Starity

London: akik szeretik

48 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2011. április 06. 10:48 #101
funny18
funny18
epiphany

StátuszApo Bangpo ♡⁷
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 12071
Csatolások: 195628
Azonosító: 107508
Idézet (Sally Sparrow @ 2011.04.06. 10:14)
Ez mondjuk teljesen logikus. smileeee.gif
És van olyan terved, hogy mit néznél meg mindenképpen? A London Eye-t már írtad, de azon kívül..? smileeee.gif
Mi az, amiket szeretnél kipróbálni? (Értem ez alatt a közlekedést, kaját, innivalót, szabadidős program, stb. smileeee.gif )

Mindenképpen megnézném a Tower hídat, Harry Potter rajongó révén a King's Cross pályaudvart laugh.gif utaznék a földalattival, busszal, Madame Tussauds múzeumba, ha tehetném színházba is mennék a Globe Színház nagyon érdekelne, hogy milyen belülről biggrin.gif
Talán még megnézném a Scotland Yard-ot mert mindig is érdekelt a Sherlock Holmes regényekből. Kaját úgy konkrétat nem tudok, de ha már ott vagyok biztos kipróbálnék néhány érdekeset. Percy Piget viszont vennék smileeee.gif Körbenéznék ajándékboltokban is valami érdekes szuvenírt is hoznék haza. Szívem vágya egy Angol zászlós párna blush.gif Röviden ennyi smileeee.gif
2 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, Barbii
2011. április 06. 11:04 #102
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
Hozzászólás: 10969
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Idézet (funny18 @ 2011.04.06. 10:48)
Mindenképpen megnézném a Tower hídat, Harry Potter rajongó révén a King's Cross pályaudvart laugh.gif utaznék a földalattival, busszal, Madame Tussauds múzeumba, ha tehetném színházba is mennék a Globe Színház nagyon érdekelne, hogy milyen belülről biggrin.gif
Talán még megnézném a Scotland Yard-ot mert mindig is érdekelt a Sherlock Holmes regényekből. Kaját úgy konkrétat nem tudok, de ha már ott vagyok biztos kipróbálnék néhány érdekeset. Percy Piget viszont vennék smileeee.gif Körbenéznék  ajándékboltokban is valami érdekes szuvenírt is hoznék haza. Szívem vágya egy Angol zászlós párna blush.gif Röviden ennyi smileeee.gif

laugh.gif Azért azt látom, ha egyszer kijutsz, nem nagyon fogsz értetlenül állni, hogy akkor mit is kéne megnézni..? Van már terved, és ez jó! wink.gif Azzal is időt spórolsz, ha nagyjából tudsz tervezni programot. Már csak a közlekedés miatt is. Hogy tudsz oda adott helyről legegyszerűbben eljutni, stb. smileeee.gif
A Tower Bridge valóban gyönyörű, imádom én is azt a hidat. A lábánál meg olyan gyönyörű kis "sikátoros" utcácska van, hogy öröm ott mászkálni. smileeee.gif
A King's Crossnál én sokszor voltam már, a bizonyos HP-s "zarándokhelynél" általában rengeteg a japán turista, de ha kitartó vagy, akkor összejön. biggrin.gif Ha mondjuk majd repülővel mész és Lutonba érkezel, akkor érdemes vonattal bemenni a városba. Ha megveszed a reptéren a vonatjegyet, akkor a shuttle busz ingyen kivisz a Luton Parkway állomásig, ahonnan a vonatok mennek. A vonattal be tudsz érkezni a St. Pancras Internationalre Londonban, s ha onnan kijössz, máris ott van szemben a King's Cross állomás. laugh.gif
A Madame Tussauds nekem még kimaradt, pedig 4x voltam már kint. Elég drága és szerintem annyit nem érnek ezek a viaszbabák, de persze mindenkit más érdekel. smileeee.gif
A Globe Színház érdekes. Van kiállításuk is. Ott kezdődik az egész. Aztán jön egy idegenvezetés. Nekünk egy néni mesélte el a színház történetét és ő vitt minket körbe. Először a színház mellett álltunk meg, aztán a bejárat előtt, aztán bementünk. Leültettek minket az első sorokba. (színészhallgatók közben éppen egy darabot próbáltak a színpadon) Aztán egyre feljebb ültünk. De odamehettünk a színpad elé is. (fel rá sajnos nem) A túra pedig a shopban ért véget. Igazi aranybánya azoknak, akik Shakespeare rajongók és tudnak angolul... w00t.gif De vannak mindenféle kitűzők, kulcstartók, pólók... Még plüss patkány is. laugh.gif
A Scotland Yard már elég modern épület, de mindenképpen érdemes azt is útba ejteni. Csak biztosan nem úgy néz ki, ahogy az ember a regények alapján elképzeli. smileeee.gif
Ajándékbolt pedig minden sarkon van legalább 3. laugh.gif
1 felhasználónak tetszik: funny18
2011. április 06. 11:15 #103
funny18
funny18
epiphany

StátuszApo Bangpo ♡⁷
Idézet (Sally Sparrow @ 2011.04.06. 11:04)
laugh.gif Azért azt látom, ha egyszer kijutsz, nem nagyon fogsz értetlenül állni, hogy akkor mit is kéne megnézni..? Van már terved, és ez jó! wink.gif Azzal is időt spórolsz, ha nagyjából tudsz tervezni programot. Már csak a közlekedés miatt is. Hogy tudsz oda adott helyről legegyszerűbben eljutni, stb. smileeee.gif
A Tower Bridge valóban gyönyörű, imádom én is azt a hidat. A lábánál meg olyan gyönyörű kis "sikátoros" utcácska van, hogy öröm ott mászkálni. smileeee.gif
A King's Crossnál én sokszor voltam már, a bizonyos HP-s "zarándokhelynél" általában rengeteg a japán turista, de ha kitartó vagy, akkor összejön. biggrin.gif Ha mondjuk majd repülővel mész és Lutonba érkezel, akkor érdemes vonattal bemenni a városba. Ha megveszed a reptéren a vonatjegyet, akkor a shuttle busz ingyen kivisz a Luton Parkway állomásig, ahonnan a vonatok mennek. A vonattal be tudsz érkezni a St. Pancras Internationalre Londonban, s ha onnan kijössz, máris ott van szemben a King's Cross állomás. laugh.gif 
A Madame Tussauds nekem még kimaradt, pedig 4x voltam már kint. Elég drága és szerintem annyit nem érnek ezek a viaszbabák, de persze mindenkit más érdekel. smileeee.gif
A Globe Színház érdekes. Van kiállításuk is. Ott kezdődik az egész. Aztán jön egy idegenvezetés. Nekünk egy néni mesélte el a színház történetét és ő vitt minket körbe. Először a színház mellett álltunk meg, aztán a bejárat előtt, aztán bementünk. Leültettek minket az első sorokba. (színészhallgatók közben éppen egy darabot próbáltak a színpadon) Aztán egyre feljebb ültünk. De odamehettünk a színpad elé is. (fel rá sajnos nem) A túra pedig a shopban ért véget. Igazi aranybánya azoknak, akik Shakespeare rajongók és tudnak angolul... w00t.gif De vannak mindenféle kitűzők, kulcstartók, pólók... Még plüss patkány is. laugh.gif 
A Scotland Yard már elég modern épület, de mindenképpen érdemes azt is útba ejteni. Csak biztosan nem úgy néz ki, ahogy az ember a regények alapján elképzeli. smileeee.gif
Ajándékbolt pedig minden sarkon van legalább 3. laugh.gif

Látom, te már nagyon otthonosan mozogsz ott. Ez tetszik, mert legalább nem egy ember véleményét hallom az ottani dolgokról hanem másét is. Biztos, hogy jó előre tervezni, én is e párti vagyok, de ha ott van az ember biztos másabb. Hirtelen mindent meg akar nézni amit csak lehet biggrin.gif És talán egy-két híresebb emberrel (gondolok itt elsősorban az ismertebb angol színészekre és nem feltétlenül Hollywood csillagaira) is találkozik biggrin.gif meghajolo.gif
1 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow
2011. április 06. 11:33 #104
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (funny18 @ 2011.04.06. 11:15)
Látom, te már nagyon otthonosan mozogsz ott. Ez tetszik, mert legalább nem egy ember véleményét hallom az ottani dolgokról hanem másét is. Biztos, hogy jó előre tervezni, én is e párti vagyok, de ha ott van az ember biztos másabb. Hirtelen mindent meg akar nézni amit csak lehet biggrin.gif És talán egy-két híresebb emberrel (gondolok itt elsősorban az ismertebb angol színészekre és nem feltétlenül Hollywood csillagaira) is találkozik biggrin.gif  meghajolo.gif

Az otthonosan mozgás túlzás, bár tény, hogy egy hónap alatt, amennyit eddig összesen kint töltöttem, szert tettem némi helyismeretre, és nem vagyok már olyan elveszett, mint 2-3 éve. smileeee.gif
Tervezni pontosan ezért jó. Az a város hatalmas. Mindent látni néhány nap alatt lehetetlen. Nekem az egy hónap csak arra volt elég, hogy a nagyobb nevezetességek jelentős százalékát megnézzem, de még mindig vannak hiányosságok. sad.gif
Érdemes esténként átfutni a metrótérképet, meg a városét is, hogy akkor következő nap nagyjából mi az útvonal. És érdemes több variációt is belekalkulálni, különösen hétvégén. Londonban hétvégén közlekedni kész horror. Brutálisan késnek a buszok, a metróvonalak egy részét lezárják, de persze pont azt, ami neked jó lenne... unsure.gif Márciusban a párommal 1,5 óra késéssel futottunk be a célba, mert 30 perceket késtek a buszok és a metró sem jött... blink.gif Este még kínosabb a dolog, mert ha nagyon elkeveredsz a szállásról, nagyon meg tudják nehezíteni a hazajutást... A taxi meg nagyon drága. unsure.gif
Nem akarlak kiábrándítani, de én az egy hónap alatt addig jutottam, hogy egyszer láttam egy pillanatra a Jamiroquai énekesét a piros Ferrarijában, amikor megállt a pirosnál... rohog.gif Persze ez nem jelenti azt, hogy te nem leszel szerencsésebb. Sőt, kívánom, hogy találkozz legalább egy kedvenceddel! smileeee.gif Nekem sajnos ezidáig még nem jött össze. sad.gif (A párom anno viszont találkozott John Cleese-zel és beszélgettek is, meg minden. biggrin.gif )
2011. április 06. 11:39 #105
funny18
funny18
epiphany

StátuszApo Bangpo ♡⁷
Idézet (Sally Sparrow @ 2011.04.06. 11:33)
Az otthonosan mozgás túlzás, bár tény, hogy egy hónap alatt, amennyit eddig összesen kint töltöttem, szert tettem némi helyismeretre, és nem vagyok már olyan elveszett, mint 2-3 éve. smileeee.gif
Tervezni pontosan ezért jó. Az a város hatalmas. Mindent látni néhány nap alatt lehetetlen. Nekem az egy hónap csak arra volt elég, hogy a nagyobb nevezetességek jelentős százalékát megnézzem, de még mindig vannak hiányosságok. sad.gif
Érdemes esténként átfutni a metrótérképet, meg a városét is, hogy akkor következő nap nagyjából mi az útvonal. És érdemes több variációt is belekalkulálni, különösen hétvégén. Londonban hétvégén közlekedni kész horror. Brutálisan késnek a buszok, a metróvonalak egy részét lezárják, de persze pont azt, ami neked jó lenne... unsure.gif Márciusban a párommal 1,5 óra késéssel futottunk be a célba, mert 30 perceket késtek a buszok és a metró sem jött... blink.gif Este még kínosabb a dolog, mert ha nagyon elkeveredsz a szállásról, nagyon meg tudják nehezíteni a hazajutást... A taxi meg nagyon drága. unsure.gif 
Nem akarlak kiábrándítani, de én az egy hónap alatt addig jutottam, hogy egyszer láttam egy pillanatra a Jamiroquai énekesét a piros Ferrarijában, amikor megállt a pirosnál... rohog.gif Persze ez nem jelenti azt, hogy te nem leszel szerencsésebb. Sőt, kívánom, hogy találkozz legalább egy kedvenceddel! smileeee.gif Nekem sajnos ezidáig még nem jött össze. sad.gif (A párom anno viszont találkozott John Cleese-zel és beszélgettek is, meg minden. biggrin.gif )

Ha már találkoztál egy híres személlyel már az is több mint a semmi. Viszont a párod nagyon szerencsés biggrin.gif Köszönöm a kedves szavakat és én is kívánom, hogy találkozz a nagy kedvenceddel (ha az ikonodból nem tévedek David az laugh.gif )!
2011. április 06. 11:41 #106
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (funny18 @ 2011.04.06. 11:39)
Ha már találkoztál egy híres személlyel már az is több mint a semmi. Viszont a párod nagyon szerencsés  biggrin.gif Köszönöm a kedves szavakat és én is kívánom, hogy találkozz a nagy kedvenceddel (ha az ikonodból nem tévedek David az laugh.gif )!

Köszi! smileeee.gif
Igen, David is benne van a TOP5-ben. wink.gif
2011. április 27. 13:00 #107
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Nemsokára a saját véleményem is megjelenik. rohog.gif

Maga az oldal egyébként nem túl nagy durranás, mert szinte mindent megnéztem már, amiket felsorol, de akinek még teljesen újdonság a város, érdemes tanulmányoznia ezt a weboldalt. smileeee.gif
2011. április 27. 13:29 #108
funny18
funny18
epiphany

StátuszApo Bangpo ♡⁷
Idézet (Sally Sparrow @ 2011.04.27. 13:00)
Nemsokára a saját véleményem is megjelenik. rohog.gif 
Maga az oldal egyébként nem túl nagy durranás, mert szinte mindent megnéztem már, amiket felsorol, de akinek még teljesen újdonság a város, érdemes tanulmányoznia ezt a weboldalt. smileeee.gif

Köszi a linket meghajolo.gif Én mindenképpen átböngészem az oldalt, mert tud újat mondani. biggrin.gif
2011. április 27. 13:44 #109
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (funny18 @ 2011.04.27. 13:29)
Köszi a linket meghajolo.gif Én mindenképpen átböngészem az oldalt, mert tud újat mondani. biggrin.gif

Your welcome! beer.gif
2011. április 27. 13:53 #110
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Az idei Londonozásból szerintem még nem tettem be egy képet sem, úgyhogy most pótolom. Elnézést a kis méretért, de már a téma elején kifejtettem ennek okát. A lényeg azért láccik. biggrin.gif
3 felhasználónak tetszik: funny18, DisneyFan, DiscoDiva
2011. április 27. 13:58 #111
AllieNessie
AllieNessie

Státuszhttp://www.onegirlonemonthonedream.blogspot.com/ Nézzetek be!
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 768
Csatolások: 32
Azonosító: 146918
Én Április elején voltam Londonban, és esztméletlen Gyönyörű!
Voltunk a London Eye-nál, a Madame Tussauds-ban, a Big Bennél, sétáltunk, voltunk a Sealife centerben, a Towerben, láttuk az örségváltást, a Natural History múzeumot, és a British múzeumot. óriási volt, ha tehetném most azonnal visszamennék
2 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, funny18
2011. április 27. 14:06 #112
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (AllieNessie @ 2011.04.27. 13:58)
Én Április elején voltam Londonban, és esztméletlen Gyönyörű! 
Voltunk  a London Eye-nál, a Madame Tussauds-ban, a Big Bennél, sétáltunk, voltunk a Sealife centerben, a Towerben, láttuk az örségváltást, a Natural History múzeumot, és a British múzeumot. óriási volt, ha tehetném most azonnal visszamennék

Kedves AllieNessie! Örülök, hogy Te is részese lehettél a "Magic of London"-nak. biggrin.gif Annak is örülök, hogy ennyire tetszett.
A felsoroltak közül nekem eddig kimaradt a London Eye. Vagyis hogy a környékén sétáltam, de nem szálltam fel rá. Szerintem nagyon drága és olyan kilátás van máshol is a városra. (Én a St. Paul'sban másztam fel a kupola legtetejére és ott is tökéletes a kilátás az egész városra.)
A Madame Tussauds szintén kimaradt. Sok viaszbaba... Annyira nem hoz lázba. Előbb a város kincseit, szépségeit, történelmi emlékeit, értékes és érdekes múzeumait szeretném felfedezni. Aztán ha már mindent láttam, akkor jön a Madame Tussauds. smileeee.gif
Sealife Center? Hmm. Ez a London Aquarium lenne, vagy keverem..? Mondjuk ha egy és ugyanaz, ha különböző, nem voltam még itt sem. Túl drága. Majd egyszer ezt/ezeket is a sor legvégén nézem meg.
A többi felsorolthoz már volt szerencsém, bár az őrségváltástól én személy szerint egyáltalán nem estem hasra. Jópofa volt ilyet is látni egyszer, de részemről bőven elég is volt. laugh.gif

Tervezed, hogy a közeljövőben megint kilátogass? Mennyi ideig voltál kint? Mivel mentetek? Repülővel, busszal? Ha repülővel, hová érkeztetek? smileeee.gif
2011. április 27. 14:09 #113
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (pookins @ 2011.01.28. 00:40)
Én nem szeretem. Imáádom! 
Még sajnos, nem volt szerencsém eljutni Londonba, de áprilisban, pontosabban tavaszi szünetben megyünk sulival éés annyira de annyira nagyon nagyon várom, hogy az elmondhatatlan! Már általános iskolás korom óta erről álmodok, és végre meg fog történni.. el sem hiszem.. =)
Majd ha onnan visszajöttem, még irok majd ide egy kis élménybeszámolót! =D

Nos, milyen volt? Kérjük szépen a beszámolót! thumbsup.gif
2011. április 27. 14:44 #114
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Pár képecske... biggrin.gif
4 felhasználónak tetszik: funny18, DisneyFan, DiscoDiva, Nita09
2011. április 28. 11:26 #115
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Mai képadag. biggrin.gif
5 felhasználónak tetszik: funny18, DisneyFan, DiscoDiva, rolllllleee, Nita09
2011. április 28. 11:32 #116
funny18
funny18
epiphany

StátuszApo Bangpo ♡⁷
Szeretjük az ilyen képadagokat biggrin.gif Köszi a csodálatos képeket meghajolo.gif meghajolo.gif
2011. április 28. 11:40 #117
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

És a ráadás. biggrin.gif
5 felhasználónak tetszik: funny18, DisneyFan, DiscoDiva, rolllllleee, Nita09
2011. április 28. 11:46 #118
liltoria
liltoria
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 1761
Csatolások: 2777
Azonosító: 135587
Én tavaly tavasszal voltam Londonban az iskolával. Imádtam a helyet, mert egyszerűen csodálatos. Megnéztük a Big Ben-t, a British Museum-ot, Madame Tussauds-ot, a Tower-t, a Buckingham Palace-t, Natural History Museum-ot, Windsor Castle-t, Windsor Castle-t, a parkokat és egytől egyig mindegyik nagyon tetszett. A szállás családoknál volt és ő velük mostanáig tartom a kapcsolatot.

Ha tehetném még nagyon sokszor visszamennék több időre. blush.gif
2011. április 28. 12:28 #119
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

http://www.tensa.hu/tensa_store_fixture/underground.gif London Underground http://www.tensa.hu/tensa_store_fixture/underground.gif thumbsup.gif
7 felhasználónak tetszik: DisneyFan, liltoria, funny18, DiscoDiva, Barbii, rolllllleee, Nita09
2011. április 28. 13:12 #120
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (liltoria @ 2011.04.28. 11:46)
Én tavaly tavasszal voltam Londonban az iskolával. Imádtam a helyet, mert egyszerűen csodálatos. Megnéztük a Big Ben-t, a British Museum-ot, Madame Tussauds-ot, a Tower-t, a Buckingham Palace-t, Natural History Museum-ot, Windsor Castle-t, a parkokat és egytől egyig mindegyik nagyon tetszett. A szállás családoknál volt és ő velük mostanáig tartom a kapcsolatot.
Ha tehetném még nagyon sokszor visszamennék több időre.  blush.gif

Windsorban még nem jártam és a Madame Tussauds szintén kimaradt. De a többi megvolt. biggrin.gif Hadd kérdezzem már meg tőletek: a Madame Tussaudshoz ti ragaszkodtatok, a programszervezők, vagy a családok, akikhez mentetek? biggrin.gif

Azért vagyok ilyen kíváncsi, mert ha én szerveznék londoni programot, akkor az egyik dolog, amit kötelezően kihagynék, az a Madame Tussauds. Drága és annyi sok más gyönyörű látnivaló van még ott, hogy bűn a drága időt ott elpazarolni - szerintem. biggrin.gif (Sőt, láttam nem egy útikönyvet is már, amiben kifejezetten lebeszélik róla a turistát. smileeee.gif )
1 felhasználónak tetszik: liltoria
48 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!