Starity

Mi volt a legrosszabb könyv, amit eddig olvastál?

9 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. december 02. 16:32 #61
- törölt felhasználó -    
Tvájlájt első kötete, Mester és Margarita.
2012. december 02. 16:38 #62
riri17
riri17
coup d'état

Státuszyou risk it all to feel alive
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 15998
Csatolások: 3351
Azonosító: 141001
Én az Egri Csillagokat pont, hogy szerettem olvasni. smileeee.gif A kötelezőkkel sosem volt bajom, talán kivéve a Tüskevárral , mivel nem igazán kötnek le az ilyen témák, (inkább a történelmi témákat kedvelem) de azt is sikeresen végiküzdöttem. biggrin.gif A Tvájlájt első részét a mai napig bánom, hogy elolvastam, szörnyű volt, szóval ez a legrosszab könyv, amit életemben valaha is olvastam. biggrin.gif
1 felhasználónak tetszik: Porcicca
2012. december 02. 16:52 #63
- törölt felhasználó -    
Azt nem értem, hogy valaki miért is olvas olyan könyvet, amit nem szeret, ha csak az nem kötelező olvasni?!
Nos, ezek nem igazán a legrosszabbak, inkább csak kínszenvedés őket olvasni. A felét se fogtam fel a következő olvasmányoknak.

1, Emile Dürkheim - Az öngyilkosság; Szociológiai tanulmány Nagyon magas labda, hiszen iszonyat száraz. Az tette igazán élvezhetetlenné az egészet, hogy még "beugrót" is kellett írni belőle, ahhoz, hogy Z.H-t lehessen írni. reklamalo.gif Túl vagyok rajta, de most is azt állítom, hogy brutál nehéz mű. (Ámen!) Nehezebb volt, mint maga az egész érettségi. (az egy vicc!) Az biztos, hogy amíg élek, nem fogom elfelejteni.

2, Umberto Eco - Hat séta a fikció erdejében

Umberto Eco művei úgy általában kemény diók, na de ez??! A felénél félbehagytam, tettem rá, hogy kisbeszámolót kellett belőle tartani.

3, Sánta Ferenc - Húsz óra

Ezt a művet csak egy szóval tudnám jellemezni; borzalom.
1 felhasználónak tetszik: Porcicca
2012. december 02. 23:27 #64
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Idézet (Norah @ 2012.12.02. 16:52)
Azt nem értem, hogy valaki miért is olvas olyan könyvet, amit nem szeret, ha csak az nem kötelező olvasni?! 
Nos, ezek nem igazán a legrosszabbak, inkább csak kínszenvedés őket olvasni. A felét se fogtam fel a következő olvasmányoknak.
1, Emile Dürkheim - Az öngyilkosság; Szociológiai tanulmány Nagyon magas labda, hiszen iszonyat száraz. Az tette igazán élvezhetetlenné az egészet, hogy még "beugrót" is kellett írni belőle, ahhoz, hogy Z.H-t lehessen írni. reklamalo.gif Túl vagyok rajta, de most is azt állítom, hogy brutál nehéz mű. (Ámen!) Nehezebb volt, mint maga az egész érettségi. (az egy vicc!) Az biztos, hogy amíg élek, nem fogom elfelejteni.
2, Umberto Eco - Hat séta a fikció erdejében
Umberto Eco művei úgy általában kemény diók, na de ez??! A felénél félbehagytam, tettem rá, hogy kisbeszámolót kellett belőle tartani. 
3, Sánta Ferenc - Húsz óra
Ezt a művet csak egy szóval tudnám jellemezni; borzalom.

Sánta Ferenctől az Ötödik pecsétet olvasd el, mert az nagyon jó. Érettségi tételem volt, így tavaly kénytelen voltam elolvasni és pozitívan csalódtam benne. Nekem személy szerint az nagyon tetszett. Élvezhető, fordulatos és nagyon elgondolkodtató mű. Ez is csak azért volt kötelező (mert amúgy Sánta Feri bá' nem középiskolai tananyag), mert a magyar tanárom úgy döntött, hogy ő ezt is akarja, mint érettségi tétel.

Érettségi tétel volt még Orwelltől az 1984, de azt csak filmben szenvedtem végig még hozzá háromszor is. Viszont még mindig nem értem a mondanivalóját, ahhoz szerintem el kéne olvasni a művet, de, hogy őszinte legyek arra még nem vettem rá magamat, oly szinten vontatott volt a regényből mesterkélt film. Bár szerintem ez is elgondolkodtató egy regény lehet. Sajnálom, hogy a mai gyerekek a tvájlájtot, vempájör dájörízt meg ezeket a sz*rságokat veszik a kezükbe azok a regények helyett, amiknek van mondanivalójuk. Wass Albert pedig korunk egyik legjobb írója. Egyedül az Adjátok vissza a hegyeimet! regényét olvastam, ami úgy elment, egész tűrhető volt. És az imént felsorolt három műt csak azért ismerem, mert a tanárom kérte tőlünk érettségin. Pontosan ezeket kéne középiskolában a gyerekek kezébe adni a rengeteg unalmas, vontatott regény helyett, mert az Ember tragédiája vagy éppen az Anyegin egyszerűen borzasztó. blink.gif
2012. december 05. 08:38 #65
mse90
mse90
@bnormal cortexikid

Státuszaz emberiségért zokog
Hozzászólás: 1877
Csatolások: 1418
Azonosító: 178057
Idézet (Beyla @ 2012.11.30. 23:13)
Mikszáthtól a Pacsirta valami borzasztó, pedig Isten áldja amúgy Mikszáth bácsit, mert ebből a regényből érettségiztem, de, borzasztó egy regény. Mikszáth jó író, de a Pacsirta ritka sz*r mű.

Lehet azért, mert a Pacsirta Kosztolányi. wink.gif Én már csak tudom, szabadkai vagyok és egész idő alatt csak verte a fejünkbe a tanárné, hogy a városunkra alapozta Dezsőke a fikcionális települését. Én meg csak arra tudtam gondolni, hogy ha Kosztolányi így vélekedik a városról, akkor fel nem foghatom, hogy a város mi a máknak neveztetett el róla gimit. rohog.gif
1 felhasználónak tetszik: Bátor Ventillátor
2012. december 05. 15:56 #66
- törölt felhasználó -    
Csehov: Sirály.
Nagyon szerettem volna elolvasni, de az orosz realizmus nem nekem való.
2012. december 05. 19:36 #67
Beyla
Beyla
carter

Idézet (mse90 @ 2012.12.05. 08:38)
Lehet azért, mert a Pacsirta Kosztolányi. wink.gif Én már csak tudom, szabadkai vagyok és egész idő alatt csak verte a fejünkbe a tanárné, hogy a városunkra alapozta Dezsőke a fikcionális települését. Én meg csak arra tudtam gondolni, hogy ha Kosztolányi így vélekedik a városról, akkor fel nem foghatom, hogy a város mi a máknak neveztetett el róla gimit. rohog.gif

Akkor Kosztolányi, mindig keverem a kettőt, bocesz.XD Tök mindegy, a lényeg az volt, hogy annyi sz*r művet olvastatnak a diákokkal, hogy amiatt nem szeretnek olvasni. Nekem talán egy tantervi kötelező tetszett, de az is még általánosban, a Légy jó mindhalálig, egyszerűen meghatódtam Nyilas Misike történetétől. De az Ember tragédiája meg a Stendhal Vörös és feketéje egyszerűen übersz*r. Én elhiszem, hogy a korszak vagy éppen műfaj alkotó regényeket el kell olvasni, de, ha a gyerekekkel nem szerettetik meg az olvasást, akkor világ életükben utálni fogják.

Amúgy még egyszer elnézést a kis tévedésemért. Nem hiába nem mentem magyar szakra tovább tanulni, és úgy látszik tavaly június óta minden infóból egy adagnyi katyvasz lett, pedig szenttül meg voltam győződve, hogy Mikszáth, akiről utólag eszembe jutott, hogy attól a palócos novellákat olvastam, de mindegy, azok is elég gázak voltak. Bioszos vagyok, ha valaki ebből a témakörből kérdez, akkor arra tuti, hogy helyesen tudok válaszolni.XD
2012. december 05. 19:38 #68
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 10969
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Gárdonyi Géza: Egri csillagok rohog.gif

Idézet (Beyla @ 2012.12.05. 19:36)
De az Ember tragédiája meg a Stendhal Vörös és feketéje egyszerűen übersz*r.

Már akinek... Én nagyon szeret(t)em mindkettőt... unsure.gif

Idézet (Beyla @ 2012.12.02. 23:27)
Wass Albert pedig korunk egyik legjobb írója.

Na, ha már, akkor meg én ezzel is vitatkoznék... rolleyes.gif rohog.gif
2012. december 05. 19:43 #69
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (Norah @ 2012.12.02. 16:52)
Emile Dürkheim - Az öngyilkosság; Szociológiai tanulmány Nagyon magas labda, hiszen iszonyat száraz. Az tette igazán élvezhetetlenné az egészet, hogy még "beugrót" is kellett írni belőle, ahhoz, hogy Z.H-t lehessen írni. reklamalo.gif Túl vagyok rajta, de most is azt állítom, hogy brutál nehéz mű. (Ámen!) Nehezebb volt, mint maga az egész érettségi. (az egy vicc!) Az biztos, hogy amíg élek, nem fogom elfelejteni.

Ejj... Durkheim bácsit nem lehet nem szeretni... biggrin.gif Vagy csak szakmai ártalom nálam, hogy nem így gondolom, mint te..? laugh.gif
Szerk.: Jut eszembe, "nálad is annak kéne lennie"... Bocsi! laugh.gif (most néztem meg, hogy ki is írta a kommentárt smileeee.gif )
2012. december 05. 19:49 #70
Beyla
Beyla
carter

Idézet (Sally Sparrow @ 2012.12.05. 19:38)
Gárdonyi Géza: Egri csillagok rohog.gif 
Már akinek... Én nagyon szeret(t)em mindkettőt... unsure.gif
Na, ha már, akkor meg én ezzel is vitatkoznék... rolleyes.gif rohog.gif

Ízlések és pofonok. Nekem egyik sem tetszett, de a Csaba és az Adjátok vissza a hegyeimet! Wasstól meglehetősen élvezhető művek voltak, nekem tetszettek. A Vörös és fekete számomra unalmas és vontatott volt, ráadásul Soreltől a falat tudtam volna kaparni. Az Ember tragédiája elgondolkodtató, tény, főleg napjainkban kéne minden embernek újra olvasnia, de, mint mondtam, kapásból nem favorizálom a drámákat. Én speciel ezt unalmasnak és gagyinak tituláltam, amikor befejeztem a művet. Nem volt semmi érdekfeszítő benne, azon kívül, hogy az embert mutatta be, mint egy agresszív fajt.

Ezért vagyunk emberek, mindenkinek más tetszik, te is más korban voltál diák, én is más korban voltam és az itt lévő generációk is. De, hogy őszinte legyek, én időpazarlásnak tartom azt az időt, amit ezen művek elolvasására fordítottam. Az olvasás jó dolog, de csak akkor, ha azt élvezzük. Felesleges rátukmálni az emberekre, főleg a gyerekekre olyat, amit nem akarnak. Bár lehet, hogy napjainkban muszáj, mert a gyerek max annyi betűt lát, mint amennyi a fészbukkon van. unsure.gif
2012. december 05. 19:55 #71
mse90
mse90
@bnormal cortexikid

Státuszaz emberiségért zokog
Hozzászólás: 1877
Csatolások: 1418
Azonosító: 178057
Idézet (Beyla @ 2012.12.05. 19:36)
Akkor Kosztolányi, mindig keverem a kettőt, bocesz.XD Tök mindegy, a lényeg az volt, hogy annyi sz*r művet olvastatnak a diákokkal, hogy amiatt nem szeretnek olvasni. Nekem talán egy tantervi kötelező tetszett, de az is még általánosban, a Légy jó mindhalálig, egyszerűen meghatódtam Nyilas Misike történetétől. De az Ember tragédiája meg a Stendhal Vörös és feketéje egyszerűen übersz*r. Én elhiszem, hogy a korszak vagy éppen műfaj alkotó regényeket el kell olvasni, de, ha a gyerekekkel nem szerettetik meg az olvasást, akkor világ életükben utálni fogják.
Amúgy még egyszer elnézést a kis tévedésemért. Nem hiába nem mentem magyar szakra tovább tanulni, és úgy látszik tavaly június óta minden infóból egy adagnyi katyvasz lett, pedig szenttül meg voltam győződve, hogy Mikszáth, akiről utólag eszembe jutott, hogy attól a palócos novellákat olvastam, de mindegy, azok is elég gázak voltak. Bioszos vagyok, ha valaki ebből a témakörből kérdez, akkor arra tuti, hogy helyesen tudok válaszolni.XD

Ugyan, abszolút érthető tévedés. Én meg fizikus-tanonc vagyok, úgyhogy tudod már, hogy hol van szükségem arra, hogy ki írta a Pacsirtát. biggrin.gif

Amúgy nekem van egy kóros rossz szokásom, hogy minden könyvet elolvasok, amit elébem raknak - néhány arany kivétellel. Nálunk pl. kötelező volt Eszterházy Függője, na barátom, az az igazi pokol egy középiskolás számára. Alig jutottam túl az életrajzon, mondtam is a tanárnak, hogy én bizony ezt ki nem olvasom, írja be az egyest, nem érdekel. Ezenkívül viszont tényleg minden kötelezőt végigbújtam, már csak azért is, mert az olvasás ütötte a konkrétumok tanulását, így még a lelkiismeretemet is megnyugtattam vele. wink.gif

Mindamellett szerintem nem érdemes fikázni a populáris irodalmat, azok legalább olvasásra késztetik a fiatalokat, és ez már magában is elég nagy szó. Tényleg sok az olyan kötelező, amivel az általános/középiskolás gyerek egyszerűen nem tud azonosulni, úgyhogy nem csoda, hogy fújjolva löki el magától az olvasnivalót. Minimum frissíteni kéne a kötelezők listáját, feldobni olyan művekkel, ami egyáltalán felkelti a gyerek érdeklődését. good.gif
2012. december 05. 19:57 #72
- törölt felhasználó -    
Olvasom itt a kommenteket, és kezdem kényelmetlenül érezni magam, amiért nekem tetszett az Egri csillagok biggrin.gif Jó, mondjuk megveszekedett töri-geek voltam már akkor is, szóval nem volt kérdés, hogy megvesz-e engem kilóra, vagy sem. Ami meg Madách uraságot illeti... hazudnék, ha azt mondanám, hogy éltem-haltam az Ember tragédiájáért, de nem volt az annyira pocsék *szemöldökvonogatás ON* Sőt, amennyire emlékszem, jókat filóztunk rajta magyarórákon. Keménynek kemény, az nem vitás.

No de visszatérve a kérdésre: a legrosszabb könyv, ami a kezem ügyébe (pontosabban a gépemre) került, a Nyállájt első része volt. Pfej... A másik meg derék Shakespeare mester Romeo és Júliája. Bocsássa meg nékem a világ, de klasszikuson még nem szenvedtem ennyire. (Hozzáteszem, eszem ágába sem volt ezzel a kommenttel lesz@rozni, maradjunk annyiban, hogy nekem abszolúte nem tetszett. )

No meg Bókay Antal Bevezetés az irodalomtudományba című remeke. 300 oldal a semmiről, kész művészet biggrin.gif
2012. december 05. 23:17 #73
Marley Rose
Marley Rose
új tag

StátuszI like that boulder. That's a nice boulder.
Hozzászólás: 26
Csatolások: 0
Azonosító: 191004
Stephenie Meyer: Újhold. Ezt egy kötelező olvasmány sem tudta alulmúlni, pedig mindet elolvastam.
2012. december 06. 08:13 #74
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (Beyla @ 2012.12.05. 19:49)
Ezért vagyunk emberek, mindenkinek más tetszik, te is más korban voltál diák, én is más korban voltam és az itt lévő generációk is.

A mondat első felével egyetértek, a másodikkal nem igazán. Szerintem nincs köztünk akkora életkori szakadék, maximum néhány év. De ahogy mondtad is, ízlések és pofonok. biggrin.gif

Idézet (Running Fool @ 2012.12.05. 19:57)
Olvasom itt a kommenteket, és kezdem kényelmetlenül érezni magam, amiért nekem tetszett az Egri csillagok biggrin.gif Jó, mondjuk megveszekedett töri-geek voltam már akkor is, szóval nem volt kérdés, hogy megvesz-e engem kilóra, vagy sem. [...] A másik meg derék Shakespeare mester Romeo és Júliája. Bocsássa meg nékem a világ, de klasszikuson még nem szenvedtem ennyire. (Hozzáteszem, eszem ágába sem volt ezzel a kommenttel lesz@rozni, maradjunk annyiban, hogy nekem abszolúte nem tetszett. )

Ne érezd kényelmetlenül magad. smileeee.gif Nincs miért. smileeee.gif Egyébként én is szere(t)tem a történelmet, de az Egri csillagok abszolút nem kötött le, főleg a nyálas szerelmi szál idegesített. rohog.gif És akkor most jön a "poén" ehhez képest: a Romeó és Júliával ilyen féle problémám nem volt. Sőt, kifejezetten szeretem Shakespeare-t, legyen az bármi. Emlékszem, csak úgy faltam a Shakespeare műveket, pedig senki nem kérte, hogy olvassam őket. smileeee.gif Mindezt gimnáziumban. smileeee.gif Minden kötelezőt lelkiismeretesen elolvastam és rengeteg ajánlottat is. Mondanom sem kell, irodalmilag az egyik legtájékozottabb voltam az osztályban. Volt valami feladat egyszer, ahol mindenféle szerzőket kellett mindenféle műveikkel összepárosítani. Senki nem tudta, én mondtam meg az összeset. rohog.gif Mondjuk biztosan nagy szerepe volt a tanáraimnak is, mert speciel az osztályfőnökömet nagyon szerettem. Magyar-német-orosz szakos (volt) és hihetetlenül élvezetes órákat tartott. Lényeg a lényeg, hogy az R&J-vel nem volt bajom. Maximum annyi, hogy az életkorukkal képtelen voltam kibékülni és én sosem tudtam annyi idősnek képzelni őket, hanem mindig ilyen 17-18-20-nak. laugh.gif
2012. december 06. 13:38 #75
leyla113
leyla113
SummerKid

Státuszit's Glambert time! ^^
Hozzászólás: 1096
Csatolások: 3
Azonosító: 180259
huhh...
hát nem is tudom. én igyekszem a jókat megjegyezni, a rosszakat elfelejteni. de az Egri csillagokkal megszenvedtem. egy teljes hónapba telt, mire végigrágtam magam rajta. pedig 6-700 oldalas regényeket képes vagyok 3 nap alatt elolvasni. borzasztóan unalmas volt!!!
2012. december 07. 11:08 #76
- törölt felhasználó -    
Vámpírnaplók 4. könyv, ami utána van, már el sem olvastam. blush.gif blush.gif
2012. december 07. 11:12 #77
Lénaa98.
Lénaa98.
új tag

StátuszÈrdekelne, hogy te is mosolyogsze mikor az én üzeneteimet olvasod! *-* ♥
Hozzászólás: 12
Csatolások: 1
Azonosító: 191065
A sulis kötelező könyvek egytől - egyig.! closedeyes.gif
2012. december 07. 22:44 #78
Kazuo
Kazuo
Mrs. Howell

Státusz#LoveWins ♥
Hozzászólás: 7085
Csatolások: 5676
Azonosító: 165377
Én a kötelezőket mindig szívesen olvasgattam, bár be kell vallanom, hogy a gimis kötelezők sokkal érdekesebbek és jobbak, mint az általános iskolai kötetek. Hűha azokkal aztán megszenvedtem. rohog.gif Én nem kedveltem Jókai Mór műveit és most tartson akárki valami bunkónak, mert hogy az irodalom egyik nagy írójáról írtam ezt, de sajnálom: nekem nem jön be az írásstílusa. Kész szenvedés volt néha olvasni a könyveit, mert számomra nem volt izgalmas.
Az eddigi legrosszabb könyv talán, amit eddig olvastam az a Twilight volt. Annyira csöpögős lett, hogy a második részébe bele se kezdtem. Bár nagy hibát követtem el azzal, hogy bemeséltem magamnak, hogy: "Csak végig kéne olvasni, hátha jön egy fordulat és jó lesz." Cööh hát nagyon nagyot tévedtem. rolleyes.gif
2012. december 12. 18:41 #79
- törölt felhasználó -    
Nekem (is) az Egri csillagok volt eddig a legkevésbé élvezhető könyv, amit eddig olvastam. Néha már annyira untam, hogy csak a szememmel követtem a sorokat, az agyam meg egészen máshol járt. Szeretem a történelmet, nagyon is, de ez valamiért nem jött be.
A Twilight-filmek első részéből durván fél órát láttam, nem is tervezek többet, de gondolkodtam azon, hogy belevágok a regénybe, "a filmnél rosszabb nem lehet, ha meg nem tetszik, nem olvasom el a többit"-alapon, de ahogy látom, nem igazán érdemes.
2013. április 25. 19:13 #80
- törölt felhasználó -    
Én vagyok az egyetlen, aki nem találta unalmasnak az Egri Csillagokat? laugh.gif Én alapból szeretem a magyar történelmet, a végvári és a török ellenes harcokat különösen, szóval engem nem untatott.
3 felhasználónak tetszik: Alexis_0504, Maiko, Bátor Ventillátor
9 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!