Starity

London: akik szeretik

48 oldal 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. május 30. 07:42 #561
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 10969
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Idézet (Misao @ 2012.05.25. 17:27)

Szomorú ez a nemtörődömség. sad.gif És az a szörnyű, hogy ezt én már itthon is tapasztalom. blink.gif
Gondolom Jenny inkább felmondott... Manapság tanári pályára csak az adja a fejét akinek kötélből vannak az idegei és talpraesett. Különben hamar elege lesz. blink.gif Pedig tényleg szép szakma, csak ellehetetlenítik. sad.gif
Több külföldi van, mint angol?! Ezen picit meglepődtem. Bár gondolom az angolok többsége eljött már Londonból meg a környékről és a bevándorlókból van több, akik meg amúgy "bennszülöttek", elhúznak máshová inkább, ahol nyugi van. Mondjuk van benne igazság. biggrin.gif
Tanársegédet??! Wow. Ez jól hangzik. biggrin.gif Ő gondolom azonos anyanyelvű az újonccal, ugye? Vagy angolul beszélnek ők is? De ha mondjuk valaki amúgy sem tiszta angolból akkor egy külön angol nyelven beszélő tanársegéddel tud valamit kezdeni..? biggrin.gif
Van skót is? wub.gif biggrin.gif Ő milyen? rohog.gif Nekem bejön a skót akcentus, más kérdés, hogy többször nem értem meg, mint igen, de azér' teccik... rohog.gif
Jé, de furi, hogy nálatok 50 perc egy óra... Amikor gimis voltam, akkor 40 percesek voltak, általánosban (meg most itt a munkahelyemen is) pedig 45 perc... Akkor nektek a legnehezebb. rohog.gif
Kár, hogy csak kártyákat viseltek. Bár te gondolom nem sajnálod. smileeee.gif Nem tudom, de nekem nagyon tetszenek ezek az egyenruhák... biggrin.gif Én itthon is hordtam volna, ha lett volna... De sajnos beszüntették. rolleyes.gif
Wow, nem semmi a művészeti oktatás! ohmy.gif Akkor már értem a sok tehetséges brit művészt... blush.gif És drámán miket csináltok? Nem volt még bent nálatok valami híresség órát tartani..? rohog.gif
Köszi a linket, meglestem, jó kis sulinak tűnik! meghajolo.gif
1 felhasználónak tetszik: Astore
2012. május 30. 17:10 #562
Misao
Misao
dracarys™

StátuszSassy,classy & a bit smart assy
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 2123
Csatolások: 689
Azonosító: 161943
Idézet (Sally Sparrow @ 2012.05.30. 07:42)
Tanársegédet??! Wow. Ez jól hangzik. biggrin.gif Ő gondolom azonos anyanyelvű az újonccal, ugye? Vagy angolul beszélnek ők is? De ha mondjuk valaki amúgy sem tiszta angolból akkor egy külön angol nyelven beszélő tanársegéddel tud valamit kezdeni..? biggrin.gif

Tanársegédek is vannak vegyesen.Van angol is bár mellém anno egy lengyel nőt raktak.Mondjuk sokan most is azt hiszik,hogy lenygel vagyok,hiába mondom,hogy ; nem,nem,nem vagyok POLISH!!! Semmi haszna...pardon.gif Küll. a tanársegédek is angolul beszélnek,esetleg ha azonos nyelvű a gyerekkel vannak akkor,gondolom,saját nyelven magyaráznak...velem csak angolul beszéltek.

Van skót is? wub.gif biggrin.gif Ő milyen? rohog.gif Nekem bejön a skót akcentus, más kérdés, hogy többször nem értem meg, mint igen, de azér' teccik... rohog.gif

Leslie? Hát velem kedves rolleyes.gif Csak,ha rikácsol (akkor még jobban kiérződik az akcentusa) - elég idegtépő. rohog.gif
Egyik bnőm szokta mindig 'parodizálni' a skótokat meg az idétlen akcentusukat.Bár szerintem annyira nem vészes a kiejtésük,tény nehezebb megérteni,de ha engem kérdezel az ír a legrosszabb. rohog.gif Habár én emlékszem,volt egy idő,amikor végig ezeket a britteket átkoztam,hogy a felnőttek nem úgy beszélnek mint az osztálytársaim. Mert ők ugye mindent 'szlengesítenek' vagy nem tudom,a lényeg,hogy megvan az a rossz szokásuk,hogy a 't' betűt hajlamosak lehagyni.Tudod,nem better,hanem azt mondja hogy 'beör',nem brittish,hanem briish (az ii részt meg jól kihangsúlyozza) mikor rákérdeztem,hogy miért,Amy csak azt mondta,hogy: bad habit! Mondom oké,aztán néha én is így mondom már,a többiek azt mondják milyen jól csinálom,a tanár meg azt,hogy ne hagyjam le a 'T'-t,meg ne tanúljam el helytelenül.Bár ez a régi (nem angol) nyelvtanárom volt,a mostaniaknak tök természetes,ha kihagyom a T-t,szóval...pardon.gif

És drámán miket csináltok? Nem volt még bent nálatok valami híresség órát tartani..? rohog.gif

Még nem volt,de majd szólok,hogy esetleg csörgessék meg David Tennant-t... rohog.gif A dráma órák kb annyiból állnak,hogy a tanár csoportokba oszt minket,majd ad egy jelenetet,megmondja,hogy milyen helyszínen játszódik és kik lehetünk,mármint milyen karakterek.Kapunk 30 percet,hogy kitaláljuk,aztán minden csoport előadja az osztálynak ill. a tanárnak aki közben jegyzetel +az előadás után kommentálja...nagyjából ennyi. pardon.gif
3 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, LadyAlexa, Vampiregirl1
2012. május 31. 23:24 #563
corny4
corny4
DramaQueen™
Hozzászólás: 1929
Csatolások: 1127
Azonosító: 156487
Már voltam Londonba, de egyszer úgy megnézném télen blush.gif
3 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, LadyAlexa, Vampiregirl1
2012. június 01. 12:44 #564
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

És... most jött a feedback SMS a WizzAirtől: megkapták az utalást, így van érvényes repülőjegyem idén őszre Londonba! banana_moonwalk.gif

http://imgc.allpostersimages.com/images/P-473-488-90/59/5942/ZOJRG00Z/posters/le-markee-london-calling.jpg
3 felhasználónak tetszik: Astore, Vampiregirl1, corny4
2012. június 01. 12:52 #565
Astore
Astore
visszatérő vendég
Hozzászólás: 182
Csatolások: 34
Azonosító: 173801
én januárban voltam londonban és nagyon super volt, király egy hely! meghajolo.gif
1 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow
2012. június 01. 13:01 #566
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (Misao @ 2012.05.30. 17:10)
Még nem volt,de majd szólok,hogy esetleg csörgessék meg David Tennant-t... rohog.gif A dráma órák kb annyiból állnak,hogy a tanár csoportokba oszt minket,majd ad egy jelenetet,megmondja,hogy milyen helyszínen játszódik és kik lehetünk,mármint milyen karakterek.Kapunk 30 percet,hogy kitaláljuk,aztán minden csoport előadja az osztálynak ill. a tanárnak aki közben jegyzetel +az előadás után kommentálja...nagyjából ennyi. pardon.gif

Ezek szerint te szereted elhallgatni inkább a t-ket... rohog.gif De legalább hagyják. laugh.gif
És milyenek ezek a jelenetek? Ilyen szituációs feladatokra kell gondolni, vagy konkrét darabokból részletek? Én még gimis koromban átkéredzkedtem a drámafoglalkozásra (mert én másik tagozatos voltam, de érdekelt) és jártam elég sokáig. Ott egy igazi színész tartotta a kurzust (akit ismertem már korábbról rohog.gif ) és ott inkább csak sima szituációs feladatok voltak. Emlékszem, volt olyan, hogy ordítani kellett, de fokozatosan, de nekem nem ment. (halkszavú emberke vagyok) Meg szerelmes jelenetet kellett előadni, de a partnerem béndzsa volt és nem tudta és akkor a kurzust tartó színész mutatta be rajtam, hogy kell szerelemesen nézni... blush.gif De játszottam már prostit is... De nem nagyon sikerült azonosulnom a szereppel... _nevet.gif

Sulival milyen gyakran jártok múzeumokba? Látni szoktam, hogy ez (szerencsére) divat. Nem voltatok még az új Cutty Sarknál esetleg..? Én már nagyon régóta kíváncsi vagyok, de mivel ugye szegény leégett és csak most nyitották meg újra... Ősszel mindenképpen felkeresem, de azért érdekelne, hogy milyen lett az új clipper... rolleyes.gif
2 felhasználónak tetszik: Misao, LadyAlexa
2012. június 02. 11:55 #567
Misao
Misao
dracarys™

Idézet (Sally Sparrow @ 2012.06.01. 13:01)

Igen,inkább ilyen szituálciós feladatokra kell gondolni. Például a tanár felírja a táblára,hogy van egy bárban 4 ember és x témáról beszélgetnek.A többit már nekünk kell kitalálni.Aztán 'előadjuk' - végülis a legnhezebb része,hogy kuncogás,meg nevetés nélkül sikerüljön az előadás. pardon.gif

Prostit? _nevet.gif Elhiszem,nem könnyű egy ilyen szereppel azonosulni...rohog.gif Bár szerintem az én osztálytársaimnak nem okozna gondot rohog.gif Vmelyik napon beszéltük,hogy ki mivel fog foglalkozni,ha kikerül az iskolából,valaki meg bekiabálta,hogy prostituált lesz. pardon.gif A baj az,hogy tényleg kinézem a csajból...
Szoktunk menni múzeumokban,színházakat is látogatunk.Az általad említett múzeumban még nem voltunk,hallottam én is,hogy leégett,de azt nem tudtam,hogy újra nyitottak.De mindenképpen megszeretném nézni (ha nem is az iskolával) de imádom a vitorlást,szóval kíváncsi vagyok! wink.gif
Végülis olyan gyakran nem járunk ilyen helyekre,félévente 1-2x megyünk valahova...Inkább az iskola szokott rendezni ilyesmiket,mint pl. kiálítások...stb.
Pont tegnap volt ilyen felolvasó est féleség,suli után de én nem mentem.Tesómat nem vihettem,egyedül meg nem maradhat délután és este.De Amy állítása szerint nem maradtam le semmiről...pardon.gif
Te inkább ősszel jösz Londonba? (:
3 felhasználónak tetszik: Vampiregirl1, Sally Sparrow, LadyAlexa
2012. június 06. 11:11 #568
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (Misao @ 2012.06.02. 11:55)
Prostit? _nevet.gif Elhiszem, nem könnyű egy ilyen szereppel azonosulni...rohog.gif Bár szerintem az én osztálytársaimnak nem okozna gondot rohog.gif Vmelyik napon beszéltük,hogy ki mivel fog foglalkozni,ha kikerül az iskolából,valaki meg bekiabálta,hogy prostituált lesz. pardon.gif A baj az,hogy tényleg kinézem a csajból...

Igen. Elképesztően szégyeltem magam, csak sokadjára sikerült úgy-ahogy. laugh.gif
Na és ki-mit mondott még? Mik a terveik a jövőre nézve? smileeee.gif

Szoktunk menni múzeumokba, színházakat is látogatunk. Az általad említett múzeumban még nem voltunk, hallottam én is, hogy leégett, de azt nem tudtam, hogy újra nyitottak. De mindenképpen megszeretném nézni (ha nem is az iskolával) de imádom a vitorlást, szóval kíváncsi vagyok! wink.gif

Én 2008-ban jártam kint először, a hajó pedig 2007-ben égett le, ha jól emlékszem... Szóval évek óta várok rá... rohog.gif Kicsit húzós a belépő, több, mint 12 font (felnőtt), de muszáj lesz megnézni... blush.gif

Te inkább ősszel jösz Londonba? (:

Igen. Nyáron most olimpia, plusz még több ember (meg nyáron amúgy is nagyobb az érdeklődés), még magasabb árak, ezt most kihagynám. De voltam már tavasszal is többször. Ősz-tavasz, amikor már voltam kint. Télen még nem. De megnézném, csak kényelmetlen lenne kicsit, meg mi van, ha véletlenül leesik egy kis hó és megbénül a közlekedés? A britek ebből a szempontból totálisan felkészületlenek... rohog.gif
2 felhasználónak tetszik: LadyAlexa, Misao
2012. június 07. 19:29 #569
Misao
Misao
dracarys™

Idézet (Sally Sparrow @ 2012.06.06. 11:11)
Igen. Elképesztően szégyeltem magam, csak sokadjára sikerült úgy-ahogy. laugh.gif
Na és ki-mit mondott még? Mik a terveik a jövőre nézve? smileeee.gif

Hú,hát vannak ötletek rohog.gif Van egy takarító pasas aki mindig ott járkál,és pont az ablakokat pucolta mikor mi órán voltunk,az egyik srác meg észrevette a fickót és bekiabálta,hogy: "ott a jövőm!" Persze,rögtön arra következtettek a többiek,hogy "mi van,meleg vagy?" (küll. ez a téma nagyon megy nálunk) - erre a srác meg; nem,nem az ablak pucolásra gondoltam. rohog.gif De hülyeséget mondanék azzal,hogy mindegyiknek ilyen elképzelései vannak a jövőre nézve...Például Rhys meg költőnek készül...pardon.gif Amióta ismerem ezt hangosztattja,hogy ő költő lesz.Először azt hittem csak hülyéskedik,de tényleg nagyon komolyan veszi a srác.Minden ilyen szavaló versenyen,meg hasonló eseményeken fellép.Van amikor EH (nyelvtan) előtt,felolvassa az új 'szerzeményét',mi meg,ha akarjuk,ha nem a tanár ragaszkodik hozzá,hogy meghallgassuk. pardon.gif Részemről,sok sikert neki,bár nem tudom hogyan tudna ebből megélni...nem tudom,én nem vagyok annyira jártas ebben...
A legtöbben amúgy mind színészek akarnak lenni pardon.gif Mint mondtam,nálunk is van dráma,de valaki még külön eljár iskola után.Sőt,az iskola is nagyon támogatja ezeket a diákokat,mármint azokat akik nagyon jeleskednek ebben.Küldik őket színházakba,vagy vmi színjátszó körbe amiből küll. van egy csomó.Úgy ennyi.Más szakmáról nem nagyon hallottam,hogy csinálnák.Tán még a tánc.Van egy csaj aki 6 éves korától balettezik,nekem azt mondta,hogy ő balerina lesz.De ez is egy olyan dolog,amiből megint gőzöm sincs hogy lehet megélni.Fellép ilyen színházakban,vagy előadásokat válal? think.gif Nálunk a családban senki sem művész (engem kivéve rohog.gif) - lehet ezért nem látok bele ezekbe a dolgokba.pardon.gif
2 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, Vampiregirl1
2012. június 08. 19:34 #570
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (Misao @ 2012.06.07. 19:29)

Mennyi művészlélek van nálatok... laugh.gif Mondjuk ha ügyesen csinálja az ember, kapcsolatokat épít és tényleg tehetséges, én simán el tudom képzelni, hogy megéljen az írásból. Vagy ha nem is kizárólag abból, de nagy részben. A britek között sok tehetséges művészlélek van, szóval én nem tartom abszolút kizártnak. smileeee.gif A balett. Az is szép, de piszkosul nehéz szakma. Ha tehetséges és felfedezik, akkor sokra lehet vinni vele, de nagyon nehéz feljebb kerülni a ranglétrán. Egyébként színházakban tud vele érvényesülni. Balettelőadásokban. Esetleg operákban, mint háttértáncos... Ha bekerül egy társulatba, akkor már megélhetős a dolog. Szerintem. Én sem vagyok ám nagy szakértő, bár a nem közvetlen családban akadtak művészek. (pl. színházigazgató, festő, stb) Illetve jómagam még anno beljebb tudtam "rágni" magam a színházi világba. Ismerek színészeket is, voltam már próbán, főpróbán, stb. Sőt, még színpadtakarító és díszletmozgató is voltam, meg nézőtéri ügyelő. laugh.gif Volt szerencsém látni előadást a színpad túloldaláról is. Hihetetlenül érdekes és izgalmas dolgok ezek, csak sok esetben elég kiábrándító. Anno az egyik színészismerősömet megkértem, nyomozzon nekem kicsit a fősulin induló dramaturg-szakkal kapcsolatban... Sosem felejtem el, mikor egyszer csak felhívott... blush.gif Egy másik ismerőssel meg egy időben szinte állandóan telefonkapcsolatban voltunk, ha éppen nem voltunk egy városban... Lehettünk volna többen is, azt hiszem, csak elszúrtuk mindketten, meg volt egy "nevető harmadik" is... mad.gif Na de ez már tényleg off... Be is fejezem. laugh.gif

Hogy viseltétek a Diamond Jubilee-t? rohog.gif Volt ezzel kapcsolatban valami iskolai megemlékezés? laugh.gif
1 felhasználónak tetszik: Misao
2012. június 08. 19:44 #571
Gumicukor
Gumicukor
új tag

StátuszNem vagyok más csak egy furcsa tini, ki imád őrült lenni.:D :P
Hozzászólás: 31
Csatolások: 0
Azonosító: 176613
IMÁDOM Londont! heart.gif
Tavaj voltam de még szeretnék sokszor eljutni!! biggrin.gif
Nagyon szép város kár hogy csak 5 napig voltam kint! nea.gif
2012. június 08. 19:48 #572
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (Gumicukor @ 2012.06.08. 19:44)
IMÁDOM Londont! heart.gif 
Tavaj voltam de még szeretnék sokszor eljutni!! biggrin.gif
Nagyon szép város kár hogy csak 5 napig voltam kint! nea.gif

És melyik évszakban? smileeee.gif
Mesélj róla kicsit többet. biggrin.gif
2012. június 08. 21:05 #573
Bettyke94
Bettyke94
#CherylBombshell™
Hozzászólás: 12482
Csatolások: 3078
Azonosító: 143593
Eddig még nem jártam a Brit fővárosban, de idén nyáron a legjobb barátnőmmel kirepülünk 2 hétre, mert ott lakik a nővére, és idén engem is meghívtak! Már olyan izgatott vagyok! w00t.gif
2012. június 08. 21:07 #574
keysii
keysii

StátuszZenét hallgatni, és élvezni azt - Ez a legszebb dolog, amit érezhetsz...!
Hozzászólás: 518
Csatolások: 25
Azonosító: 176254
Én is imádom Londont!!!
2 héttel ezelött voltam először és nagyon tetszett biggrin.gif heart.gif heart.gif
2012. június 09. 08:04 #575
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (Bettyke94 @ 2012.06.08. 21:05)
Eddig még nem jártam a Brit fővárosban, de idén nyáron a legjobb barátnőmmel kirepülünk 2 hétre, mert ott lakik a nővére, és idén engem is meghívtak! Már olyan izgatott vagyok! w00t.gif

Ejj, irigy vagyok, leginkább a 2 hét miatt. smileeee.gif Nektek nyilván nyári szünet, ezért akkor mentek, de amúgy nem nagyon értem ezt a nyári-kizarándoklást. Az amúgy is zsúfolt London még zsúfoltabb, még drágább. Nem véletlenül ilyen piszok magas a font árfolyama sem jelenleg. Leesett az állam, mikor megláttam, hogy egy fontot közel 380 forintért lehet most vásárolni. Pedig tavaly ilyenkor 300-ért váltottam... blink.gif Szóval gyanús, hogy idén mondhatni közvetlenül a kiutazás előtt lesz fontvétel, addigra talán lezuhan az árfolyam. Nagyon brutál... blink.gif
Barátnőd nővére egyébként hol lakik? Nem pontos cím érdekel, csak városrész. laugh.gif Mennyire messze a belvárostól..? smileeee.gif

Idézet (keysii @ 2012.06.08. 21:07)
Én is imádom Londont!!!
2 héttel ezelött voltam először és nagyon tetszett  biggrin.gif  heart.gif heart.gif

Na, most mondjam azt, hogy nem lepődtem meg, hogy lelkes lettél? smileeee.gif Nem szeretnél mesélni róla kicsit bővebben? Mit néztetek meg, hol laktatok, mit kóstoltatok meg, stb..? Kikkel voltál..? smileeee.gif
2012. június 14. 08:02 #576
Misao
Misao
dracarys™

Idézet (Sally Sparrow @ 2012.06.08. 19:34)

Hogy viseltétek a Diamond Jubilee-t? rohog.gif Volt ezzel kapcsolatban valami iskolai megemlékezés? laugh.gif

Nem,semmi. pardon.gif Még csak nem is nagyon említették.Bár tesóm hazahozott a sulijából egy könyvjelzőt amin ez áll;
"Presented to the Children,Staff,Governors and Friends of Loughton School to commemorate the Queen's Diamond Jubilee 60 Glorious Years. 1952-2012 "

Én nem kaptam semmi ilyesmit,de ezekszerint más iskoláknak eszébe jutott rohog.gif
2012. június 14. 08:07 #577
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (Misao @ 2012.06.14. 08:02)
Nem,semmi. pardon.gif Még csak nem is nagyon említették.Bár tesóm hazahozott a sulijából egy könyvjelzőt amin ez áll;
"Presented to the Children,Staff,Governors and Friends of Loughton School to commemorate the Queen's Diamond Jubilee 60 Glorious Years. 1952-2012 "
Én nem kaptam semmi ilyesmit,de ezekszerint más iskoláknak eszébe jutott rohog.gif

laugh.gif Hát ez nagyon fura! Azt gondolná az ember, hogy ekkora felhajtás mellett az iskoláknak is kiosztottak valamiféle fontos szerepet ezzel kapcsolatban... smileeee.gif
Nálatok meddig tart a suli?
Cleaver tanár úr még bírja a strapát? rohog.gif
2012. június 14. 08:21 #578
Misao
Misao
dracarys™

Idézet (Sally Sparrow @ 2012.06.14. 08:07)
laugh.gif Hát ez nagyon fura! Azt gondolná az ember, hogy ekkora felhajtás mellett az iskoláknak is kiosztottak valamiféle fontos szerepet ezzel kapcsolatban... smileeee.gif
Nálatok meddig tart a suli?
Cleaver tanár úr még bírja a strapát? rohog.gif

Pont tegnap volt vele óránk rohog.gif Az új "szokása" hogy mindenért bocsánatott kér.Pl. nem volt ceruzája ő meg elkérte az enyémet,hogy valakinek a füzetébe belefirkáljon vmi vázlatot,és amikor szóltam,hogy nekem is kéne,ő erre: Oh my god,so sorry.My apalogies,my apologies - ezt ismételte folyamatosam,megnyugtattam,hogy elvan nézve,közben a padtársam meg nevetőgörcsöt kapott. rohog.gif De mindenkitől elnézést kér,az olyanért is amit nem ő követett el. A többiek meg előszeretettel kihasználják ezt.Mostanában mindig a beszédét javítják,ő meg folyamatosan bocsánatott kér az "afrikai akcentusa" miatt... rohog.gif
Nálunk a suli Július 11-ig tart.Múlt héten volt egy hetes szünet,de hétfő óta megint járunk...de már csak kb 28 nap. think.gif A tanítás megint majd Sept 10-én kezdődik.
2 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, Vampiregirl1
2012. június 14. 08:27 #579
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (Misao @ 2012.06.14. 08:21)
Pont tegnap volt vele óránk rohog.gif Az új "szokása" hogy mindenért bocsánatott kér.Pl. nem volt ceruzája ő meg elkérte az enyémet,hogy valakinek a füzetébe belefirkáljon vmi vázlatot,és amikor szóltam,hogy nekem is kéne,ő erre: Oh my god,so sorry.My apalogies,my apologies - ezt ismételte folyamatosam,megnyugtattam,hogy elvan nézve,közben a padtársam meg nevetőgörcsöt kapott. rohog.gif De mindenkitől elnézést kér,az olyanért is amit nem ő követett el. A többiek meg előszeretettel kihasználják ezt.Mostanában mindig a beszédét javítják,ő meg folyamatosan bocsánatott kér az "afrikai akcentusa" miatt... rohog.gif 
Nálunk a suli Július 11-ig tart.Múlt héten volt egy hetes szünet,de hétfő óta megint járunk...de már csak kb 28 nap. think.gif A tanítás megint majd Sept 10-én kezdődik.

Jajj, "egyemmeg", szegény... smileeee.gif Milyen kis gonosz társaság vagytok ti meg... laugh.gif rohog.gif Viszont az tényleg szimpatikus, hogy ilyen udvarias. Ragadhatna a gyerekek többségére is belőle, nem? smileeee.gif
Július 11-ig? ohmy.gif Mondjuk igen, nálatok nincsen olyan hőség, mint ami itt szokott lenni... rolleyes.gif Itt június 15-én, azaz holnap lesz az utolsó nap. A dolgozóknak viszont - így nekem is - június 29-én ér véget a tanév. mellow.gif És augusztus közepén már be is kell jönni megint. dry.gif
2012. június 16. 13:05 #580
Misao
Misao
dracarys™

Idézet (Sally Sparrow @ 2012.06.14. 08:27)
Jajj, "egyemmeg", szegény... smileeee.gif Milyen kis gonosz társaság vagytok ti meg... laugh.gif rohog.gif Viszont az tényleg szimpatikus, hogy ilyen udvarias. Ragadhatna a gyerekek többségére is belőle, nem? smileeee.gif

Én nem bánnám,ha legalább fele ilyen udvariasak lennének néhányan,bár az túl szép lenne... rohog.gif

Idézet (Sally Sparrow @ 2012.06.14. 08:27)
Július 11-ig? ohmy.gif Mondjuk igen, nálatok nincsen olyan hőség, mint ami itt szokott lenni... rolleyes.gif Itt június 15-én, azaz holnap lesz az utolsó nap. A dolgozóknak viszont - így nekem is - június 29-én ér véget a tanév. mellow.gif És augusztus közepén már be is kell jönni megint. dry.gif

Augusztus közepén? A gyerekek meg csak Szeptember elsején mennek,ugye? Küll. igaz,hogy vanamikor szombaton is be kell járni tanításra? rohog.gif Nekem egyik ismerősöm mondta,hogy már szombaton is iskola nap van +vasárnap meg templom (mivel katolikus iskolába jár) - így elmondása szerint,szinte mindennap iskolába van... rohog.gif
Igen,nálunk is elég későn kezdödik a nyári szünet,de előtte is kapunk ilyen 1 vagy 2 hetes szüneteket,pl. húsvétkor nem kellett mennünk 12 napig.Februárban is van egy nagy szünet,meg véletlenszerűen is becsúszik néhány nap. Pl. amikor az iskolát újították vagy szülői értekezlet van,stb...Szóval szerintem amennyivel később kezdődik itt,az nekünk megvan nyár előtt. pardon.gif
Hőség? Ú,na az biztos nincs.Igazából a nyár a legrosszabb.Itt van mondjuk a tegnap példának: Elindulok a buszmegállóhoz csak egy kardigán volt rajtam,egész kellemes idő volt,később még melegem is volt.Elkezdődik a tornaóra villámlik,az ég dörög,aztán meg zuhog az eső mintha dézsából öntenék,jól el is áztunk (mivel kint voltunk egész órán),bemegyünk science-re,süt a nap (bár a szél még mindig fújt) de megint elég kellemes idő volt.Utána zeneórán már megint felhős volt az ég egy kicsit,amikor meg indultam haza elkapott az eső. Én amúgy is elég fejfájós vagyok,ez az éghajlat meg még rá tesz egy lapáttal. rohog.gif Szóval,nyáron van annyi féle időjárás mint máshol egy évben. Viszont Május elején meg néhány napig kánikula volt.Utána meg hol esik,hol kisüt a nap.Itt igazán a télen nagyon jó,nincs az a nagy hideg,esni is ritkábban esik,havazni meg nemigen szokott,mondjuk februárban esett egy kis hó,de az a ritka. pardon.gif Hát igen,worse weather pardon.gif
2 felhasználónak tetszik: Vampiregirl1, Sally Sparrow
48 oldal 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!