Idézet (Dirthy @ 2010.11.13. 16:24)
Ezt nem gondolod komolyan, ugye?
Senkinek se volt zsinórban hat dobogója, csak Alonsonak. Világbajnoki teljesítmény is inkább tőle van, mint Hamiltontól.
Az RB meg más tészta, inkább szégyen/nevetséges hogy ezzel az autóval még az utolsó futam előtt is hátrányban vannak. Illetve egy tényező még ami miatt ez van; pont az általad feltételezett "világbajnoki teljesítményt" nemnyújtó Fernando Alonso.
Dehogynem, gondolj csak bele, Alonso nem azért van ott, ahol, mert idén sokat előzött a pályán, és mert övé a legjobb (vagy legalábbis a második legjobb) kocsi... Ilyenről szó nincs, ha ő a kedvenced, akkor bocsánat, nem megbántani akarlak, de én ezt másképp látom.
Ha megnézzük Alonso mikért esett ki (v. nullázott):
-Belgiumban eső volt, gumifalnak vágta, vége
-Brit nagydíjon +1 perc hátránnyal, 14. lett, ok, itt rosszul jött ki nekik a biztonsági autó
-Malajziában 2 körrel a vége előtt szétzúzta motort, out, de mondjuk 1 pontot szerezhetett volna
És ha megnézzük, hogy nyert:
-
Bahrainben jó volt a Ferrari, de nem az első helyre, Vettel futamához köze nem volt, de megnyerte az RBR technikai gondjai miatt
-
Németország, a sokat vitatott eset, de a közhiedelemmel ellentétben az F1 nem csapat sport, legalábbis az egyéni bajnokság nem az, sajnos a Ferrari ezt sajátosan értelmezte mindig is. Félreértés ne essék, nincs azzal bajom, hogy egyik pilóta segíti a másikat, ha már neki nincs matematikai esélye! De Felipe Massának még bőven megvolt ez-az esély, de a Ferrarinál ez sose számított! Úgyhogy nálam (és szerintem még jó pár embernél) ezt a futamot a Massa nyerte, ugyanis Alonso nem volt gyorsabb, de ha már mégis gyorsabb, miért nem lehet pályán eldönteni? Lásd Red-Bull és McLaren Törökország. Igazi test-test elleni csata mindkét csapatnál, amit a Ferrarinál soha nem fogunk látni!
-
Olaszország, ezt McLarenesek elrontották, de az életben nem tudta volna megelőzni Buttont, de mondjuk oké, ezt írjuk be "saját erőből megnyert" futamnak
-
Szingapúr, sima Alonso győzelem, oké, már van 2
-
Korea, hogy mennyit nyávogott a rádióban, azon már én is nevettem, okés, nem voltak jók a körülmények, de voltak már ettől rosszabb körülmények között versenyek is, jól mondta Gyula a futam alatt. Ráadásul itt is kihullott mindenki előle...
Akkor ennyi. 2005-ben kb. majdnem ugyanez volt, de tudod nem vagyok Schumacher rajongó, de felmerül bennem a kérdés, hogy ki a nyavalya ez-az ember? Egyáltalán, hogy merte felvenni azt a pólót, amikor a Kimi Raikkönen fényévekkel jobb volt tőle kb. 18 futamból 15x, csak az autóval mindig volt valami. Eltudok képzelni idén, egy "na mi a fr*nc van RedBull" pólót.
Egyébként Alonsonak sincs 6 dobogója zsinórban csak 5, és ha a legjobb 6 futamát vesszük, Belgium-Brazília az 105 pont, és ha Hamiltonnál tesszük ugyanezt, akkor az 108 (Monacótól Németországig). Igen, nekem a Hamilton idei teljesítménye jobban tetszett, de nem azért, mert neki szurkolok, hanem mert nem egyszer volt, hogy végig előzte a komplett mezőnyt, oké, volt egy esete a cikázás, amiért büntetést érdemelt volna, de bőven megbűnhődött akkor, amikor második helyről, az utolsó körben kiesett defekt miatt, vagy amikor harmadik helyen csak úgy elszállt a motorja, vagy amikor Webbber frankón vesztes pozícióból kitette a versenyből...
Nincs gond azzal, ha te másképp látod, csak azt ne mondjuk, hogy
"Az RB meg más tészta, inkább szégyen/nevetséges hogy ezzel az autóval még az utolsó futam előtt is hátrányban vannak"
Azt gondolom, idén a Sebastian Vettel volt a legjobb, ehhez nem is fér sok kétség, és ha a szezon elején, nincs annyi technikai hiba, már régen nem beszélhetünk semmiről.. Persze, technikai sportban nincs ha, de az meg téves hit, hogy Alonso önerejéből van itt. Ő inkább a szerencse bajnoka, nem az F1-é, 2006-ot leszámítva, mert az teljesen megérdemelt volt szerintem is.
Alonso drukkerektől bocsi, én ezt így látom.
És ez szerintem nem világbajnoki teljesítmény, ne haragudjatok.