Szóval szerintem nem koppintás
Lehet, hogy a Twilight csak egy másolat?
2010. november 16. 15:42
A 3.-4.-5.-6. pont nagyon erőltetett. Ennyi erővel semmiben nem lehetne hasonló dolog. A vérfarkasokról pedig többféle hiedelem van, és a Breaking Dawn-ban kiderül, hogy nem is a Hold Gyermekei a quileute indiánok, hanem csak szimplán Alakváltók. Mert ugye Edward elmagyarázza Caius-nak, hogy a quileute-ok nem vérfarkasok, mert ha azok lennének, akkor tényleg csak teliholdkor tudnának átváltozi, szóval Meyer-nél is a teliholdas motívum van.
2010. november 16. 15:50
|
|
vdcsalankavisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.15. Hozzászólás: 352 Csatolások: 20 Azonosító: 131272 offline
|
szerintem a Twilight sokkal sokkal sokkal jobb mint a másik könyv!! Én el sem olvastam az Inni és Élni hagyni-t mert már az eleje sem tetszett, de a Twilightnál le sem tudtam tenni a könyvet!!! de ez csak az én véleményem
2010. november 16. 15:50
húú és akkor mi van ?? Meyer könyve állati nagy siker lett de a másik az nem akkora. nekem állati mindegy honnan másolta, a lényeg hogy jó és sikeres. ezen már nem tudnak sehogy sem változtatni akkor se ha próbálják bemocskolni a könyv hírnevét .
2010. november 16. 15:53
Idézet (vdcsalanka @ 2010.11.16. 15:50)
szerintem a Twilight sokkal sokkal sokkal jobb mint a másik könyv!! Én el sem olvastam az Inni és Élni hagyni-t mert már az eleje sem tetszett, de a Twilightnál le sem tudtam tenni a könyvet!!! de ez csak az én véleményem 
A TB eleje tényleg eléggé lapos, de csak az első 10 oldal, mert aztán már beindulnak a dolgok...
2010. november 16. 15:58
|
|
cintia0023everybody needs a little poison ivy |
Csoport: Tag Csatlakozott: 09.01.24. Hozzászólás: 6399 Csatolások: 1056 Azonosító: 85065 offline
|
Idézet (vdcsalanka @ 2010.11.16. 15:50)
szerintem a Twilight sokkal sokkal sokkal jobb mint a másik könyv!! Én el sem olvastam az Inni és Élni hagyni-t mert már az eleje sem tetszett
Akkor honnan tudod, hogy jobb? Az Alkonyat első fejezete sem túl izgalmas... szerintem a legtöbb könyv nem úgy kezdődik, hogy már egyből beleugranak az izgalmakba. Először bevezetnek az alapokba.
1 felhasználónak tetszik:
Black Hearth2
2010. november 16. 16:07
|
|
jacksonrathbone |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.04.04. Hozzászólás: 501 Csatolások: 17 Azonosító: 124222 offline
|
Szerintem felesleges a hasonlóságokat keresni.Mind a kettőnek van egy sajátos oldala amitől elképesztően briliáns.Én mind a kettőt imádom
2010. november 16. 16:15
|
|
Minimanó94♥Mrs. Brown♥ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.02.17. Hozzászólás: 4150 Csatolások: 1061 Azonosító: 120485 offline
|
Istenem, minden könyv egy kaptafára megy. Ott vannak a romantikus történetek példának kedvéért: egy gazdag lány/fiú beleszeret egy gazdag fiúba/lányba aztán szenvednek vagy 70 oldalon keresztül és a végén HAPPY END!!! (én ezeket a történeteket szeretem!
) Amúgy meg, nem kellene hasonlóságokat keresni két könyv között, és mi van akkor ha hasonlít? Nem ugyan az. Ennyi, pont!
Én olvastam a TWILIGHT SAGÁT és az írónő remek munkát végzett, akkor is van tehetsége az íráshoz!
2010. november 16. 16:16
|
|
Hóvirág.búj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 09.05.25. Hozzászólás: 51 Csatolások: 1 Azonosító: 96942 offline
|
Lehet, hogy merített ötletet, vagy ihletet kapott a másik könyvből. Kicsit szőrszálhasogató ez az összehasonlítás. A 4. kifejezetten erőltetett.
A vámpírok és a vérfarkasok meg szinte az összes vámpírtöténetben,(könyvekben és filmekben is) ősi ellenségek. Illetve a vámpírok alapvető tulajdonsága, hogy gyorsak és erősek, de persze mióta vannak ilyen történetek, az idő során mindig változnak kicsit, de koronként hasonlóak. Éppen milyen "igény" van rájuk.
A vámpírok és a vérfarkasok meg szinte az összes vámpírtöténetben,(könyvekben és filmekben is) ősi ellenségek. Illetve a vámpírok alapvető tulajdonsága, hogy gyorsak és erősek, de persze mióta vannak ilyen történetek, az idő során mindig változnak kicsit, de koronként hasonlóak. Éppen milyen "igény" van rájuk.
2010. november 16. 16:28
|
|
kurrekღ Emton ღ |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 10.11.13. Hozzászólás: 6361 Csatolások: 23371 Azonosító: 138617 offline
|
jajj már sztem meg csak irigyek és azért találnak ki mindent tiszta hülyeség...tényleg lehet h csak ihlet volt mért sok hasonló könyv van sok hasonlít egymásra és akkor mi van?
2010. november 16. 16:29
|
wannascream- |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.05.05. Hozzászólás: 1866 Csatolások: 3203 Azonosító: 126443 offline
|
"Vajon Meyer világa egy teljes másolat?" Ezt a kérdést nem tartom helyesnek. Mindenki merít ötleteket, minden írónak kell valami alap, amit egy kicsit átformálhat, amibe belerakhatja a saját ötleteit, és Harris-nek sem pottyant ki a fejéből hirtelen, hogy "megvan! legyenek benne olyan emberek, akik át tudnak változni állatokká!" Mellesleg Meyernél csak farkassá tudnak átváltozni, Harrisnél pedig van vérpárduc és olyan is, aki bármivé.
A 4-es pontot erőltetettnek tartom; 2-ből egy könyvnek a főszereplője ilyen.
Kicsit nevetségesnek tartom, hogy a rengeteg pénzhajhász történet mellett, amiknek mindig ugyanaz a vége, két olyan könyvsorozatot emelt ki a cikk írója, amik bár egy kicsit hasonlítanak egymásra, de egyébként teljes más - főleg úgy, hogy amíg Bellácskának minden összejön, Sookie-nak cseppet sem könnyű az élet.
A True Blood egy nőnek írja le a gondolatait és az életét, míg a Twilight egy 17-18 éves csaj szemszögéből íródott romantikus történet. A Twilight romantikus, de a True Blood nem csak arról szól, hogy üldögélnek a rétükön és csöpögnek, hanem van benne akció is bőven.
Ja, és a hatos pont. Eric nem gonosz, nem vadászik Sookie-ra, és Bill is csak az első három könyvben kedvenc.
Hozzáteszem, hogy nem védeni akartam Meyert, se nem oltani a cikk íróját, mivel a cikk csak egy feltételezés, hiszen nem tudhajtuk pontosan, mi van a háttérben.
A 4-es pontot erőltetettnek tartom; 2-ből egy könyvnek a főszereplője ilyen.
Kicsit nevetségesnek tartom, hogy a rengeteg pénzhajhász történet mellett, amiknek mindig ugyanaz a vége, két olyan könyvsorozatot emelt ki a cikk írója, amik bár egy kicsit hasonlítanak egymásra, de egyébként teljes más - főleg úgy, hogy amíg Bellácskának minden összejön, Sookie-nak cseppet sem könnyű az élet.
A True Blood egy nőnek írja le a gondolatait és az életét, míg a Twilight egy 17-18 éves csaj szemszögéből íródott romantikus történet. A Twilight romantikus, de a True Blood nem csak arról szól, hogy üldögélnek a rétükön és csöpögnek, hanem van benne akció is bőven.
Ja, és a hatos pont. Eric nem gonosz, nem vadászik Sookie-ra, és Bill is csak az első három könyvben kedvenc.
Hozzáteszem, hogy nem védeni akartam Meyert, se nem oltani a cikk íróját, mivel a cikk csak egy feltételezés, hiszen nem tudhajtuk pontosan, mi van a háttérben.
2010. november 16. 16:32
|
|
andika12visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.11.10. Hozzászólás: 158 Csatolások: 140 Azonosító: 76680 offline
|
Jaj komolyan mint az oviban xD Ez engem utánoz.... nem...de... xD Mért nem lehet, felnőtt emberekhez képest viselkedni? De most komolyan... akárki bemegy egy könyves boltba két kezén nem tudja megszámolni annyi hasonló könyvet talál. És most pont ez a két könyv mért ne lehetne hasonló kérdem én? De amúgy meg mint az életben sincs két egyforma ember így a könyvekben sincs. Hisz mindegyik könyvnek megvan a maga kis varázsa, ami egyedivé és összehasonlíthatatlanná teszi. Az olyan részektől, hogy farkasok, meg gondolat olvasás el kell tekinteni. Minden könyv varázslatos tud lenni akár vannak benne hasonlóságok akár nem!
1 felhasználónak tetszik:
wannascream
2010. november 16. 16:34
ha úgy nézem akkor már el is hiszem hogy koppintás!! nagyon nagyon hasonlít és sorry a fanoknak de ez van!
2010. november 16. 16:45
|
|
rencsajszi |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.09.20. Hozzászólás: 605 Csatolások: 0 Azonosító: 135047 offline
|
hát nem tudom. nekem is volt már hasonló eset, de én koppintottam! De az is fenn van a vízen , hogy másolta! kész relytély =D
2010. november 16. 16:54
|
|
titike1208visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.09.28. Hozzászólás: 185 Csatolások: 7 Azonosító: 135364 offline
|
én is szeretem a twilightot , de ezek után jogosan kérdezek rá az igazságra
Kapcsolódó sztárok
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Közös nyaraláson vesznek részt.
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Emiatt féltékeny rá egy kicsit.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Megsérült a híresség.
Jennifer Lopez izmos háttal búcsúzott a koncertsorozatától
Jennifer Lopez izmos háttal búcsúzott a koncertsorozatától
Véget ért a Las Vegas-i show-ja.