Starity

Thalíának „rémisztő” a telenovella-készítés

3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2010. október 07. 22:00 #21
Eszty Morgan
Eszty Morgan
♥Team Nikolas♥

Státusz™ :)
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 1133
Csatolások: 47
Azonosító: 133717
Idézet (dave095 @ 2010.10.07. 21:55)
Ritka manapság már egy jó szappanopera. Régen, egyedül csak a Paula és Paulinát néztem rendszeresen. Annak az összes részét láttam.  rohog.gif

Azt én is! De az akkoriban jónak számított, ma már nem biztos, hogy megállná a helyét.
2010. október 07. 22:01 #22
- törölt felhasználó -    
Ritka manapság már egy jó szappanopera. Régen, egyedül csak a Paula és Paulinát néztem rendszeresen. Annak az összes részét láttam.  rohog.gif

Hát szappanoperában valóban ritka a jó (azért nem is nézem sem a Barátok Közt, sem a többit), viszont telenovellában azért akad. Persze relatív, hogy mi a jó. Thalía még az ún. klasszikus, "rózsanovella" alműfajt képviselte, ami a 90-es években volt divat, és akkor még eléggé kelendő volt. Eléggé egy kaptafára épülő történetek, az igaz. De nem csak ilyen létezik, és azt sem szabad szem elől téveszteni, hogy nem feltétlenül telenovella minden sorozat, amelyik latin.

Nekem egyébként a Kassandra tetszett a legjobban, de lehet, hogy azért, mert azt láttam először ebből a műfajból (és azt is csak teljesen véletlenül, ha nem fekszem éppen betegen, akkor nem kapcsolok oda). Thalía novelláit is csak azért néztem meg, mert ő játszik bennük, amúgy nem érdekeltek volna.
2010. október 07. 22:04 #23
Eszty Morgan
Eszty Morgan
♥Team Nikolas♥

Idézet (El Mexicano @ 2010.10.07. 22:01)
Hát szappanoperában valóban ritka a jó (azért nem is nézem sem a Barátok Közt, sem a többit), viszont telenovellában azért akad. Persze relatív, hogy mi a jó. Thalía még az ún. klasszikus, "rózsanovella" alműfajt képviselte, ami a 90-es években volt divat, és akkor még eléggé kelendő volt. Eléggé egy kaptafára épülő történetek, az igaz. De nem csak ilyen létezik, és azt sem szabad szem előle téveszteni, hogy nem feltétlenül telenovella minden sorozat, amelyik latin.

Az igaz.
A Rosalinda volt az utolsó sorozata, ha jól tudom. Anno szerettem a Rosalindát, ma már idegesít. Innen lehet látni a már általad említett '90-es évek "divatját". Én nem mondom, hogy ma nincs jó novella, csak.. lehet, hogy én nézelődök rosszul.
2010. október 07. 22:07 #24
itsthelou
itsthelou
visszatérő vendég

StátuszI can't stand most things that I see.
Hozzászólás: 144
Csatolások: 671
Azonosító: 123077
Mi a különbség a szappanopera és a telenovella között?
2010. október 07. 22:11 #25
- törölt felhasználó -    
Idézet (itsthelou @ 2010.10.07. 22:07)
Mi a különbség a szappanopera és a telenovella között?

A szappanopera egy szinte végtelenített sorozat, melynek részei nincsenek egymással olyan szoros összefüggésben. Pl. Barátok közt, Jóban-rosszban stb., a végeláthatatlan amerikai ökörségek... Ezzel szemben a telenovella egy tévére írt regény (műfaja szerint általában dráma, komédia, tragikomédia), korlátozott számú (80–200) epizóddal és szorosan összefüggő részekkel. Röviden: szappanoperából nem lehetne egyetlen összefüggő filmet készíteni, telenovellából lehet (és DVD-re csinálnak is).
2010. október 07. 22:22 #26
Eszty Morgan
Eszty Morgan
♥Team Nikolas♥

Idézet (El Mexicano @ 2010.10.07. 22:11)
A szappanopera egy szinte végtelenített sorozat, melynek részei nincsenek egymással olyan szoros összefüggésben. Pl. Barátok közt, Jóban-rosszban stb., a végeláthatatlan amerikai ökörségek... Ezzel szemben a telenovella egy tévére írt regény (műfaja szerint általában dráma, komédia, tragikomédia), korlátozott számú (80–200) epizóddal és szorosan összefüggő részekkel. Röviden: szappanoperából nem lehetne egyetlen összefüggő filmet készíteni, telenovellából lehet (és DVD-re csinálnak is).

Aminek nagy a divatja mostanában..
Egyébként ha már itt tartunk, lenne egy kérdésem.
Műfajilag azért van különbség a telenovellák közt is. Vagy nem? Mert ha a Telemundo telenovelláira gondolok, azok valahogy.. élet szagúabbak. Legalábbis nekem, még a Televisa történetei engem spec. néha kiborítanak. A Televisa az idősebb nézőit képviseli, vagy ők ilyen.. földhöz ragadtak?
Mondjuk én Thaliat nagyon szívesen elnézném valami negatív karakterben, mondjuk a Telemundonál wub.gif wub.gif
2010. október 07. 22:28 #27
- törölt felhasználó -    
Csak tudnám, hogy akkor korábban mi a fenéért csinálta, ha most meg ekkora szörnyűségnek véli az egészet...

Na mindegy, tény, hogy ő inkább énekesnő és a telenovellák ezek szerint csak amolyan "pályaadalékként" szolgáltak neki...
1 felhasználónak tetszik: El Mexicano
2010. október 07. 22:28 #28
Fan-ily6889
Fan-ily6889
Fanily of Anastacia ®
Hozzászólás: 1333
Csatolások: 1279
Azonosító: 96609
Én örülök, hogyha sikereket ér el Thalía a lemezeivel, és ha egy ideig nem szeretne sorozatban / filmben játszani, akkor legyen úgy. Csak jobban tudja, hogy neki mi a jó, ő érzi. wink.gif Furi, hogy sokan első sorban színésznőnek hiszik, pedig énekesnő, aztán jön a színészet. cool.gif
2010. október 07. 22:28 #29
- törölt felhasználó -    
Idézet (Eszty Morgan @ 2010.10.07. 22:22)
Aminek nagy a divatja mostanában.. 
Egyébként ha már itt tartunk, lenne egy kérdésem. 
Műfajilag azért van különbség a telenovellák közt is. Vagy nem? Mert ha a Telemundo telenovelláira gondolok, azok valahogy.. élet szagúabbak. Legalábbis nekem, még a Televisa történetei engem spec. néha kiborítanak. A Televisa az idősebb nézőit képviseli, vagy ők ilyen.. földhöz ragadtak? 
Mondjuk én Thaliat nagyon szívesen elnézném valami negatív karakterben, mondjuk a Telemundonál wub.gif  wub.gif

Szerintem itt minden kérdésre választ kapsz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Telenovella.
2010. október 07. 22:29 #30
Fan-ily6889
Fan-ily6889
Fanily of Anastacia ®
Idézet (BeWhisper @ 2010.10.07. 20:56)
de szerettem régen, amikor egy vak lányt játszott, csak nem jut eszembe a neve :/ 
" Tárva vannak a szárnyaim, és szállok kedvem szerint." 
ez szép kijelentés volt smileeee.gif

Esmeralda volt a vak lány, de azt nem Thalía játszotta! cool.gif
2010. október 07. 22:32 #31
- törölt felhasználó -    
Idézet (Levente1991 @ 2010.10.07. 22:28)
Csak tudnám, hogy akkor korábban mi a fenéért csinálta, ha most meg ekkora szörnyűségnek véli az egészet...
Na mindegy, tény, hogy ő inkább énekesnő és a telenovellák ezek szerint csak amolyan "pályaadalékként" szolgáltak neki...

Pontosan ezért, ahogy írod. A producerek felfedezték az együttesében és felajánlottak neki szerepeket. De emlékszem az akkori nyilatkozataira, hogy már akkor is elege volt belőle, és teljesen ki volt készülve (kórházba is került két sorozat forgatása alatt is).

Ebben az egészben az a "paradoxon", hogy viszont az egész világon a telenovella-szerepeiről vált híressé, ahhoz képest, hogy összesen 4 sorozatát és a filmjét vetítették, holott 9 éves kora óta énekel, azaz éppen 30 éve. Ebben volt 12 év telenovella-korszak, három szakaszban (1987–89; 1992–96; 1999), és annyi.
2010. október 07. 22:32 #32
Fan-ily6889
Fan-ily6889
Fanily of Anastacia ®
Idézet (El Mexicano @ 2010.10.07. 21:12)
Akkor nem rá emlékszel. tongue.gif Nem lepődöm meg, mert sokan azt sem tudják, ki ő, számomra nem újdonság, hogy össze-vissza keverik a latin művészeket (már olyannal is találkoztam, hogy egy sorozatmagazinban keverték össze, hogy ki melyikben játszik).
Na de könyörgöm, olvassátok el az adatlapját, azért van. blink.gif

Épp ezt szerettem volna leírni! wink.gif
Tényleg sokan keverik őket, szóval az előző hozzászólóknak leírom megint, hogy Esmeráldát nem Thalía játszotta, hanem Leticia Calderon! cool.gif
2010. október 07. 22:32 #33
- törölt felhasználó -    
Idézet (Fan-ily6889 @ 2010.10.07. 22:29)
Esmeralda volt a vak lány, de azt nem Thalía játszotta!  cool.gif

Esmeralda is "csak" a főszereplője volt az azonos című novellának. Magát a karaktert Leticia Calderón játszotta el.
2010. október 07. 22:37 #34
Fan-ily6889
Fan-ily6889
Fanily of Anastacia ®

Azt én is néztem! thumbsup.gif _nevet.gif A Rosalindát is követtem. Kicsit a Marimar-t, kicsit az Esmeráldát is, de ezeket már nem annyira. laugh.gif Inkább "A betolakodó"-t Gaby Spanickel! biggrin.gif
2010. október 07. 22:38 #35
Fan-ily6889
Fan-ily6889
Fanily of Anastacia ®
Idézet (Levente1991 @ 2010.10.07. 22:32)
Esmeralda is "csak" a főszereplője volt az azonos című novellának. Magát a karaktert Leticia Calderón játszotta el.

Épp ezt írtam le az előbb, hogy az Esmeralda karaktert nem Thalía játszotta. wink.gif
2010. október 07. 22:43 #36
kitty.14
kitty.14
Hozzászólás: 1046
Csatolások: 0
Azonosító: 124080
énekelni nem hallotam csak színészkedni láttam tongue.gif
2010. október 07. 22:48 #37
Eszty Morgan
Eszty Morgan
♥Team Nikolas♥

Idézet (Levente1991 @ 2010.10.07. 22:28)

Jó, mondjuk lehet, hogy most sarkallatos lesz a példa, de George Clooneynak mi volt az ER? Egy szép ugródeszka, és nézzük meg hol tart most.
Persze a két színész két külön világ, csak párhuzamot szerettem volna vonni. És hát ugye anno mikor az ER-nek bealkonyodott sokan megszólták Clooneyt, amiért nem akart szerepelni az utolsó évadban, csak jó kis pénzért. Én azt mondom, hogy ha az embernek van lehetősége ugródeszkát használni, hát hajrá! Az úgyis csak kezdő lökést ad, a többi már azon múlik, mennyire igyekszik az ember.
2010. október 07. 22:55 #38
- törölt felhasználó -    
Idézet (Eszty Morgan @ 2010.10.07. 22:48)
Jó, mondjuk lehet, hogy most sarkallatos lesz a példa, de George Clooneynak mi volt az ER? Egy szép ugródeszka, és nézzük meg hol tart most. 
Persze a két színész két külön világ, csak párhuzamot szerettem volna vonni. És hát ugye anno mikor az ER-nek bealkonyodott sokan megszólták Clooneyt, amiért nem akart szerepelni az utolsó évadban, csak jó kis pénzért. Én azt mondom, hogy ha az embernek van lehetősége ugródeszkát használni, hát hajrá! Az úgyis csak kezdő lökést ad, a többi már azon múlik, mennyire igyekszik az ember.

Hát igen, csak ennek megvan az a hátránya, hogy utána beskatulyázzák egyfajta kategóriába, amikor a foglalkozása valójában nem is az; a "valódi" foglalkozásáról pedig nem is tud szinte senki, ahogy Thalíánál... unsure.gif

Az ő esetére a legjobb példa az a vicc, melyet bizonyára mindenki ismer:

– Bárcsak olyan híres lennék, mint a Yehudi Menuhin.
– Bár én tudnék úgy hegedülni!
– Miért, azt is tud?

Clooney-nál viszont teljesen mindegy, mert ő így is színész meg úgy is. smileeee.gif
1 felhasználónak tetszik: Fan-ily6889
2010. október 07. 23:01 #39
Eszty Morgan
Eszty Morgan
♥Team Nikolas♥

Idézet (El Mexicano @ 2010.10.07. 22:55)
Hát igen, csak ennek megvan az a hátránya, hogy utána beskatulyázzák egyfajta kategóriába, amikor a foglalkozása valójában nem is az; a "valódi" foglalkozásáról pedig nem is tud szinte senki, ahogy Thalíánál... unsure.gif
Az ő esetére a legjobb példa az a vicc, melyet bizonyára mindenki ismer:
– Bárcsak olyan híres lennék, mint a Yehudi Menuhin.
– Bár én tudnék úgy hegedülni!
– Miért, azt is tud?

Clooney-nál viszont teljesen mindegy, mert ő így is színész meg úgy is. smileeee.gif

Hát igen.. a skatulya szerintem ennél a világnál elkerülhetetlen. Tegyük fel, hogy Thalia 10 év múlva csak úgy dönt, hogy visszatér a tévékhez. Akkor meg az lesz a baj, hogy "ó igen, ő egy énekesnő. Ma már nem érdekes, maradjon a kaptafánál".
2010. október 07. 23:07 #40
- törölt felhasználó -    
Idézet (Eszty Morgan @ 2010.10.07. 23:01)
Hát igen.. a skatulya szerintem ennél a világnál elkerülhetetlen. Tegyük fel, hogy Thalia 10 év múlva csak úgy dönt, hogy visszatér a tévékhez. Akkor meg az lesz a baj, hogy "ó igen, ő egy énekesnő. Ma már nem érdekes, maradjon a kaptafánál".

Nem hiszem, hogy bármi is változna már. Ő a magyar média és közvélemény számára csak sorozatszínésznő marad, még ha a világ a feje tetejére áll, akkor is. Sajnos ha egyszer valakit beskatulyáznak itt, akkor az úgy is marad. Az a baj, hogy az emberek alapvetően érdektelenek, nem olvasnak semminek utána; csak azt jegyzik meg, amit csak a tv-ben hallanak, mert rájuktukmálják. Lásd itt a legjobb példa: kíváncsi lennék, hogy a majdnem 600 ember közül, aki őt kedvencnek jelölte, hány olvasta el az életrajzát elejétől a végéig.
3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok

Thalía Thalía 398.