Starity

Hírmoderátorok topikja

18 oldal 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2010. október 31. 20:03 #321
xBlondie
xBlondie
fashionista
    Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 2713
Csatolások: 14045
Azonosító: 112254
Idézet (Coco Selly @ 2010.10.31. 19:59)
Rövid, és én biztos vagyok benne, hogy azzal is írtam  rolleyes.gif  blush.gif

Akkor nem tudom, mi történt, de mostmár kijavítottam smileeee.gif

Idézet (Dancsy @ 2010.10.31. 18:13)
Talán nem ilyeneket kellene írnia, hanem rendes híreket. Ha valaki vélemény-szerűen ír, akkor az sok mindenkit megsérthet...

Szerintem ez is nagyon jó téma. Sőt, én jobban szeretem az ilyen témájú/stílusú cikkeket, mint az egyszerű sztárhíreket. Érdekesek.
1 felhasználónak tetszik: Coco Selly
2010. október 31. 20:08 #322
- törölt felhasználó -    
Idézet (Coco Selly @ 2010.10.31. 19:59)
[size=1][/size]
Rövid, és én biztos vagyok benne, hogy azzal is írtam  rolleyes.gif  blush.gif

A toldalékoláskor az utolsó rövid magánhangzó (-a, -e, -o) megnyúlik a magyarban, és ezt az idegen nevekre is kell éppúgy alkalmazni, tehát a helyes írásmód LiLóval, LiLónak, LiLót. Demi Lovatóval, Selenát, Puerto Ricó-i stb. (nem pedig Demi *Lovato-val, *Selena-t, *Puerto Rico-i). Hasonlóképpen: Dantéval, Picassóval (ez a helyesírási szótárakban is benne van, tudjátok ellenőrizni is).
2010. október 31. 20:49 #323
- törölt felhasználó -    
Nekem az lenne a kérdésem, hogy a cikkben megengedett 3-4, esetleg több YouTube videó beágyazása? Persze nem láttam erről 'szabályt', de gondoltam megkérdezem, mert néha idegesítő lehet annyi sok videó egyetlen egy cikkben.
2010. október 31. 20:50 #324
Lindsay019
Lindsay019
Disney princess♔

Státusz"Some people are worth melting for." Olaf ♥
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 4957
Csatolások: 54911
Azonosító: 58811
Idézet (El Mexicano @ 2010.10.31. 20:08)
A toldalékoláskor az utolsó rövid magánhangzó (-a, -e, -o) megnyúlik a magyarban, és ezt az idegen nevekre is kell éppúgy alkalmazni, tehát a helyes írásmód LiLóval, LiLónak, LiLót. Demi Lovatóval, Selenát, Puerto Ricó-i stb. (nem pedig Demi *Lovato-val, *Selena-t, *Puerto Rico-i). Hasonlóképpen: Dantéval, Picassóval (ez a helyesírási szótárakban is benne van, tudjátok ellenőrizni is).

én elhiszem, csak gondoltam megérdeklődöm.
nagyon szépen köszönöm, hogy elfogadásra került a cikkem, de lehetne még hozzá csatolni ezt a videót is a számmal? blush.gif
meghajolo.gif
2010. október 31. 20:52 #325
- törölt felhasználó -    
Idézet (El Mexicano @ 2010.10.26. 20:41)
Olyan nincs, hogy magyarországi helyesírás. wink.gif Magyar helyesírás van, amely mindenhol egyforma. A tájszólás az már teljesen más kérdés, de természetesen akkor sem írhatunk úgy, ahogy beszélünk. wink.gif

Erről beszélek. rohog.gif
Tudom, de már észrevettem magyar nyelv órákon(az iskolában), hogy néhány kifejezést teljesen máshogy írunk. mellow.gif
Pedig magyar nyelv órákon nem kellene tájszólást használni...
2010. október 31. 21:16 #326
- törölt felhasználó -    
Idézet (Karina197 @ 2010.10.31. 20:49)
Nekem az lenne a kérdésem, hogy a cikkben megengedett 3-4, esetleg több YouTube videó beágyazása? Persze nem láttam erről 'szabályt', de gondoltam megkérdezem, mert néha idegesítő lehet annyi sok videó egyetlen egy cikkben.

Eddig még nem szóltak érte, hogy nem lehet, bár nekem sem tetszik az ilyen. blush.gif
2010. október 31. 21:24 #327
- törölt felhasználó -    
Idézet (El Mexicano @ 2010.10.31. 21:16)
Eddig még nem szóltak érte, hogy nem lehet, bár nekem sem tetszik az ilyen. blush.gif

Gondoltam, de ez most muszály volt. blush.gif
Próbáltam lecsökkenteni a videók számát, de nem tudtam. Úgy akartam először, hogy belinkelgetem, de úgy szerintem sokkal kevesebben nézték volna meg(plusz hozzá az, hogy annyira nem népszerű az a sztár).
2010. október 31. 21:37 #328
- törölt felhasználó -    
Idézet (Karina197 @ 2010.10.31. 21:24)
Gondoltam, de ez most muszály volt.  blush.gif 
Próbáltam lecsökkenteni a videók számát, de nem tudtam. Úgy akartam először, hogy belinkelgetem, de úgy szerintem sokkal kevesebben nézték volna meg(plusz hozzá az, hogy annyira nem népszerű az a sztár).

Én ilyenkor úgy szoktam, hogy egyet illesztek be, a végén úgyis felkínálja a lehetőséget, hogy nézd meg a többit is. smileeee.gif
2010. október 31. 21:39 #329
- törölt felhasználó -    
Idézet (El Mexicano @ 2010.10.31. 21:37)
Én ilyenkor úgy szoktam, hogy egyet illesztek be, a végén úgyis felkínálja a lehetőséget, hogy nézd meg a többit is. smileeee.gif

Ez egy remek megoldás-nagyobb sztárok esetén. Az én sztárom annyi sok embert nem érdekel, de én próbálom népszerűsíteni. rohog.gif
Persze nem azzal, hogy ősrégi híreket előkotorok...
2010. október 31. 21:41 #330
- törölt felhasználó -    
Idézet (Karina197 @ 2010.10.31. 21:39)
Ez egy remek megoldás-nagyobb sztárok esetén. Az én sztárom annyi sok embert nem érdekel, de én próbálom népszerűsíteni.  rohog.gif 
Persze nem azzal, hogy ősrégi híreket előkotorok...

Azt hiszem akkor hasonló cipőben járunk. biggrin.gif

Szerk.: Na jó, mára ennyi. Fáj a hátam, nem tudok tovább maradni. Jó éjt mindenkinek.
2010. október 31. 21:49 #331
- törölt felhasználó -    
Idézet (El Mexicano @ 2010.10.31. 21:41)
Azt hiszem akkor hasonló cipőben járunk. biggrin.gif
Szerk.: Na jó, mára ennyi. Fáj a hátam, nem tudok tovább maradni. Jó éjt mindenkinek.

Thalíara gondolsz? Ha igen, szerintem azért őt elég népszerűvé tetted a cikkeiddel. biggrin.gif

Jó éjszakát. beer.gif
2010. november 01. 10:16 #332
- törölt felhasználó -    
Emberek, látom, szintén nagy kavarodás van az X-faktor címének írása körül. Jól jegyezzétek meg:

A külföldi műsor neve X Factor (kötőjel nélkül és c-vel, nagy F-fel).

A magyar műsor neve X-faktor (kötőjellel, k-val és kis f-fel). Sok helyütt nagy F-fel írják, de az a rossz.

Reklamációt nem fogadok el. tongue.gif
2010. november 01. 10:33 #333
joe_r
joe_r
Tündérke™ Addict

StátuszRest in peace Nicky "The Kentucky Kid" Hayden
Hozzászólás: 15114
Csatolások: 6612
Azonosító: 44
Idézet (El Mexicano @ 2010.11.01. 10:16)
Emberek, látom, szintén nagy kavarodás van az X-faktor címének írása körül. Jól jegyezzétek meg:
A magyar műsor neve X-faktor (kötőjellel, k-val és kis f-fel). Sok helyütt nagy F-fel írják, de az a rossz.

Véleményem szerint egészen nyugodtan írhatja mindenki nagy X kötőjel Faktor (gyk.: X-Faktor) elnevezéssel, ha már maga az RTL Klub is ezt használja az honlapján is, meg úgy általában mindenhol így van.

Az lehet, hogy helytelen a helyesírás szabályai szerint, de ez mint korábban kifejtettem, nem a wikipedia, ahol késhegyre menő vitákat kell vívni arról, hogy egy adott szó mikor helyes, és mikor helytelen.

Bőven elég a valóban súlyos hibákat kikozmetikázni a cikkekből. Egyedül úgy sem fogod tudni megváltani a világot a gondolkodásmódoddal, másrészt az tagok 90%-a pont nem foglalkozik a helyesírással. Lehetne itt moralizáli, hogy kellene, de nem fognak, mert nem érdekli őket.
4 felhasználónak tetszik: Dancsy, bibicsibi, Mia, Adrianna
2010. november 01. 10:56 #334
- törölt felhasználó -    
Idézet (joe_r @ 2010.11.01. 10:33)
Egyedül úgy sem fogod tudni megváltani a világot a gondolkodásmódoddal, másrészt az tagok 90%-a pont nem foglalkozik a helyesírással. Lehetne itt moralizáli, hogy kellene, de nem fognak, mert nem érdekli őket.

Akkor ne írjanak cikket.

Szerk.: Más a fórum, és a más a cikkírás. Sajnos a tagok 90%-a azt sem tudja, mi az, hogy cikk. Aki cikket ír, az vagy megtanul helyesen írni, vagy nem lesznek kiadva a cikkei, ez így működik. Aki nem tud fogalmazni, nem érti a szavak jelentését, nem ismeri a helyesírási szabályokat, az miért akar cikket írni? Vagy pedig vállalja, hogy a beküldött "cikk" 80%-ban át lesz írva, ez a két választása.
2010. november 01. 11:00 #335
- törölt felhasználó -    
Idézet (El Mexicano @ 2010.11.01. 10:56)
Akkor ne írjanak cikket.

Ki vagy te, hogy ezt így el mered dönteni?
2010. november 01. 11:00 #336
Eszty Morgan
Eszty Morgan
♥Team Nikolas♥

Státusz™ :)
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 1133
Csatolások: 47
Azonosító: 133717
Idézet
Egyedül úgy sem fogod tudni megváltani a világot a gondolkodásmódoddal, másrészt az tagok 90%-a pont nem foglalkozik a helyesírással. Lehetne itt moralizáli, hogy kellene, de nem fognak, mert nem érdekli őket.

Elég szomorú, hogy nem érdekli őket. És még az se legyen mentség, hogy 13-14 évesek. Az iskolában már jó hamar elkezdik a helyesírást, és ennyit minimum el lehet várni egy 14 éves gyerektől. Nem az a baj, ha esetleg nem tud mindent helyesen, de legalább törekedjen már rá!!
2 felhasználónak tetszik: El Mexicano, Zsanett.Zsüliett
2010. november 01. 11:01 #337
- törölt felhasználó -    
Na, akkor most be lehet fejezni.
2010. november 01. 11:10 #338
joe_r
joe_r
Tündérke™ Addict

StátuszRest in peace Nicky "The Kentucky Kid" Hayden
Hozzászólás: 15114
Csatolások: 6612
Azonosító: 44
Idézet (El Mexicano @ 2010.11.01. 10:56)
Akkor ne írjanak cikket...

Véleményem szerint továbbra sem élet-halál kérdése, hogy egy cím 100%-ban megfeleljen az elvárásaidnak.

Idézet (Eszty Morgan @ 2010.11.01. 11:00)
Elég szomorú, hogy nem érdekli őket. És még az se legyen mentség, hogy 13-14 évesek. Az iskolában már jó hamar elkezdik a helyesírást, és ennyit minimum el lehet várni egy 14 éves gyerektől. Nem az a baj, ha esetleg nem tud mindent helyesen, de legalább törekedjen már rá!!

Valóban elég szomorú, de ez meg megint egy olyan téma, amiről tanuilmányt lehetne írni, miszerit a tanárok legalább annyira felelősek azért, hogy a mai fiatalok miért nem tudnak helyesen írni, pláne fogalmazni, mint maguk a fiatalok. Ha nincs fegyelmező eszköz, akkor ez lesz a végeredmény. Nekem sem tetszik, de szélmalomharcot egyedül nem kifizetődő vívni.

Idézet (El Mexicano @ 2010.11.01. 11:01)
Na, akkor most be lehet fejezni.

Na ezt még egyelőre én döntöm el, hogy mikor lehet befejezni valamit. Nem sértésnek szánom, és remélem, hogy meg is érted, mit akarok mondai, de előbb, vagy utóbb szembe fogsz kerülni a többséggel, miszerint kicsit túllőttél a célon, mikor egy-egy topikban leállsz személyeskedni is.

Jelen pillanatban legjobb tudomásom szerint a Te feladatod az, hogy a cikkeket ellenőrizd, és mivel beszéltünk már egy párszor, és mondtam is korábban, pont annyira tisztában vagy vele, hogy nem sok minden fog változni azzal, ha valakit megsértesz, mert hiányos tudsáa miatt kevésbé ismeri a helyesírási szabályokat.
2010. november 01. 11:27 #339
Eszty Morgan
Eszty Morgan
♥Team Nikolas♥

Státusz™ :)
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 1133
Csatolások: 47
Azonosító: 133717
Idézet
Valóban elég szomorú, de ez meg megint egy olyan téma, amiről tanuilmányt lehetne írni, miszerit a tanárok legalább annyira felelősek azért, hogy a mai fiatalok miért nem tudnak helyesen írni, pláne fogalmazni, mint maguk a fiatalok. Ha nincs fegyelmező eszköz, akkor ez lesz a végeredmény. Nekem sem tetszik, de szélmalomharcot egyedül nem kifizetődő vívni.

A miért kérdésben igazad van, ettől függetlenül nem lehet mindent a pedagógusok számlájára írni. Ráadásul ma már a firefoxban is van helyesírási opció, ahol pirossal kijelöli a rendszer ha valami esetleg nem jó. Azt persze már nem a firefox tanítja, hogy a "hogy" előtt például vesszőt kell tenni, de ez szerintem olyan alap, amit illene tudni. Ha most nem tanul meg a kisgyerek alapvető hibákat kiküszöbölni, akkor mi lesz később? És tényleg "oké", hogy a suliban olyanok a tanárok, amilyenek. A fáradtságot még ettől függetlenül veheti mindenki.
És ez nem hiszem, hogy szélmalom harc El Mexicano részéről. Egy cikkben alapvető szabály, hogy legyen helyesírás. Ha nincs, akkor megcsinálja a moderátor, és az esetleges nyelvtani bakik javítva lesznek, de utána meg persze jönnek az értetlenkedő megjegyzések a cikkírótól. Inkább örüljön, hogy 70-80%-os javítás mellett is kikerült a cikke.
2 felhasználónak tetszik: El Mexicano, Grace Benning
2010. november 01. 11:38 #340
Freeze
Freeze
Hozzászólás: 6473
Csatolások: 2512
Azonosító: 1
Idézet (El Mexicano @ 2010.11.01. 10:16)

Mivel hivatalosan X-Faktor, ezért nálunk is így kell írni. Ezt lehet tekinteni a külföldi műsorcím fordításának, így a külföldi műsorra hivatkozás esetén is használható az X-Faktor.

Ennyi, nem kell ide helyesírási szótár. beer.gif

Nem ez miatt lesz jobb, vagy rosszabb az oldal...
5 felhasználónak tetszik: Horgi, Karina197, Dancsy, bibicsibi, Adrianna
18 oldal 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!