Idézet (gonzales7 @ 2011.05.17. 01:24)
no problem!
Oliver Stone filmjeit többen utálják mint szeretik!én az utóbbiak közé tartozom!
Az tuti, hogy itt nagyon megoszlik ez a két tábor. Őszintén szólva, én inkább az előbbibe tartozom. A két tőzsdecápa filmjei azok tetszettek, mert jónak találtam. Bár a kettőben túl sok szakszót használ, ami szerintem levesz a film értékéből. Most nekem pont mázlim volt, mert tanultam pénzügyet, úgyhogy végig nagyjából képben voltam, de vannak olyanok is, akik ezekről a dolgokról nem hallottak. Nahát ezért gondolom, hogy a második rész nem lett annyira az igazi, de azért nem rossz ám
nem tudom mennyire nézel NFL-t,és mennyire vagy otthon az Amerikai Major sportokban de a Minden héten háborúnál jobban ezt a világot egyik sem mutatja be!
szerintem épp attól jó hogy ezt az egész Amerikai sport iparágat az egész mocskával szennyével együtt nyíltan ábrázolja.a ranglétáról a doppingtól az alkoholista kiégett edzőkön a luxus szajhákig!
ellentétben az összes másik hasonló sport filmmel amikben inkább az érzelmekkel és giccsel operálnak.
én sem kötözködés képen mondom de ha 100 Amerikai football rajongótól megkérdezed hogy melyik a legjobb NFL-es sport film akkor a 100-ból 95 a Minden héten háború-t fogja mondani!
Csak annyira, hogy az eredményeket úgy megnézem, de ilyen draftokat, meg a meccsek 98%-át nem nézem, tehát nem mondom magamat amerikai foci rajongónak. Ami történik, azzal tisztában vagyok, ki nyeri a nagy meccseket, ilyesmi.
például van benne egy nagyon jó gondolat ami valahogy így szól:
" A TV a TV tehet erről mindent megváltoztatott örökre mikor először a meccs közben benyomtak egy reklámot akkor változott meg minden"
Igen, erre emlékszem. Egy bárban mondja ezt, ha jól rémlik. Hatalmas gondolat, és fix, hogy így is van, a valóságban is. Amcsik nagyon nyomatják a reklámot. Nem tudom Nascart ismered-e, szereted-e, de az katasztrófa, ahogy ott csinálják...
A Minden héten háború egy egyszerű de nehéz film!
Ezzel egyetértek. Magát a mondanivalóját megértettem, csak tudod, így, hogy nem vagyok benne, mindennaposan, még valamelyik csapat szurkolójaként se. Így annyira nem hatott meg a film, de el tudom képzelni, hogy valóságban is hasonlóképpen megy. Pl. a klubtulaj nő, és az edző vitatkozásai, csak, hogy egy példát mondjak. Azoknak a jeleneteknek nagyon élet szaga volt.
Nehéz film is, az biztos. Én még valami mást vártam a végén. Nem tudom pontosan mit, de kicsit hiányérzetem volt. Szóval ott nem kaptam meg mindent. Alapvetően nem mondanám rossz filmnek, csak tudod, így a Titánok után, meg The blind side után, meg az Erőpróba után, meg a Wahlberg-féle legyőzhetetlen után ez így kicsit lapos volt számomra. Persze, értem, hogy ez más, mert itt másra helyezik a hangsúlyt, nem az érzelmekre, mint a többiben, amiket felsoroltam, de nem is tudom, valahogy azok, nekem jobban tetszettek. Végül, bocs, ha hülyeségnek gondolod ezt így, ahogy írtam, de én így gondolom. Azt szeretem, ha ilyen sport-drámákban van egy érzelmi szál, pl. apa-fia, fekete-fehér bőrűek stb.