Starity

Hírmoderátorok topikja

18 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2010. szeptember 27. 19:36 #61
bibicsibi
bibicsibi
cookiemonster
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 4709
Csatolások: 3520
Azonosító: 93952
Idézet (El Mexicano @ 2010.09.27. 19:34)
Normálisan kellene a cikkeket megírni, és akkor nem írnánk át. Mondom, nézzetek körül egy színvonalas híroldalon, pl. Index, Origo stb. Mert a Neon, a Blikk és hasonlók nem azok. Kb. azt is elmondtam ezerszer, hogy egy cikkbe nem írunk bele magánvéleményt ("nekem tetszik", "szerintem" stb.) és azt sem a végére, hogy "neked mi a véleményed róla?", mert nem oda való. Semleges nézőpont és közlő stílus. Tudjátok, mi az?

Ez a Tudjátok, mi az? elég lenéző volt, mintha nem lennénk értelmes emberek.. dry.gif
1 felhasználónak tetszik: vvivienne8
2010. szeptember 27. 19:37 #62
- törölt felhasználó -    
De az ilyen esetekben mi látjuk, és a jobban megírtat fogadjuk el. Legalábbis én így szoktam, nincs ezzel semmi gond. Technikai okokból pedig nem lehet sajnos átvinni másnapra egy megírt cikket. Azaz át lehet, de akkor már nem fog sehol látszani az oldalon, csak a Magazinban (mivel az időközben elfogadott cikkek fognak kikerülni a főoldalra); így viszont nincs értelme.

Idézet (Regina @ 2010.09.27. 19:29)
A másik pedig, hogy oké, hogy egy sztárról napi egy cikket lehet beküldeni, de azért ha valaki nem látja, hogy előtte már valaki írt cikket, mert még nem lett kitéve, akkor szívjon, hogy elveszik mondjuk egy tök jó, sokkal jobb cikke, mint mondjuk azé, aki előbb írta és neki kikerül? Vagy hogy csináljátok?
Szerintem egy jó cikket, ha aznap nem fér ki, el lehet tenni másnapra is, hátha akkor nem érkezik másik/jobb cikk arról a sztárról. Vagy nem tudom, de ez nem mindenhol tűnik nekem fairnek.
Bocsi, én is hírmodi vagyok elvileg, de gyakorlatilag örülök, ha leülök a gép elé mostanában...  sad.gif
2010. szeptember 27. 19:38 #63
- törölt felhasználó -    
Hát ne haragudj, de a beküldött cikkek 99%-a alapján nem igazán tudjátok, hogy kell cikket írni. Tisztelet annak a néhány kivételnek, akinek felsorolhatnám a nevét.
2010. szeptember 27. 19:40 #64
Hannahmiley
Hannahmiley
Britney Spears Mania!!!

StátuszMost kevesebbet vagyok a gépnél, szóval avatarokat nem tudok készíteni, SORRY!
Hozzászólás: 1414
Csatolások: 233
Azonosító: 128944
Idézet (El Mexicano @ 2010.09.27. 19:38)
Hát ne haragudj, de a beküldött cikkek 99%-a alapján nem igazán tudjátok, hogy kell cikket írni. Tisztelet annak a néhány kivételnek, akinek felsorolhatnám a nevét.

attól még nem vagyunk h*lyék!
2010. szeptember 27. 19:40 #65
- törölt felhasználó -    
Normálisan kellene a cikkeket megírni, és akkor nem írnánk át. Mondom, nézzetek körül egy színvonalas híroldalon, pl. Index, Origo stb. Mert a Neon, a Blikk és hasonlók nem azok. Kb. azt is elmondtam ezerszer, hogy egy cikkbe nem írunk bele magánvéleményt ("nekem tetszik", "szerintem" stb.) és azt sem a végére, hogy "neked mi a véleményed róla?", mert nem oda való. Semleges nézőpont és közlő stílus. Tudjátok, mi az?

Nem is erről volt eddig szó. A szerintem és egyebek, persze, hogy nem valók egy cikkbe. De a helyesírás kérdését pedig túlzásba viszed. Ennyi.
Én is csináltam pl. olyanokat régebben, hogy "juujj lesz új lemeez! ti is várjátok??? smileeee.gif" 4 soros cikkből egy normálisat faragtam, érdekes, akkor mondjuk nem panaszkodott a beküldője, hogy az ő neve alatt megjelent egy tök jó cikk, amit nem is ő írt... na de mindegy, viszont kukacoskodni nem kell minden angol vagy magyar szó helyesírásán.
1 felhasználónak tetszik: Gabor28
2010. szeptember 27. 19:41 #66
bibicsibi
bibicsibi
cookiemonster
Hozzászólás: 4709
Csatolások: 3520
Azonosító: 93952

Elnézést, hogy nem vagyok diplomás újságíró és így próbálkozok cikket írni.
2 felhasználónak tetszik: vvivienne8, Twilight6
2010. szeptember 27. 19:42 #67
- törölt felhasználó -    
Idézet (Hannahmiley @ 2010.09.27. 19:40)
attól még nem vagyunk h*lyék!

És, mondta ezt valaki? Csak oda kellene figyelni, és elolvasni a cikkek írásával kapcsolatos szabályokat.
2010. szeptember 27. 19:42 #68
szavy
szavy
    Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 36075
Csatolások: 1849422
Azonosító: 6038

Hülyének nem kell nézni minket. Senki nem beszélt most a cikk végi véleményről és nézőpontokról. Megint mellébeszélsz.
Én normálisan megírtam a cikket, mi történt, hol történt, aztán beírtam egy szószerint másolt idézetet, amit képes voltál átírni.

Idézet
A magyarban a szövegbe ékelt szó szerinti idézetet általában idézőjelpár közé fogjuk.

Írja a Wikipédia, átírásról szó sincs.
6 felhasználónak tetszik: Regina, bibicsibi, .KT., Pandus, vvivienne8, Twilight6
2010. szeptember 27. 19:43 #69
- törölt felhasználó -    
Már bocsi El Mexicano, de te nem tom mikor írtál arról, hogy Thália testőre is meg halt Aaliyah balesetében. Ez mióta sztárhír?
2010. szeptember 27. 19:44 #70
- törölt felhasználó -    
Idézet (El Mexicano @ 2010.09.27. 19:42)
És, mondta ezt valaki? Csak oda kellene figyelni, és elolvasni a cikkek írásával kapcsolatos szabályokat.

Neked is oda kéne figyelni, az idézet azért az ... mert valaki mondta.
Ha te már belenyúlsz, nem az ő mondata ill. gondolata.
Felesleges a fél világot magadra haragítanod, olyan dolgokért amiben nincs igazad.
10 felhasználónak tetszik: szavy, bibicsibi, Gabor28, zsofeeh, .KT., cintia0023, Pandus, vvivienne8, RachelWillows, Twilight6
2010. szeptember 27. 19:44 #71
- törölt felhasználó -    
Idézet (El Mexicano @ 2010.09.27. 19:37)
De az ilyen esetekben mi látjuk, és a jobban megírtat fogadjuk el. Legalábbis én így szoktam, nincs ezzel semmi gond. Technikai okokból pedig nem lehet sajnos átvinni másnapra egy megírt cikket. Azaz át lehet, de akkor már nem fog sehol látszani az oldalon, csak a Magazinban (mivel az időközben elfogadott cikkek fognak kikerülni a főoldalra); így viszont nincs értelme.

Ja, tényleg... mert az írás dátuma alapján megy, nem a közzététel ideje szerint. Ez is egy baromság mondjuk... 110.gif
Mert csomószor a később írt cikkek lesznek előbb elfogadva, mert mondjuk nem kell rajtuk semmit módosítani. Viszont az előbb megírt meg nem kerül ki akkor sem a főoldalra.
Egyébként a másik amivel én még találkozni szoktam, az a cikk rövid összefoglalása. Az sem mindenkinek megy sajnos, hogy cirka 1-2 mondatban kicsit más szavakkal felvezesse, hogy miről szól a cikk.
2010. szeptember 27. 19:46 #72
- törölt felhasználó -    
Idézet (Regina @ 2010.09.27. 19:40)
Nem is erről volt eddig szó. A szerintem és egyebek, persze, hogy nem valók egy cikkbe. De a helyesírás kérdését pedig túlzásba viszed. Ennyi.
Én is csináltam pl. olyanokat régebben, hogy "juujj lesz új lemeez! ti is várjátok??? smileeee.gif" 4 soros cikkből egy normálisat faragtam, érdekes, akkor mondjuk nem panaszkodott a beküldője, hogy az ő neve alatt megjelent egy tök jó cikk, amit nem is ő írt... na de mindegy, viszont kukacoskodni nem kell minden angol vagy magyar szó helyesírásán.

Szó sincs kukacoskodásról, csupán arról, hogy igényesen szeretem végezni a munkámat. De az igénytelenség már annyira elterjedt – sajnos –, hogy sokan már úgy gondolják, hogy az a helyes.
2010. szeptember 27. 19:46 #73
Christo
Christo

StátuszQuot libros, quam breve tempus.
  Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 7844
Csatolások: 21645
Azonosító: 77830

Én megértem az álláspontod Mexi, de tényleg megéri, hogy folyamatosan megy ez a sárdobálás a helyes cikkírás miatt? Elég, ha szól valamiről és rendes, összefüggő mondatokból áll.
Az oldalnak ez csak egy funkciója, amiben kipróbálhatja és fejlesztheti magát mindenki.
Ideje már a kompromisszumnak, mert ez a téma sem emiatt nyílt meg...
4 felhasználónak tetszik: bibicsibi, .KT., Pandus, vvivienne8
2010. szeptember 27. 19:47 #74
- törölt felhasználó -    
Idézet (Regina @ 2010.09.27. 19:44)
Ja, tényleg... mert az írás dátuma alapján megy, nem a közzététel ideje szerint. Ez is egy baromság mondjuk...  110.gif 
Mert csomószor a később írt cikkek lesznek előbb elfogadva, mert mondjuk nem kell rajtuk semmit módosítani. Viszont az előbb megírt meg nem kerül ki akkor sem a főoldalra.
Egyébként a másik amivel én még találkozni szoktam, az a cikk rövid összefoglalása. Az sem mindenkinek megy sajnos, hogy cirka 1-2 mondatban kicsit más szavakkal felvezesse, hogy miről szól a cikk.

Na igen, ezt valahol le is írtam, nem tudom, hogy ebben a topikban-e. Igazából az lenne a jó, ha meg lehetne adni, hová kerüljön az elfogadott hír. Ez hamarosan így is lesz, ha jól tudom, Freeze legalábbis meg akarja csinálni a prioritáskezelést.
2010. szeptember 27. 19:53 #75
- törölt felhasználó -    
Idézet (Christo @ 2010.09.27. 19:46)
Elég, ha szól valamiről és rendes, összefüggő mondatokból áll.

Hát pontosan erről van szó, de sajnos 10 cikkből 1 van ilyen, amelyikre ez igaz.
2010. szeptember 27. 19:53 #76
- törölt felhasználó -    
Én inkább érdeklődnék, mert beküldtem egy cikket a Billboard '21 under 21' listájáról az első nem lett jó, írtam még egyet ami (szerintem) jobb lett és szeretném megkérdezni, hogy ki kerül-e? Vagy ilyenekről ne írjunk cikket?
2010. szeptember 27. 19:59 #77
- törölt felhasználó -    
Elhiheted, Mexi, én sem vagyok igénytelen, én is normális cikkeket szoktam csak kiengedni, illetve, van hogy két tőmondatot összekötök, kicsit gatyába rázom, mert amúgy jó és törölni sem akarom, de vannak benne kisebb-nagyobb hibák.

Viszont egy dalcímet meg egy twitter-üzenetet átírni tényleg nem kellene.
2 felhasználónak tetszik: Gabor28, vvivienne8
2010. szeptember 27. 20:07 #78
zsofeeh
zsofeeh
shadowhunter

Státuszmister Bower is mine. sorry, i'm not sorry !
Hozzászólás: 4835
Csatolások: 33773
Azonosító: 125792
http://starity.hu/magazin/6060-a-billboard-21-under-21-toplistaja/
Ez a cikk már fent van az oldalon. Az ilyeneket elfogadják, de a normális, fel nem került cikkeket nem? Az eszem megáll rolleyes.gif
1 felhasználónak tetszik: Twilight6
2010. szeptember 27. 20:08 #79
- törölt felhasználó -    
Idézet (Regina @ 2010.09.27. 19:59)
Elhiheted, Mexi, én sem vagyok igénytelen, én is normális cikkeket szoktam csak kiengedni, illetve, van hogy két tőmondatot összekötök, kicsit gatyába rázom, mert amúgy jó és törölni sem akarom, de vannak benne kisebb-nagyobb hibák.
Viszont egy dalcímet meg egy twitter-üzenetet átírni tényleg nem kellene.

Dalcímet nem is szoktam átírni.
2010. szeptember 27. 20:11 #80
- törölt felhasználó -    
Idézet (zsofeeh @ 2010.09.27. 20:07)
http://starity.hu/magazin/6060-a-billboard-21-under-21-toplistaja/
Ez a cikk már fent van az oldalon. Az ilyeneket elfogadják, de a normális, fel nem került cikkeket nem? Az eszem megáll rolleyes.gif

És te honnan tudod, hogy mi a normális? Belelátsz az adatbázisba, hogy milyen cikkeket küldenek be, és közülük miket fogadunk el?
18 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!