Starity

Ákos az illegális letöltőoldalak ellen

5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2010. október 26. 14:14 #41
- törölt felhasználó -    
A témához nem szólnék, mert felesleges ... igaza van ... de
Aranyosak azok akik bőszen hangoztatják ... én életemben sosem loptam.
Kicsit magukba kéne nézni, és ha még marad aki ezután is ezt mondja, ajánlom figyelmükbe a képeket a neten /pl/.
Azok kb 90% illegális! / szerintetek annyi ember van aki fizetnek érte, képenként átszámítva ezer és több tízezer forintot ... ugyan /
Tehát ha egy képet is használtok ill. magatoknak eltesztek, akkor loptok.
5 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, El Mexicano, Grace Benning, Fuller, Pandus
2010. október 26. 14:16 #42
k.renáta
k.renáta
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 301
Csatolások: 0
Azonosító: 134717
bizonyos szintig megértem a haragját hiszen ő ebből él de mondjuk akik szeretik és nincs elég pénzük a lemezére azok csak így tudják megszerezni! Azért mondjuk pofátlanságnak tartom h egy hülye lemezért 4000 ft-ot elkérnek!!!! Csodálkoznak h ennyi az illegális letöltőoldal de semmit sem tesznek azért hogy egy cd-hez mondjuk 3000 ft-alatt is hozzá lehessen jutni! Nem hiszem hogy sok ember kiadna 3-4000 ft-okat egy cd-ért mikor otthon ingyen letöltheti! azért kicsit az előadók is belegondolhatnának hogy ennyi pénzért inkább otthagyják a boltban a cd-iket!
2010. október 26. 14:20 #43
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 10969
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Idézet (mermaid girl @ 2010.10.26. 13:58)
Lehet, csak épp ezzel a módszerrel ugyanúgy nem támogattad egy forinttal sem a zenészt. Igaz, elvileg legálisan jutottál a cd-hez, gyakorlatilag persze az illető nem fog se számlát adni, se az adóbevallásába beírni, úgyhogy ugyanott vagy, mintha letöltöttél volna.

Az igaz, de mégis kézzel fogható dolog, és nem csak egy fájl. Én meg szeretem a kezemben tartani magát az albumot, lapozgatni a bookletjét, stb. Amúgy Ricky és a Miami Sound Machine sem olyan hűdenagy kedvencem, olyan van nekem kb. 2 maximum három. Nekik általában rögtön meg is szoktam venni a lemezüket a megjelenés után nem sokkal. Szóval ők meg vannak támogatva. A többit meg, amit szeretgetek, igyekszem beszerezni eredetiben, de minél olcsóbban, akár "second hand" módszerrel. biggrin.gif
2010. október 26. 14:23 #44
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*

StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3307
Azonosító: 133484
Tulajdonképpen igaza van. Az, hogy már a rosszullét kerülget ha meghallom, vagy meglátom valahol, most mellékes. Igaza van, mert ebből él és az úgynevezett rajongói meglopják. Viszont azt meg én is abszolút pofátlanságnak tartom, hogy egy lemezért van képük a kiadóknak olyan sok pénzt elkérni. Értem én, hogy sok pénzbe kerül elkészíteni, sok vele a meló, de manapság az embereknek egy eredeti CD lemez már luxuscikk! Bár ez meg már nem Ákos hibája, és nem is a kiadójáé, szóval ne menjünk bele. reklamalo.gif
2010. október 26. 14:35 #45
- törölt felhasználó -    
Idézet (Grace Benning @ 2010.10.26. 14:23)
Tulajdonképpen igaza van. Az, hogy már a rosszullét kerülget ha meghallom, vagy meglátom valahol, most mellékes. Igaza van, mert ebből él és az úgynevezett rajongói meglopják. Viszont azt meg én is abszolút pofátlanságnak tartom, hogy egy lemezért van képük a kiadóknak olyan sok pénzt elkérni. Értem én, hogy sok pénzbe kerül elkészíteni, sok vele a meló, de manapság az embereknek egy eredeti CD lemez már luxuscikk! Bár ez meg már nem Ákos hibája, és nem is a kiadójáé, szóval ne menjünk bele.  reklamalo.gif

De, pontosan a kiadók tehetnek mindenről. smileeee.gif Mert egy CD elkészítési költsége (az anyagköltséget beleértve) kb. 100 Ft. A 4000 Ft-os CD-ből a zenész alig kap pár százalék részesedést, szóval a 90%-át a kiadó lenyúlja jogdíj meg mindenféle hülyeség címén, amikor sokszor nem tesznek semmit a kiadvány népszerűsítése érdekében (többet ártanak a művészüknek, mintsem segítenek), de még arra sem adnak lehetőséget, hogy pl. a rajongók együttműködjenek velük, és besegítsenek a kiadványok népszerűsítésébe. Úgy működnek, mint szupertitkos szekta, és még ők vannak felháborodva.

Tapasztalatból beszélek, mert jómagam is tagja voltam anno egy rajongói klubnak, sokat jártunk a kiadóval egyezkedni, és komolyan, úgy fennhordják az orrukat, mintha ők sz*rták volna a spanyolviaszt, úgy tesznek, mintha a miniszterelnökhöz akarnál bejutni egyezkedni, nem az ügyfelek/vásárlók érdekeit képviselik (de nem is a művészekét!), hanem nem is tudom, talán a saját maguk birodalmát védik, és a probléma itt kezdődik. Majd amikor a kiadók rájönnek, hogy érdemes lenne nyílni és ügyfélbarát módon kezelni a vásárlókat, mert ők veszik meg a boltban a lemezeket, akkor talán lesz változás ebben a "szektarendszerben".
4 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, Grace Benning, Kelsey, Fuller
2010. október 26. 15:02 #46
- törölt felhasználó -    
Azért gondolom, nem 100ft-ba kerül, pláne az igényes booklet, bár Mo.-n még nem láttam olyat. De a nyomda nagyon drága nálunk, a könyvekkel ugyanez a helyzet, én amazonról 3db Twilight Saga könyvet rendeltem postaköltéggel együtt 5000ft-ért, míg nálunk 1db könyv kerül annyiba.
Sally Sparrow-val értek egyet, én is így szoktam. Ebayről 1000-1500ft-ért vettem postaköltséggel együtt Mariah Carey CD-ket, volt amelyik teljesen új volt, valamelyik használt, de újszerű állapotban. Mindent meg lehet oldani, csak ugye a second hand módszerrel az előadó nincs előbbre, mert azért a lemezért csak 1x kap pénzt, tehát gyakorlatilag, olyan, mintha én nem vettem volna meg, aki megvette, az meg kidobta volna.

De a sztárok manapság tényleg a fellépésekből, szereplésekből élnek. Fizetnek nekik, hogy hordják a ruháikat stb. Nem mondom, hogy nem dolgoznak meg érte, de igazából nem nagy kiesés nekik. Egy 3000ft-os CD után kb. 300Ft jár a sztárnak, 10%-nál többet nem ad egy kiadó sem, a könyveknél ugyanez a helyzet, ennyi jár csak a szerzőnek. Fellépésekért pedig az ilyen Ákos kaliberű zenészeknek többszázezres gázsijuk van.
1 felhasználónak tetszik: Fuller
2010. október 26. 15:06 #47
- törölt felhasználó -    
A képekkel, amik ezen a fórumon is vannak, az a helyzet, hogy hiába vehetsz accountot különböző külföldi oldalakon, hogy a rendezvényes képeket letölthesd, ami mindenkit a legjobban érdekel, vagyis a fotósok által készített profi képeket a fotósok csak magazinoknak adják el, nem rajongóknak és egyéb halandó embereknek. Egy-egy sorozat 1500-2000 dollárba is kerülhet, mert azért van olyan fotós, aki eladja, de persze előfordul, hogy egyetlen képért kérnek hasonló, horribilis összeget.
Naná, hogy lopunk... -.-
2010. október 26. 15:07 #48
- törölt felhasználó -    
Idézet (Regina @ 2010.10.26. 11:26)
Sally Sparrow: Én még nem találkoztam beszerezhetetlen cuccal. biggrin.gif

Szeretnél vetni egy pillantást az én listámra? biggrin.gif rohog.gif
2010. október 26. 15:09 #49
- törölt felhasználó -    
Hát öööö... biggrin.gif aha! Kíváncsi vagyok, mi olyan beszerezhetetlen. biggrin.gif biggrin.gif
1 felhasználónak tetszik: kateblock
2010. október 26. 15:10 #50
- törölt felhasználó -    
Idézet (Regina @ 2010.10.26. 15:02)
Egy 3000ft-os CD után kb. 300Ft jár a sztárnak, 10%-nál többet nem ad egy kiadó sem, a könyveknél ugyanez a helyzet, ennyi jár csak a szerzőnek.

Persze, önmagában nem ezzel van a gond. Hanem azzal, hogy egy könyvkiadó mindent megtesz az ügyfél érdekében, hogy megvedd a könyvet, hírleveleket küld, akciókat szervez, vásárokat rendez, ha információra van szükséged, készségesen válaszol stb., mert az az érdeke, hogy megvedd a könyvet.
Ezzel szemben egy zenei kiadó mit csinál? Meg sem adják az e-mail címüket, kapcsolatba sem tudsz lépni velük, nem reklámozzák promótálják a lemezeket, nem támogatják a rajongókat (az ember sokszor csak a sztár rajongóitól tudja meg, hogy megjelent neki egy új lemeze, mert a kiadótól nyugodtan várhatná a hírt), nem frissítik a weboldalaikat, szóval semmit nem csinálnak, csak lenyúlják a pénzt az irreálisan drága CD-kkel.

Szerk.: És ehhez még hozzáteszem, hogy igénytelen szar munkát végeznek, a CD-k tele vannak elírásokkal, helyesírási hibákkal, rossz minőségű képekkel.
2010. október 26. 15:15 #51
- törölt felhasználó -    
Azért Ákos lemezeit mindig hirdetik a TV-ben... meg másokét is láttam már, pedig én aztán nem nézek TV-t.
De a külföldiekkel is ez a helyzet, nem nagyon értesülök én sem, csak a kedvenceim új lemezeiről, mert csekkolom, hogy van-e már valami hír róla.
Magyarországon pedig azt sem tudom, melyiket lehet közülük kapni. Ami még a halálom, hogy vannak ezek a Made for Hungary felíratú borítók, hogy így "mindössze" 3000ft-ért hozzájuthass bizonyos külföldi CD-khez, pl. Taylor Swift Fearless CD-je és Lady Gaga Fame Monsterje is csak ilyen változatban kapható, 1db papírlappal, booklet nélkül. Soha nem vennék ilyet, a Lady GaGát úgy kaptam, csak azért tudom, milyen vacak, hogy még booklete sincs... -.-
1 felhasználónak tetszik: El Mexicano
2010. október 26. 15:21 #52
Natyangel
Natyangel
visszatérő vendég

StátuszNem érdemes sírni, az igazi könny ritka. Mosollyal szenvedni, ez az élet titka!
Hozzászólás: 492
Csatolások: 9
Azonosító: 115343
Igazság szerint igaza van, be kellen tiltani ezeket azoldalakat, de az a baj, hogy már annyirasok van belőlük és némelyik annyira megfoghatatlan, hogy lehetetlen lenne az összeset bezárni! Egyet bezárnak, nyílik egy újabb honlap! Az illegális zeneletöltés mstmár túlságosan elterjedt lett...
1 felhasználónak tetszik: Fuller
2010. október 26. 15:25 #53
- törölt felhasználó -    
Idézet (Regina @ 2010.10.26. 15:15)
Azért Ákos lemezeit mindig hirdetik a TV-ben... meg másokét is láttam már, pedig én aztán nem nézek TV-t.
De a külföldiekkel is ez a helyzet, nem nagyon értesülök én sem, csak a kedvenceim új lemezeiről, mert csekkolom, hogy van-e már valami hír róla.
Magyarországon pedig azt sem tudom, melyiket lehet közülük kapni. Ami még a halálom, hogy vannak ezek a Made for Hungary felíratú borítók, hogy így "mindössze" 3000ft-ért hozzájuthass bizonyos külföldi CD-khez, pl. Taylor Swift Fearless CD-je és Lady Gaga Fame Monsterje is csak ilyen változatban kapható, 1db papírlappal, booklet nélkül. Soha nem vennék ilyet, a Lady GaGát úgy kaptam, csak azért tudom, milyen vacak, hogy még booklete sincs... -.-

Hát ez meg a másik... Régebben még szövegkönyv is volt a CD-kben, most meg ha nem értesz valamit, nem tudsz kihez fordulni hivatalos dalszövegért (mert ugye a rajongók leírnak hallás után mindenféle hülyeséget – pl. volt már olyan, hogy én megértettem, Thalía mit énekel, a spanyol anyanyelvű meg leírt valami értelmetlen marhaságot).
2010. október 26. 15:35 #54
- törölt felhasználó -    
Na igen... sokszor vannak hülye dalszövegek a neten... Aaliyah egyik dalszövegében ilyen szó áll: exshalities. Ilyen angol szó NINCS. Megkérdeztem a rajongói fórumon, hát ők nem tudják, meg szerintük az nem az, hanem actualities de az sem illik oda. Közben rájöttem, hogy infidelities-t énekel de nem hiszik el nekem, úgyh feladtam. Ők továbbra sem értik, én meg igen. biggrin.gif

Igényesebb bookletekben még mindig vannak dalszövegek, bár egyébként előadófüggő szerintem. Aaliyah-nak hiába volt szép többoldalas, tele képekkel, dalszöveg nem volt egyik lemezéhez sem... :S

Azt hiszem a legszebb bookletjei Taylor Swiftnek vannak, illetve Christina Aguilera Stripped és Back to Basics albumához is nagyon jók. Meg Eminem The Eminem Show, ami egyszer megvolt nekem, volt vagy 30 oldalas a booklet. 3-4 ezer forintért adjanak már rendes kiskönyvet, nem?
1 felhasználónak tetszik: Grace Benning
2010. október 26. 15:40 #55
House Of Wax
House Of Wax
Hozzászólás: 14670
Csatolások: 120207
Azonosító: 57759
Nem is csak a CD-ről van szó , mert mint átlagban a fiatalok telefonon vagy IPod-on hallgatnak zenét mint jó magam is . Ha én megveszem a CD-t nem vagyok előrébb mert azt csak otthon bírnám hallgatni , de otthon meg például akkor már tudom ingyen is hallgatni a neten. Persze az idősebbeknek van már szerintem kitalálva ez a CD-s dolog , de ők meg úgy is megveszik mert ők nem hiszem hogy le fogják tölteni. És megértem hogy szívás mert sok pénztől elesik de ilyen fellépési összegekkel amennyiket kér én mélyen bőszen hallgatnék az ő helyében , mert egy fellépés alkalmával kap annyit pénzt mint egy rendesen dolgozó ember egy év alatt dry.gif dry.gif
Úgy hogy szerintem nem kéne fölöslegesen beszélnie mad.gif
1 felhasználónak tetszik: Pandus
2010. október 26. 15:41 #56
- törölt felhasználó -    
Ja meg ami még eszembe jutott... ugye a sorozatok... azt sem legális letölteni. Na de miért várjak éveket egy-egy évadra, hogy megnézhessem vacak minőségben, kibírhatatlan szinkronnal a csodás magyar csatornákon? Akkor inkább nem nézem, mert a szinkron nekem egy kínzással ér fel. Nem kapnak a színészek kevesebb pénzt attól, hogy én itt Magyarországon megnézem az amcsi sorozatokat, aminek többségét nálunk soha nem is fogják vetíteni... És érezzem magam rosszul, hogy lopok? :S :S
3 felhasználónak tetszik: Grace Benning, Fuller, Pandus
2010. október 26. 15:49 #57
- törölt felhasználó -    
Idézet (Regina @ 2010.10.26. 15:35)
Na igen... sokszor vannak hülye dalszövegek a neten... Aaliyah egyik dalszövegében ilyen szó áll: exshalities. Ilyen angol szó NINCS. Megkérdeztem a rajongói fórumon, hát ők nem tudják, meg szerintük az nem az, hanem actualities de az sem illik oda. Közben rájöttem, hogy infidelities-t énekel de nem hiszik el nekem, úgyh feladtam. Ők továbbra sem értik, én meg igen. biggrin.gif

Ismerős... Thalíánál ugyanez van, na de tudod miért? Mert a rajongók nagy része félanalfabéta, nulla szókinccsel, egyszerűen meg sem értik azokat a szavakat, amiket nem mondanak el minden nap...
2010. október 26. 15:53 #58
Pali20
Pali20
új tag
Hozzászólás: 84
Csatolások: 0
Azonosító: 93095
Teljesen igaza van! Tényleg be kéne zárni az illegális letöltő oldalakat, de már túl sok van belőle. Magyarországon tényleg nagyon drágák a CD-k, aminek a legfőbb oka a 25% áfa, de ebay-ről vagy amazon-ról max 10-12 dollárért lehet rendelni CD-t posta költséggel eggyütt, az pedig már nem olyan vészes én is általában netről rendelem a CD-imet.
2010. október 26. 15:55 #59
- törölt felhasználó -    
Jaja, feltűnt. biggrin.gif Én is msn-eztem már londoni csajjal, aki biztos nem látta még az Oxford dictionary-t, meg könyvet sem olvasott még, mert tőlem kérdezte egy két angol szavamra, hogy az mi, pedig nem is voltak olyan extra hűdeérthetetlen szavak. Nyilván én is hallottam már őket valahol, azért használtam. Aztán elkezdi nekem, hogy jó hát ő mindig rossz volt angolból... biggrin.gif
Szerintem Magyarországon is sok az olyan ember, aki a fele magyar szókincsemet sem értené meg, ez persze elég szomorú, hogy sokan nem jutnak tovább a cifra káromkodások és néhány alapszó használatánál.
2 felhasználónak tetszik: El Mexicano, Pandus
2010. október 26. 15:57 #60
- törölt felhasználó -    
Nem kell kenyér, veszek CD-t... biggrin.gif
1 felhasználónak tetszik: Grace Benning
5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok

Ákos Ákos 685.