Kedvenc íród, költőd, könyved, versed
2013. december 28. 19:29
|
|
szilasiszandra |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.10.13. Hozzászólás: 759 Csatolások: 16 Azonosító: 136337 offline
|
Leiner Laura
2014. január 03. 22:00
|
|
Sarah0315The Book Thief |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.10.27. Hozzászólás: 1088 Csatolások: 0 Azonosító: 214155 offline
|
Sir Arthur Conan Doyle
1 felhasználónak tetszik:
Sally Sparrow
2014. január 03. 22:35
Darren Shan: Ő inspirál. Neki csak sokadik próbálkozásra sikerült, és tetszik, hogy nem adta fel. Emellett tényleg nagyszerűen ír, remek sztorikat és szereplőket talál ki.
J. K. Rowling: Ha nem írja meg a Harry Pottert, az életem egy meghatározó része kimaradt volna. A Harry Potter sorozatot olvastam először, azóta szeretek olvasni. Ha Rowling nincs, nem vennék egy könyvet se a kezembe.
J. K. Rowling: Ha nem írja meg a Harry Pottert, az életem egy meghatározó része kimaradt volna. A Harry Potter sorozatot olvastam először, azóta szeretek olvasni. Ha Rowling nincs, nem vennék egy könyvet se a kezembe.
2014. január 22. 11:36
|
|
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Vannak jó sokan, akiket kedvelek, szeretek. Abszolút kedvenc íróm viszont nincsen. Néhány név:
William Shakespeare
Charles Dickens
Fjodor Mihaljovics Dosztojevszkij
Agatha Christie
Sir Arthur Conan Doyle
Tom Stoppard
Háy János
Kertész Imre
Márai Sándor
Marie Phillips
Félix J. Palma
H.G. Wells
Én szeretem a klasszikus irodalmat, ami gondolom a névsor első feléből ki is derült.
A régi nagyok tudtak valamit, amit manapság sokan nem, éppen ezért talán nem meglepő, hogy napjaink slágerszerzőinek jelentős részét nem igazán preferálom. Még akkor sem, ha a csapból is folyik, mert "bestseller". Na és? Az semmit nem jelent...
Szeretem a jó krimiket is, és hát ki, ha nem Agatha és Arthur, a két koronázatlan király-királynő? Holmes, Poirot, Marple figurája kitörölhetetlenül ott van a műfaj csúcsán.
Tom Stoppard kortárs és amivel engem elsőre megvett kilóra, az a Hamlet mellékszála, amit Rosencrantz és Guildenstern előtérbe tolásával prezentált. Imádom ezt a drámát, mind könyvben, mind színpadon, mind filmen.
Háy Jánost a magyar kortárs irodalom egyik kiemelkedő szerzőjének tartom, munkásságából pedig csak egy dolgot kiemelni nem is tudok. Mindegyik nagyszerű.
Kertész Imréről is hasonlóan vélekedem, tehetséges és jó írónak tartom, még ha sokakat meg is oszt a munkássága, vagy éppen a személye.
Márai Sándor egyszerűen zseniális pasas volt, az ő esetében is bajban lennék, ha ki kéne emelnem egy legkedvencebb olvasmányt.
Marie Phillips a Csintalan istenek című - máig egyetlen - munkájával ismertette meg magát velem, amely könyv szerintem remekül sikerült, bár a végével nem vagyok megelégedve.
Félix J. Palma pedig megírta azt a nagybetűs könyvet, amit szó szerint imádok és a szó szoros értelmében képtelen voltam letenni. Ez volt Az idő térképe. Igazi kulturális overdose-ban részesültem. Megkaptam mindent egyetlen könyvben, amit szeretek: London, viktoriánus Anglia, történelem, sci-fi, kultúra, társadalomkritika, stb.
H.G. Wells: bár nem vagyok sci-fi rajongó, de az ő munkássága saját műfaján belül letagadhatatlanul ott van a szeren, s még magam is szívesen veszem kézbe a munkáit.
William Shakespeare
Charles Dickens
Fjodor Mihaljovics Dosztojevszkij
Agatha Christie
Sir Arthur Conan Doyle
Tom Stoppard
Háy János
Kertész Imre
Márai Sándor
Marie Phillips
Félix J. Palma
H.G. Wells
Én szeretem a klasszikus irodalmat, ami gondolom a névsor első feléből ki is derült.
Szeretem a jó krimiket is, és hát ki, ha nem Agatha és Arthur, a két koronázatlan király-királynő? Holmes, Poirot, Marple figurája kitörölhetetlenül ott van a műfaj csúcsán.
Tom Stoppard kortárs és amivel engem elsőre megvett kilóra, az a Hamlet mellékszála, amit Rosencrantz és Guildenstern előtérbe tolásával prezentált. Imádom ezt a drámát, mind könyvben, mind színpadon, mind filmen.
Háy Jánost a magyar kortárs irodalom egyik kiemelkedő szerzőjének tartom, munkásságából pedig csak egy dolgot kiemelni nem is tudok. Mindegyik nagyszerű.
Kertész Imréről is hasonlóan vélekedem, tehetséges és jó írónak tartom, még ha sokakat meg is oszt a munkássága, vagy éppen a személye.
Márai Sándor egyszerűen zseniális pasas volt, az ő esetében is bajban lennék, ha ki kéne emelnem egy legkedvencebb olvasmányt.
Marie Phillips a Csintalan istenek című - máig egyetlen - munkájával ismertette meg magát velem, amely könyv szerintem remekül sikerült, bár a végével nem vagyok megelégedve.
Félix J. Palma pedig megírta azt a nagybetűs könyvet, amit szó szerint imádok és a szó szoros értelmében képtelen voltam letenni. Ez volt Az idő térképe. Igazi kulturális overdose-ban részesültem. Megkaptam mindent egyetlen könyvben, amit szeretek: London, viktoriánus Anglia, történelem, sci-fi, kultúra, társadalomkritika, stb.
H.G. Wells: bár nem vagyok sci-fi rajongó, de az ő munkássága saját műfaján belül letagadhatatlanul ott van a szeren, s még magam is szívesen veszem kézbe a munkáit.
1 felhasználónak tetszik:
Szandi0820
2014. február 05. 13:55
Suzanne Collins. Számomra ő a legjobb, mert megalkotta az Éhezők Viadala trilógiát.
2014. február 05. 14:25
|
|
fviktória95 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.11.23. Hozzászólás: 1425 Csatolások: 206 Azonosító: 139411 offline
|
Richard Paul Evans
Leiner Laura
Stephen King
Leiner Laura
Stephen King
2014. február 05. 18:01
|
|
fanni_fodorvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.01.25. Hozzászólás: 231 Csatolások: 1 Azonosító: 219905 offline
|
J. R. R. Tolkien
2014. február 17. 20:45
|
|
MarkHoffmanlivesschadenfreude |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.12.22. Hozzászólás: 1004 Csatolások: 62 Azonosító: 217259 offline
|
J.K.Rowling, Suzanne Collins, Darren Shan, Jacqueline Wilson, Böszörményi Gyula
(Tudom, egyet kéne megnevezni, de egyszerűen nem tudok..)
2014. február 18. 21:03
Nekem ők:
- Szabó Magda
- Anne Rice
- Maurice Druon
- Banana Yoshimoto
- J.R.R. Tolkien
- George Orwell
- Szabó Magda
- Anne Rice
- Maurice Druon
- Banana Yoshimoto
- J.R.R. Tolkien
- George Orwell
2014. augusztus 14. 20:44
|
|
Rory gilmore 12Supportive |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.03.22. Hozzászólás: 4430 Csatolások: 35 Azonosító: 223039 offline
|
Suzanne Collins,Licia Troisi,Rick Riodan és még sokan!
2014. augusztus 14. 22:21
|
|
Metamorphosismask of sanity |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.07.07. Hozzászólás: 2295 Csatolások: 544 Azonosító: 228986 offline
|
Raymond Carver, William Gibson, Dean R. Koontz...
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Kiderült, hogyan döntött a bíróság.
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Szülés után problémái voltak.
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
Nagyon édes fotót posztolt róla.
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
A 30-as éveiig várt.
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Édesanya lett a híresség.
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Egy ideje pletykálnak a kapcsolatukról.