Starity

Milyen fóbiád van?

21 oldal 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. november 10. 16:02 #301
Raynie
Raynie
visszatérő vendég

StátuszCrazy is as Crazy does!
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 228
Csatolások: 0
Azonosító: 208298
Arachnophobia & Acrophobia.
2013. november 10. 18:54 #302
Kittisz
Kittisz
visszatérő vendég
Hozzászólás: 214
Azonosító: 206245
Algofóbia — fájdalomtól való irtózás - Ezt most úgy értsétek, hogy például nagyon nehezen veszem rá magam, hogy letépjem a sebtapaszt a karomról, mert tudom, hogy ott nagyon húzza a bőröm. Szóval nyilván a fájdalom általában nem kiszámítható és elkerülhető, de ha mégis, akkor én mindent megteszek, hogy elkerüljem. Asszem ez normális. mellow.gif

Eritrofóbia — pirulástól (és annak szociális hatásától) való félelem, ami többnyire krónikus pirulásban szenvedők esetén léphet fel - Ez leírva elég vicces, és nem is komoly, de én ilyen krónikus piruló vagyok, szóval igazából már hozzászoktam, de azért néha még kiröhögnek :'D

Aquafóbia, Hidrofóbia — víztől való rettegés - Ez csak régen volt. 4-5 éves koromban hallottam a híradóban, hogy valaki belefulladt egy medencébe, és onnantól kezdve én nem szívesen merészkedtem be oda... Viszont a Balaton nem okozott problémát think.gif Aztán 10 évesen pontosan ezért írattak be szüleim úszásra, és miután megtanultam úszni, elmúlt ez a félelem.

Demofóbia - tömegiszony - Ezt sem úgy kell érteni, hogy tömegben kitör rajtam a pánikbetegség, csak egyszerűen taszít a tömeg, hogy összenyomnak, hogy nekemjönnek, meg úgy egyáltalán, a túl sok ember. Igazából a szociofóbia mindenféle válfaját beírhatnám ide, mert nagyon introvertált egyénke vagyok, és nehezen viselem az idegeneket, gyerekeket, stb., de ezeket nem nevezném fóbiának.

Glosszofóbia — rettegés attól, ha nyilvánosan beszélni kell - Én soha az életben nem készülnék kiselőadással, ha nem muszáj, mert nekem már az osztály előtt beszélni is problémát jelent. Ha felelek, azt még túlélem, mert akkor a tanárra figyelek, de olyankor is remeg a lábam.

Mizofóbia — piszoktól és szennyeződésektől való félelem - Oké, belátom, talán kicsit kényes vagyok blush.gif Kényszeres kézmosó vagyok, ami azért alakult ki, mert régen kéthetente megbetegedtem a gyenge immunrendszerem miatt, így mostmár betegesen rettegek attól, hogy a kezemről beviszek valami vackot a számba. Viszont ezen keményen dolgozom, hogy legyőzzem, amolyan sokkterápiával.

Hemofóbia, Haemofóbia — a vértől való félelem, és látására való elrettenés - Kizárólag a saját véremtől félek, és ez összefügg a következő fóbiámmal. Bár mostanában már nem jellemző. Inkább csak a tudat aggaszt, hogy megsebesültem. De hát ez elég ösztönös dolog.

Tripanofóbia, Aichmofóbia, Belonefóbia, Enetofóbia — a tűktől illetve injekciós tűktől és az injekcióktól való félelem - Nem hittem, hogy erre van szakkifejezés, de talán ez a legjellemzőbb rám. Kiskoromban félreszúrtak egy injekciós tűt, és bedagadt a karom, aztán ezt 14 éves koromban megismételték, valószínűleg ez sem segített a rossz beidegződésemen. A vicces az, hogy nem is magától a tűtől félek, hanem attól, hogy tudom, amikor kihúzzák belőlem, vagy elájulok, vagy elhányom magam. Ezért újabban szólni szoktam, hogy fektessenek le, úgy talán elkerülhető...

Apifóbia, Melisszofóbia — félelem méhektől - Az elmúlt években ez is enyhült. Persze ha tehetem, arrébb megyek, de nem kezdek el sikítozni, ha a közelembe jön egy. Maximum belülről. :'D

Pedig én azt hittem, hogy nem vagyok egy félős ember... Asszem tévedtem unsure.gif
2013. november 10. 18:56 #303
- törölt felhasználó -    
Hát...csak a vértől vagyok rosszul... vampire.gif scare.gif
2013. november 12. 18:16 #304
- törölt felhasználó -    
Arachno.. nem is lenne semmi baj ha nem olyan videójátékokkal játszanék amik tele vannak pókokkal http://images4.wikia.nocookie.net/__cb20120621152861/dragonage/ru/images/3/30/%D0%93%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D0%BF%D0%B0%D1%83%D0%BA.jpg
2013. december 21. 14:37 #305
- törölt felhasználó -    
Algofóbia ~ fájdalomtól való irtózás
Asztrafóbia ~ mennydörgés, villámlás és vihartól való félelem
Demofóbia, ~ tömegiszony
Dentofóbia ~ a fogorvostól és a fogászattól való félelem
Emetofóbia ~ hányástól való félelem
Fazmofóbia ~ szellemektől való félelem
Haptefóbia ~ megérintéstől való félelem (talán ez a legnagyobb fóbiám...)
Hemofóbia ~ a vértől való félelem, és látására való elrettenés
Klausztrofóbia ~ bezártságtól való rettegés
Kozmikofóbia ~ a csillagos ég látványa miatt felmerülő gondolatoktól és érzésektől (magány, végtelenség, üresség) való rettegés
Nekrofóbia ~ haláltól és halottól való félelem
Pirofóbia ~ félelem a tűztől
Tafofóbia ~ a sírtól és élve eltemetéstől való rettegés
Picit araknofóbia is, bár az csak a nagyobb pókoktól
2013. december 21. 20:57 #306
JapaneseGirl
JapaneseGirl
۞

Státusz× Itt vagyok veled, fordulj ide, és nézz rám! ×
Hozzászólás: 3498
Csatolások: 168
Azonosító: 215737
kopasz-fóbia. xDD
2013. december 23. 10:15 #307
- törölt felhasználó -    
Algofóbia — fájdalomtól való irtózás.
Dentofóbia, Dontofóbia, Odontofóbia — a fogorvostól és a fogászattól való félelem.
Hoplofóbia – fegyverektől, különösen lőfegyverektől való félelem (mind politikai, mind pszichológiai szempontból).
Nekrofóbia — haláltól és halottól való félelem.
Neofóbia, Kainofóbia, Kainotofóia, Szenofóbia vagy Cenofóbia, Szentofóbia vagy cenotofóbia, Kainololofóbia — félelem mindentől, ami új.
Paraszkavedekatriafóbia, Paraszkevidekatriafóbia, Friggatriszkaidekafóbia — félelem a 13-ikától amikor az péntek
Pirofóbia — félelem a tűztől.
Tafofóbia — a sírtól és élve eltemetéstől való rettegés. (kiskoromban különösen rettegtem..)
Tripanofóbia, Aichmofóbia, Belonefóbia, Enetofóbia — a tűktől illetve injekciós tűktől és az injekcióktól való félelem
Apifóbia, Melisszofóbia — félelem méhektől (van is rá okom, allergiás vagyok a méh-csípésre..)
Araknofóbia — pókoktól való félelem
Ichthiofóbia — halaktól való félelem (nem tudom, hogy fogok halász levet enni..)
Egoremansialiquiddomiphobia — attól való "félelem", hogy valamit otthon hagytam. (rendszeres biggrin.gif)
Irritofóbia - attól való félelem, hogy valamilyen közegben/társaságban zavarsz, vagy azt hiszed hogy idegesítő vagy.
ennyi.
2013. december 23. 10:17 #308
sarika2001
sarika2001
Hozzászólás: 3762
Azonosító: 171194
félek a kígyóktól de nagyon. sztem ennyi laugh.gif
2013. december 23. 10:18 #309
- törölt felhasználó -    
Idézet (GeesungChoi @ 2013.11.12. 18:16)
Arachno.. nem is lenne semmi baj ha nem olyan videójátékokkal játszanék amik tele vannak pókokkal http://images4.wikia.nocookie.net/__cb20120621152861/dragonage/ru/images/3/30/%D0%93%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D0%BF%D0%B0%D1%83%D0%BA.jpg

ezt miért kellett feltöltened/belinkelned?
2013. december 27. 14:40 #310
Szandi0820
Szandi0820
mousquetaire™

Státuszhead over heart. ● #KeepThePromise
Hozzászólás: 8894
Csatolások: 233962
Azonosító: 59785
Akrofóbia, Altofóbia — magaslatfélelem
Aviofóbia, Aviatofóbia — irtózás repüléstől
Demofóbia, — tömegiszony
Glosszofóbia — rettegés attól, ha nyilvánosan beszélni kell (amikor felléptem valahol, az sosem zavart, akárhány ember előtt is volt... viszont ha felelnem kellett, vagy kiselőadást kellett tartanom az osztálynak, akkor el tudtam volna ájulni)
Szociofóbia — az emberektől illetve a társadalomtól való félelem, vagy ellenszenv
Araknofóbia — pókoktól való félelem
Musofóbia — egértől és patkánytól való félelem
Ofidiofóbia — kígyóktól való félelem
Efebifóbia — a fiataloktól való félelem, vagy gyanakvó tekintet a fiatalokra (én is fiatal vagyok még viszonylag, de a mai fiatalok annyira előítéletesek, hogy inkább fülem-farkam behúzom, nehogy belémkössenek)
2013. december 27. 14:51 #311
- törölt felhasználó -    
Altofóbia — magaslatfélelem.
Xenofóbia — idegenektől való félelem, idegengyűlölet.
Tafofóbia — a sírtól és élve eltemetéstől való rettegés.
Niktofóbia — félelem a sötéttől.
Nekrofóbia — haláltól és halottól való félelem.
Glosszofóbia — rettegés attól, ha nyilvánosan beszélni kell.
Ligirofóbia – hangos zajtól való elrettenés.
Hemofóbia — a vértől való félelem, és látására való elrettenés.
Araknofóbia — pókoktól való félelem.
2013. december 27. 15:06 #312
- törölt felhasználó -    
Xenofóbia-idegenektől való félelem, idegengyűlölet
Emetofóbia — hányástól való félelem.
Algofóbia — fájdalomtól való irtózás
Demofóbia-tömegiszony
Apifóbia, Melisszofóbia — félelem méhektől
Irritofóbia - attól való félelem, hogy valamilyen közegben/társaságban zavarsz, vagy azt hiszed hogy idegesítő vagy.
2013. december 27. 15:29 #313
- törölt felhasználó -    
Demofóbia - tömegiszony: De csak tömegközlekedési dolgokon, mikor mindenki olyan közel jön hozzám...
Dentofóbia - fogorvostól, fogászattól való félelem
Haptefóbia - érintéstől való félelem: Egyszerűen félek attól, hogyha valaki hozzám ér/nyúl, rögtön elhúzódom...
Klausztrofóbia - bezártságtól való félelem: A liftünkben is rettegek...
Xenofóbia - idegen emberektől való félelem

A Dentofóbián kívül az összes egymásba vezethető, az egyikből jön a másik.
2013. december 27. 15:34 #314
- törölt felhasználó -    
Szociofóbia — (újabb megnevezése APD, elkerülő személyiségzavar) az emberektől illetve a társadalomtól való félelem, vagy ellenszenv. Mondjuk ez inkább off-line jellemző rám, online meg pont az ellenkezője. biggrin.gif
2013. december 28. 16:28 #315
- törölt felhasználó -    
Tetrabisfóbia — félelem attól, hogy vak sötétben nem kapsz levegőt
Niktofóbia — félelem a sötéttől
Demofóbia — tömegiszony
Haptefóbia – megérintéstől való félelem
Ailurofóbia — macskafélelem
Panfóbia — állandó oktalan rettegés valamitől.
2013. december 28. 20:15 #316
drfan
drfan
President Laura Roslin

StátuszI wish you all a merry and a happy!
Hozzászólás: 1283
Azonosító: 164095
Na akkor kezdjük a hosszú listát...
Aerofóbia: repüléstől való félelem
Antropofóbia - emberi társaságtól való rettegés a szociális fóbia egy fajtája
Demofóbia, — tömegiszony.
Fobofóbia - Attól való rettegés, hogy valami fóbiád van.
Galeofóbia - cápáktól való félelem.
Glosszofóbia — rettegés attól, ha nyilvánosan beszélni kell.
Hoplofóbia – fegyverektől, különösen lőfegyverektől való félelem (mind politikai, mind pszichológiai szempontból).
Szociofóbia — (újabb megnevezése APD, elkerülő személyiségzavar) az emberektől illetve a társadalomtól való félelem, vagy ellenszenv.
Vermifóbia - férgektől való félelem
Fonofóbia — az egyént akármilyen zaj vagy hang zavarja: túlérzékenység zajra és bármiféle hangra. Ez szerintem egy tünete lehet az asperger szindrómának (ami egyébként sok mindent megmagyarázna az életemben blink.gif )
Hoplofóbia — a lőfegyverektől és lőfegyvertulajdonosoktól való félelem, azok betiltására, kontrollálására való törekvés disfemizmus
Egoremansialiquiddomiphobia — attól való "félelem", hogy valamit otthonhagytam.
Anatidaephobia (magyarra átírt szó, léte nem valószínű) — attól való félelem, hogy valahonnan és valahogyan egy kacsa megfigyelése alatt állsz. El sem hinnéd, hogy milyen félelmetes.
Anoraknofóbia — félelem anorákot viselő pókoktól. Mielőtt elítélsz, képzeld el, hogy mit tennél, ha meglátnál egy anorákot viselő pókot! Ugye??
Luposlipafóbia — attól való félelem, hogy zoknit viselve a frissen viaszozott konyhapadlón farkasok fognak kergetni a konyhaasztal körül. És újra azt mondanám, hogy képzeld el, milyen lenne!!!

Hát én mondtam, hogy hosszú. Kb. ennyire számítottam.
2013. december 29. 10:34 #317
- törölt felhasználó -    
Niktofóbia, Achluofóbia, Ligofóbia, Skotofóbia — félelem a sötéttől sad.gif
Egyébként nagyon érdekes fóbiák vannak, például félelem a nyolcas, négyes számtól, ilyen nem is tudtam, hogy van.
2014. április 25. 14:03 #318
- törölt felhasználó -    
Niktofóbia ~ félelem a sötéttől
Algofóbia ~ fájdalomtól való irtózás
Asztrafóbia ~ mennydörgés, villámlás és vihartól való félelem
Demofóbia ~ tömegiszony
Dentofóbia ~ a fogorvostól és a fogászattól való félelem
Fazmofóbia ~ szellemektől való félelem
Haptefóbia ~ megérintéstől való félelem
Hemofóbia ~ a vértől való félelem, és látására való elrettenés
Klausztrofóbia ~ bezártságtól való rettegés
Nekrofóbia ~ haláltól és halottól való félelem
Pirofóbia ~ félelem a tűztől
Tafofóbia ~ a sírtól és élve eltemetéstől való rettegés
Araknofóbia ~ pókoktól való félelem
Antropofóbia ~ emberi társaságtól való rettegés
Gimnofóbia ~ meztelenségtől való félelem
Tetrabisfóbia ~ félelem attól, hogy vak sötétben nem kapsz levegőt
Xenofóbia ~ idegenektől való félelem, idegengyűlölet
2014. április 25. 14:10 #319
MarkHoffmanlives
MarkHoffmanlives
schadenfreude

StátuszAnd who are you, the proud lord said, that I must bow so low?
Hozzászólás: 1004
Csatolások: 62
Azonosító: 217259
Demofóbia, – tömegiszony.
Dentofóbia, Dontofóbia, Odontofóbia – a fogorvostól és a fogászattól való félelem.
Emetofóbia – hányástól való félelem.
Kuloulrofóbia – bohócoktól való félelem
Tokofóbia – szüléstől való félelem
Equinofóbia, Hippofóbia – lovaktól való félelem
Egoremansialiquiddomiphobia – attól való "félelem", hogy valamit otthonhagytam.
2014. április 25. 14:12 #320
Direction Rajongo6
Direction Rajongo6
Őszinte Egyéniség.

StátuszStrip That Down lázban égek annyira szeretem ezt a számot Liam Payne-től.
Hozzászólás: 2150
Csatolások: 666
Azonosító: 218747
Dentofóbia, Dontofóbia, Odontofóbia – a fogorvostól és a fogászattól való félelem.
Araknofóbia - pókoktól való félelem
21 oldal 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!