Starity

Állatvédelem

5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2010. szeptember 10. 23:27 #61
- törölt felhasználó -    
Idézet (Eszty Morgan @ 2010.09.10. 23:13)
Jó felvetés.. nekem volt két tengeri malacom, de utálták a vizet, és egész nap csipogtak. Ráadásul úgy betartották a kajaidőt, hogy az félelmetes!! Ha délben pontban nem volt esetleg friss víz, úgy beszóltak, mint az autóriasztó!  _nevet.gif

Képesek ám megérezni és megtanulni sok mindent, szavakat is értenek. Nekünk csak egy van, nincs párban, és nagyon ragoszkkodik az emberhez, mint kisebb kutya.
2010. szeptember 10. 23:39 #62
Gabor28
Gabor28
Mr. Sunshine
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 2116
Csatolások: 18119
Azonosító: 33038
Idézet (El Mexicano @ 2010.09.10. 23:06)
Nos, a kutyáktól elkanyarodva, számomra még mindig rejtély, hogy a tengerimalac miért lett tengerimalac (azon kívül, hogy a német elnevezés tükörfordítása). Sokat olvastam erről, több elmélet is van, de számomra egyik sem igazán meggyőző; az állatnak ugyanis sem a tengerhez, sem a malachoz nincs semmi köze, mégis a legtöbb nyelven benne van az elnevezésében a 'malac' jelentésű szó. A spanyolok közelebb álltak a valósághoz, az ő elnevezésük szerint 'indián nyulacska' (conejillo de Indias).
Ha valaki tud erről bővebb infót, akkor szívesen veszem.

Én ezt a verziót ismerem:
"Távoli rokonságához tartozik a sündisznók és a vízidisznó. És bár mindhárman a nevükben hordják a disznó szót, egyikük sem rokon a házi- vagy a vaddisznókkal. Nevüket csak a testük fölépítésében mutatkozó hasonlóságnak köszönhetik, mert rövid lábuk és tömzsi alakjuk feltűnő és messziről a sertésre emlékeztet.
Hogy miért tengeri? A legvalószínűbb azért mert a tengeren túlról, Dél-Amerikából jött hozzánk. A másik a kukorica másik neve tengeri búza."
Mondjuk én úgy tudom, hogy a latin nevének a jelentése, hogy kis üregi disznó.
2010. szeptember 10. 23:47 #63
- törölt felhasználó -    
Idézet (Gabor28 @ 2010.09.10. 23:39)
Én ezt a verziót ismerem: 
"Távoli rokonságához tartozik a sündisznók és a vízidisznó. És bár mindhárman a nevükben hordják a disznó szót, egyikük sem rokon a házi- vagy a vaddisznókkal. Nevüket csak a testük fölépítésében mutatkozó hasonlóságnak köszönhetik, mert rövid lábuk és tömzsi alakjuk feltűnő és messziről a sertésre emlékeztet. 
Hogy miért tengeri? A legvalószínűbb azért mert a tengeren túlról, Dél-Amerikából jött hozzánk. A másik a kukorica másik neve tengeri búza."
Mondjuk én úgy tudom, hogy a latin nevének a jelentése, hogy kis üregi disznó.

Én ezt csak egy ponton vitatnám: a sünnek nem lehet távoli rokona sem, mivel a sün ragadozó. Persze kérdés, mennyire régi a forrásod, a rendszertan nagyon sokat változott az utóbbi 20 évben (pl. nem is olyan régen a nyulakat még a rágcsálók rendjébe sorolták, ma már külön rend – pedig a különbség csak annyi, hogy a nyulaknak van +2 rejtett foguk, a rágcsálóknak pedig nincs).
2010. szeptember 10. 23:52 #64
Gabor28
Gabor28
Mr. Sunshine
Idézet (El Mexicano @ 2010.09.10. 23:47)
Én ezt csak egy ponton vitatnám: a sünnek nem lehet távoli rokona sem, mivel a sün ragadozó. Persze kérdés, mennyire régi a forrásod, a rendszertan nagyon sokat változott az utóbbi 20 évben (pl. nem is olyan régen a nyulakat még a rágcsálók rendjébe sorolták, ma már külön rend – pedig a különbség csak annyi, hogy a nyulaknak van +2 rejtett foguk, a rágcsálóknak pedig nincs).

1994es smileeee.gif Nem mai. Még akkor vettem ezt a könyvet amikor nekem is volt malacom. Én is szeretem őket. Volt 4. Csak sajnos amiket kiskereskedésbe vettem mind 2 éven belül meghalt. Amit tenyésztőtől az élt vagy 7 évet. Mindet megsirattam.
2010. szeptember 10. 23:55 #65
- törölt felhasználó -    
Idézet (Gabor28 @ 2010.09.10. 23:52)
1994es smileeee.gif Nem mai. Még akkor vettem ezt a könyvet amikor nekem is volt malacom. Én is szeretem őket. Volt 4. Csak sajnos amiket kiskereskedésbe vettem mind 2 éven belül meghalt. Amit tenyésztőtől az élt vagy 7 évet. Mindet megsirattam.

Nekem már 4 éve megvan és szerencsére makkegészséges. Nagyon szereti az egész család, annyira barátságos.
2010. szeptember 11. 00:02 #66
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*

StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3307
Azonosító: 133484
Ha már rágcsálók, nekem japán táncoló egerem volt. Imádtam! Kompót, avagy "anyakönyvi" nevén Chivas Regal. biggrin.gif Hihetetlenül okos kis jószág volt, nagyon a szívemhez nőtt. Rájöttem, hogy nekem nem valók az ilyen kis állatok, mert túl rövid életűek és én minden egyes kedvencem halálát fájdalmasan élem meg. Bár Kompót tovább élt a fajánál megszokott átlagnál. Kopaszon, süketen, vakon távozott a világból, és valószínűleg már foga se igen volt akkoriban, mert pépesítettem neki a diót, hogy enni tudjon. biggrin.gif Tudom, ez a megszállottság netovábbja, de tényleg nagyon ragaszkodtam hozzá. Igazi kis Matuzsálem volt. blush.gif
1 felhasználónak tetszik: Gabor28
2010. szeptember 11. 00:05 #67
Gabor28
Gabor28
Mr. Sunshine
Idézet (Grace Benning @ 2010.09.11. 00:02)
Ha már rágcsálók, nekem japán táncoló egerem volt. Imádtam! Kompót, avagy "anyakönyvi" nevén Chivas Regal.  biggrin.gif  Hihetetlenül okos kis jószág volt, nagyon a szívemhez nőtt. Rájöttem, hogy nekem nem valók az ilyen kis állatok, mert túl rövid életűek és én minden egyes kedvencem halálát fájdalmasan élem meg. Bár Kompót tovább élt a fajánál megszokott átlagnál. Kopaszon, süketen, vakon távozott a világból, és valószínűleg már foga se igen volt akkoriban, mert pépesítettem neki a diót, hogy enni tudjon. biggrin.gif Tudom, ez a megszállottság netovábbja, de tényleg nagyon ragaszkodtam hozzá. Igazi kis Matuzsálem volt.  blush.gif

Hát ez nagyon aranyos, én ezt nem tartom megszállottságnak. Ez nagyon szimpatikus felfogás számomra. smileeee.gif
2010. szeptember 11. 00:11 #68
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*

Idézet (Gabor28 @ 2010.09.11. 00:05)
Hát ez nagyon aranyos, én ezt nem tartom megszállottságnak.  Ez nagyon szimpatikus felfogás számomra. smileeee.gif

Ez nem kérdés. Ha lenne gyerekem, megtenném neki is. Még többet is. Szerintem ez kellene, hogy legyen a természetes felfogás. Én akartam elhozni azt a kisegeret, nem ő akarta, hogy magammal hurcoljam a fél országon át. És ha már így döntöttem, akkor felelősséggel tartoztam iránta. Szerintem az a baj, hogy az emberek hamar feladják, ha valami már egy kicsit nehézkesebben működik, ha több energiát kell beleadni, mint amit azelőtt megszoktak. Ez számomra nem így működik. Én nem sajnáltam 10 perccel többet szánni Kompót etetésére, és nem akartam tőle szabadulni csak azért, mert egy kicsit körülményesebb lett a gondozása.
1 felhasználónak tetszik: Gabor28
2010. szeptember 11. 00:20 #69
Gabor28
Gabor28
Mr. Sunshine
Idézet (Grace Benning @ 2010.09.11. 00:11)
Ez nem kérdés. Ha lenne gyerekem, megtenném neki is. Még többet is. Szerintem ez kellene, hogy legyen a természetes felfogás. Én akartam elhozni azt a kisegeret, nem ő akarta, hogy magammal hurcoljam a fél országon át. És ha már így döntöttem, akkor felelősséggel tartoztam iránta. Szerintem az a baj, hogy az emberek hamar feladják, ha valami már egy kicsit nehézkesebben működik, ha több energiát kell beleadni, mint amit azelőtt megszoktak. Ez számomra nem így működik. Én nem sajnáltam 10 perccel többet szánni Kompót etetésére, és nem akartam tőle szabadulni csak azért, mert egy kicsit körülményesebb lett a gondozása.

Hát igen ez lenne a normális. Nagyon sok állatot hoznak a menhelyre, mert beteg és gyógyszerezni kell vagy többet törődni vele. Ez nagyon szomorú. A gyerekét se adja be.
De szerencsére a legtöbbször van olyan ember aki befogadja az ilyen állatokat is. Sajnos az emberek többségének nincs felelősség érzése. sad.gif
2010. szeptember 11. 00:24 #70
- törölt felhasználó -    
Idézet (Grace Benning @ 2010.09.11. 00:02)
Ha már rágcsálók, nekem japán táncoló egerem volt.

Az milyen? Elképzelni nem tudom... hasonlít a mozgása a tánchoz, vagy mi? Egyébként, nekem attól elment a kedvem egy kicsit, hogy leírtad, hogy hogy pusztult el... sad.gif
2010. szeptember 11. 00:32 #71
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*

Idézet (Levente1991 @ 2010.09.11. 00:24)
Az milyen? Elképzelni nem tudom... hasonlít a mozgása a tánchoz, vagy mi? Egyébként, nekem attól elment a kedvem egy kicsit, hogy leírtad, hogy hogy pusztult el... sad.gif

Miért? Hosszú és boldog élete volt. Gondoskodtam róla és mindent megadtam neki, amire csak szüksége lehetett. Csak már nagyon öreg volt és biztosan nem volt könnyű számára akkor már az élet.
Egyébként a japán táncoló egér kisebb, mint az egerek általában. Fekete-fehér színűek és mivel a koordinációs készségük nem a legjobb, ezért miközben mennek, a saját tengelyük körül forognak körbe-körbe. Meg úgy általában nagyon pörögnek össze-vissza. biggrin.gif Édesek!
1 felhasználónak tetszik: Levente1991
2010. szeptember 16. 21:23 #72
- törölt felhasználó -    
Ma is megmentettem egy állatot, egy csigát biggrin.gif mégpedig a kutyámtól mert meg akarta enni rohog.gif de én gyorsan elvettem tőle, és elneveztem Csigusznak laugh.gif
2 felhasználónak tetszik: Bessie, Domcicc
2010. szeptember 16. 21:33 #73
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
Hozzászólás: 15798
Csatolások: 67785
Azonosító: 27941
Idézet (Candies @ 2010.09.16. 21:23)
Ma is megmentettem egy állatot, egy csigát biggrin.gif mégpedig a kutyámtól mert meg akarta enni rohog.gif de én gyorsan elvettem tőle, és elneveztem Csigusznak laugh.gif

Nem volt ott valamerre Spongya Bob? rofl.gif
2010. szeptember 16. 21:34 #74
- törölt felhasználó -    
Idézet (Bessie @ 2010.09.16. 21:33)
Nem volt ott valamerre Spongya Bob? rofl.gif

Nem figyeltem rohog.gif Csiguszra koncentráltam biggrin.gif
2010. szeptember 16. 21:36 #75
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
Cynthia ti is imádjátok a cicákat? heart.gif Nekünk 4 van. biggrin.gif És az egyik nemsokára szülni fog. Én már tiszta profi vagyok macskaszülésben. rohog.gif Ha elkezdődik a vajúdás, már jönnek utánam, nyávognak, hogy fájdalmuk van, és akkor már repülök is. rohog.gif
2010. szeptember 16. 21:40 #76
- törölt felhasználó -    
Idézet (Bessie @ 2010.09.16. 21:36)
Cynthia ti is imádjátok a cicákat? heart.gif Nekünk 4 van.  biggrin.gif És az egyik nemsokára szülni fog. Én már tiszta profi vagyok macskaszülésben.  rohog.gif Ha elkezdődik a vajúdás, már jönnek utánam, nyávognak, hogy fájdalmuk van, és akkor már repülök is. rohog.gif

Nekem 2 macskám van, a lány cicám 3x volt "terhes" de a kiscicák eddig mindig meghaltak sad.gif Szerintem nem sokára ismét "teherbe fog esni" mert már sokszor itt járt az udvarlója rohog.gif
2010. december 04. 18:23 #77
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
Ti mit gondoltok? Tényleg okosabbak a kutyák? biggrin.gif

Ezért okosabbak a kutyák

Egy brit kutatás szerint a kutyák intelligensebbek, mint a maguknak való macskák. Ennek oka szerintük az, hogy az ebek fejlett szociális viselkedésével szemben a macskák inkább egyedül keresik a boldogulást.

Az Oxfordi Egyetem szakemberei által készített tanulmány kijelenti, a kiterjedt szociális hálózattal rendelkező, csoportokban élő állatok jellemzően nagyobb méretű aggyal rendelkeznek, mint a magányos típusú, egyedül kóborló fajok. A kutatás során több mint 500 fajt tanulmányoztak, élőket és kipusztultakat egyaránt. Arra a következtetésre jutottak, hogy szoros kapcsolat van az állat agyának testméretéhez viszonyított mérete és az állatfaj társas mivolta között.

Példaként említik a kutyákat: az ember legjobb barátjának nagyobb a szürkeállománya, mint az egyénieskedő macskáknak. Rajtuk kívül a szintén társas bálnák, delfinek vagy éppen emberek agyának mérete is nagyobb a testükhöz viszonyítva, mint az egyedül bolyongó nagymacskáké vagy rinocéroszoké.

A Proceedings of the National Academy of Sciences című folyóiratban publikált tanulmány 60 millió évre visszamenőleg vizsgálódott, és úgy találta, leggyorsabb ütemben a majomfélék agya nőtt, őket követik a lovak, a delfinek és a kutyafélék.

A témában végzett korábbi felmérések arra utaltak, hogy az agynak a testnagysághoz viszonyított mérete minden állatfajnál hasonló tempóban változott. A Dr. Susanne Shultz által vezetett oxfordi kutatócsoport azonban rácáfolt erre a teóriára. Szerintük a társas élőlényeknek a több interakció, az egymással való együttműködés miatt nagyobb ütemben nőtt az agyméretük. Ez lehet az ember egész Földön való elterjedésének és sikerességének kulcsa is.

Forrás.
1 felhasználónak tetszik: Vikici
2010. december 04. 21:36 #78
tothbianka
tothbianka
valhalla

Státuszand when she stood, she stood tall. she'll make a fool of you all
Hozzászólás: 2163
Csatolások: 4815
Azonosító: 42641
még csak most bukkantam rá erre a topikra, és megszeretném köszönni Neked, Bessie. meghajolo.gif beer.gif
személy szerint imádom az állatokat, a kutyám nélkül már el sem tudnám képzelni az életemet. egyetértek azzal az állítással, hogy egy hűséges kutya (vagy akármilyen másik állat, amellyel ragaszkodtok egymáshoz) adja a legtöbb szeretetet. wub.gif
szinte naponta hallok / látok állatkínzásról. nem értem, hogy az ilyen emberek egyáltalán hogy vetemedhetnek ilyenre. szívük nincs az fix. soha a büdös életben nem jutna eszembe az, hogy megüssek egy állatot. ez a leggyávább dolog, amit egy ember tehet (gyengébb bántása).
sajnos nálunk nem büntetik súlyosan az állatkínzást, pedig én bevezetném hogy ugyanazt csinálják az elkövetővel, amit ő csinált azzal a szerencsétlen állattal. sad.gif
valaki tud állatrendőrségről Magyarországon? unsure.gif
2010. december 04. 21:43 #79
- törölt felhasználó -    
köszi Bessi de ide mit írjak mondjuk azt,hogy nekínozunk semmijen állatot mert ha mekhal bánni fogjuk beer.gif
2010. december 04. 22:37 #80
Gabor28
Gabor28
Mr. Sunshine
Idézet (CandyHart @ 2010.12.04. 21:43)
köszi Bessi de ide mit írjak mondjuk azt,hogy nekínozunk semmijen állatot mert ha mekhal bánni fogjuk  beer.gif

Inkább ne írtál volna semmit...

Tothbianka: Nincs állatrendőrség sajnos Magyarországon, de van sok állatvédő alapítvány. Hozzájuk lehet nyugodtan fordulni, mivel önkéntesekből áll (ha jól tudom az összes) így biztos, hogy mindent megtesznek ami tőlük telik.
1 felhasználónak tetszik: Vikici
5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!