Starity

Önbíráskodás, személyeskedés

2 oldal 1 2
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2010. november 21. 15:36 #1
Freeze
Freeze
    Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 6473
Csatolások: 2512
Azonosító: 1
Mostanában egyre több az önjelölt moderátor a fórumon, akik nem csinálnak mást, mint a feszültséget keltik és a vitákat indítják a tagok között azzal, hogy önbíráskodással eldöntik, hogy a másik felhasználó mit csinált rosszul.

Szeretném tisztázni mindenkivel, hogy ez a magatartás nem megengedett az oldalon. A felhasználók megnyilvánulásait csak és kizárólag a moderátori feladatokat ellátó tagok bírálhatják a saját eszközeikkel.

Ha valaki szabályellenes dolgot észlel a fórumon, azt a kizárólag a Moderátorok topikjában jelezheti. A másik tagot nem figyelmeztetheti és nem írhatja bele a témába, hogy ez a hozzászólás vagy téma miért nem tetszik neki és mi vele a baj.

Ide tartozik a helyesírás kritizálása is. Senki nem kritizálhatja a másik tag helyesírását. Ez már személyeskedésnek minősül, hiszen nem a mondanivalóval vitázik az illető, hanem a másik tag személye ellen emel hangot. A személyeskedést nem toleráljuk, azonnali kitiltás jár érte.

Kérek mindenkit, hogy ennek tudatában írja a hozzászólásokat. Még ha egyet is ért a moderátori gárda az önbíráskodó személlyel, akkor is ugyanúgy büntetés fog járni érte.

beer.gif beer.gif
40 felhasználónak tetszik: xxangi20xx, Regina, Dancsy, bestiak, cintia0023, joe_r, kriszti145, zoeygirl, twilightgirl0910, nvirág, Vikici, Bessie, mano2, EszterLondon, Sourire, Pandus, Zsüdi, Encsy19, xBlondie, Fanni00, Lolla, Nana95, Rap4ever8, Brittany, Karina197, kateblock, bibicsibi, Naura5, Ditty, raspberry, Fuller, DisneyFan, BunnyGirl, Zsanett.Zsüliett, BritneyVivi, Twilight6, KiwyLavigne, Enaa, Darkness, Luckie
2010. november 27. 18:54 #2
dave095
dave095
    Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 7183
Csatolások: 83636
Azonosító: 114760
Egyetértek ezzel kapcsolatban, de lenne egy kérdésem. Ha az illető levélben csinál hasonlót, annak mi jár? 110.gif
2010. november 27. 19:05 #3
Christo
Christo

StátuszQuot libros, quam breve tempus.
Hozzászólás: 7844
Csatolások: 21645
Azonosító: 77830
Idézet (dave095 @ 2010.11.27. 18:54)
Egyetértek ezzel kapcsolatban, de lenne egy kérdésem. Ha az illető levélben csinál hasonlót, annak mi jár?  110.gif

Ha békés természetű vagy, csak tiltsd le, ha nem, akkor írj egy modinak. biggrin.gif

(Persze ezt én látom így, Freeze tudja pontosan. smileeee.gif )
1 felhasználónak tetszik: dave095
2010. november 27. 19:13 #4
- törölt felhasználó -    
Mondjuk, szerintem itt az is kérdés, hogy mi számít személyeskedésnek... ok nélkül nem szólok senkinek az írásmódja miatt, de ha valaki bomlasztja a közösséget értelmetlen, semmitmondó szöveggel, esetleg még kötekedik is, dugig helyesírási hibával, akkor nálam már igenis ki szokott borulni a bili...

Persze, ha ez is beletartozik az említett szabályba, akkor az ilyet is próbálom mellőzni a jövőben, hozzáteszem, nem lesz könnyű...
3 felhasználónak tetszik: El Mexicano, Sally Sparrow, Fuller
2010. november 27. 19:16 #5
Christo
Christo

Idézet (Levente1991 @ 2010.11.27. 19:13)
Mondjuk, szerintem itt az is kérdés, hogy mi számít személyeskedésnek... ok nélkül nem szólok senkinek az írásmódja miatt, de ha valaki bomlasztja a közösséget értelmetlen, semmitmondó szöveggel, esetleg még kötekedik is, dugig helyesírási hibával, akkor nálam már igenis ki szokott borulni a bili...
Persze, ha ez is beletartozik az említett szabályba, akkor az ilyet is próbálom mellőzni a jövőben, hozzáteszem, nem lesz könnyű...

Ilyenkor az lép érvénybe, hogy te nem reagálsz rá (ha a fórumon teszi), hanem szólsz és le lesz rendezve.
1 felhasználónak tetszik: Vikici
2010. december 01. 22:18 #6
- törölt felhasználó -    
Idézet (Levente1991 @ 2010.11.27. 19:13)
Mondjuk, szerintem itt az is kérdés, hogy mi számít személyeskedésnek...

Na ez az... ha valaki belémköt teljesen alaptalan indokokkal, mert nem hajlandó elismerni a saját tévedését, akkor nem fogom hagyni magam.

Azzal viszont egyáltalán nem tudok egyetérteni, hogy a helyesírást nem lehet "kritizálni", sajnálom. Szerintem ez a döntés a fejlődés és a tanulás ellen szól. A probléma ott kezdődik, hogy kritizálásnak és támadásnak vesszük a segítő szándékot, amit én soha nem tudtam és ezentúl sem fogok tudni megérteni.
14 felhasználónak tetszik: Beba13, Levente1991, kriszti145, Grace Benning, wannascream, Ditty, Dancsy, Sally Sparrow, Encsy19, Vikici, Fuller, BarbaraXD, Pandus, Enaa
2010. december 02. 12:59 #7
Freeze
Freeze
Idézet (El Mexicano @ 2010.12.01. 22:18)
Na ez az... ha valaki belémköt teljesen alaptalan indokokkal, mert nem hajlandó elismerni a saját tévedését, akkor nem fogom hagyni magam. 
Azzal viszont egyáltalán nem tudok egyetérteni, hogy a helyesírást nem lehet "kritizálni", sajnálom. Szerintem ez a döntés a fejlődés és a tanulás ellen szól. A probléma ott kezdődik, hogy kritizálásnak és támadásnak vesszük a segítő szándékot, amit én soha nem tudtam és ezentúl sem fogok tudni megérteni.

Teljesen mindegy, egymás bármilyen jellegű kritizálása az adott személyre vonatkozik, nem pedig az általa írt felvetésre vagy hozzászólásra. Ezért minden ilyen irányú reakció büntetést von maga után.
7 felhasználónak tetszik: szavy, Ditty, bestiak, Zsüdi, dave095, kriszti145, Enaa
2010. december 02. 17:42 #8
Lindsay019
Lindsay019
Disney princess♔

Státusz"Some people are worth melting for." Olaf ♥
Hozzászólás: 4957
Csatolások: 54911
Azonosító: 58811
Idézet (Freeze @ 2010.12.02. 12:59)
Teljesen mindegy, egymás bármilyen jellegű kritizálása az adott személyre vonatkozik, nem pedig az általa írt felvetésre vagy hozzászólásra. Ezért minden ilyen irányú reakció büntetést von maga után.

ami helyesírásilag engem zavar, az csak az, amikor valaki ír egy cikket, vagy hozzászólást, de még a sztár nevét sem tudja leírni.. ilyenkor azért lehet legalább priviben (szépen) szólni az illetőnek? blush.gif
2010. december 02. 19:16 #9
- törölt felhasználó -    
Idézet (Christo @ 2010.11.27. 19:16)
Ilyenkor az lép érvénybe, hogy te nem reagálsz rá (ha a fórumon teszi), hanem szólsz és le lesz rendezve.

Ez így rendben van, de ez elég gyakran előfordul, mert sajnos ilyenek mindig voltak, ma is vannak, és még lesznek is, ebben biztos vagyok! Most akkor minden egyes alkalommal ugráltassa az ember a staffot? Ez sem túl egészséges...

Nem akarok senkivel sem kötözködni, de nem értem, abban mi a személyeskedés, hogy egy nyilvánvalóan provokatív szándékkal közeledő személy ellen az ember kiáll az igazáért, megvédi magát...

Ami pedig a helyesírást illeti: osztom Mexicano álláspontját, miszerint csak a fórum rendbentartása végett, és segítségnyújtás céljából "kritizálja" az ember a másik írásmódját. Ez is felfogás kérdése: hogyha értelmes ember a célszemély, valószínűleg hálás lesz, hogy segített(ünk) neki, és még hasznára is válik. Aki meg eleve támadásnak veszi a segítő szándékot, és a hibája ellenére még neki áll feljebb, nos... azon nem lehet segíteni!

Az itt leírtak közül mindkét fajtával "találkoztam" már, tehát tudom, mit beszélek...

Ebben az esetben szerintem az új szabálynak az ilyen esetekre nem kellene vonatkoznia, de ez csak az én álláspontom, most ezért ne küldjetek el, csak leírtam, hogy mit gondolok az egészről, jót, jól pedig csak úgy lehet csinálni, ha az alaposan át van rágva, mindenféle szemszögből!

Köszönöm, hogy elolvastátok! beer.gif meghajolo.gif
11 felhasználónak tetszik: Grace Benning, Bogi13, El Mexicano, Beba13, Sally Sparrow, Encsy19, wannascream, Ditty, Fuller, Bessie, Vikici
2010. december 02. 19:25 #10
- törölt felhasználó -    
A személyeskedés az, amit valaki annak vesz. Ezen az alapon, amit Freeze írt, véleményt sem lehetne mondani semmiről, mert ha már az illető véléményével nem értek egyet, azt már magára veheti, és így az is személyeskedés. Én hiába mondom azt, hogy nem kritizálni akarok és nem okoskodni, hanem egyszerűen tudom, hogy igaz, amit állítok, mert nálam okosabbak találták ki – ha valaki olyan, akkor az mindent személyes támadásnak és kritikának vesz. Ezért nem értek egyet ezzel az egész szemlélettel. Mert ha valaki a másikra azt mondja, hogy "te hülye marha", akkor az valóban személyeskedés, de az, hogy valakinek elmagyarázom, hogy nem így kell valamit helyesen csinálni, abban számomra semmiféle személyeskedés nincs.

Idézet (Levente1991 @ 2010.12.02. 19:16)
Ez így rendben van, de ez elég gyakran előfordul, mert sajnos ilyenek mindig voltak, ma is vannak, és még lesznek is, ebben biztos vagyok! Most akkor minden egyes alkalommal ugráltassa az ember a staffot? Ez sem túl egészséges...
Nem akarok senkivel sem kötözködni, de nem értem, abban mi a személyeskedés, hogy egy nyilvánvalóan provokatív szándékkal közeledő személy ellen az ember kiáll az igazáért, megvédi magát...
Ami pedig a helyesírást illeti: osztom Mexicano álláspontját, miszerint csak a fórum rendbentartása végett, és segítségnyújtás céljából "kritizálja" az ember a másik írásmódját. Ez is felfogás kérdése: hogyha értelmes ember a célszemély, valószínűleg hálás lesz, hogy segített(ünk) neki, és még hasznára is válik. Aki meg eleve támadásnak veszi a segítő szándékot, és a hibája ellenére még neki áll feljebb, nos... azon nem lehet segíteni!
Az itt leírtak közül mindkét fajtával "találkoztam" már, tehát tudom, mit beszélek...
Ebben az esetben szerintem az új szabálynak az ilyen esetekre nem kellene vonatkoznia, de ez csak az én álláspontom, most ezért ne küldjetek el, csak leírtam, hogy mit gondolok az egészről, jót, jól pedig csak úgy lehet csinálni, ha az alaposan át van rágva, mindenféle szemszögből!
Köszönöm, hogy elolvastátok! beer.gif  meghajolo.gif
10 felhasználónak tetszik: Beba13, Sally Sparrow, Levente1991, Encsy19, wannascream, Ditty, RachelWillows, Fuller, Vikici, kriszti145
2010. december 02. 19:29 #11
Freeze
Freeze
Idézet (El Mexicano @ 2010.12.02. 19:25)
A személyeskedés az, amit valaki annak vesz. Ezen az alapon, amit Freeze írt, véleményt sem lehetne mondani semmiről, mert ha már az illető véléményével nem értek egyet, azt már magára veheti, és így az is személyeskedés. Én hiába mondom azt, hogy nem kritizálni akarok és nem okoskodni, hanem egyszerűen tudom, hogy igaz, amit állítok, mert nálam okosabbak találták ki – ha valaki olyan, akkor az mindent személyes támadásnak és kritikának vesz. Ezért nem értek egyet ezzel az egész szemlélettel. Mert ha valaki a másikra azt mondja, hogy "te hülye marha", akkor az valóban személyeskedés, de az, hogy valakinek elmagyarázom, hogy nem így kell valamit helyesen csinálni, abban számomra semmiféle személyeskedés nincs.

Nem értek egyet... a fórumon témákról kell beszélgetni, nem pedig egymásról. Egymásról is lehet, ha a téma pont arról szól. Egy pl autogramokról szóló topikban nem lehet szó helyesírásról mert az offtopik és személyeskedés. Ennyi. smileeee.gif
5 felhasználónak tetszik: bestiak, Riddick, szavy, Ditty, Bessie
2010. december 02. 19:38 #12
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
Hozzászólás: 10969
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
A helyesírásos dologgal nem értek egyet. (különös tekintettel arra, hogy ez egy olyan oldal, ahol cikkeket is lehet írni) Mi lennénk itt most a "média", aki még valamennyire talán "hatást tud gyakorolni" az ifjakra... mellow.gif
14 felhasználónak tetszik: El Mexicano, Bogi13, Levente1991, wannascream, Effy, Beba13, Dancsy, Encsy19, RachelWillows, Fuller, kriszti145, Bessie, Necros, Vikici
2010. december 02. 19:45 #13
- törölt felhasználó -    
Szerintem bár nekem lesz itt legkisebb közöm a dologhoz,de ha valakinek szépen elmondom hogy például a muszáj szót még véletlenül sem így írjuk, hogy muszáLY azzal nem személyeskedtem és nem is önbíráskodtam egyszerűen aki egy szót helytelenül használ az azért teszi mert nem tudja , hogy mi a helyes alak azzal ha valaki leírja abból csak tanulhatnak. Én például borzasztó rossz helyesíró vagyok,de megköszönöm ha belejavítanak a dolgaimba.
12 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, El Mexicano, Levente1991, wannascream, Beba13, Dancsy, Encsy19, Ditty, RachelWillows, dave095, Fuller, Vikici
2010. december 02. 19:51 #14
Christo
Christo

Én már szimplán belefáradtam kijavítani a fórumozókat. Ha az iskolában nem tanulják meg, itt sem fogják. Egyébként is, az már régen off, ha elkezdek nyelvtan órát tartani mondjuk egy képes topikban.
2 felhasználónak tetszik: Lindsay019, Vikici
2010. december 04. 19:52 #15
- törölt felhasználó -    
Viszont egyáltalán nem tartom tisztességes dolognak, hogy a moderátorok pofára törölgetnek hozzászólásokat, a valódi személyeskedő üzenetek pedig még mindig ott vannak abban a bizonyos topikban, amikor kértem, hogy törölve legyenek. Ennyit erről az egészről...
7 felhasználónak tetszik: Dancsy, Ditty, dave095, Beba13, Levente1991, Sally Sparrow, Necros
2010. december 08. 18:22 #16
Christo
Christo

Idézet (El Mexicano @ 2010.12.04. 19:52)
Viszont egyáltalán nem tartom tisztességes dolognak, hogy a moderátorok pofára törölgetnek hozzászólásokat, a valódi személyeskedő üzenetek pedig még mindig ott vannak abban a bizonyos topikban, amikor kértem, hogy törölve legyenek. Ennyit erről az egészről...

Nem hinném, hogy ez így lenne. Csak az értelmetlen, sértő vagy trágár hszek kerülnek törlésre.
2010. december 08. 19:16 #17
- törölt felhasználó -    
Idézet (Christo @ 2010.12.08. 18:22)
Nem hinném, hogy ez így lenne. Csak az értelmetlen, sértő vagy trágár hszek kerülnek törlésre.

Pedig sajnos így látom, és már nem az első alkalom volt, hogy törölték egy hsz-emet, ami semmilyen szabályt nem sértett, de még válaszra sem méltatták, hogy miért. De mindegy, már lejárt ügy...
2010. december 08. 21:09 #18
joe_r
joe_r
Tündérke™ Addict

StátuszRest in peace Nicky "The Kentucky Kid" Hayden
Hozzászólás: 15114
Csatolások: 6612
Azonosító: 44
Idézet (El Mexicano @ 2010.12.08. 19:16)
Pedig sajnos így látom, és már nem az első alkalom volt, hogy törölték egy hsz-emet, ami semmilyen szabályt nem sértett, de még válaszra sem méltatták, hogy miért. De mindegy, már lejárt ügy...

Hozzászólást csak a legritkább esetben törlünk, helyette a hozzászólás elrejtése, amit alkalmazunk. És nyilván nem véletlenül történik egy-egy hozzászólás elrejtése. Vagy azért, mert olyan a tartalma, vagy mert nem a témához tartozik.

Azt viszont senki ne várja el egyik moderátortól sem, hogy részletes indoklást fog írni, miért rejtett el egy hozzászólást. Ha megtette, bizonyosan jó oka volt rá, és nem kellene lépten-nyomon megkérdőjelezni a moderátorok döntéseit.
1 felhasználónak tetszik: Bessie
2010. december 08. 21:31 #19
wannascream
wannascream
-
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 1866
Csatolások: 3203
Azonosító: 126443
Idézet (joe_r @ 2010.12.08. 21:09)
Hozzászólást csak a legritkább esetben törlünk, helyette a hozzászólás elrejtése, amit alkalmazunk. És nyilván nem véletlenül történik egy-egy hozzászólás elrejtése. Vagy azért, mert olyan a tartalma, vagy mert nem a témához tartozik.
Azt viszont senki ne várja el egyik moderátortól sem, hogy részletes indoklást fog írni, miért rejtett el egy hozzászólást. Ha megtette, bizonyosan jó oka volt rá, és nem kellene lépten-nyomon megkérdőjelezni a moderátorok döntéseit.

Meg szabad kérdezni, hogy miért nem törlitek őket véglegesen? unsure.gif
2010. december 08. 21:41 #20
Necros
Necros
Cara is my Mistress

StátuszCaptivated by Tabrett.
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 8558
Csatolások: 17675
Azonosító: 12106
Idézet (Christo @ 2010.12.08. 18:22)
Csak az értelmetlen, sértő vagy trágár hszek kerülnek törlésre.

Azokból pedig rengeteg van, ami még látható, főleg az újoncoktól...

A cikkíróknak nem lehetne adni egy olyan jogot, hogy töröljék a felesleges, spam kömmenteket, és a gyűlölködő, egyéb, oda nem illőket is?
2 oldal 1 2
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!