Starity

Ákos az illegális letöltőoldalak ellen

5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2010. október 26. 11:56 #21
Liafen
Liafen
Raise Your Glass™

Státuszi'm back bitches.
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 1235
Csatolások: 17
Azonosító: 83902
Én a kedvenceim megveszem. Egyetértek a zsákbamacskás elvvel... legalább akkor lehessen valahol meghallgatni azokat a számokat, amiket meg készülök venni.
2010. október 26. 11:57 #22
- törölt felhasználó -    
Nem akarok se bunkó se cinikus lenni de erre most mondjam azt hogy akkor lopkodj tovább? Régen amikor nem volt még internet akkor is működött a rendszer. Mondtam : ha valamire nincs pénze az embernek nem veszi meg , ennyi.
A lopás megoldás csak hát akkor el kell viselni az érintetteknek a kritikát.
2010. október 26. 11:58 #23
Kelsey
Kelsey

Státuszoffline.
Hozzászólás: 2806
Csatolások: 4078
Azonosító: 130190
Idézet (Mohican @ 2010.10.26. 11:49)
Az igazi rajongók tisztelik annyira rajongásuk tárgyát hogy megveszik a CD-it. A ami "tinik"-nek meg ugyanúgy van pénzük amint anno , nekünk. Lásd : Zsebpénz , szülinap, névnap vagy ami a legegyszerűbb : KÉRNI mivel apuci/anyuci szívesebben ad pénzt értelmes dologra mint csokira, chipsre vagy más értelmetlen dologra. Az már csak mellékes hogy Ákos rajongótábora NEM tinikből áll , Ő inkább a mi generációnk. De mit szólnál ahhoz ha Lola közölné hogy NEM éri meg neki énekelni mivel az a jogdíjból szimplán éhenhal? Minden tiszteletem azoké akik megveszik a CD-t , DVD-t még ha az Lola is:P

Nem minden "tini"-nek olyan az élete, hogy (ahogy te írtad) anyuci/apucitól csak úgy kéregessen, és kapjon is csokira, chipsre meg hasonló. Esetleg egy drágább lemezre.
Van aki nem kér ilyenekre, mert van annyi esze, hogy felmérje mit kérhet (bérletpénz...és itt nagyjából ki is fújt).
Ne általánosíts a fiatalok között sem. Nem mindenki él ilyen napi aprózgatós szinten. Nagy valószínűséggel első lemezemet első fizetésemből fogom megkapni. Megkapni? _nevet.gif Egy nagy fityfenét, megvenni.
2010. október 26. 11:59 #24
- törölt felhasználó -    
Igen, de azt mondom, hogy abból a pénzből amit erre költök, így is csak töredékét tudom megvásárolni a lemezeknek, mert rengeteg előadót hallgatok és szeretek. Filmeket már nem is veszek, mert azt is lehetetlenség lenne, nézek vagy 10 sorozatot, mindegyiknek van vagy 5-8 évada, egy évad 5-8ezer forint. Így is van elég sok, de még pótlásra vár, de úgysem azt nézem, hanem letöltöm HD-ben. Blurayben végképp nem fogom megvenni, iszonyat ára van és nem is tudom mivel lejátszani.
CD-khez visszatérve Lola még nem panaszkodott, mindene megvan és minden nap taxival furikázik, ingyen kapja a cuccait a Tallyban, nem tudom sajnálni, hogy nem mindenki veszi meg a lemezeit. biggrin.gif Arról nem beszélve, hogy a magyar celebek is minden rendezvényen ingyen esznek-isznak.
A színészekkel más a helyzet, ők valóban csórók nálunk, de azzal nem lehet mit tenni, nem tudjuk támogatni őket jobban.
4 felhasználónak tetszik: Kelsey, PuMiToO, Fuller, Pandus
2010. október 26. 12:01 #25
- törölt felhasználó -    
A kedvenc előadóim CD-it én is megveszem, természetesen, de csak azokat. A probléma pontosan ott van, ha valakinek csak egy-egy szám kell, ahhoz ma, Magyarországon, nem lehet legálisan hozzáférni. Az már más kérdés, hogy van Amazon, csak éppen nem mindenki mer interneten fizetni és megadni a bankkártyaszámát, többek között én sem, mert nem bízom a külföldi oldalakban (arról nem is beszélve, hogy sok terméket nem is szállítanak Magyarországra). És hát igen, az is nevetséges, hogy nálunk 1500-2000 Ft egy kislemez, ami mit is jelent? Egyetlen szám, esetleg két változatban, amit az iTunes-ról kb. 300 Ft-nak megfelelő összegért lehetne letölteni. Nálunk csak 5-ször ennyibe kerül. Nevetséges.
4 felhasználónak tetszik: Kelsey, PuMiToO, Fuller, Pandus
2010. október 26. 12:04 #26
- törölt felhasználó -    
El Mexicano - tökéletesen egyetértek veled hogy az árak irreálisak!!! DE az is igaz hogy az illegális letöltések is ott tart az áruk ahol most.
2010. október 26. 12:05 #27
Kelsey
Kelsey

Státuszoffline.
Idézet (El Mexicano @ 2010.10.26. 12:01)
A kedvenc előadóm CD-it én is megveszem, természetesen, de csak azokat. A probléma pontosan ott van, ha valakinek csak egy-egy szám kell, ahhoz ma, Magyarországon, nem lehet legálisan hozzáférni. Az már más kérdés, hogy van Amazon, csak éppen nem mindenki mer interneten fizetni és megadni a bankkártyaszámát, többek között én sem, mert nem bízom a külföldi oldalakban (arról nem is beszélve, hogy sok terméket nem is szállítanak Magyarországra). És hát igen, az is nevetséges, hogy nálunk 1500-2000 Ft egy kislemez, ami mit is jelent? Egyetlen szám, esetleg két változatban, amit az iTunes-ról kb. 300 Ft-nak megfelelő összegért lehetne letölteni. Nálunk csak 5-ször ennyibe kerül. Nevetséges.

Igen, az! sad.gif
2010. október 26. 12:07 #28
- törölt felhasználó -    
Hát ez hülyeség! A mai emberek 25 % szegény, és nem akarok senkit megsérteni, a szegény is akar zenét halgatni, de neki nem engedetik! Én egyáltalán nem vagyok szegény, mégsem vettem edigg csak vagy 3-4 albumt a kedvenc énkeseimtől, mert ahogyan itt írtátok "anyuci, apuci" nem enged meg ilyenekre költeni, mikor már az fenn van a neten! AS filmekkel is ugyanígy van4 OK, hogy ákosnak jól viszi a szekér, de az emberiség 25 %-nak nem!
2010. október 26. 12:09 #29
Liafen
Liafen
Raise Your Glass™

Státuszi'm back bitches.
Mohican: Hát, bocsi, de nem mindenki van olyan anyagi helyzetben, hogy akár a kedvenceit is meg tudja venni. Ez nem feltételezés, tapasztalat. Én pölö zsebpénzt nem kapok, ha kérek egy kis pénzt, akkor is, ha jobb esetben kapok, akkor is pár száz forintot... Ha meg azzal szeretnél jönni, hogy a szüleim értelmes dolgokra adnak pénzt, meg gyűjtsem össze, a szüleim pont hogy nem veszik értelmesnek az, hogy megvegyek eredetiben egy albumot.
3 felhasználónak tetszik: Kelsey, Fuller, Pandus
2010. október 26. 12:10 #30
- törölt felhasználó -    
ÁKos is "BIZTOS" összelopkodta a pénzt , nem dolgozott meg érte. A zenekara , a stúdió , a kiadó , a diszletépítők meg mind mind mind ingyen dolgoznak neki Alexis - igazi mááázlista!
2010. október 26. 12:11 #31
- törölt felhasználó -    
Sejtettem hogy egyedül leszek a véleménnyemmel de ez van. Aki illegálisan tölt le írja már ki hogy : igen - loppok és ennyi.
2010. október 26. 12:12 #32
Kelsey
Kelsey

Státuszoffline.
Idézet (Mohican @ 2010.10.26. 12:10)
ÁKos is "BIZTOS" összelopkodta a pénzt , nem dolgozott meg érte. A zenekara , a stúdió , a kiadó , a diszletépítők meg mind mind mind ingyen dolgoznak neki Alexis - igazi mááázlista!

Nem, de attól még jól megy neki.
Legalább is jobban, mint többünknek, úgyhogy Alexis(?)nak adok igazat.
2010. október 26. 12:13 #33
- törölt felhasználó -    
Attól hogy jól megy neki nem mondhatod azt hogy akkor dolgozz ingyen wazze! És az árat a kiadója határozza meg és nem ő.
2010. október 26. 12:14 #34
Liafen
Liafen
Raise Your Glass™

Státuszi'm back bitches.
De én a kedvenceimet meg tudom venni, ami meg nem a kedvencem, de tetszik, szeretem, meg minden, annál meg marad a letöltés. Hidd el, én is szívesebben megvenném, és szerintem többen is szívesebben megvennék inkább, de egyszerűen nincs havi mittoménhány albumra pénze mindenkinek manapság (attól függ, hogy milyen tág a zenei ízlése.) Ha meg az embernek nincs pénze, akkor gondolom először letölti, ha meg nem tölti le, nem ismeri meg az előadót. Kérdés, hogy most kinek lesz rosszabb, az előadónak vagy a zenehallgatónak. Persze, nem jó dolog, illegális meg minden, de a XXI. században az előadó már rég nem a lemezeladásaiból él, hanem a fellépéseiből, és Ákosnak igazán nincs miért panaszkodnia.
2 felhasználónak tetszik: Kelsey, Fuller
2010. október 26. 12:23 #35
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 10969
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Ha nekem mondjuk egy régebbi lemezre nincs pénzem, azt csinálom, hogy beszerzem használtan. Sokszor fillérekért hozzá lehet jutni igazi kincsekhez.

Én például idén vettem egy régebbi Ricky Martin albumot - teljesen kitűnő állapotban - 300 forintért.

Vagy egy Miami Sound Machine albumot - teljesen újszerű állapotban - beszereztem 100 (!) forintért. Ha lemezboltban veszem meg újként, minimum elkérnek érte 3-4-5 ezret.

Így is lehet spórolni a kedvencek albumain. smileeee.gif
2010. október 26. 12:24 #36
- törölt felhasználó -    
Liafennel értek egyet!
2010. október 26. 12:28 #37
- törölt felhasználó -    
Sally Sparrow

Ha nekem mondjuk egy régebbi lemezre nincs pénzem, azt csinálom, hogy beszerzem használtan. Sokszor fillérekért hozzá lehet jutni igazi kincsekhez.

Én például idén vettem egy régebbi Ricky Martin albumot - teljesen kitűnő állapotban - 300 forintért.

Vagy egy Miami Sound Machine albumot - teljesen újszerű állapotban - beszereztem 100 (!) forintért. Ha lemezboltban veszem meg újként, minimum elkérnek érte 3-4-5 ezret.

Így is lehet spórolni a kedvencek albumain.

Hopp - hopp! Homo sapiens! Gondolkodó ember!
2010. október 26. 13:32 #38
Martin
Martin
    Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 763
Csatolások: 4299
Azonosító: 178
A cikk írója legalább értelmezhetné a forrásul szolgáló cikket.. Az első mondata így szólt:

Idézet (hwsw)
Október 23. zavargásoktól mentesen telt Magyarországon, a rendőrségnek viszont így is akadt dolga. A hétvégén újabb Bittorrent-tracker oldalak szervereit foglalta le a rendőrség, az anyagi haszonszerzés céljával működtetett SMS-warez és fizetős FTP-szájtok megint érintetlenek maradtak.

Vagyis pont, hogy nem FTP, illetve SMS-warez oldalakat foglaltak le, hanem torrent trackereket.
1 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow
2010. október 26. 13:47 #39
- törölt felhasználó -    
a torrent oldalaknak nagy előnye az hogy nem kell minden xart megvenni vagy minden rossz filmet megnézni moziban így nincs felesleges pénz kidobás..ami jó és érdekel és tetszik miután megnéztem vagy meghallgattam azt úgy is megnézem moziban mégegyszer vagy megveszem DVD-én illetve CD-én!rengeteg eredeti cuccom van sorozat évadok filmek zene albumok nem kis pénzt költöttem el rájuk! de manapság a film és zene ipar gyártja a trééé és "zs"kategóriát így nehogymá megvegyek minden xart!!évekóta tökre elégedetlenül jöttem ki a mozikból egy-két kivételtől eltekintve mert ötlettelenek a filmek a zenék pedig tuccat gyártmányok!
és eleve olyan albumokat is belehet szerezni amit a büdös életben nem fognak kiadni Magyarországon!
Ákos és a hozzá hasonló pályatársak magyarok külföldiek egyaránt inkább azzal foglalkozzon hogy a könnyű zenében több legyen a minőség mint a szenny hogy érdemes legyen megvenni elkölteni rá azta kis pénzt amit keres az ember!
2010. október 26. 13:58 #40
- törölt felhasználó -    
Idézet (Sally Sparrow @ 2010.10.26. 12:23)
Így is lehet spórolni a kedvencek albumain.  smileeee.gif

Lehet, csak épp ezzel a módszerrel ugyanúgy nem támogattad egy forinttal sem a zenészt. Igaz, elvileg legálisan jutottál a cd-hez, gyakorlatilag persze az illető nem fog se számlát adni, se az adóbevallásába beírni, úgyhogy ugyanott vagy, mintha letöltöttél volna.
5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok

Ákos Ákos 685.