Idézet (Sally Sparrow @ 2012.05.30. 07:42)
Tanársegédet??! Wow. Ez jól hangzik.

Ő gondolom azonos anyanyelvű az újonccal, ugye? Vagy angolul beszélnek ők is? De ha mondjuk valaki amúgy sem tiszta angolból akkor egy külön angol nyelven beszélő tanársegéddel tud valamit kezdeni..?
Tanársegédek is vannak vegyesen.Van angol is bár mellém anno egy lengyel nőt raktak.Mondjuk sokan most is azt hiszik,hogy lenygel vagyok,hiába mondom,hogy ; nem,nem,nem vagyok POLISH!!! Semmi haszna...

Küll. a tanársegédek is angolul beszélnek,esetleg ha azonos nyelvű a gyerekkel vannak akkor,gondolom,saját nyelven magyaráznak...velem csak angolul beszéltek.
Van skót is?

Ő milyen?

Nekem bejön a skót akcentus, más kérdés, hogy többször nem értem meg, mint igen, de azér' teccik...
Leslie? Hát velem kedves

Csak,ha rikácsol (akkor még jobban kiérződik az akcentusa) - elég idegtépő.
Egyik bnőm szokta mindig 'parodizálni' a skótokat meg az idétlen akcentusukat.Bár szerintem annyira nem vészes a kiejtésük,tény nehezebb megérteni,de ha engem kérdezel az ír a legrosszabb.

Habár én emlékszem,volt egy idő,amikor végig ezeket a britteket átkoztam,hogy a felnőttek nem úgy beszélnek mint az osztálytársaim. Mert ők ugye mindent 'szlengesítenek' vagy nem tudom,a lényeg,hogy megvan az a rossz szokásuk,hogy a 't' betűt hajlamosak lehagyni.Tudod,nem better,hanem azt mondja hogy 'beör',nem brittish,hanem briish (az ii részt meg jól kihangsúlyozza) mikor rákérdeztem,hogy miért,Amy csak azt mondta,hogy: bad habit! Mondom oké,aztán néha én is így mondom már,a többiek azt mondják milyen jól csinálom,a tanár meg azt,hogy ne hagyjam le a 'T'-t,meg ne tanúljam el helytelenül.Bár ez a régi (nem angol) nyelvtanárom volt,a mostaniaknak tök természetes,ha kihagyom a T-t,szóval...
És drámán miket csináltok? Nem volt még bent nálatok valami híresség órát tartani..?

Még nem volt,de majd szólok,hogy esetleg csörgessék meg David Tennant-t...

A dráma órák kb annyiból állnak,hogy a tanár csoportokba oszt minket,majd ad egy jelenetet,megmondja,hogy milyen helyszínen játszódik és kik lehetünk,mármint milyen karakterek.Kapunk 30 percet,hogy kitaláljuk,aztán minden csoport előadja az osztálynak ill. a tanárnak aki közben jegyzetel +az előadás után kommentálja...nagyjából ennyi.