Starity

London: akik szeretik

48 oldal 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. március 06. 18:02 #841
rolllllleee
rolllllleee
♣Patience

StátuszR.I.P. (Acoustic Version) RITA ORA
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 2166
Csatolások: 638
Azonosító: 131859
Küggyed küggyed d3.gif
1 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow
2013. március 07. 07:28 #842
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 10969
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Idézet (rolleee @ 2013.03.06. 18:02)
Küggyed küggyed d3.gif

Rendben. De előre szólok, hogy ez még csak a kezdeti fázis... biggrin.gif
1 felhasználónak tetszik: rolllllleee
2013. március 08. 21:18 #843
SokSzínű.
SokSzínű.
vampire ♥

Státusz♥ Instagramm: juhaszviki follow me:!:)
Hozzászólás: 1954
Csatolások: 2152
Azonosító: 162057
Kedvenc Londonos képeim smileeee.gif
4 felhasználónak tetszik: Destiny015, Sally Sparrow, NikiBlack, rolllllleee
2013. március 10. 10:59 #844
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Szombatonként a Story4-en van egy jó kis műsor 14:30-tól. Az a címe, hogy Fapados történetek (Airline), és tulajdonképpen az Easyjet sztorijait mutatja be. (elégedetlen utasok, járattörlések, stb) És a legjobb, hogy tulajdonképpen a London-Luton reptéren zajlik az események egy jelentős része. rohog.gif Megfogadtam, hogy idén majd nyitva tartom a szemem, hátha ott lesz Leo... biggrin.gif Még ha nem is velük utazom... rohog.gif
2013. március 16. 09:13 #845
Heya
Heya
új tag

Státusz♪♥ "Lázad még, s legyőzi majd a holtak démonát..." ♥♪
Hozzászólás: 79
Csatolások: 0
Azonosító: 174677
Imádom Londont gyönyörű meg minden, de sajnos nem volt még szerencsém kijutni, mert elég drága...:/
2013. március 20. 09:25 #846
rolllllleee
rolllllleee
♣Patience

hoztam egy képet
2013. március 20. 11:13 #847
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Ma furcsát álmodtam. Azt, hogy Londonban voltam és egy nem létező szögből lehetett rálátni a Tower Bridge-re, amit majdnem teljesen ellepett a víz. blink.gif
Szoktam olykor Londonosat álmodni és ugyanebben a nem létező szögben szokott megjelenni a híd, most viszont szinte totálisan víz alatt volt.. mellow.gif

Olvasott valaki a kortárs művészeti vásárról, amit Londonban rendeztek? Egy brit magángyűjtő vásárolt nagyon sok pénzért egy magyar munkát. biggrin.gif
2013. március 20. 11:54 #848
rolllllleee
rolllllleee
♣Patience

Idézet (Sally Sparrow @ 2013.03.20. 11:13)
Ma furcsát álmodtam. Azt, hogy Londonban voltam és egy nem létező szögből lehetett rálátni a Tower Bridge-re, amit majdnem teljesen ellepett a víz. blink.gif
Szoktam olykor Londonosat álmodni és ugyanebben a nem létező szögben szokott megjelenni a híd, most viszont szinte totálisan víz alatt volt.. mellow.gif

Olvasott valaki a kortárs művészeti vásárról, amit Londonban rendeztek? Egy brit magángyűjtő vásárolt nagyon sok pénzért egy magyar munkát. biggrin.gif

Jó, hogy meg nem fulladtál, nem hallottam a vásárról, hol olvastad?
2013. március 23. 20:26 #849
laszloboti
laszloboti
visszatérő vendég
Hozzászólás: 281
Csatolások: 578
Azonosító: 169680
saját képek még 2011 augusztusbából, ha a minőség gyatra sajnálom nem matattam bele!!!
3 felhasználónak tetszik: Anna_Toth, Sally Sparrow, rolllllleee
2013. március 23. 21:09 #850
Anna_Toth
Anna_Toth
calderic

Státuszda on ne može biti istina, ali to može biti vrlo
Hozzászólás: 1543
Csatolások: 308
Azonosító: 137063
Nem tudja valaki hogy milyen egyetem/egyetemek vannak Londonba? smileeee.gif
2013. március 26. 17:05 #851
Emilia22
Emilia22
új tag

StátuszThe only thing that's harder than walk away is not looking back…
Hozzászólás: 70
Csatolások: 3
Azonosító: 195984
Imádom Londont!! biggrin.gif Bár még nem voltam ott biggrin.gif De nagyon szeretnék eljutni oda és ha lesz rá lehetőségem mondjuk 10 év múlva ki is költöznék biggrin.gifD w00t.gif
2013. március 27. 07:37 #852
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

EmilyTaylor, ha olvasod: köszi a privit, de értelme nincs, ha visszaírni sehol nem tudok. pardon.gif Itt meg nem szeretném elárulni a dolgot... (még) rolleyes.gif
2013. március 29. 18:45 #853
LaciR
LaciR
♫RL♫

StátuszÁtmentem a vizsgán!
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 979
Csatolások: 58
Azonosító: 192821
imááááááááááááádom meghajolo.gif meghajolo.gif meghajolo.gif meghajolo.gif
2013. április 02. 20:38 #854
- törölt felhasználó -    
Húú emberek.. smileeee.gif
Ugye még anno írtam nagy örömömben, hogy nyáron megyek Angliába, és talán azt is írtam, hogy beszámolót is írok. Nos hát ez elmaradt, pedig már lassan egy éve voltam ott. blink.gif Nagyon telik az idő. Mindegy, most nem azért akarok ide írni, hogy telik az idő, hanem, hogy egy rövid beszámolót írjak az álmom valóra válásáról. smileeee.gif
2012.07.07-én indultunk olyan 11 óra felé asszem. Még az nap Ausztriába értünk, aztán másnap hajnali órákban Németországba voltunk már. Olyan 10-11 óra felé érhettünk Hollandiába, ahol hirtelen éghajlati változás miatt majd megfagytam a rövidnadrágba és egy szál pólóba, amibe elindultunk itthonról, szóval a legközelebbi benzinkúton egy gyors ruhacserét hajtottam végre, ahol hosszú nadrág, zokni, pulóver került rám, ja meg tornacipő. Saját magamnak köszönhetően nem voltam a toppon; az éjjel nem aludtam, maximum 1 órát, aznap nem is nagyon ettem-ittam, nagyon fáradt voltam. Lassan Amszterdamba értünk, amint leszálltam a buszról megszédültem. Hála magamnak. Megnéztük a holland fővárost, és bár nem sokat láttunk belőle az a kis része is lenyűgözött. Gyönyörű hely. Mint tudjuk Amszterdam a világ top 10 bicikli-városába tartozik, nagyon sok bicikli és biciklis volt. Azt mondta az idegenvezető, hogy tudnak németül, de hát a mcdonalds-ban nem úgy tűnt. Elmondtam szépen németül, és még talán helyesen is, hogy mit szeretnék, de hát sajnos nem értette meg az eladóhölgy szóval be kellett dobnom az elég hiányos angol tudásomat. Úgy már egyből megértettük egymást. Bár úgy látszik annyira még se hiányos, mert másoknak én segítettem fordítani, ami nagyon jól esett saját magamnak, hogy idegen országban nem fogok se én, se más éhen halni. Ezek után újra elindultunk és Belgium felé vettük az irányt, majd Franciaországba. Még világosba odaértünk a szállásra, valami Formula 1 hotel, vagy mi, ami egyébként meglepően jó szállás volt, vagyis nekem bejött.
Reggel mindenki szépen felkelt, felöltözött, stb stb. És utána indultunk a francia-angol határhoz, leellenőriztek minket. Calais-Dover útvonalon indultunk Angliába, ami egy csodás élmény volt számomra. A hajó nagyon rendezett, tiszta volt, és az emberek is kedvesek voltak. A tenger gyönyörű volt, főleg amikor rásütött a Nap. Egyszer megijedtünk, mert a tengerben vörös foltokat véltünk felfedezni, de aztán láttuk, hogy azok hínárok, vagy moszatok, már magam se tudom, hogy mik voltak azok. Ezek után megpillantottuk a fehér sziklákat és már éreztük, hogy ez Anglia! Miután leszálltunk a hajóról, fel a buszra ugye elindultunk és megnéztük a doveri várat. Hihetetlen amúgy, hogy milyen szép és sűrű kint a fű. Ezután Canterbury-be indultunk, ahol megnéztük a katedrálist. Szép "kis" templom. Itt kóstolhattuk meg a híres Fish&Chips-et, de hát én ha ma is rágondolok a hányinger kerülget. mellow.gif Ezután mentünk asszem Greenwich-be, amiről nem sok mindent maradt meg. Lehet, hogy ez volt az egyik program, ami helyett más lett. Ezek után már csak a szállásra mentünk, a Holiday Park-ba, de sajnos nem tudok melyikbe (lehet hogy csak ez az egy van?), egy kisvárosba voltunk, tenger mellett. Lakókocsikba voltunk, érdekes volt, és idegesítő, hogy léptél egyet és recsegett a padló. rohog.gif Még az nap kimentünk a tengerpartra, aszály volt, bár azt mondták, hogy most van valami aszály-dagály féle időszak. Ezután a szállásra visszamentünk, és mindenki tette a tennivalóját. Nagy nehezen sikerült este elaludnunk.

Úgy döntöttem, hogy nem írom le egyszerre az összes napot, túl hosszú lenne. De hoztam pár képet. smileeee.gif laugh.gif
Mint látjátok Amszterdamban nagyon esett az eső, és én úgy gondoltam, hogy lehet, hogy most járok itt utoljára, ezért megajándékoztam magamat egy kis holland esővízzel. Teljesen átáztam. A buszon meg nem volt váltóruhám, szóval jól kiszúrtam magammal, de megérte. rohog.gif Sajnos az utolsó két kép nem tudom, hogy hol készült, de nem hiszem, hogy Greenwich-be, szóval szerintem a Greenwichi program elmaradt és lett helyette valami más, amiről még sajnos azt se tudom, hogy hol volt, és mi volt az. sad.gif
Megpróbálom mihamarabb folytatni! smileeee.gif
(elnézést a helyesírási hibákért, értelmetlen mondatokért, és ha hosszú lett, meg a nem tökéletes képekért.)
2013. április 04. 08:25 #855
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (rolleee @ 2013.03.20. 11:54)
Jó, hogy meg nem fulladtál, nem hallottam a vásárról, hol olvastad?

Most látom csak, hogy átsiklottam felette... rolleyes.gif
Szóval: http://index.hu/kultur/2013/03/14/londonban_ujabb_kortars_kepzomuveszeti_vasar_debutalt/

Illetve van még néhány londonos cikk:

A leggázabb szobrok Madame Tussaud panoptikumaiból

Kelet-európai gagyizók özönlötték el a londoni Oxford Streetet

Luxuscsokit gyártanak a londoni magyarok
2013. április 04. 08:34 #856
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (FruzShina. @ 2013.04.02. 20:38)
Hihetetlen amúgy, hogy milyen szép és sűrű kint a fű. Ezután Canterbury-be indultunk, [...] itt kóstolhattuk meg a híres Fish&Chips-et, de hát én ha ma is rágondolok a hányinger kerülget. mellow.gif Ezután mentünk asszem Greenwich-be, amiről nem sok mindent maradt meg. Lehet, hogy ez volt az egyik program, ami helyett más lett. Ezek után már csak a szállásra mentünk, a Holiday Park-ba.

Először is, köszönet a beszámolóért. Remélem folytatod, mert ebben elég keveset írtál Angliáról, Londonról. biggrin.gif A képek egyébként szépek.
Bizony, kint a fű teljesen más, mint itthon. Külön műfaj, de zseniális, ahogy kinéz a természet a szigetországban. Olyan zöld fű sehol máshol nincs, illetve még Írországban... biggrin.gif
Miért kerülget a hányinger a fish&chipstől? Nem volt jó? Nekem eddig tulajdonképpen mindegyik ízlett, amit kint ettem. Adtak hozzá tartárt és/vagy borsómártást is? Én a tartárt itthon sem szeretem, de a borsómártásuk zseniális. smileeee.gif
1 felhasználónak tetszik: FruzShina.
2013. április 07. 14:40 #857
- törölt felhasználó -    
Idézet (Sally Sparrow @ 2013.04.04. 08:34)
Először is, köszönet a beszámolóért. Remélem folytatod, mert ebben elég keveset írtál Angliáról, Londonról. biggrin.gif  A képek egyébként szépek.
Bizony, kint a fű teljesen más, mint itthon. Külön műfaj, de zseniális, ahogy kinéz a természet a szigetországban. Olyan zöld fű sehol máshol nincs, illetve még Írországban... biggrin.gif
Miért kerülget a hányinger a fish&chipstől? Nem volt jó? Nekem eddig tulajdonképpen mindegyik ízlett, amit kint ettem. Adtak hozzá tartárt és/vagy borsómártást is? Én a tartárt itthon sem szeretem, de a borsómártásuk zseniális. smileeee.gif

Köszönöm szépen! laugh.gif
Nem, nekem egyáltalán nem tetszett, eleve nem szeretem a halat, de úgy voltam vele, hogy meg kell kóstolnom, hát ha ez más. De sajnos nem… mellow.gif Azt kérdezték, hogy Ketchup and mayo? Kapásból rávágtam azt, hogy ketchup. Szerintem nem kérdezte a tartármártást… Mindegy, nem is szeretem. Lehet, hogy pont a rossz helyre mentünk be. Majd lehet, hogy később még megpróbálkozok vele. biggrin.gif
Első három nap utazás, Hollandia és Anglia kezdete volt, az utána következő 4 nap az Anglia, és ebből 3 London. Megpróbálom most befejezni az egészet.

Shakespeare szülővárosába, Stratford–upon-Avonbe indultunk reggel. Kínszenvedés volt nekem az odaút!! Úgy látszik, hogy nekem nem való ezek a hosszú, buszos utazások. Azt hittem, hogy meg fogok halni. Amikor végre odaértünk, kapásból majdnem leestem a buszról, amikor szálltunk le, utána nem bírtam normálisan menni. Shakespeare szülővárosba, egy nagyon aranyos város. Voltunk a Shakespeare múzeumban is, ami lehet, hogy a szülőháza volt, ezt most hirtelen nem is tudom. Megnéztünk ott angolul Shakespeare legfontosabb műveiből pár jelenetet, aztán különböző helyiségekben azt hiszem - bár lehet, hogy most hatalmas hülyeséget fogok írni, ami nálam megesik rohog.gif - ilyen hologram szerű dolgokat láttunk. Na jó, ez tényleg hülyeség. Az volt a lényege, hogy úgy nézett ki, mint egy miniszínpad, szóval a berendezés, és hogy ezekre vetítették a dolgokat. Ezt nem tudom sajnos normálisan elmagyarázni. sorry.gif Miután kijöttünk a múzeumból ott volt egy nem nagy tér, ahol színészek, vagyis inkább amatőr színészek játszottak. Ezt néztük egy darabig, majd tovább indultunk. Még itt a városban bementünk egy cukrászda szerűségbe, ahol igen kívánatos sütikék voltak, rózsaszín máz, meg ilyenek, én nem vettem semmit, tudtam, hogy úgy sem enném meg, de erre a cukrászdára azért térek ki, mert olyat láttam, amit még soha életemben. Egy gyerek, kisfiú, kb. 5 éves lehetett maximum pórázra volt kötve. Egyszerűen nem értettem, hogy ez most micsoda? blink.gif Utána hallottam valakitől, hogy sokszor csinálnak ilyet, hogy babysitterre bízzák a gyerekeket és adnak nekik egy pórázt, hogy biztos ne vesszen el, vagy valami ilyesmi. DE HÁT EZ NEVETSÉGES!! ohmy.gif
Innen tovább indultunk Warwick-be, hogy megnézzük a híres Warwick várat. Hát én egyszerűen beleszerettem, olyan gyönyörű volt az egész. Teljesen középkori hangulata volt. Udvari bohócok, stb. laugh.gif Legszívesebben beköltöztem volna, itt is a fű olyan csodás volt. Úgy látszik nekem ez az angliai fű a mániámmá vált. rohog.gif De ha egyszer olyan szép. És a fagyi is olyan finom volt, hogy itthon nem ettem még ilyet, pedig a váci Oázis fagyizó/cukrászda se semmi. Na hagyjuk a fagyi témát. Miután kigyönyörködtük magunkat a várban, ahova még egyszer biztos elmegyek, a szállás felé vettük az irányt.

Másnap reggel nagy volt az öröm a részemről, hisz indultunk LONDONBA!!! w00t.gif Túl nagy is volt az öröm, hisz, amikor utaztunk Londonba egy idióta megelőzött, majd hirtelen fékezett, és ezt kétszer is eljátszotta. Hallottam, hogy azt mondták, hogy valószínűleg összeakarta törni az autóját, mert hogy külföldi volt a rendszámunk (ugye H) és azt hitte, hogy majd elbénázza a sofőr, de nem jött össze. A rendszámát megjegyezte valaki, és az idegenvezető feljelentette őt. Ja, és e szép emléken gondolkozván, eszembe jutott, hogy én meg ilyenkor megfejeltem az ülést, az ülésen lévő kemény tálca részt. mellow.gif rohog.gif Meg valaki pont állt, egy tanár, az meg elesett... Vannak azért kint is idióták... blink.gif Ezek után megértük azokat, aki legelöl ültek az ablaknál, szóval emeletes busszal mentünk, és akik legelöl ültek, azok előtt csak az ablak volt, meg tartó rész, stb.. Szóval helyet cseréltünk... Amikor megláttam az első London tábla feliratot a szívem elkezdett hevesebben verni, tudtam, hogy mindjárt ott vagyunk. Persze ez nem jött olyan hamar, hatalmas forgalmi dugó volt, úgy hogy vártunk, de aztán valamilyen alagutak alatt begyorsult a forgalom és szempillantás alatt a britek fővárosában lettünk. És szinte rátapadtam az ablakra, és alig bírtam a fenekemen maradni, leakartam szállni. Olyan elbűvölő volt, mintha valamelyik álmomat jártam volna. És itt megértettem, hogy ha valamit elképzelek, az úgyis lesz. Elakartam menni Londonba, elmentem. Ha adódik alkalom ki kell használni! Egész nap Londonban voltunk, és én itt akartam maradni. Anyával beszéltem telefonon, hogy én itt fogok maradni, engem nem visz innen el senki. Azt mondta, hogy amint leérettségiztem visszajöhetek, mármint lakni, de az még olyan sok idő! Minimum 5 év. sad.gif Ezen a nap folyamán láttunk sok szép, és érdekes dolgot; londoni kormányzati negyeddel ismerkedtünk - Parlament, Big Ben, Westminster Abbey, St. James’s Park, Buckingham Palota, őrségváltás, Whitehall, Downing Street 10., lovastestőrök laktanyája, Trafalgar Tér,. London Eye. A Big Ben csodálatos volt, és azt is megtanultam, hogy a Big Ben az nem az egész épület, hanem az épületnek az egyik része. Fhúú a Westminsteri apátságot láttuk először, amikor leszálltunk a buszról. Elképesztő volt. Ez egy gótikus remekmű! A Buckingham Palota körül hihetetlen sok ember volt, hisz pont akkor értünk oda, amikor volt az őrség váltás, de sajnos nem láttunk belőle sok mindent. Ezek után még nagyon sok mindent láttunk, de túl hosszú lenne leírni mindent. Még két dologról szeretnék írni. St. James’s Park, ettől jobb, és szebb parkot még életemben nem láttam. Tisztaság, tisztaság mindenhol. Nem volt szinte sehol szemét. Sportoló emberekből nagyon sok volt. Valaki futott, valaki ugrókötelezett, és még sorolhatnám.. És itt is nagyon sok ember volt, szerintem az emberek háromnegyed része turista volt. A másik dolog az a London Eye. Mielőtt felszálltunk remegtem. Egyszerre féltem és örültem, hogy mindjárt felszállunk. Hihetetlen élmény, szinte egész Londont láttuk, és olyan lassan haladtunk mintha nem is mozognánk. Csodálom, hogy nem sírtam. Ezután bementünk egy moziba, jó, az túl gyenge kifejezés, hogy mozi. 4D-s filmet néztünk meg, és nagyon durva volt, maximum 10 perc lehetett az egész. Londonról néztünk meg egy filmet. Most gyorsan megkerestem a neten, nem is volt még 5 perc se. Erről lenne szó. Most, hogy én is megnéztem újra, mindjárt rám tör a sírhatnék. Annyira hihetetlen még számomra... Visszaakarok menni! cray.gif

Sajnos nem tudom most befejezni, de megpróbálom még ma este. smileeee.gif A képek Londonról, álmaim váráról, és még sok dologról. laugh.gif (elnézést a helyesírási hibákért, értelmetlen mondatokért, és ha hosszú lett, meg a nem tökéletes képekért.)
2 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, rolllllleee
2013. április 08. 08:48 #858
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (FruzShina. @ 2013.04.07. 14:40)

Értem. Akkor a hal maga volt a probléma. sad.gif
Ketchup és majonéz? Furcsa, én eddig Londonban mindig tartárral és/vagy borsómártással kaptam, szó sem volt majonézről és ketchupról is csak annyi, hogy esetleg hozzanak-e az asztalra egy flakonos verziót. smileeee.gif
Stratford–upon-Avonba egyszer én is nagyon szeretnék eljutni. Nagyon szeretem Shakespeare-t, szívesen megnézném én is a szülőhelyét. Eddig csak a Globe Színházra volt lehetőségem, de majd egyszer remélem összejön ez a másik város is. smileeee.gif Ahogy leírtad, biztosan nagyon szép és izgalmas lehetett. smileeee.gif A "hologramokat" pedig el tudom képzelni. Londonban is gyakoriak az efféle megoldások a különböző műzeumokban és kiállításokon. Sőt, a lutoni reptéren is van ilyen. smileeee.gif (egy holo-bácsi meséli, hogy mire vigyázz és mit nem vihetsz fel a gépre, stb. smileeee.gif) Mindenesetre nagyon ötletes és jópofa, az tény. wink.gif
A buszozás nem csodálom, hogy "kikészített". Én sem nagyon szeretem a hozzú utakat ilyen formában. Ezért is inkább repülök. Kényelmesebb és gyorsabb és ha jól szervezed, jóval olcsóbb is, mint a busz. Majd egyszer próbáld ki úgy is. wink.gif
Majd egyszer én is ki akarok próbálni kint egy "cukit", de nem nagyon futottam még bele ilyen üzletbe. Mások fotóin láttam már kirakat-képeket, ott viszont már elég gejlnek tűnő cuccok voltak, amit szerintem én sem ennék meg. rohog.gif Egyébként javaslom, hogyha kint édességre vágysz, menj be egy Marks&Spencerbe, de inkább Sainsbury'sbe vagy Tescóba és vegyél cheesecake-t. Személyes kedvencem a citromos, mennyei. Nem édes, mégis kellemes és könnyű, én imádom. A párom jobban szereti a vaníliásat, illetve a csokisat (de vannak bogyósgyümisek is), viszont nekem ezek már nagyon édesek és egy kis szeletet is nehezen tudok belőle legyűrni. A citromos viszont... Jajj, nyami... biggrin.gif
Pórázon a gyerek? 110.gif Ilyet még én sem láttam. mellow.gif
Egy ismerősöm nekem is bébisíntérkedett kint és sikeresen el is hagyta egyszer az egyik lurkót, még szerencse, hogy egy hatalmas plázában így viszonylag hamar meg is lett. Viszont a család lapátra tette, nem vigyázhatott a gyerekre már, illetve onnantól kezdve minden költségét neki kellett állnia, már semmit nem fedeztek neki. Szóval gondolom emiatt "praktikus" ez az eszköz ott... unsure.gif
Warwick is nagyon szép lehetett... Szeretem nagyon én is a várakat, kastályokat... Van egy sajátos hangulatuk, meg illatuk. biggrin.gif
Hoppá. Azért durva ott a közlekedés, nem is kicsit. A dugó nem újdonság, volt már nekem is részem benne, igaz, nem volt vészes, mert csak a vonatig kellett lejutni, ott pedig már nincs dugó. biggrin.gif Én vonattal szoktam a "reptérről" bemenni a városba, gyorsabb és megbízhatóbb, mint a busz. Illetve egyszer a belvárosban kerültünk dugóba. Le is szálltunk, mert meguntuk, hogy alig halad a sor... Inkább elindultunk gyalog. rohog.gif
Ó, igen, az első élmények... Én is emlékszem, amikor először léptem ki az utcára, hatalmas élmény volt, alig hitten el... És az a durva, hogy ahányszor visszamész, annál "rosszabb" lesz... Én most már tisztára "megőrülök", amikor megérkezünk. Be nem áll a szám, vigyorgok, stb. smileeee.gif És igen, ha látok valami felvételt a városról, akkor elbőgöm magam. Vannak Londonos útifilmjeim, amiket rendszeresen megtekintek és mindig sikerül sírnom rajtuk. rohog.gif Anyám meg is állapította, hogy nem vagyok normális. rohog.gif Néha már én is eljátszom a gondolattal, hogy bekattantam, de nem baj, London csodás, egyszerűen nem lehet nem szeretni... Én is imádom, az a hangulat, ami ott fogad, semmi máshoz nem hasonlítható... Engem mindig megnyugtat, feltölt, felvidít és "otthon érzem magam". smileeee.gif
Aranyos lehetett az a telefonbeszélgetés. smileeee.gif Anyukád nagyon megértő, az enyém nem az. Ő hülyének tart és mindannyiszor a fejemhez vágja, hogy magyar vagyok és hogy ha rajta múlik, nem megyek innen sehová. mellow.gif Mondjuk egyre inkább úgy érzem, hogy hosszabb távon Londonban élni tényleg nem tudnék. Inkább valami környező kisvárosban, ahonnan hétvégente be lehet utazni a citybe és ki lehet kapcsolódni. Hosszú távon nem nagyon bírnám ezt a zsúfoltságot. Mert azért ha kint vagyok, szoktam én bosszankodni is, főleg a tömeg miatt. (amikor az emberek jönnek haza a munkából, nagyon durva a tömegközlekedés, vagy belefúrod magad egy heringjáratba vagy pedig állsz a peronon és elmegy 25 metró, de egyikre sem férsz fel, s közben mögötted és melletted egyre gyűlnek az emberek, akik szintén nem...)
Szép is a kormányzati negyed... Emlékszem, amikor először ott jártam, úgy kellett összekaparni az államat a földről. Piszok hatalmasak azok az épületek, sokkal kisebbnek képzeltem őket. Szó szerint hangyának éreztem magam előttük... smileeee.gif
Bizony, a Big Ben. De ezt én is elmeséltem volna neked. smileeee.gif A Big Ben nem a torony, nem is az óra, hanem maga a harang. Illetve a harangot pedig Sir Benjamin Hall-ról nevezték el. smileeee.gif A másik híres torony pedig a Viktória-torony. smileeee.gif
Az őrségváltás szerintem nem akkora szám. Egyszer még érdekes és ha az ember ott jár, persze, nézze meg, lásson ilyet is, de bennem olyan nagyon mély nyomokat nem hagyott. smileeee.gif Plusz akkor jó, ha az ember valamennyire közelről tudja nézni, úgy látványos. De sajnos, ahogy írtad is, ott mindig nagy a tömeg. És azért, hogy jó helyem legyen, nem fogok 2-3 órával előbb odaállni. Az mind értékes, drága idő... smileeee.gif
A St James's Park tényleg gyönyörű. Bár szerintem London összes parkja az. A másik nagyon szép még a Regent's Park. A kis pavilonjával és a rengeteg madárral... smileeee.gif Majd egyszer azt is ejtsd útba. wink.gif
Amúgy valóban ha bemész egy londoni parkba, mindig tele van kocogókkal, sportolókkal. Kedvencem a korán reggeli parki séta, pláne ősszel. Rövidgatyó, kicsi póló és ezek ott szaladgálnak, én meg még kabátban is vacogok. smileeee.gif
A London Eye nekem eddig kimaradt és valószínűleg ki is fog. Annyira nem vonz. Láttam már a várost madártávlatból, még a St Paul's kupolájából, ahová hősiesen felmásztam a pici csigalépcsőkön. De maximálisan megérte... smileeee.gif A mozi egyébként jó lehetett. Milyen klassz, hogy van fent róla videó, így el tudod tenni emlékbe. smileeee.gif Gondolom sokan voltak az óriáskeréknél. Én egyszer jártam közvetlenül mellette busszal, de hatalmas volt a sor, alig lehetett látni a végét. blink.gif De gondolom ti előre megvettétek és nem kellett sorban állni. Legalábbis ha már, akkor ez a praktikusabb megoldás. smileeee.gif
2013. április 08. 14:09 #859
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

A mai napon elhunyt az első női miniszterenök, a Vaslady, Margaret Thatcher.
2013. április 12. 11:45 #860
kriszta jogia
kriszta jogia
új tag

StátuszFelejtsd el a herceget lóval nekem vámpír kell Volvoval :D
Hozzászólás: 83
Csatolások: 41
Azonosító: 144481
Imadom Londont ! biggrin.gif wub.gif
48 oldal 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!