Én itt lakom 1 hónapja, de nem igazán szeretem. Amikor turistaként voltam kint akkor nagyon élveztem, de lakni itt nagyon rossz. Jövőhéten költözöm Surreybe, ami Londonhoz nagyon közel van, viszont csendes, tiszta, nyugodt környék. De gyakran fogok visszajárni, mert itt vannak a barátaim...
Ami a zavargásokat illeti, azért indult el, mert lelőttek egy fekete férfit a rendőrök, hozzáteszem minden okuk megvolt rá, a pasi egy drogdíler volt és többszöri felszólításra sem tette le a fegyvert. Erre a feketék bosszút álltak..
Én nem féltem jobban, mikor a zavargások voltak, mert én alapból nagyon félek itt mindig, mert elég rossz közbiztonság...meg én olyan környéken lakom ahová tudtam, hogy nem jönnek, pedig nagyon közel lakom ahhoz az első zavargás történt.
London: akik szeretik
2011. augusztus 20. 16:00
|
|
Little Dreamervisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.19. Hozzászólás: 143 Csatolások: 0 Azonosító: 158799 offline
|
2011. augusztus 20. 18:38
|
|
DomciccDekker's bitch |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.03.23. Hozzászólás: 3553 Csatolások: 5834 Azonosító: 123419 offline
|
Sziasztok!
Egy ideje fontolgatom már, hogy írok ide, olvasgattam a topikot, mert én is nagyon szeretem Londont. Sajnos nem jártam még kint, de ami késik nem múlik, mert ha belepusztulok is kijutok egy éven belül oda. Nemsokára tervezek amúgy én is kiköltözni egy időre, persze vidékre, de terveim szerint lesznek olyan szabad hétvégéim, mikor egy plusz szabadnapot még hozzá tudok majd csapni és akkor el tudok majd látogatni Londonba.
Igaz, engem nem pont az átlag látványosságok vonzanak, hanem egy-két forgatási helyszín
Jó, persze, érdekelnek a múzeumok is, meg a többi.
És persze sajnálom a mostani helyzetet :/
Sally, köszi a sok tippet, tanácsot, képet, leírást, amit beraktál, nagyon hasznosak
Ezt sokaktól hallom, de mikor egyik barátnőm kint volt most egy hónapig, ő úgy látta elég jó a közbiztonság...egy srácra jutott több rendőr is és elég hamar elkapják. Mondjuk ez az ő környékükön volt így, máshol ettől még lehet rosszabb, Budapesten se mindenhol ugyanolyan a közbiztonság.
Egy ideje fontolgatom már, hogy írok ide, olvasgattam a topikot, mert én is nagyon szeretem Londont. Sajnos nem jártam még kint, de ami késik nem múlik, mert ha belepusztulok is kijutok egy éven belül oda. Nemsokára tervezek amúgy én is kiköltözni egy időre, persze vidékre, de terveim szerint lesznek olyan szabad hétvégéim, mikor egy plusz szabadnapot még hozzá tudok majd csapni és akkor el tudok majd látogatni Londonba.
És persze sajnálom a mostani helyzetet :/
Sally, köszi a sok tippet, tanácsot, képet, leírást, amit beraktál, nagyon hasznosak
Idézet (Little Dreamer @ 2011.08.20. 16:00)
Én nem féltem jobban, mikor a zavargások voltak, mert én alapból nagyon félek itt mindig, mert elég rossz közbiztonság...meg én olyan környéken lakom ahová tudtam, hogy nem jönnek, pedig nagyon közel lakom ahhoz az első zavargás történt.
Ezt sokaktól hallom, de mikor egyik barátnőm kint volt most egy hónapig, ő úgy látta elég jó a közbiztonság...egy srácra jutott több rendőr is és elég hamar elkapják. Mondjuk ez az ő környékükön volt így, máshol ettől még lehet rosszabb, Budapesten se mindenhol ugyanolyan a közbiztonság.
2011. augusztus 20. 20:47
|
|
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Nagyon szívesen minden információt.
A látszat ellenére én itt nem "menőzni" akarok, hogy már 4x jártam kint és ősszel megyek ötödjére is, hanem egyszerűen arról van szó, hogy tényleg szó szerint szerelmes vagyok a városba és boldogsághormont termel, ha beszélgethetek róla. Plusz nagy örömmel segítek és válaszolok mindenkinek, akit érint, vagy akit csak érdekel a téma. Ezért is született meg ez a topik.
Ami a zavargásokat illeti, teljesen megértem azokat, akik félnek. Illetve féltek. Egy ilyen esemény mindig és mindenhol okot ad a bizalmatlanságra, a biztonságérzet teljes hiányára, a félelemre. Akármennyire is szeretem Londont, ilyenkor én sem szívesen tartózkodtam volna kint. Nekem ráadásul állandó félelmem, hogy egyszer ki akarnak rabolni és/vagy elhagyom a személyimet, az irataimat és nem tudok hazajönni.
Mert én személyivel utazom, 2008-ben még érvényes volt az útlevelem, és az is nálam volt, de mióta csak a személyit viszem, mindig bennem van a félsz. Fontolgatom is, hogy kéne csináltatni egy útlevelet is, biztos, ami biztos. Sosem lehet tudni...
Ami a közbiztonságot illeti. Nem tudom, biztos ott is esemény és környékfüggő lehet. Én általában itthon is biztonságban érzem magam, talán túlságosan is, túl magabiztos vagyok. Pedig én külvárosban, mondhatni csendes környéken lakom egy vidéki városban, de itt is történtek már rablások, sőt, gyilkosságok is.
Sajnos nem lehetünk sehol biztonságban. Ugyanakkor "kalitkába zárva" sem élhetünk, mert az nem élet. Olykor muszáj kockáztatnunk, lesz, ami lesz.
A sorsát szerintem senki nem kerülheti el, maximum nem előbb, hanem utóbb. Ez az én filozófiám. Éppen ezért igyekszem nem félni, és bár kerülöm a veszélyes helyzeteket, néha muszáj bevállalni.
Bocsánat, hogy kicsit offoltam, eltértem a tárgytól...
Mindenesetre mindenkinek teljes szívből kívánom, aki szeretne kijutni a szigetországba, hogy váljon valóra ez az álma. Mert tényleg csodálatos élmény. Kint élni pedig igen, más, mintha az ember csak turistaként járna ott. De ez mindenhol így van. Őszintén megmondom, én is kivágyódom, de azt nem tudom, képtelen vagyok határozottan kijelenteni, hogy hosszú távon tudnék ott kint élni. Most úgy érzem, hogy igen, de ez csak azért van, mert annyira még mindig nem ismerem.
Egy csendes, vidéki kisvárossal viszont nem nagyon lehet mellényúlni. Legalábbis annak, aki nem rajong annyira a tömegért és a nyüzsgésért. Az emberre olykor rátör a vágy, hogy pezsegni vágyik, felfedezni, mászkálni, vásárolni, beülni valahová, stb. Erre London tökéletesen alkalmas. Tengernyi csodálatos múzeuma, étterme, pubja van. Ugyanennyi üzlet. De egy idő után az ember belefárad a nyüzsgésbe, kikapcsolni vágyik, vidékre, túrázni, friss levegőre... És az itt nincs. Meg ugye a biztonság. Bár az sehol sem garantált. Sosem tudhatjuk igazán, kivel, kikkel állunk szemben.
A látszat ellenére én itt nem "menőzni" akarok, hogy már 4x jártam kint és ősszel megyek ötödjére is, hanem egyszerűen arról van szó, hogy tényleg szó szerint szerelmes vagyok a városba és boldogsághormont termel, ha beszélgethetek róla. Plusz nagy örömmel segítek és válaszolok mindenkinek, akit érint, vagy akit csak érdekel a téma. Ezért is született meg ez a topik.
Ami a zavargásokat illeti, teljesen megértem azokat, akik félnek. Illetve féltek. Egy ilyen esemény mindig és mindenhol okot ad a bizalmatlanságra, a biztonságérzet teljes hiányára, a félelemre. Akármennyire is szeretem Londont, ilyenkor én sem szívesen tartózkodtam volna kint. Nekem ráadásul állandó félelmem, hogy egyszer ki akarnak rabolni és/vagy elhagyom a személyimet, az irataimat és nem tudok hazajönni.
Ami a közbiztonságot illeti. Nem tudom, biztos ott is esemény és környékfüggő lehet. Én általában itthon is biztonságban érzem magam, talán túlságosan is, túl magabiztos vagyok. Pedig én külvárosban, mondhatni csendes környéken lakom egy vidéki városban, de itt is történtek már rablások, sőt, gyilkosságok is.
Sajnos nem lehetünk sehol biztonságban. Ugyanakkor "kalitkába zárva" sem élhetünk, mert az nem élet. Olykor muszáj kockáztatnunk, lesz, ami lesz.
Bocsánat, hogy kicsit offoltam, eltértem a tárgytól...
Mindenesetre mindenkinek teljes szívből kívánom, aki szeretne kijutni a szigetországba, hogy váljon valóra ez az álma. Mert tényleg csodálatos élmény. Kint élni pedig igen, más, mintha az ember csak turistaként járna ott. De ez mindenhol így van. Őszintén megmondom, én is kivágyódom, de azt nem tudom, képtelen vagyok határozottan kijelenteni, hogy hosszú távon tudnék ott kint élni. Most úgy érzem, hogy igen, de ez csak azért van, mert annyira még mindig nem ismerem.
Egy csendes, vidéki kisvárossal viszont nem nagyon lehet mellényúlni. Legalábbis annak, aki nem rajong annyira a tömegért és a nyüzsgésért. Az emberre olykor rátör a vágy, hogy pezsegni vágyik, felfedezni, mászkálni, vásárolni, beülni valahová, stb. Erre London tökéletesen alkalmas. Tengernyi csodálatos múzeuma, étterme, pubja van. Ugyanennyi üzlet. De egy idő után az ember belefárad a nyüzsgésbe, kikapcsolni vágyik, vidékre, túrázni, friss levegőre... És az itt nincs. Meg ugye a biztonság. Bár az sehol sem garantált. Sosem tudhatjuk igazán, kivel, kikkel állunk szemben.
2011. augusztus 20. 21:57
|
|
Little Dreamervisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.19. Hozzászólás: 143 Csatolások: 0 Azonosító: 158799 offline
|
Igen, mondjuk azért az jó Londonban, hogy ennyi park van. Az az egyetlen ahol igazán ki tudok kapcsolódni most. A St James park a kedvencem, egyszerűen gyönyörű. Reggel a legjobb menni, akkor még nincs ott szinte senki. Ezt sosem értettem Budapesten miért nincsenek normális parkok (kivéve az Öböl XI, de az se a belvárosban van), mert szerintem egy nagyvárosi nyüzsit csak így lehet elviselni, hogyha időnként látsz egy kis zöldet is.
2011. augusztus 22. 06:59
|
|
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Idézet (Little Dreamer @ 2011.08.20. 21:57)
Igen, mondjuk azért az jó Londonban, hogy ennyi park van. Az az egyetlen ahol igazán ki tudok kapcsolódni most. A St James park a kedvencem, egyszerűen gyönyörű. Reggel a legjobb menni, akkor még nincs ott szinte senki. Ezt sosem értettem Budapesten miért nincsenek normális parkok (kivéve az Öböl XI, de az se a belvárosban van), mert szerintem egy nagyvárosi nyüzsit csak így lehet elviselni, hogyha időnként látsz egy kis zöldet is.
A St James's tényleg nagyon szép... Nekem a Regent's a kedvencem, de tulajdonképpen minden parkjuk gyönyörű...
2011. augusztus 22. 07:50
Ahogy ígértem hoztam a képeket az új függönyömről és a szobám falát díszítő képekről.
8 felhasználónak tetszik:
DisneyFan,
Sally Sparrow,
Domcicc,
funny18,
Rékakroki72,
Sellycica,
DiscoDiva,
Nita09
2011. augusztus 22. 12:15
|
|
|
Idézet (Mizi @ 2011.08.22. 07:50)
Ahogy ígértem hoztam a képeket az új függönyömről és a szobám falát díszítő képekről.

Jaj, nagyon szépek! Gratulálok mindegyikhez!
Nekem a szobámban egy nagy Tower Bridge képet leszámítva nincs semmi London. A folyosón viszont kint van a Baker Street utcatáblám.
2011. augusztus 22. 12:27
Idézet (Sally Sparrow @ 2011.08.22. 12:15)
Jaj, nagyon szépek! Gratulálok mindegyikhez!
Nekem a szobámban egy nagy Tower Bridge képet leszámítva nincs semmi London. A folyosón viszont kint van a Baker Street utcatáblám.
Köszönöm.
Akarok majd még egy nagyobb posztert is, már ki is néztem, csak még nem volt időm megvenni.
1 felhasználónak tetszik:
Sally Sparrow
2011. augusztus 22. 18:08
|
|
|
Idézet (Mizi @ 2011.08.22. 12:27)
Köszönöm.
Akarok majd még egy nagyobb posztert is, már ki is néztem, csak még nem volt időm megvenni.
Majd arról is kérünk egy képet.
2011. augusztus 22. 18:30
Idézet (Sally Sparrow @ 2011.08.22. 18:08)
Majd arról is kérünk egy képet. 
Rendben.
Egyébként volt még a kikában egy kép ami nagyon tetszett, csak az már sok lett volna, így is kicsit megcsappant a pénztárcám...
Ez volt az:
8 felhasználónak tetszik:
funny18,
DisneyFan,
Sally Sparrow,
Rékakroki72,
thunderbird,
Domcicc,
Arianaa,
DiscoDiva
2011. augusztus 22. 19:48
|
|
|
Idézet (Mizi @ 2011.08.22. 18:30)
Rendben.
Egyébként volt még a kikában egy kép ami nagyon tetszett, csak az már sok lett volna, így is kicsit megcsappant a pénztárcám...
Ez volt az:
Ez volt az:
Ez a Kika ilyen klassz hely?
2011. augusztus 22. 19:50
Idézet (Sally Sparrow @ 2011.08.22. 19:48)
Ez a Kika ilyen klassz hely?

Én is csak most fedeztem fel, eddig nem voltam oda érte.
Sally Sparrow
2011. augusztus 22. 19:51
|
|
|
Idézet (Mizi @ 2011.08.22. 19:50)
Én is csak most fedeztem fel, eddig nem voltam oda érte.

Jobb későn, mint soha, nem igaz?
2011. augusztus 22. 19:52
Idézet (Sally Sparrow @ 2011.08.22. 19:51)
Jobb későn, mint soha, nem igaz? 
De, valóban.
Sally Sparrow
2011. augusztus 22. 19:58
|
|
funny18epiphany |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 09.09.11. Hozzászólás: 12071 Csatolások: 195628 Azonosító: 107508 offline
|
Átmentem aktív tetszikelő üzemmódba, de nem tudom szó nélkül hagyni, hogy Mizi meseszép a függönyöd és a képeid is tetszenek. Köszi a képeket róla
Ilyenkor bánom, hogy nálunk nincs Kika.
Sally (ha hívhatlak így) megnézném azt a Baker Street-es utcatáblát
Sajnos nekem még nincsenek ilyen cuccaim, de ami késik az nem múlik.
2011. augusztus 22. 20:09
|
|
DomciccDekker's bitch |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.03.23. Hozzászólás: 3553 Csatolások: 5834 Azonosító: 123419 offline
|
Idézet (Mizi @ 2011.08.22. 18:30)
Rendben.
Azt hiszem, el kell mennem a Kikába, nincs mese
2011. augusztus 23. 07:14
Idézet (Domcicc @ 2011.08.22. 20:09)
Azt hiszem, el kell mennem a Kikába, nincs mese
A függönyöd is tetszik nagyon, de ezek a képek sokkal jobban bejönnek, úgyhogy utána fogok kutatni
Nagyon drágák, vagy csak akkor könnyebbíti nagyon a pénztárcát, ha sokat veszel egyszerre?
A plakátok 2000 ft körül vannak, de abból van kicsi- nagy szóval az ár változó. A képek amik kicsit drágábbak, amit beraktam képet (amit nem vettem meg) az 4000 ft. Viszont lehet, hogy még tart az akció, nem tudom, hogy meddig van.
Igazából akkor nagyon drága, ha egyszerre veszel sok mindent. A függönyöm is egy db volt most akcióba 3000, de mi kettőt vettünk így volt 6000. Akción kívül lenne 6000 db-ja.
Domcicc
2011. augusztus 23. 08:21
|
|
|
Idézet (funny18 @ 2011.08.22. 19:58)
Sajnos nekem még nincsenek ilyen cuccaim, de ami késik az nem múlik.
Mivel találtam a neten is egy ugyan olyat, nem fotózom le, hanem csak beteszem azt. De tényleg ugyanolyan.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Kiderült, hogyan döntött a bíróság.
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Szülés után problémái voltak.
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
A 30-as éveiig várt.
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
Nagyon édes fotót posztolt róla.
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Édesanya lett a híresség.