Idézet (funny18 @ 2011.04.06. 10:48)
Mindenképpen megnézném a Tower hídat, Harry Potter rajongó révén a King's Cross pályaudvart

utaznék a földalattival, busszal, Madame Tussauds múzeumba, ha tehetném színházba is mennék a Globe Színház nagyon érdekelne, hogy milyen belülről
Talán még megnézném a Scotland Yard-ot mert mindig is érdekelt a Sherlock Holmes regényekből. Kaját úgy konkrétat nem tudok, de ha már ott vagyok biztos kipróbálnék néhány érdekeset. Percy Piget viszont vennék

Körbenéznék ajándékboltokban is valami érdekes szuvenírt is hoznék haza. Szívem vágya egy Angol zászlós párna

Röviden ennyi

Azért azt látom, ha egyszer kijutsz, nem nagyon fogsz értetlenül állni, hogy akkor mit is kéne megnézni..? Van már terved, és ez jó!

Azzal is időt spórolsz, ha nagyjából tudsz tervezni programot. Már csak a közlekedés miatt is. Hogy tudsz oda adott helyről legegyszerűbben eljutni, stb.
A Tower Bridge valóban gyönyörű, imádom én is azt a hidat. A lábánál meg olyan gyönyörű kis "sikátoros" utcácska van, hogy öröm ott mászkálni.
A King's Crossnál én sokszor voltam már, a bizonyos HP-s "zarándokhelynél" általában rengeteg a japán turista, de ha kitartó vagy, akkor összejön.

Ha mondjuk majd repülővel mész és Lutonba érkezel, akkor érdemes vonattal bemenni a városba. Ha megveszed a reptéren a vonatjegyet, akkor a shuttle busz ingyen kivisz a Luton Parkway állomásig, ahonnan a vonatok mennek. A vonattal be tudsz érkezni a St. Pancras Internationalre Londonban, s ha onnan kijössz, máris ott van szemben a King's Cross állomás.
A Madame Tussauds nekem még kimaradt, pedig 4x voltam már kint. Elég drága és szerintem annyit nem érnek ezek a viaszbabák, de persze mindenkit más érdekel.
A Globe Színház érdekes. Van kiállításuk is. Ott kezdődik az egész. Aztán jön egy idegenvezetés. Nekünk egy néni mesélte el a színház történetét és ő vitt minket körbe. Először a színház mellett álltunk meg, aztán a bejárat előtt, aztán bementünk. Leültettek minket az első sorokba. (színészhallgatók közben éppen egy darabot próbáltak a színpadon) Aztán egyre feljebb ültünk. De odamehettünk a színpad elé is. (fel rá sajnos nem) A túra pedig a shopban ért véget. Igazi aranybánya azoknak, akik Shakespeare rajongók és tudnak angolul...

De vannak mindenféle kitűzők, kulcstartók, pólók... Még plüss patkány is.
A Scotland Yard már elég modern épület, de mindenképpen érdemes azt is útba ejteni. Csak biztosan nem úgy néz ki, ahogy az ember a regények alapján elképzeli.
Ajándékbolt pedig minden sarkon van legalább 3.