Kíváncsi vagyok, hogy e két eléggé hasonló nyelv közül kinek melyik tetszik jobban (esetleg tanulta-e valamelyiket), és miért.
Én a spanyolt elég jól értem, így az olaszt is olyan 80%-ban. Fonetikailag a két leghasonlóbb újlatin nyelv, aki viszont tanulta az egyiket, az rájön, hogy azért mégis vannak jelentős különbségek, de ezzel együtt igen magas fokú a kölcsönös érthetőségük.
Várom a véleményeket, tapasztalatokat.
Olasz, vagy spanyol?
2010. szeptember 25. 18:17
2010. szeptember 25. 18:22
Én kemény egy évig fakultációként felvettem és tanultam az olaszt, csak aztán sajnos rendes óraként már nem jött össze. Nekem nagyon tetszett, szívem szerint később megtanulnék olaszul.
De ugyanúgy a spanyol is érdekel, szóval azt is szívesen tanulnám a francia helyett mondjuk.
De ugyanúgy a spanyol is érdekel, szóval azt is szívesen tanulnám a francia helyett mondjuk.
2010. szeptember 25. 18:28
|
wannascream- |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.05.05. Hozzászólás: 1866 Csatolások: 3203 Azonosító: 126443 offline
|
Ebben az évben kezdtem el tanulni az olaszt, és eddig nagyon tetszik. Spanyolt régebben csak magamtól tanulgattam. Voltam már Mallorcán és Olaszországban is(sőt, jövő héten sulival megyek oda
), szóval hallottam már mindkét nemzetiségű embereket beszélni, és nekem az olasz tetszett jobban; talán kicsit dallamosabb a spanyolnál.
2010. szeptember 25. 18:38
Idézet (wannascream @ 2010.09.25. 18:28)
Voltam már Mallorcán és Olaszországban is (sőt, jövő héten sulival megyek oda
), szóval hallottam már mindkét nemzetiségű embereket beszélni, és nekem az olasz tetszett jobban; talán kicsit dallamosabb a spanyolnál.
Ha Mallorcán voltál, akkor valószínűleg nem spanyolt, hanem katalánt hallottál, ami kicsit durvább a spanyolnál ("levágják" a szavak végét), de a dallama nagyon hasonló.
Amúgy az olaszt én is lazábbnak és dallamosabbnak tartom, a spanyol akcentus – főleg az európai – keményebb, mint az olasz (kicsit oroszos).
2010. szeptember 25. 18:47
|
|
szeri thalíaRoxitha |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.04.27. Hozzászólás: 1277 Csatolások: 23 Azonosító: 125933 offline
|
Én a spanyolt szeretném megtanulni, de meg is fogom!
Tetszik az olasz is, mert tényleg hasonlít a spanyolhoz, de nekem a spanyol az igazi.
2010. szeptember 25. 18:51
|
|
Timicsy008LadyStark™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.03.29. Hozzászólás: 1854 Csatolások: 153 Azonosító: 123715 offline
|
nekem az olasz jobban tetszik, de én inkább a spanyol nyelvel szeretnék foglalkozni, mert Amcsiban több a spanyol, mint az olasz
2010. szeptember 25. 19:41
én most 7es vagyok és lehet, hogy gimibe az 1. nyelv vagy olasz vagy spanyol lesz. én a spanyolt szeretném.
2010. szeptember 25. 21:56
Nem tanulom egyik nyelvet sem, de sportközvetítésekben (itt olaszt, és spanyolt is) és telenovellákban (értelemszerűen csak spanyolt) gyakran hallom mindkettőt, és annak ellenére, hogy nem értem egyiket sem, szeretem mind a kettőt, mert mindegyiknek megvan a maga varázsa, mindegyikben érzek valami különlegeset, ami következtében azt mondhatom, hogy igen, kedvelem mindkettőt más és más dolgok miatt, de nem tudom meghatározni, hogy mi az. Talán csak egy érzés.
2010. szeptember 25. 22:08
A spanyol tanulása "közben" az olaszt nagyon csúnyának tartottam, de évekkel ezelőtt meg fogjuk rá tetszett is. Mostanság nem hallottam itáliai beszédet, szóval nem tudom.
Spanyolországban nem voltam még, az Appennini félszigeten igen, szóval ez utóbbinál teszem le a voksom.
A spanyolt egyébként szép nyelvnek tartom, de már nem igazán érdekel. Az olaszról is ezt gondolom, ám egyiket sem tanulnám ismét, vagy kezdeném el.
Dönteni egyöntetűen nem tudok, kicsit ez is, az is
Spanyolországban nem voltam még, az Appennini félszigeten igen, szóval ez utóbbinál teszem le a voksom.
A spanyolt egyébként szép nyelvnek tartom, de már nem igazán érdekel. Az olaszról is ezt gondolom, ám egyiket sem tanulnám ismét, vagy kezdeném el.
Dönteni egyöntetűen nem tudok, kicsit ez is, az is
1 felhasználónak tetszik:
Zsüdi
2010. szeptember 26. 12:32
|
|
Kelsey |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.06.28. Hozzászólás: 2806 Csatolások: 4078 Azonosító: 130190 offline
|
Idézet (El Mexicano @ 2010.09.25. 18:17)
Kíváncsi vagyok, hogy e két eléggé hasonló nyelv közül kinek melyik tetszik jobban (esetleg tanulta-e valamelyiket), és miért.
Én a spanyolt elég jól értem, így az olaszt is olyan 80%-ban. Fonetikailag a két leghasonlóbb újlatin nyelv, aki viszont tanulta az egyiket, az rájön, hogy azért mégis vannak jelentős különbségek, de ezzel együtt igen magas fokú a kölcsönös érthetőségük.
Spanyol(L)
Tanultam is fél évig:)
2010. szeptember 26. 13:18
Nos, egy kis segítség. Biztos mindannyian ismeritek Juanes La camisa negra (A feket ing) c. dalát. Íme spanyolul és olaszul:
Spanyol (La camisa negra)
Olasz (La camicia nera)
Spanyol (La camisa negra)
Olasz (La camicia nera)
2010. szeptember 26. 14:13
|
|
Zs-annabambi |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.03.22. Hozzászólás: 1044 Csatolások: 4655 Azonosító: 55645 offline
|
Nekem mindkét nyelv tetszik. A spanyolt elkezdtem tanulni autodidakta módszerrel nyáron, és mivel franciául tudok, elég könnyen megy. Szerintem a spanyol hasznosabb nyelv, mint az olasz, több országban beszélik.
2010. szeptember 26. 18:27
nekem az olasz. régebben tanulni akartam,de franciát fogok
2010. szeptember 26. 19:54
|
|
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Egyértelműen a spanyol. Már 12 éve autodidakta, illetve amatőr módon foglalkozgatok a nyelvvel. Volt idő, hogy volt pl. mexikói levelezőtársam is.
Csak aztán egyre kevesebb időm volt foglalkozni vele, az amúgy is csekély tudásom pedig megkopott...
Az olasz nekem sosem tetszett, vicces nyelvnek tartom inkább, mint szépnek... A párom tud olaszul is, bár inkább alapfokon (angolul viszont remekül beszél.), Ő szereti, szokott is előttem gyakorolni, stb., de annyira nem esem tőle hasra.
Az olasz nekem sosem tetszett, vicces nyelvnek tartom inkább, mint szépnek... A párom tud olaszul is, bár inkább alapfokon (angolul viszont remekül beszél.), Ő szereti, szokott is előttem gyakorolni, stb., de annyira nem esem tőle hasra.
Harry herceg és Meghan Markle fotósa elmondta, milyenek valójában
Harry herceg és Meghan Markle fotósa elmondta, milyenek valójában
Sokat dolgozott és utazott velük.
Taylor Swift nagyon boldog az új kapcsolatában
Taylor Swift nagyon boldog az új kapcsolatában
Sosem érezte magát még ennyire jól.
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.
Első gyermeküket várja Taylor Lautner párja
Első gyermeküket várja Taylor Lautner párja
Apa lesz a színész. első gyermeküket várják.
Megérkezett az első előzetes a Harry Potter sorozathoz
Megérkezett az első előzetes a Harry Potter sorozathoz
Itt vannak az első képkockák.
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Közös nyaraláson vesznek részt.
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.