, amíg „fel nem ébrednek” és meg nem találják egymást. Amikor mind megtalálják egymást, tovább és előre léphetnek. Lényegében az egész történet a túlvilági létről szól: mindenki megteremti a saját „sideway”-át a purgatóriumban, és ott létezik a „lelki társaival”, és egészen addig létezik itt, amíg együtt tovább nem lépnek. Ez egy gyönyörű elképzelés. Még akkor is ha nem vagy vallásos, az ötlet hogy együtt élünk és együtt halunk meg nagyon megindító.

Nagyon jó és spirituális koncepció ez, ami meghatározza a sorozat egész hangulatát és a mélyebb értelmét. Ezeknek az embereknek együtt KELLETT lenniük azon a gépen. Át kellett élniük ezeken az eseményeket – nem csak Jacob miatt. Hanem azért is, mert az világegyetem vagy Isten (legyél bármilyen vallású is) azt akarta, hogy ez legyen. Az egész sorozat a tudomány és a hit harcáról szólt, és végül a hit került ki belőle győztesen. Ez a válasz a sorozat központi kérdésére: arra a kérdésre, ami ott van minden titok mögött a Szigeten, minden karakter háttértörténetében, minden csavarban. Ez, önmagában véve, nagyon szép befejezés.

[…]

Emlékezzetek arra, hogy Michael megjelent Hurley-nek, és azt mondta nem szabad elhagynia a Szigetet. Csakúgy, mint MIB-nek. Nem szabad belépnie ebbe a sideway világba, és így ezeknek nincs megadatva, hogy továbblépjenek. Miért? Mert a Szigeten elkövetett tetteivel bebizonyította magának, hogy méltatlan erre. Elbukott a teszten. A többiek átmentek. Bekerültek a sideway világba, amikor meghaltak – néhányan már Jack előtt, néhányan évekkel később. Hurley esetében talán évszázadokkal később. Ebben a sideway világban léteznek, addig még fel nem ébrednek, és mivel összeköttetésben vannak, ezért csak EGYÜTT képesek a továbblépésre. Az a sorosuk, hogy együtt legyenek az örökkévalóságig.

Nincsenek összekötetésben Ana Luciával, Faraday-jel, Rousseau-val, Alex-szel, Miles-szal és Lapidus-szal (és mindenki mással, aki nem volt a templomban). Mégis ezek az emberek léteznek a sideway világban. Miért? Ez a kérdés is olyan, amire a választ neked kell eldöntened. Véleményem szerint, azoknak az embereknek, akik ott maradtak ebben a világban, meg kell találniuk a saját lelki-társaikat mielőtt továbbléphetnének. Lehetséges, hogy azok az emberek nem a Szigetről valóak, hanem a saját kis életükből (Rousseau a férjét, Ana Lucia a társát, akit lelőtt stb.).

Sokan találgatják, hogy vajon Ben miért nem ment be a templomba? És ha így gondolsz a sideway világra, akkor megadja neked a választ. Ben azért nem tudott továbblépni, mert még nem találta meg azokat az embereket, akik szükségesek hozzák. Az lesz a dolga, hogy felébressze Rousseau-t, Alex-et, talán Ana Luciát, Ethan-t és Goodwint, az apját és a többieket. Vezekelt a bűneiért, azzal hogy Hurley Nr.2-je volt. Ugyanez mondható el Faraday, Charlotte, Widmore, Eloise esetében is. Ez tényleg egy ügyes, és jó koncepció. Legalábbis számomra.

De egy „kulisszák mögötti” megjegyzés: az oka annak, hogy Ben nem volt a templomban, és hogy senki más nem volt a templomban az első évad szereplői közül, az az, hogy a legvége a történetnek, az első rész megírását követően került megírásra. És sosem változtatták meg. [De a mi a helyzet Desmonddal, Juliettel?] Az írók azt állítják (és sokan nem hisznek nekik), hogy az első epizódtól fogva tudták, hogyan fogják befejezni. Én kalapom emelem előttük. Nagyon fantasztikus. Eredetileg Bennek 3 epizódnyi szerepe lett volna, aztán kész. De a sorozat nélkülözhetetlen részévé vált. Könnyen megtehették volna, hogy módosítják a legvégét, és beteszik a templomban. Ehelyett adtak neki egy briliáns pillanatot Locke-kal a templom előtti kertben – merthogy az volt. Imádtam. Azoknak, akik csodálkoznak – az eredeti vég azzal kezdődött, hogy Jack besétál a templomba, és megérinti a koporsót, és ezzel párhuzamosan a másik Jack lehunyja a szemét. Ez volt J.J. befejezése – és megtartották."
2 felhasználónak tetszik: vvivienne8, sz.fannie
2010. május 27. 14:48 #668
Tomforever
Tomforever
♥Sherlock♥

Azonosító: 36468
Ez egy nagyon jó kis cikk nagyon jó magyarázatot ad a végére. Köszi hogy lefordítottad! meghajolo.gif
2010. május 27. 20:33 #669
boocherhix
boocherhix
Hozzászólás: 878
Csatolások: 1749
Azonosító: 5276
I thought the finale was spectacular. I know a lot of people are confused by it & there's still a few unanswered island-related questions, but I thought those last 5 minutes brought so much clarity. Great way to end it.
2010. május 27. 23:36 #670
Fuller
Fuller
Gyllenhaalic

Idézet (Gelmir86 @ 2010.05.27. 13:22)
Nem tudom miért vagy úgy kiakadva az befejezésen!? Mármint okés, hogy ez egy elég problémás befejezés, de az egész sorozat nem szólt másról mint a hit vs tudomány harcáról! És a végén a hit győzött! Ennyi és egy bambi!
Amúgy olvastam egy angol cuccot, és mivel nagyon megteszett, ezért lefordítottam, most bemásolom ide. Ez inkább megmagyarázza a végét, nem pedig azoknak ad kielégítő választ, akik egy hatalmas, válaszoktól nyüzsgő finálét vártak.  Akik nem látték még a végét, inkább ne olvassák!

Köszi, hogy lefordítottad, nagyon szépen megfogalmazták a külföldi rajongók. Én is így vélekedem, kivéve az utolsó bekezdést.

SPOILER
Viszont az, hogy a Sziget valós volt e: én nem tudom ki mit nézett, de hogy lehet azt gondolni, hogy nem volt az? Kicsit meglepő, hogy ezzel kezdtek, hogy ezt le tisztázták. Én nem is gondoltam, hogy esetleg nem volt az.
Viszont ezt nem értem. Milyen végső képsorok?
Idézet (Gelmir86 @ 2010.05.27. 13:22)

"A Sziget:
Valódi volt. Minden, ami a Szigeten történt, amit láttunk hat évadon keresztül igaz volt. Felejtsétek el a végső képsorokat [az utolsó stáblista alatt], azzal az okkal tették oda azokat, hogy átb*sszák az emberek fejét, és hogy a sorozat milyen messzire jutott el.

2010. május 27. 23:52 #671
Gelmir86
Gelmir86
új tag
Idézet (Fuller @ 2010.05.27. 23:36)
Milyen végső képsorok?

Miután vége volt az epizódnak,repülőgéproncsokat vágtak a stáblista alá... és ez megzavart nagyon sok nézőt biggrin.gif
2010. május 28. 00:04 #672
Fuller
Fuller
Gyllenhaalic

Idézet (Gelmir86 @ 2010.05.27. 23:52)
Miután vége volt az epizódnak,repülőgéproncsokat vágtak a stáblista alá... és ez megzavart nagyon sok nézőt biggrin.gif

Hé ezt én nem is láttam. dry.gif

Szerk: Na gyors utána néztem.

SOPILER
Hát nem tudom, ez hogy zavarhat be, talán jobban megerősíti, hogy valódi volt a sziget.
2010. május 28. 01:50 #673
Gelmir86
Gelmir86
új tag
Idézet (Fuller @ 2010.05.28. 00:04)
Hé ezt én nem is láttam.  dry.gif
Szerk: Na gyors utána néztem.
SOPILER
Hát nem tudom, ez hogy zavarhat be, talán jobban megerősíti, hogy valódi volt a sziget.

Tudnál adni egy linket, mrét én csak "olvasás" élményig juttam a jelenettel? Köszi előre is beer.gif
2010. május 28. 02:20 #674
Fuller
Fuller
Gyllenhaalic

Idézet (Gelmir86 @ 2010.05.28. 01:50)
Tudnál adni egy linket, mrét én csak "olvasás" élményig juttam a jelenettel? Köszi előre is beer.gif

TV-ből lett felvéve, de jobb mint a semmi.
http://www.youtube.com/watch?v=JH0DigVw1bA
2010. május 28. 04:40 #675
Sixy
Sixy
hajmániás™

StátuszShit happens....
Hozzászólás: 1275
Csatolások: 1872
Azonosító: 107844
Mi az, hogy nem volt ott senki az első évados szereplőkből?Ott volt Boone és Shanon blink.gif
2010. május 28. 11:24 #676
- törölt felhasználó -    
Én is abba a csoportba tartozom, akiknek tetszett a befejezés. smileeee.gif Nemtudom mikor lesz még egy ilyen sorozat, ami ennek a nyomába fog tudni lépni(ha lesz egyáltalán biggrin.gif ). Nekem ez volt A Sorozat. biggrin.gif
Ami a kérdéseket illeti, szerintem is jó, hogy nyitva hagytak párat. Nem is a Lost lenne, ha semmi rejtély nem maradt volna utána. biggrin.gif
Ja, és én Mr.Eko-t hiányoltam a 6. évadból, valahogy beleszőhették volna a történetbe.
+
Cikkfordítást meg köszi. smileeee.gif
2010. május 28. 12:04 #677
Gelmir86
Gelmir86
új tag
Idézet (Sixy @ 2010.05.28. 04:40)
Mi az, hogy nem volt ott senki az első évados szereplőkből?Ott volt Boone és Shanon  blink.gif

Pont hogy azt írtam, hogy első évados szereplőkön kívül senki más nem volt ott (Des. Juliet és Penny +) biggrin.gif
2010. május 29. 10:17 #678
- törölt felhasználó -    

sad.gif
2010. május 29. 10:22 #679
Tomforever
Tomforever
♥Sherlock♥