London: akik szeretik
2013. március 06. 18:02
|
|
rolllllleee♣Patience |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.24. Hozzászólás: 2166 Csatolások: 638 Azonosító: 131859 offline
|
Küggyed küggyed
1 felhasználónak tetszik:
Sally Sparrow
2013. március 07. 07:28
|
|
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Idézet (rolleee @ 2013.03.06. 18:02)
Küggyed küggyed 
Rendben. De előre szólok, hogy ez még csak a kezdeti fázis...
rolllllleee
2013. március 10. 10:59
|
|
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Szombatonként a Story4-en van egy jó kis műsor 14:30-tól. Az a címe, hogy Fapados történetek (Airline), és tulajdonképpen az Easyjet sztorijait mutatja be. (elégedetlen utasok, járattörlések, stb) És a legjobb, hogy tulajdonképpen a London-Luton reptéren zajlik az események egy jelentős része.
Megfogadtam, hogy idén majd nyitva tartom a szemem, hátha ott lesz Leo...
Még ha nem is velük utazom...
rolllllleee
2013. március 20. 09:25
|
|
rolllllleee♣Patience |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.24. Hozzászólás: 2166 Csatolások: 638 Azonosító: 131859 offline
|
hoztam egy képet
Sally Sparrow
2013. március 20. 11:13
|
|
|
Ma furcsát álmodtam. Azt, hogy Londonban voltam és egy nem létező szögből lehetett rálátni a Tower Bridge-re, amit majdnem teljesen ellepett a víz.
Szoktam olykor Londonosat álmodni és ugyanebben a nem létező szögben szokott megjelenni a híd, most viszont szinte totálisan víz alatt volt..
Olvasott valaki a kortárs művészeti vásárról, amit Londonban rendeztek? Egy brit magángyűjtő vásárolt nagyon sok pénzért egy magyar munkát.
Szoktam olykor Londonosat álmodni és ugyanebben a nem létező szögben szokott megjelenni a híd, most viszont szinte totálisan víz alatt volt..
Olvasott valaki a kortárs művészeti vásárról, amit Londonban rendeztek? Egy brit magángyűjtő vásárolt nagyon sok pénzért egy magyar munkát.
rolllllleee
2013. március 20. 11:54
|
|
rolllllleee♣Patience |
|
Idézet (Sally Sparrow @ 2013.03.20. 11:13)
Ma furcsát álmodtam. Azt, hogy Londonban voltam és egy nem létező szögből lehetett rálátni a Tower Bridge-re, amit majdnem teljesen ellepett a víz.
Jó, hogy meg nem fulladtál, nem hallottam a vásárról, hol olvastad?
Sally Sparrow
2013. március 23. 20:26
|
|
laszlobotivisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.02.20. Hozzászólás: 281 Csatolások: 578 Azonosító: 169680 offline
|
saját képek még 2011 augusztusbából, ha a minőség gyatra sajnálom nem matattam bele!!!
2013. március 27. 07:37
|
|
|
EmilyTaylor, ha olvasod: köszi a privit, de értelme nincs, ha visszaírni sehol nem tudok.
Itt meg nem szeretném elárulni a dolgot... (még)
2013. április 02. 20:38
Húú emberek..
Ugye még anno írtam nagy örömömben, hogy nyáron megyek Angliába, és talán azt is írtam, hogy beszámolót is írok. Nos hát ez elmaradt, pedig már lassan egy éve voltam ott.
Nagyon telik az idő. Mindegy, most nem azért akarok ide írni, hogy telik az idő, hanem, hogy egy rövid beszámolót írjak az álmom valóra válásáról.
2012.07.07-én indultunk olyan 11 óra felé asszem. Még az nap Ausztriába értünk, aztán másnap hajnali órákban Németországba voltunk már. Olyan 10-11 óra felé érhettünk Hollandiába, ahol hirtelen éghajlati változás miatt majd megfagytam a rövidnadrágba és egy szál pólóba, amibe elindultunk itthonról, szóval a legközelebbi benzinkúton egy gyors ruhacserét hajtottam végre, ahol hosszú nadrág, zokni, pulóver került rám, ja meg tornacipő. Saját magamnak köszönhetően nem voltam a toppon; az éjjel nem aludtam, maximum 1 órát, aznap nem is nagyon ettem-ittam, nagyon fáradt voltam. Lassan Amszterdamba értünk, amint leszálltam a buszról megszédültem. Hála magamnak. Megnéztük a holland fővárost, és bár nem sokat láttunk belőle az a kis része is lenyűgözött. Gyönyörű hely. Mint tudjuk Amszterdam a világ top 10 bicikli-városába tartozik, nagyon sok bicikli és biciklis volt. Azt mondta az idegenvezető, hogy tudnak németül, de hát a mcdonalds-ban nem úgy tűnt. Elmondtam szépen németül, és még talán helyesen is, hogy mit szeretnék, de hát sajnos nem értette meg az eladóhölgy szóval be kellett dobnom az elég hiányos angol tudásomat. Úgy már egyből megértettük egymást. Bár úgy látszik annyira még se hiányos, mert másoknak én segítettem fordítani, ami nagyon jól esett saját magamnak, hogy idegen országban nem fogok se én, se más éhen halni. Ezek után újra elindultunk és Belgium felé vettük az irányt, majd Franciaországba. Még világosba odaértünk a szállásra, valami Formula 1 hotel, vagy mi, ami egyébként meglepően jó szállás volt, vagyis nekem bejött.
Reggel mindenki szépen felkelt, felöltözött, stb stb. És utána indultunk a francia-angol határhoz, leellenőriztek minket. Calais-Dover útvonalon indultunk Angliába, ami egy csodás élmény volt számomra. A hajó nagyon rendezett, tiszta volt, és az emberek is kedvesek voltak. A tenger gyönyörű volt, főleg amikor rásütött a Nap. Egyszer megijedtünk, mert a tengerben vörös foltokat véltünk felfedezni, de aztán láttuk, hogy azok hínárok, vagy moszatok, már magam se tudom, hogy mik voltak azok. Ezek után megpillantottuk a fehér sziklákat és már éreztük, hogy ez Anglia! Miután leszálltunk a hajóról, fel a buszra ugye elindultunk és megnéztük a doveri várat. Hihetetlen amúgy, hogy milyen szép és sűrű kint a fű. Ezután Canterbury-be indultunk, ahol megnéztük a katedrálist. Szép "kis" templom. Itt kóstolhattuk meg a híres Fish&Chips-et, de hát én ha ma is rágondolok a hányinger kerülget.
Ezután mentünk asszem Greenwich-be, amiről nem sok mindent maradt meg. Lehet, hogy ez volt az egyik program, ami helyett más lett. Ezek után már csak a szállásra mentünk, a Holiday Park-ba, de sajnos nem tudok melyikbe (lehet hogy csak ez az egy van?), egy kisvárosba voltunk, tenger mellett. Lakókocsikba voltunk, érdekes volt, és idegesítő, hogy léptél egyet és recsegett a padló.
Még az nap kimentünk a tengerpartra, aszály volt, bár azt mondták, hogy most van valami aszály-dagály féle időszak. Ezután a szállásra visszamentünk, és mindenki tette a tennivalóját. Nagy nehezen sikerült este elaludnunk.
Úgy döntöttem, hogy nem írom le egyszerre az összes napot, túl hosszú lenne. De hoztam pár képet.
Mint látjátok Amszterdamban nagyon esett az eső, és én úgy gondoltam, hogy lehet, hogy most járok itt utoljára, ezért megajándékoztam magamat egy kis holland esővízzel. Teljesen átáztam. A buszon meg nem volt váltóruhám, szóval jól kiszúrtam magammal, de megérte.
Sajnos az utolsó két kép nem tudom, hogy hol készült, de nem hiszem, hogy Greenwich-be, szóval szerintem a Greenwichi program elmaradt és lett helyette valami más, amiről még sajnos azt se tudom, hogy hol volt, és mi volt az.
Megpróbálom mihamarabb folytatni!
(elnézést a helyesírási hibákért, értelmetlen mondatokért, és ha hosszú lett, meg a nem tökéletes képekért.)
Ugye még anno írtam nagy örömömben, hogy nyáron megyek Angliába, és talán azt is írtam, hogy beszámolót is írok. Nos hát ez elmaradt, pedig már lassan egy éve voltam ott.
2012.07.07-én indultunk olyan 11 óra felé asszem. Még az nap Ausztriába értünk, aztán másnap hajnali órákban Németországba voltunk már. Olyan 10-11 óra felé érhettünk Hollandiába, ahol hirtelen éghajlati változás miatt majd megfagytam a rövidnadrágba és egy szál pólóba, amibe elindultunk itthonról, szóval a legközelebbi benzinkúton egy gyors ruhacserét hajtottam végre, ahol hosszú nadrág, zokni, pulóver került rám, ja meg tornacipő. Saját magamnak köszönhetően nem voltam a toppon; az éjjel nem aludtam, maximum 1 órát, aznap nem is nagyon ettem-ittam, nagyon fáradt voltam. Lassan Amszterdamba értünk, amint leszálltam a buszról megszédültem. Hála magamnak. Megnéztük a holland fővárost, és bár nem sokat láttunk belőle az a kis része is lenyűgözött. Gyönyörű hely. Mint tudjuk Amszterdam a világ top 10 bicikli-városába tartozik, nagyon sok bicikli és biciklis volt. Azt mondta az idegenvezető, hogy tudnak németül, de hát a mcdonalds-ban nem úgy tűnt. Elmondtam szépen németül, és még talán helyesen is, hogy mit szeretnék, de hát sajnos nem értette meg az eladóhölgy szóval be kellett dobnom az elég hiányos angol tudásomat. Úgy már egyből megértettük egymást. Bár úgy látszik annyira még se hiányos, mert másoknak én segítettem fordítani, ami nagyon jól esett saját magamnak, hogy idegen országban nem fogok se én, se más éhen halni. Ezek után újra elindultunk és Belgium felé vettük az irányt, majd Franciaországba. Még világosba odaértünk a szállásra, valami Formula 1 hotel, vagy mi, ami egyébként meglepően jó szállás volt, vagyis nekem bejött.
Reggel mindenki szépen felkelt, felöltözött, stb stb. És utána indultunk a francia-angol határhoz, leellenőriztek minket. Calais-Dover útvonalon indultunk Angliába, ami egy csodás élmény volt számomra. A hajó nagyon rendezett, tiszta volt, és az emberek is kedvesek voltak. A tenger gyönyörű volt, főleg amikor rásütött a Nap. Egyszer megijedtünk, mert a tengerben vörös foltokat véltünk felfedezni, de aztán láttuk, hogy azok hínárok, vagy moszatok, már magam se tudom, hogy mik voltak azok. Ezek után megpillantottuk a fehér sziklákat és már éreztük, hogy ez Anglia! Miután leszálltunk a hajóról, fel a buszra ugye elindultunk és megnéztük a doveri várat. Hihetetlen amúgy, hogy milyen szép és sűrű kint a fű. Ezután Canterbury-be indultunk, ahol megnéztük a katedrálist. Szép "kis" templom. Itt kóstolhattuk meg a híres Fish&Chips-et, de hát én ha ma is rágondolok a hányinger kerülget.
Úgy döntöttem, hogy nem írom le egyszerre az összes napot, túl hosszú lenne. De hoztam pár képet.
Mint látjátok Amszterdamban nagyon esett az eső, és én úgy gondoltam, hogy lehet, hogy most járok itt utoljára, ezért megajándékoztam magamat egy kis holland esővízzel. Teljesen átáztam. A buszon meg nem volt váltóruhám, szóval jól kiszúrtam magammal, de megérte.
Megpróbálom mihamarabb folytatni!
(elnézést a helyesírási hibákért, értelmetlen mondatokért, és ha hosszú lett, meg a nem tökéletes képekért.)
Sally Sparrow
2013. április 04. 08:25
|
|
|
Idézet (rolleee @ 2013.03.20. 11:54)
Jó, hogy meg nem fulladtál, nem hallottam a vásárról, hol olvastad?
Most látom csak, hogy átsiklottam felette...
Szóval: http://index.hu/kultur/2013/03/14/londonban_ujabb_kortars_kepzomuveszeti_vasar_debutalt/
Illetve van még néhány londonos cikk:
A leggázabb szobrok Madame Tussaud panoptikumaiból
Kelet-európai gagyizók özönlötték el a londoni Oxford Streetet
Luxuscsokit gyártanak a londoni magyarok
rolllllleee
2013. április 04. 08:34
|
|
|
Idézet (FruzShina. @ 2013.04.02. 20:38)
Hihetetlen amúgy, hogy milyen szép és sűrű kint a fű. Ezután Canterbury-be indultunk, [...] itt kóstolhattuk meg a híres Fish&Chips-et, de hát én ha ma is rágondolok a hányinger kerülget.
Ezután mentünk asszem Greenwich-be, amiről nem sok mindent maradt meg. Lehet, hogy ez volt az egyik program, ami helyett más lett. Ezek után már csak a szállásra mentünk, a Holiday Park-ba.
Először is, köszönet a beszámolóért. Remélem folytatod, mert ebben elég keveset írtál Angliáról, Londonról.
Bizony, kint a fű teljesen más, mint itthon. Külön műfaj, de zseniális, ahogy kinéz a természet a szigetországban. Olyan zöld fű sehol máshol nincs, illetve még Írországban...
Miért kerülget a hányinger a fish&chipstől? Nem volt jó? Nekem eddig tulajdonképpen mindegyik ízlett, amit kint ettem. Adtak hozzá tartárt és/vagy borsómártást is? Én a tartárt itthon sem szeretem, de a borsómártásuk zseniális.
FruzShina.
2013. április 07. 14:40
Idézet (Sally Sparrow @ 2013.04.04. 08:34)
Először is, köszönet a beszámolóért. Remélem folytatod, mert ebben elég keveset írtál Angliáról, Londonról.
A képek egyébként szépek.
Bizony, kint a fű teljesen más, mint itthon. Külön műfaj, de zseniális, ahogy kinéz a természet a szigetországban. Olyan zöld fű sehol máshol nincs, illetve még Írországban...
Miért kerülget a hányinger a fish&chipstől? Nem volt jó? Nekem eddig tulajdonképpen mindegyik ízlett, amit kint ettem. Adtak hozzá tartárt és/vagy borsómártást is? Én a tartárt itthon sem szeretem, de a borsómártásuk zseniális.
Köszönöm szépen!
Nem, nekem egyáltalán nem tetszett, eleve nem szeretem a halat, de úgy voltam vele, hogy meg kell kóstolnom, hát ha ez más. De sajnos nem…
Első három nap utazás, Hollandia és Anglia kezdete volt, az utána következő 4 nap az Anglia, és ebből 3 London. Megpróbálom most befejezni az egészet.
Shakespeare szülővárosába, Stratford–upon-Avonbe indultunk reggel. Kínszenvedés volt nekem az odaút!! Úgy látszik, hogy nekem nem való ezek a hosszú, buszos utazások. Azt hittem, hogy meg fogok halni. Amikor végre odaértünk, kapásból majdnem leestem a buszról, amikor szálltunk le, utána nem bírtam normálisan menni. Shakespeare szülővárosba, egy nagyon aranyos város. Voltunk a Shakespeare múzeumban is, ami lehet, hogy a szülőháza volt, ezt most hirtelen nem is tudom. Megnéztünk ott angolul Shakespeare legfontosabb műveiből pár jelenetet, aztán különböző helyiségekben azt hiszem - bár lehet, hogy most hatalmas hülyeséget fogok írni, ami nálam megesik
Innen tovább indultunk Warwick-be, hogy megnézzük a híres Warwick várat. Hát én egyszerűen beleszerettem, olyan gyönyörű volt az egész. Teljesen középkori hangulata volt. Udvari bohócok, stb.
Másnap reggel nagy volt az öröm a részemről, hisz indultunk LONDONBA!!!
Sajnos nem tudom most befejezni, de megpróbálom még ma este.
2013. április 08. 08:48
|
|
|
Idézet (FruzShina. @ 2013.04.07. 14:40)
Értem. Akkor a hal maga volt a probléma.
Ketchup és majonéz? Furcsa, én eddig Londonban mindig tartárral és/vagy borsómártással kaptam, szó sem volt majonézről és ketchupról is csak annyi, hogy esetleg hozzanak-e az asztalra egy flakonos verziót.
Stratford–upon-Avonba egyszer én is nagyon szeretnék eljutni. Nagyon szeretem Shakespeare-t, szívesen megnézném én is a szülőhelyét. Eddig csak a Globe Színházra volt lehetőségem, de majd egyszer remélem összejön ez a másik város is.
A buszozás nem csodálom, hogy "kikészített". Én sem nagyon szeretem a hozzú utakat ilyen formában. Ezért is inkább repülök. Kényelmesebb és gyorsabb és ha jól szervezed, jóval olcsóbb is, mint a busz. Majd egyszer próbáld ki úgy is.
Majd egyszer én is ki akarok próbálni kint egy "cukit", de nem nagyon futottam még bele ilyen üzletbe. Mások fotóin láttam már kirakat-képeket, ott viszont már elég gejlnek tűnő cuccok voltak, amit szerintem én sem ennék meg.
Pórázon a gyerek?
Egy ismerősöm nekem is bébisíntérkedett kint és sikeresen el is hagyta egyszer az egyik lurkót, még szerencse, hogy egy hatalmas plázában így viszonylag hamar meg is lett. Viszont a család lapátra tette, nem vigyázhatott a gyerekre már, illetve onnantól kezdve minden költségét neki kellett állnia, már semmit nem fedeztek neki. Szóval gondolom emiatt "praktikus" ez az eszköz ott...
Warwick is nagyon szép lehetett... Szeretem nagyon én is a várakat, kastályokat... Van egy sajátos hangulatuk, meg illatuk.
Hoppá. Azért durva ott a közlekedés, nem is kicsit. A dugó nem újdonság, volt már nekem is részem benne, igaz, nem volt vészes, mert csak a vonatig kellett lejutni, ott pedig már nincs dugó.
Ó, igen, az első élmények... Én is emlékszem, amikor először léptem ki az utcára, hatalmas élmény volt, alig hitten el... És az a durva, hogy ahányszor visszamész, annál "rosszabb" lesz... Én most már tisztára "megőrülök", amikor megérkezünk. Be nem áll a szám, vigyorgok, stb.
Aranyos lehetett az a telefonbeszélgetés.
Szép is a kormányzati negyed... Emlékszem, amikor először ott jártam, úgy kellett összekaparni az államat a földről. Piszok hatalmasak azok az épületek, sokkal kisebbnek képzeltem őket. Szó szerint hangyának éreztem magam előttük...
Bizony, a Big Ben. De ezt én is elmeséltem volna neked.
Az őrségváltás szerintem nem akkora szám. Egyszer még érdekes és ha az ember ott jár, persze, nézze meg, lásson ilyet is, de bennem olyan nagyon mély nyomokat nem hagyott.
A St James's Park tényleg gyönyörű. Bár szerintem London összes parkja az. A másik nagyon szép még a Regent's Park. A kis pavilonjával és a rengeteg madárral...
Amúgy valóban ha bemész egy londoni parkba, mindig tele van kocogókkal, sportolókkal. Kedvencem a korán reggeli parki séta, pláne ősszel. Rövidgatyó, kicsi póló és ezek ott szaladgálnak, én meg még kabátban is vacogok.
A London Eye nekem eddig kimaradt és valószínűleg ki is fog. Annyira nem vonz. Láttam már a várost madártávlatból, még a St Paul's kupolájából, ahová hősiesen felmásztam a pici csigalépcsőkön. De maximálisan megérte...
2013. április 08. 14:09
|
|
|
2013. április 12. 11:45
|
|
kriszta jogiaúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.01.31. Hozzászólás: 83 Csatolások: 41 Azonosító: 144481 offline
|
Imadom Londont !
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Kiderült, hogyan döntött a bíróság.
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Szülés után problémái voltak.
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
Nagyon édes fotót posztolt róla.
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
A 30-as éveiig várt.
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Édesanya lett a híresség.