Lenne egy kérdésem.. Oké, hogy mindennapi dolgok feltupírozva, és mind-mind szükségünk van rájuk.. de ki a jófene találta ki?
Kémia - Ha kérdésed van, vagy terved, írd meg!
2011. szeptember 27. 17:16
|
|
TrindaBFMV |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.08. Hozzászólás: 2563 Csatolások: 122 Azonosító: 132827 offline
|
Sziasztok!Agyilag hülye vagyok a kémiához,ezért fordultam hozzátok!
Számítások,egyenlet...Jujj,ezeket már is nem tudom!7-8-ba utált a tanár bármit is mondtam,jót vagy rosszat,azt mondta:hát nem jó...,most pedig szigorú,és úgy magyaráz,mintha én valami kémikus lennék!
A segítségeteket kérem,hogy kell megtudni,hogy melyik atomot jellemzik a felírt adatok,melyek az izotópok?
Az adatok:
Protonszám...Neutronszám
17 ... 18
17 ...20
Stb ...stb
Az első kettőt jó ha elmagyarázzátok,hogy miért,utána szerintem menni fog!Ha nem még írok
Remélem nem én vagyok az egyetlen,aki ezt nem érti,mert ez nekik is nagy segítség.
Mielőtt még írnál,azt nem fogadom el válaszként:"én is hülye vagyok a kémiához" mert ha ezt írom a dolgozatba,akkor gondok vannak
Köszönöm a válaszaitokat előre is
Számítások,egyenlet...Jujj,ezeket már is nem tudom!7-8-ba utált a tanár bármit is mondtam,jót vagy rosszat,azt mondta:hát nem jó...,most pedig szigorú,és úgy magyaráz,mintha én valami kémikus lennék!
A segítségeteket kérem,hogy kell megtudni,hogy melyik atomot jellemzik a felírt adatok,melyek az izotópok?
Az adatok:
Protonszám...Neutronszám
17 ... 18
17 ...20
Stb ...stb
Az első kettőt jó ha elmagyarázzátok,hogy miért,utána szerintem menni fog!Ha nem még írok
Remélem nem én vagyok az egyetlen,aki ezt nem érti,mert ez nekik is nagy segítség.
Mielőtt még írnál,azt nem fogadom el válaszként:"én is hülye vagyok a kémiához" mert ha ezt írom a dolgozatba,akkor gondok vannak
2011. szeptember 27. 17:36
|
|
joe_rTündérke™ Addict |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 04.10.09. Hozzászólás: 15114 Csatolások: 6612 Azonosító: 44 offline
|
Nem magamtól vagyok ilyen okos, de tudom használni a guglit...
Szóval, a nulladik lépésben előveszel egy priódusos rendszert.
Majd ezen, amellett, hogy látod felsorolva az elemeket, az adott elem négyzetében találsz számokat is.
A felül lévő szám mutatja az elem relatív atomtömegét. A bal alsó szám a rendszám, ami rendszerint egyenlő a protonszámmal.
Tehát a példádban, ha a protonszám 17, akkor a keresett elem a klór (Cl). És mivel ennek a drága jó klór atomnak a tömege a periódusos rendszer szerint 35, és azt elvileg tudjuk, hogy jobbára proton, és neutron az, amit mérni képes az ember, ezért, hogy kivonod a 35-ből a 17-et, vagyis a relatív tömegből a protnszámot, akkor kiderül, hogy ezen derék klór atom a 17 proton mellett rendelkezik még 18 neutronnal is.
Ha a kapott neutron érték megegyezik azzal, ami neked neutronnak meg van adva, akkor ez egy klór atom, ha több, vagy kevesebb, akkor klór izotóp.
Szóval, a nulladik lépésben előveszel egy priódusos rendszert.
Majd ezen, amellett, hogy látod felsorolva az elemeket, az adott elem négyzetében találsz számokat is.
A felül lévő szám mutatja az elem relatív atomtömegét. A bal alsó szám a rendszám, ami rendszerint egyenlő a protonszámmal.
Tehát a példádban, ha a protonszám 17, akkor a keresett elem a klór (Cl). És mivel ennek a drága jó klór atomnak a tömege a periódusos rendszer szerint 35, és azt elvileg tudjuk, hogy jobbára proton, és neutron az, amit mérni képes az ember, ezért, hogy kivonod a 35-ből a 17-et, vagyis a relatív tömegből a protnszámot, akkor kiderül, hogy ezen derék klór atom a 17 proton mellett rendelkezik még 18 neutronnal is.
Ha a kapott neutron érték megegyezik azzal, ami neked neutronnak meg van adva, akkor ez egy klór atom, ha több, vagy kevesebb, akkor klór izotóp.
1 felhasználónak tetszik:
Trinda
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Közös nyaraláson vesznek részt.
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Emiatt féltékeny rá egy kicsit.