Idézet (Misao @ 2012.06.16. 13:05)
Augusztus közepén? A gyerekek meg csak Szeptember elsején mennek,ugye? Küll. igaz,hogy vanamikor szombaton is be kell járni tanításra?
Nekem egyik ismerősöm mondta,hogy már szombaton is iskola nap van +vasárnap meg templom (mivel katolikus iskolába jár) - így elmondása szerint,szinte mindennap iskolába van...
Igen,nálunk is elég későn kezdödik a nyári szünet,de előtte is kapunk ilyen 1 vagy 2 hetes szüneteket,pl. húsvétkor nem kellett mennünk 12 napig.Februárban is van egy nagy szünet,meg véletlenszerűen is becsúszik néhány nap. Pl. amikor az iskolát újították vagy szülői értekezlet van,stb...Szóval szerintem amennyivel később kezdődik itt,az nekünk megvan nyár előtt.
Hőség? Ú,na az biztos nincs.Igazából a nyár a legrosszabb.Itt van mondjuk a tegnap példának: Elindulok a buszmegállóhoz csak egy kardigán volt rajtam,egész kellemes idő volt,később még melegem is volt.Elkezdődik a tornaóra villámlik,az ég dörög,aztán meg zuhog az eső mintha dézsából öntenék,jól el is áztunk (mivel kint voltunk egész órán),bemegyünk science-re,süt a nap (bár a szél még mindig fújt) de megint elég kellemes idő volt.Utána zeneórán már megint felhős volt az ég egy kicsit,amikor meg indultam haza elkapott az eső. Én amúgy is elég fejfájós vagyok,ez az éghajlat meg még rá tesz egy lapáttal.
Szóval,nyáron van annyi féle időjárás mint máshol egy évben. Viszont Május elején meg néhány napig kánikula volt.Utána meg hol esik,hol kisüt a nap.Itt igazán a télen nagyon jó,nincs az a nagy hideg,esni is ritkábban esik,havazni meg nemigen szokott,mondjuk februárban esett egy kis hó,de az a ritka.
Hát igen,worse weather 
Igen,nálunk is elég későn kezdödik a nyári szünet,de előtte is kapunk ilyen 1 vagy 2 hetes szüneteket,pl. húsvétkor nem kellett mennünk 12 napig.Februárban is van egy nagy szünet,meg véletlenszerűen is becsúszik néhány nap. Pl. amikor az iskolát újították vagy szülői értekezlet van,stb...Szóval szerintem amennyivel később kezdődik itt,az nekünk megvan nyár előtt.
Hőség? Ú,na az biztos nincs.Igazából a nyár a legrosszabb.Itt van mondjuk a tegnap példának: Elindulok a buszmegállóhoz csak egy kardigán volt rajtam,egész kellemes idő volt,később még melegem is volt.Elkezdődik a tornaóra villámlik,az ég dörög,aztán meg zuhog az eső mintha dézsából öntenék,jól el is áztunk (mivel kint voltunk egész órán),bemegyünk science-re,süt a nap (bár a szél még mindig fújt) de megint elég kellemes idő volt.Utána zeneórán már megint felhős volt az ég egy kicsit,amikor meg indultam haza elkapott az eső. Én amúgy is elég fejfájós vagyok,ez az éghajlat meg még rá tesz egy lapáttal.
Igen, kicsit túloztam a közepével, de legalább 2 héttel tanévkezdés előtt már munka van. De könnyen lehet, hogy én a nyaram egy részét is bent töltöm, mert költöztetnem kell, most készül az új helyiség, ahová át kell majd rakni mindenféle könyveket, és nekem ott kell lennem.
Ami a szombati tanítást illeti: igen, viszonylag gyakran előfordul. Bár általában csak azért, mert ledolgoztatják azt, ami egy munkaszüneti nap miatt kiesik.
Ó, itt a tavaszi, őszi szünet úgy van kitalálva, hogy a lehető legkevesebb napot tudjon otthon lenni a gyerek. Minél több hétvégi nap essen bele lehetőleg meg ha van akkortájt munkaszüneti nap, direkt úgy időzítik, hogy az is beleessen. Így nálunk a tényleges szünet, ami kiadásra kerül, az körülbelül 2-3 munkanap. Jó esetben 4, de az már igen ritka...
Ó, az időjárás...

1 felhasználónak tetszik: