A magyar rock története
2010. szeptember 17. 23:42
|
|
agaduViva Rock & Roll |
Csoport: Tag Csatlakozott: 09.06.22. Hozzászólás: 1095 Csatolások: 4422 Azonosító: 99378 offline
|
Zoltán Erika (Budapest, 1962. február 15.) énekes, táncos, producer, szövegíró.
Már 4 éves korában (1966) eldöntötte, hogy énekesnő akar lenni, és ettől semmi nem tántoríthatta el. Zongorázni tanult, és jazz-balett órákra járt. Az érettségi után éjszakai bárokban énekelt és táncolt. 1984-ben a Balatonnál találkozott Pásztor Lászlóval a Neoton Família együttes tagjával, aki elindította a zenei pályán. 1986-ban részt vett a siófoki Interpop Fesztiválon, ahol közönségdíjat nyert a Szerelemre születtem című számával, ami meghozta számára a várva várt sikert. A következő évben megjelent első nagylemeze a Szerelemre születtem. A sokat támadott, de népszerű énekesnő több mint 1.500.000 eladott hanghordozóval büszkélkedhet. 1994-ben felvette az Erika C. művésznevet, a Blue Pearl című lemezéhez, amit Londonban készítettek, és amivel Európában is hírnevet szerzett. Két évvel később saját kiadót alapított Joker Space néven. A B. Boys, a Tik-Tak, az Emergency House és a Grooveland köszönhetik neki hírnevüket.
1987 - Szerelemre születtem
1988 - Túl szexi?
1989 - Csak neked!
1990 - Ki nevet a végén?
1991 - Popp-hoppp! (Maxialbum)
1992 - Mindent a szemnek
1994 - Blue Pearl
1995 - Egy szó,egy érzés (Maxialbum)
1995 - Szerelemre születtem (Maxialbum)
1995 - Boldog karácsonyt! (Duettalbum Kikivel)
1996 - Végre megtaláltam 5!
1997 - Mr. Hóember
1998 - Best of Zoltán Erika
1999 - Koncert album
1999 - Szívem a főnyeremény!
2000 - Hová menjek? (Maxialbum)
2000 - Veled oly szép (Maxialbum)
2003 - Parkett angyalai
2008 - Retrodisco best of+
2009 - Zoltán Erika vs. Josh feat. Jutta - Régi és új (Maxi)
Év énekesnője: 1987, 1988, 1989, 1990, 1992, 1996, 1999, 2000
Év videoklipje:
1989 - Túl szexi lány 1995 - Mindent szabad!
1989 - Év legerotikusabb énekesnője
Az év videoklipje:
1991 - Pop-Hopp, 1994 - It’s All Right
1994 - Az MTV, Music Video Grand Prix elnevezésű videoklip versenyének döntőbe jutása.
1995 - Emerton díj
Már 4 éves korában (1966) eldöntötte, hogy énekesnő akar lenni, és ettől semmi nem tántoríthatta el. Zongorázni tanult, és jazz-balett órákra járt. Az érettségi után éjszakai bárokban énekelt és táncolt. 1984-ben a Balatonnál találkozott Pásztor Lászlóval a Neoton Família együttes tagjával, aki elindította a zenei pályán. 1986-ban részt vett a siófoki Interpop Fesztiválon, ahol közönségdíjat nyert a Szerelemre születtem című számával, ami meghozta számára a várva várt sikert. A következő évben megjelent első nagylemeze a Szerelemre születtem. A sokat támadott, de népszerű énekesnő több mint 1.500.000 eladott hanghordozóval büszkélkedhet. 1994-ben felvette az Erika C. művésznevet, a Blue Pearl című lemezéhez, amit Londonban készítettek, és amivel Európában is hírnevet szerzett. Két évvel később saját kiadót alapított Joker Space néven. A B. Boys, a Tik-Tak, az Emergency House és a Grooveland köszönhetik neki hírnevüket.
1987 - Szerelemre születtem
1988 - Túl szexi?
1989 - Csak neked!
1990 - Ki nevet a végén?
1991 - Popp-hoppp! (Maxialbum)
1992 - Mindent a szemnek
1994 - Blue Pearl
1995 - Egy szó,egy érzés (Maxialbum)
1995 - Szerelemre születtem (Maxialbum)
1995 - Boldog karácsonyt! (Duettalbum Kikivel)
1996 - Végre megtaláltam 5!
1997 - Mr. Hóember
1998 - Best of Zoltán Erika
1999 - Koncert album
1999 - Szívem a főnyeremény!
2000 - Hová menjek? (Maxialbum)
2000 - Veled oly szép (Maxialbum)
2003 - Parkett angyalai
2008 - Retrodisco best of+
2009 - Zoltán Erika vs. Josh feat. Jutta - Régi és új (Maxi)
Év énekesnője: 1987, 1988, 1989, 1990, 1992, 1996, 1999, 2000
Év videoklipje:
1989 - Túl szexi lány 1995 - Mindent szabad!
1989 - Év legerotikusabb énekesnője
Az év videoklipje:
1991 - Pop-Hopp, 1994 - It’s All Right
1994 - Az MTV, Music Video Grand Prix elnevezésű videoklip versenyének döntőbe jutása.
1995 - Emerton díj
2010. szeptember 18. 15:54
|
|
agaduViva Rock & Roll |
Csoport: Tag Csatlakozott: 09.06.22. Hozzászólás: 1095 Csatolások: 4422 Azonosító: 99378 offline
|
A Dolly Roll együttes 1983 nyarán alakult a Hungária együttes feloszlását követően. 1980-ban csatlakozott Dolly a Hungáriához. Ebben a felállásban rekordokat értek el: 2 platina- és 4 aranylemez. 1983. június 26-án az együttes átalakult: megszületik a Dolly Roll: Dolly, Flipper Öcsi, Novai Gábor, Kékes Zoltán, Fekete Gyula és Zsoldos Gábor. "Vakáció" c. nagylemezük nagyon jól sikerült, pillanatok alatt felkerültek a magyar popzene élére. Három hónap alatt aranylemez (100 000 példány), majd további két hónap múlva platinalemez (250 000 példány). Nagyot lendített a hírnevükön a Budapest Sportcsarnokban rendezett koncert, majd az 1984. évi turné 50 elõadással.
1983–1987 Dolly - énekesnő
Flipper Öcsi (Jeszenszky Béla Tibor) - ének, ritmusgitár
Novai Gábor (Nova)– basszusgitár, ének
Kékes Zoltán (Sziszi) – gitár, ének
Fekete Gyula (Szaxi Maxi) – szaxofon, ének
Zsoldos Gábor (Dedy) - dob, ütőhangszerek
1987–1990 Dolly - énekesnő
Novai Gábor (Nova)– basszusgitár, szintetizátor, ének
Kecskés Gábor (Richie) - dob, ütőhangszerek, ének
1990–1992 Dolly - énekesnő
1992– Dolly - énekesnő
Vakáció-ó-ó (1983)
Eldoradoll (1984)
Happy cocktail (1985)
Oh-la-la (1986)
Játék az élet (1987)
Zakatol a szív (1988)
Best of (1988)
Dupla vagy semmi (1989)
Ábrándos szép napok (1989)
Ébreszd fel a szívemet! (1990)
Rég volt, szép volt
Gondolsz-e majd rám
Rock & roll-ra hívlak!
Beat Turmix 1
Tipi-Tapi Dinó
Beat Turmix 2
Tipi-Tapi Party
Atlanta Rá-Rá-Rá Hajrá!!!
Tipi-Tapi Meseországban
Dolly Roll ReMix '98
Vakáció-ó-ó '98 koncertalbum
Poperett
Dolly
Simogass Napsugár (válogatás)
Dolly Roll Gold '83-'94
Dolly Jubileumi Koncert
Dolly PluSSSz
1983–1987 Dolly - énekesnő
Flipper Öcsi (Jeszenszky Béla Tibor) - ének, ritmusgitár
Novai Gábor (Nova)– basszusgitár, ének
Zsoldos Gábor (Dedy) - dob, ütőhangszerek
1987–1990 Dolly - énekesnő
1990–1992 Dolly - énekesnő
1992– Dolly - énekesnő
Vakáció-ó-ó (1983)
Eldoradoll (1984)
Happy cocktail (1985)
Oh-la-la (1986)
Játék az élet (1987)
Zakatol a szív (1988)
Best of (1988)
Dupla vagy semmi (1989)
Ábrándos szép napok (1989)
Ébreszd fel a szívemet! (1990)
Rég volt, szép volt
Gondolsz-e majd rám
Rock & roll-ra hívlak!
Beat Turmix 1
Tipi-Tapi Dinó
Beat Turmix 2
Tipi-Tapi Party
Atlanta Rá-Rá-Rá Hajrá!!!
Tipi-Tapi Meseországban
Dolly Roll ReMix '98
Vakáció-ó-ó '98 koncertalbum
Poperett
Dolly
Simogass Napsugár (válogatás)
Dolly Roll Gold '83-'94
Dolly Jubileumi Koncert
Dolly PluSSSz
2010. szeptember 20. 13:31
|
|
agaduViva Rock & Roll |
|
A Napoleon Boulevard 1985-ben alakult magyar pop rock zenekar. A csapatot a progresszív, instrumentális rockot játszó Solaris tagjai hozták létre, Vincze Lilla énekesnővel. 1986-ban az Interpop fesztiválon tűntek fel Kérlek, ne félj c. dalukkal. Az együttes eredeti felállása 1990-ben, véglegesen 1993-ban szűnt meg, a 25 éves évfordulóra készülve 2009-ben azonban újra aktivizálódott.
A Napoleon Boulevard 1985-ben a Solaris együttes akkori tagjaiból alakult meg, Vincze Lillával kiegészülve. Az első dalok megszületése idején még a Solaris is létezett, Napoleon Boulevard néven (némi átöltözés után) saját maguk előzenekaraként léptek fel.
1986-ban aztán a Solaris egy jó időre elbúcsúzott közönségétől. Nyáron a Napoleon Boulevard elindult az I. Interpop fesztiválon, ahol az „Ugye, eljönnek ma a repülők” (hivatalos címe: Kérlek, ne félj) első díjat nyert. Szeptemberre elkészültek az első nagylemez felvételei, az újságokban elindult nyilvános polémia miatt azonban, amely megkérdőjelezte a zenekar szándékait a „a repülők eljövetelével” kapcsolatban, az album egy ideig nem jelenhetett meg.
A vita egészen 1987 tavaszáig folyik. Akkor végre eldől, hogy a zenekar nem akar bombázást. Minden mehet.
A Napoleon Boulevard I. napok alatt aranylemez lesz - 150 000 példány fogy el belőle.
Mire a Hungaroton átadja az aranyszínűre futtatott bakelitet, már kész a következő album.
A Napoleon Boulevard II. 1987 őszén, alig pár hónappal az első után jelenik meg, ennek ellenére megközelíti a százezres példányszámot - egy éven belül másodszor.
A következő album dalait a Hungaroton még megjelenés előtt kiküldi a Warner Austriának, majd a londoni Warnernek is. Mindkét helyről producer érkezik, hogy megkezdjék az angol nyelvű változatok kidolgozását.
Így jön el 1988 ősze. Megjelenik a Napoleon Boulevard mindmáig legsikeresebb albuma, a „Júlia nem akar a földön járni….” Közel 250 000 példányban fogy el. A Júlia…. az év dala lesz, Lilla az év énekesnője. TV-fellépések, újabb videoklipek, koncertek.
1989 tavaszán kiutaznak a Midemre. A Mylord eredeti, francia nyelvű átdolgozását és „Uram, segíts!” című daluk „No more walls!”-ra keresztelt angol változatát játsszák. Megállapodás születik a müncheni és londoni felvételekről.
Eközben idehaza párhuzamosan zajlanak a negyedik album, a „Mennyből az angyal….” stúdiómunkái. Újabb aranylemez, majd az utolsó turné.
1990. Az utolsó Napoleon Boulevard aranylemez (amiből szintén több, mint - 150 000 példány fogy!), a „Legyetek jók, ha tudtok….”. Ezt az albumot már más felállásban készíti a zenekar, az eredeti felállás zenészei legközelebb 1995-ben játszanak együtt, a Solaris Los Angeles-i koncertjén, amikor váratlanul föltámad a már elfelejtettnek hitt Solaris-legenda.
Elképesztő mennyiségű koncert, nívódíjak és népszerűségi szavazások számtalan első helye - bármilyen hihetetlen is, de a Napoleon Boulevard röpke három év leforgása alatt közel 1 millió hanghordozót adott el.
Napoleon Boulevard 1. (1986)
Fogd meg a kezem
Lovat akarok rajzolni
Szétszórt vagyok
Azt hittem szeretett
Burleszk
Napoleon Boulevard
Kérlek ne félj
Szállj velem
Még nem hiszem
Hidd el jönnek még jobb idők
Michaela
Elfelejtesz, tudom
Napoleon Boulevard 2. (1987)
Hiányzol nagyon
Emelj magadhoz
Ne szállj velem
Aludj el a vállamon
Álmodtam csillagot
Miért múlik el?
Ne szeress engem
Indulni kell
Egyszer talán
Júlia nem akar a földön járni (1988)
Júlia nem akar a földön járni
Uram, segíts
Szemtől szembe
Vagy az élet volt kegyetlen
Jó lenne…
Milord
Néha álmodj velem
Európa visszavár
Vallomás
Kína
Állok a hídon
Best of Napoleon Boulevard (1988)
Kérlek, ne félj
Szállj velem
Fogd meg a kezem
Hiányzol nagyon
Emelj magadhoz
Álmodtam csillagot
Egyszer talán
Ne szeress engem
Uram, segíts!
Szemtől szembe
Milord
Hidd el, jönnek még jobb idők II.
Európa visszavár
Vallomás
Kína
Mennyből az angyal (1989)
Bicikli ég és föld között
Jelentés az alagútból
Nem vagyok ellened
Üldözés
Állatfarm
Mennyből az angyal
Modern tangó
Rakétaszemek vigyáznak ránk
Mér' tetted ezt velem
Ember a vízben
Mennyei béke
Öngyilkos szerelem (CD bónusz)
Legyetek jók, ha tudtok (1990)
Legyetek jók, ha tudtok
Jelmezbál
Várj!
Körhinta
Állj elém
Nem kell a rock and roll
Szomorú vasárnap
Kezeket fel
Lehajtott fejjel
Első bánat
Best of 1985-1989 (2009, remake)
Ugye, eljönnek ma a repülők
Szállj velem
Egyszer talán
Álmodtam csillagot
Európa visszavár
Uram, segíts
Modern tangó
Mennyből az angyal
Üldözés
Jelentés az alagútból
Vincze Lilla – ének
Cziglán István (elhunyt 1998-ban) – szólógitár
Erdész Róbert – billentyűs hangszerek
Gömör László – dob
Kollár Attila – fuvola
Pócs Tamás – basszusgitár
A Napoleon Boulevard 1985-ben a Solaris együttes akkori tagjaiból alakult meg, Vincze Lillával kiegészülve. Az első dalok megszületése idején még a Solaris is létezett, Napoleon Boulevard néven (némi átöltözés után) saját maguk előzenekaraként léptek fel.
1986-ban aztán a Solaris egy jó időre elbúcsúzott közönségétől. Nyáron a Napoleon Boulevard elindult az I. Interpop fesztiválon, ahol az „Ugye, eljönnek ma a repülők” (hivatalos címe: Kérlek, ne félj) első díjat nyert. Szeptemberre elkészültek az első nagylemez felvételei, az újságokban elindult nyilvános polémia miatt azonban, amely megkérdőjelezte a zenekar szándékait a „a repülők eljövetelével” kapcsolatban, az album egy ideig nem jelenhetett meg.
A vita egészen 1987 tavaszáig folyik. Akkor végre eldől, hogy a zenekar nem akar bombázást. Minden mehet.
A Napoleon Boulevard I. napok alatt aranylemez lesz - 150 000 példány fogy el belőle.
Mire a Hungaroton átadja az aranyszínűre futtatott bakelitet, már kész a következő album.
A Napoleon Boulevard II. 1987 őszén, alig pár hónappal az első után jelenik meg, ennek ellenére megközelíti a százezres példányszámot - egy éven belül másodszor.
A következő album dalait a Hungaroton még megjelenés előtt kiküldi a Warner Austriának, majd a londoni Warnernek is. Mindkét helyről producer érkezik, hogy megkezdjék az angol nyelvű változatok kidolgozását.
Így jön el 1988 ősze. Megjelenik a Napoleon Boulevard mindmáig legsikeresebb albuma, a „Júlia nem akar a földön járni….” Közel 250 000 példányban fogy el. A Júlia…. az év dala lesz, Lilla az év énekesnője. TV-fellépések, újabb videoklipek, koncertek.
1989 tavaszán kiutaznak a Midemre. A Mylord eredeti, francia nyelvű átdolgozását és „Uram, segíts!” című daluk „No more walls!”-ra keresztelt angol változatát játsszák. Megállapodás születik a müncheni és londoni felvételekről.
Eközben idehaza párhuzamosan zajlanak a negyedik album, a „Mennyből az angyal….” stúdiómunkái. Újabb aranylemez, majd az utolsó turné.
1990. Az utolsó Napoleon Boulevard aranylemez (amiből szintén több, mint - 150 000 példány fogy!), a „Legyetek jók, ha tudtok….”. Ezt az albumot már más felállásban készíti a zenekar, az eredeti felállás zenészei legközelebb 1995-ben játszanak együtt, a Solaris Los Angeles-i koncertjén, amikor váratlanul föltámad a már elfelejtettnek hitt Solaris-legenda.
Elképesztő mennyiségű koncert, nívódíjak és népszerűségi szavazások számtalan első helye - bármilyen hihetetlen is, de a Napoleon Boulevard röpke három év leforgása alatt közel 1 millió hanghordozót adott el.
Napoleon Boulevard 1. (1986)
Fogd meg a kezem
Lovat akarok rajzolni
Szétszórt vagyok
Azt hittem szeretett
Burleszk
Napoleon Boulevard
Kérlek ne félj
Szállj velem
Még nem hiszem
Michaela
Elfelejtesz, tudom
Napoleon Boulevard 2. (1987)
Hiányzol nagyon
Emelj magadhoz
Ne szállj velem
Aludj el a vállamon
Álmodtam csillagot
Miért múlik el?
Ne szeress engem
Indulni kell
Egyszer talán
Júlia nem akar a földön járni (1988)
Uram, segíts
Szemtől szembe
Jó lenne…
Milord
Néha álmodj velem
Európa visszavár
Vallomás
Kína
Állok a hídon
Best of Napoleon Boulevard (1988)
Kérlek, ne félj
Szállj velem
Fogd meg a kezem
Hiányzol nagyon
Emelj magadhoz
Álmodtam csillagot
Egyszer talán
Ne szeress engem
Uram, segíts!
Szemtől szembe
Milord
Hidd el, jönnek még jobb idők II.
Európa visszavár
Vallomás
Kína
Mennyből az angyal (1989)
Jelentés az alagútból
Nem vagyok ellened
Üldözés
Állatfarm
Mennyből az angyal
Modern tangó
Rakétaszemek vigyáznak ránk
Mér' tetted ezt velem
Ember a vízben
Mennyei béke
Öngyilkos szerelem (CD bónusz)
Legyetek jók, ha tudtok (1990)
Legyetek jók, ha tudtok
Jelmezbál
Várj!
Körhinta
Állj elém
Nem kell a rock and roll
Szomorú vasárnap
Kezeket fel
Lehajtott fejjel
Első bánat
Best of 1985-1989 (2009, remake)
Ugye, eljönnek ma a repülők
Szállj velem
Egyszer talán
Álmodtam csillagot
Európa visszavár
Uram, segíts
Modern tangó
Mennyből az angyal
Üldözés
Jelentés az alagútból
Vincze Lilla – ének
Cziglán István (elhunyt 1998-ban) – szólógitár
Erdész Róbert – billentyűs hangszerek
Gömör László – dob
Kollár Attila – fuvola
Pócs Tamás – basszusgitár
2010. szeptember 20. 13:40
|
|
agaduViva Rock & Roll |
|
Vikidál Gyula (Budapest, 1948. január 25. – ) Liszt Ferenc-díjas magyar énekes. 1965-ben indult zenei pályája, először az Iris, majd a Gemler, Pop, Recorder, Gesarol és Pannónia zenekarok tagja volt. 1974-ben csatlakozott a P. Mobilhoz, ez az együttes hozta meg számára az országos hírnevet. Később a Dinamit, a P. Box és az MHV együttesekben is énekelt. Színészként első szerepét, a Városmajorban bemutatott, Máté Péter-S. Nagy István: Krízis című produkciójában kapta. A darab megbukott, őt viszont felfedezték a színház számára. A következő szerepet az István, a király című rockoperában kapta, ő alakította Koppányt. 1992-től a Madách Színház társulatának tagja. 2008-ig tagja volt a Boxer együttesnek. Színészi munkája mellett a Mobilmánia együttesben énekel, bár 2010-től csak vendégszerepléseket vállal. 2004-ben a szóbeszédet követően elismerte, hogy 1981 és 1986 között (kényszerből) "Dalos" fedőnéven szóbeli jelentéseket adott az állambiztonságnak, mások mellett Nagy Feróról.
1978 – Kétforintos dal / Menj tovább (SP)(stúdiófelvétel)
1979 – Forma I. / Utolsó cigaretta (SP) (1978-as koncertfelvétel, Láng Művelődési Központ)
1984 – Honfoglalás (LP / MC, 2003: CD bónuszdalokkal) (a címadó szvit ötödik tételében + a CD-kiadás bónuszdalaiban)
1998 – Az „első” nagylemez '78 (CD / MC) (1978, Láng Művelődési Központ)
1999 – Színe-java 1. – Színe (CD / MC) (újra-felvett változatok egy részében)
2003 – Múlt idő 1973–1984 (CD) (demó- és koncertfelvételek) (Az Örökmozgó lettem... című P. Mobil könyv 1. CD-melléklete)
2003 – Mobilizmo (CD / MC) (a bónuszdalokban)
2003 – Heavy Medal (CD / MC) (a bónuszdalokban)
1980 – Dinamit
1981 – A híd
1983: Kő kövön
1985: Ómen
1995: A zöld, a bíbor és a fekete (Bencsik Sándor-emlékalbum, Vikidál három dalban énekel a P. Boxban, valamint a címadó dal remake-jében)
1985: Vikidál Gyula
1991: Maradsz, aki voltál
2008: Ez a mánia
Szörényi Levente - Bródy János: István, a király..Koppány
Lev Tolsztoj: Anna Karenina..Scserbackij herceg
Mikszáth Kálmán: Beszterce ostroma..Ferenc József
Gárdonyi Géza - Várkonyi Mátyás: Egri csillagok..Dobó István
Joseph Stein - Jerry Block - Sheldon Harnick: Hegedűs a háztetőn..Lázár Wolf
Tolcsvay László - Müller Péter - Müller Péter Sziámi: Isten pénze..Mr. Fezziwig
Ken Kesey - Dale Wassermann: Kakukkfészek..Williams ápoló
Victor Hugo - Herbert Kretzmer: Nyomorultak..Javert, rendőrfelügyelő
Lionel Bart: Oliver..Fagin
Tolcsvay László - Müller Péter - Müller Péter Sziámi: Mária evangéliuma..János apostol
Andrew Lloyd Webber: Az Operaház fantomja..Joseph Bouquet, zsinórmester
Móra Ferenc - Zalán Tibor: A rab ember fiai..Apafi Mihály fejedelem
Szörényi Levente - Bródy János: A kiátkozott..Attila fejedelem
Molnár Ferenc - Kocsák Tibor - Miklós Tibor: A vörös malom..Rex Infernus
Szörényi Levente - Bródy János: Attila, Isten kardja..Attila
Anouilh: Becket vagy Isten becsülete..Arundel báró
Szakcsi Lakatos Béla - Csemer Géza: A bestia..Nádor
Andrew Lloyd Webber - Tim Rice: Evita..Peron
Sorkin: Isten, haza, sereg..Kendrick hadnagy
Victor Máté - Koltay Gábor: Itt élned, halnod kell..Dózsa György
Andrew Lloyd Webber - Tim Rice: Jézus Krisztus Szupersztár..Pilátus
Máté Péter - S. Nagy István: Krízis..Góré
Andrew Lloyd Webber - Tim Rice: József és a színes, szélesvásznú álomkabát..Fáraó
Leonard Bernstein: Kennedy-mise..Pap
Móricz Zsigmond - Kocsák Tibor - Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig..Valkay tanár úr
Az év énekese 1979, 1983
EMeRTon-díj 1987, 1991
Liszt Ferenc-díj 1988
A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje 1993
1978 – Kétforintos dal / Menj tovább (SP)(stúdiófelvétel)
1979 – Forma I. / Utolsó cigaretta (SP) (1978-as koncertfelvétel, Láng Művelődési Központ)
1984 – Honfoglalás (LP / MC, 2003: CD bónuszdalokkal) (a címadó szvit ötödik tételében + a CD-kiadás bónuszdalaiban)
1998 – Az „első” nagylemez '78 (CD / MC) (1978, Láng Művelődési Központ)
1999 – Színe-java 1. – Színe (CD / MC) (újra-felvett változatok egy részében)
2003 – Múlt idő 1973–1984 (CD) (demó- és koncertfelvételek) (Az Örökmozgó lettem... című P. Mobil könyv 1. CD-melléklete)
2003 – Mobilizmo (CD / MC) (a bónuszdalokban)
2003 – Heavy Medal (CD / MC) (a bónuszdalokban)
1980 – Dinamit
1981 – A híd
1983: Kő kövön
1985: Ómen
1995: A zöld, a bíbor és a fekete (Bencsik Sándor-emlékalbum, Vikidál három dalban énekel a P. Boxban, valamint a címadó dal remake-jében)
1985: Vikidál Gyula
1991: Maradsz, aki voltál
2008: Ez a mánia
Szörényi Levente - Bródy János: István, a király..Koppány
Lev Tolsztoj: Anna Karenina..Scserbackij herceg
Mikszáth Kálmán: Beszterce ostroma..Ferenc József
Gárdonyi Géza - Várkonyi Mátyás: Egri csillagok..Dobó István
Joseph Stein - Jerry Block - Sheldon Harnick: Hegedűs a háztetőn..Lázár Wolf
Tolcsvay László - Müller Péter - Müller Péter Sziámi: Isten pénze..Mr. Fezziwig
Ken Kesey - Dale Wassermann: Kakukkfészek..Williams ápoló
Victor Hugo - Herbert Kretzmer: Nyomorultak..Javert, rendőrfelügyelő
Lionel Bart: Oliver..Fagin
Tolcsvay László - Müller Péter - Müller Péter Sziámi: Mária evangéliuma..János apostol
Andrew Lloyd Webber: Az Operaház fantomja..Joseph Bouquet, zsinórmester
Móra Ferenc - Zalán Tibor: A rab ember fiai..Apafi Mihály fejedelem
Szörényi Levente - Bródy János: A kiátkozott..Attila fejedelem
Molnár Ferenc - Kocsák Tibor - Miklós Tibor: A vörös malom..Rex Infernus
Szörényi Levente - Bródy János: Attila, Isten kardja..Attila
Anouilh: Becket vagy Isten becsülete..Arundel báró
Szakcsi Lakatos Béla - Csemer Géza: A bestia..Nádor
Andrew Lloyd Webber - Tim Rice: Evita..Peron
Sorkin: Isten, haza, sereg..Kendrick hadnagy
Victor Máté - Koltay Gábor: Itt élned, halnod kell..Dózsa György
Andrew Lloyd Webber - Tim Rice: Jézus Krisztus Szupersztár..Pilátus
Máté Péter - S. Nagy István: Krízis..Góré
Andrew Lloyd Webber - Tim Rice: József és a színes, szélesvásznú álomkabát..Fáraó
Leonard Bernstein: Kennedy-mise..Pap
Móricz Zsigmond - Kocsák Tibor - Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig..Valkay tanár úr
Az év énekese 1979, 1983
EMeRTon-díj 1987, 1991
Liszt Ferenc-díj 1988
A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje 1993
2010. szeptember 20. 13:49
|
|
agaduViva Rock & Roll |
|
Schuster Lóránt (Budapest, 1949. május 20.) a P. Mobil együttes vezetője, 1998-tól 2002-ig fővárosi közgyűlési képviselő.
Magyar-angol szakon érettségizett a Corvin Mátyás Gimnáziumban. A kecskeméti repülőtéren volt őrkatona, innen hat hónap elteltével leszerelték. Az akkori vezetés tíz éven át nem engedélyezte, hogy együttesének, a Gesarolnak, majd a P. Mobilnak lemeze jelenjen meg. Zenekarvezetőként sajátos felállást valósított meg: nem játszik hangszeren és nem énekel szólót, hanem a színpadon show-manként (konferálás, tapsgép, valamint az általa „vizuális karó” néven emlegetett látványelemek) a közönséget hozza hangulatba. Emellett intézi az együttes ügyeit és a dalszövegek többségét is ő írja. 1985 óta kulturális szolgáltató cége van. Szerkesztett és vezetett is rádióműsorokat, munkatársaival létrehozta a Magyarock Alapítványt. A MIÉP-nek a párt VI. Országos gyűlésén lett tagja. 1998-ban az önkormányzati választásokon a Fővárosi Közgyűlés képviselőjévé választották, valamint tagja volt a Kulturális Bizottságnak is. A Magyar Nemzeti Frontot 2003 elején alakította, ez a front a Magyar Nemzeti Szövetség tagja. Schuster Lóránt előbbinek szervezési alelnöke, utóbbinak pedig főtitkára.
Elvált, két lánya van: Lívia és Katinka.
Kétforintos dal / Menj tovább 1978 (SP) (stúdió)
Forma-1 / Utolsó cigaretta 1979 (SP) (1978-as koncertfelvétel)
Miskolc / Csizma az asztalon 1980 (SP) (1979-es koncertfelvétel / stúdió)
Mobilizmo 1981 (LP / CD) (stúdió) (a 2003-as CD kiadás bónusz kislemezdalokkal és demófelvételekkel jelent meg)
Heavy Medal 1983 (LP / CD) (stúdió) (a 2003-as CD kiadás bónusz kislemezdalokkal és demófelvételekkel jelent meg)
Honfoglalás - Rocklegendák 3. 1984 (LP / CD) (stúdió + egy 1983-as koncertfelvétel) (a 2003-as CD kiadás bónusz kislemezdalokkal és demófelvételekkel jelent meg)
Stage Power 1993 (2CD) (válogatás - az első három album agyaga) (két dal eltérő változatban: a Honfoglalás és a Pokolba tartó vonat)
Ez az élet, Babolcsai néni 1994 (CD) (stúdió)
Worst of P. Mobil 1994 (2MC / CD) (1994-es koncertfelvétel) (a CD változat hat dallal rövidebb)
Rest of P. Mobil 1995 (CD) (1994-es koncertfelvétel + öt stúdiófelvétel)
Honfoglalás - szimfonikus verzió 1996 (CD + DVD) (remake album nagyzenekarral + koncertfilm) (a 2002-es DVD-mellékletes kiadás bónusz dalokkal jelent meg)
A zöld, a bíbor és a fekete 1995 (CD) (válogatás) (Bencsik Sándor-emléklemez, két dalban hallható a P. Mobil - az egyik egy 1980-as koncertfelvétel, a másik remake)
Honfoglalás '96 - rockverzió 1996 (CD) (remake album + Transsylvania)
Kutyából szalonna 1998 (CD) (stúdió)
Az első nagylemez '78 1998 (CD) (1978-as koncertfelvétel)
Színe-java 1. - Színe 1999 (CD) (remake album)
Radics Béla Emlékkoncert (CD) 2001 (2001-es koncertfelvétel) (több zenekar is játszott, köztük a P Mobil - valamint az egyéb előadók között is volt Mobil tag)
Magyar betiltva 2001 (CD) (válogatás) (Hazafias válogatás, két dalban hallható a P. Mobil - mindkettő remake felvétel)
Múlt idő 1973-1984 2003 (CD) (demó és koncertfelvételek) (Az Örökmozgó lettem című P. Mobil könyv 1. CD-melléklete)
Fekete bárány koncert 2003 (CD + DVD) (1980-as koncertfelvétel + dokumentumfilm)
Magyar fal 2004 (2CD + DVD) (1983-as koncertfelvétel + koncert-dokumentumfilm) (a koncert CD és DVD változatának műsora eltérő)
Múlt idő 1985-2007 2009 (mp3 / promo CD) (koncertfelvételek) (Az Örökmozgó lettem című P. Mobil könyv 2. CD-melléklete)
Magyar-angol szakon érettségizett a Corvin Mátyás Gimnáziumban. A kecskeméti repülőtéren volt őrkatona, innen hat hónap elteltével leszerelték. Az akkori vezetés tíz éven át nem engedélyezte, hogy együttesének, a Gesarolnak, majd a P. Mobilnak lemeze jelenjen meg. Zenekarvezetőként sajátos felállást valósított meg: nem játszik hangszeren és nem énekel szólót, hanem a színpadon show-manként (konferálás, tapsgép, valamint az általa „vizuális karó” néven emlegetett látványelemek) a közönséget hozza hangulatba. Emellett intézi az együttes ügyeit és a dalszövegek többségét is ő írja. 1985 óta kulturális szolgáltató cége van. Szerkesztett és vezetett is rádióműsorokat, munkatársaival létrehozta a Magyarock Alapítványt. A MIÉP-nek a párt VI. Országos gyűlésén lett tagja. 1998-ban az önkormányzati választásokon a Fővárosi Közgyűlés képviselőjévé választották, valamint tagja volt a Kulturális Bizottságnak is. A Magyar Nemzeti Frontot 2003 elején alakította, ez a front a Magyar Nemzeti Szövetség tagja. Schuster Lóránt előbbinek szervezési alelnöke, utóbbinak pedig főtitkára.
Elvált, két lánya van: Lívia és Katinka.
Kétforintos dal / Menj tovább 1978 (SP) (stúdió)
Forma-1 / Utolsó cigaretta 1979 (SP) (1978-as koncertfelvétel)
Miskolc / Csizma az asztalon 1980 (SP) (1979-es koncertfelvétel / stúdió)
Mobilizmo 1981 (LP / CD) (stúdió) (a 2003-as CD kiadás bónusz kislemezdalokkal és demófelvételekkel jelent meg)
Heavy Medal 1983 (LP / CD) (stúdió) (a 2003-as CD kiadás bónusz kislemezdalokkal és demófelvételekkel jelent meg)
Honfoglalás - Rocklegendák 3. 1984 (LP / CD) (stúdió + egy 1983-as koncertfelvétel) (a 2003-as CD kiadás bónusz kislemezdalokkal és demófelvételekkel jelent meg)
Stage Power 1993 (2CD) (válogatás - az első három album agyaga) (két dal eltérő változatban: a Honfoglalás és a Pokolba tartó vonat)
Ez az élet, Babolcsai néni 1994 (CD) (stúdió)
Worst of P. Mobil 1994 (2MC / CD) (1994-es koncertfelvétel) (a CD változat hat dallal rövidebb)
Rest of P. Mobil 1995 (CD) (1994-es koncertfelvétel + öt stúdiófelvétel)
Honfoglalás - szimfonikus verzió 1996 (CD + DVD) (remake album nagyzenekarral + koncertfilm) (a 2002-es DVD-mellékletes kiadás bónusz dalokkal jelent meg)
A zöld, a bíbor és a fekete 1995 (CD) (válogatás) (Bencsik Sándor-emléklemez, két dalban hallható a P. Mobil - az egyik egy 1980-as koncertfelvétel, a másik remake)
Honfoglalás '96 - rockverzió 1996 (CD) (remake album + Transsylvania)
Kutyából szalonna 1998 (CD) (stúdió)
Az első nagylemez '78 1998 (CD) (1978-as koncertfelvétel)
Színe-java 1. - Színe 1999 (CD) (remake album)
Radics Béla Emlékkoncert (CD) 2001 (2001-es koncertfelvétel) (több zenekar is játszott, köztük a P Mobil - valamint az egyéb előadók között is volt Mobil tag)
Magyar betiltva 2001 (CD) (válogatás) (Hazafias válogatás, két dalban hallható a P. Mobil - mindkettő remake felvétel)
Múlt idő 1973-1984 2003 (CD) (demó és koncertfelvételek) (Az Örökmozgó lettem című P. Mobil könyv 1. CD-melléklete)
Fekete bárány koncert 2003 (CD + DVD) (1980-as koncertfelvétel + dokumentumfilm)
Magyar fal 2004 (2CD + DVD) (1983-as koncertfelvétel + koncert-dokumentumfilm) (a koncert CD és DVD változatának műsora eltérő)
Múlt idő 1985-2007 2009 (mp3 / promo CD) (koncertfelvételek) (Az Örökmozgó lettem című P. Mobil könyv 2. CD-melléklete)
2010. szeptember 20. 13:55
|
|
agaduViva Rock & Roll |
|
1974-ben alakult debreceni együttes, melyet a Colorból kivált Szalay András alapított. Sajnos vidéki együttes lévén, amellett, hogy igényes folkot játszottak, nem tudtak bekerülni abba a zenei vérkeringésbe, melyet Budapest jelentett. Később klasszikus progresszív dalok rockfeldolgozásaival arattak sikereket. A hetvenes évek közepén rengeteg amatőr jazzfesztiválon vettek rész, ahonnan többször tértek haza első díjjal. Az 1976-ban csatlakozott Ács Enikő a zenekarhoz, aki jellegzetes énekével még egyénibbé tette az együttes zenei stílusát. 1979-ben a kilépő Ács helyére Laár András gitáros, énekes került, valamint Béke Csaba helyett Schmidt dobolt. Nem sokáig, hiszen a zenekar feloszlott a nyolcvanas évek elején. Később a Szalay testvérek az Omega koncertek és stúdiófelvételek állandó segítői lettek.
Ács Enikő (Szombathely, 1953. szeptember 12. – ) magyar énekesnő, dalszerző.
Érettségi után a Debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen folytatta tanulmányait. Itt ismerkedett meg a Panta Rhei zenekar tagjaival, Szalay Andrással, Szalay Sándorral, Matolcsy Kálmánnal és Béke Csabával. Ács Enikő 1976-tól 1979-ig volt tagja a zenekarnak. Számos rádiófelvételt készítettek saját szerzeményeiből, versmegzenésítéseiből (Pogácsalány, Jössz-e már?, Talán, Öreganyó, Lidérc).
Ács Enikő és a Panta Rhei több országos könnyűzenei versenyen is részt vett: az 1977-es Tessék választani!-n a A pogácsalánnyal, az 1978-as Tessék választani!-n a Talán c. dallal, az 1978-as Made In Hungary-n a Nem hiszem el-lel, az 1979-es Tessék választani!-n a Csendes dal-lal léptek fel. A stílusbeli különbségek miatt 1979-től szólóénekesként folytatta pályáját.
Ács Enikő (Szombathely, 1953. szeptember 12. – ) magyar énekesnő, dalszerző.
Érettségi után a Debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen folytatta tanulmányait. Itt ismerkedett meg a Panta Rhei zenekar tagjaival, Szalay Andrással, Szalay Sándorral, Matolcsy Kálmánnal és Béke Csabával. Ács Enikő 1976-tól 1979-ig volt tagja a zenekarnak. Számos rádiófelvételt készítettek saját szerzeményeiből, versmegzenésítéseiből (Pogácsalány, Jössz-e már?, Talán, Öreganyó, Lidérc).
Ács Enikő és a Panta Rhei több országos könnyűzenei versenyen is részt vett: az 1977-es Tessék választani!-n a A pogácsalánnyal, az 1978-as Tessék választani!-n a Talán c. dallal, az 1978-as Made In Hungary-n a Nem hiszem el-lel, az 1979-es Tessék választani!-n a Csendes dal-lal léptek fel. A stílusbeli különbségek miatt 1979-től szólóénekesként folytatta pályáját.
2010. szeptember 20. 14:10
|
|
agaduViva Rock & Roll |
|
1975-ben alakult szegedi együttes. Először az Ifjúsági Parkban tűntek fel, ahol negyedórás, instrumentális, szólójátétokban gazdag műveiket adták elő. 1975-ben Szakcsi Lakatos Béla, 1976-ban Csík Gusztáv, 1977-ben pedig Németh János (szaxofon) játszott egy-egy évig. Később a fővárosba költöztek, majd rendszeresen felléptek a Parkban. 1979 végétől Pálvölgyi játszott billentyűs hangszereken. Ugyanebben az évben csatlakozott első énekesük, Zareczky Miklós, akit 1983-tól 1986-ig Tisza József követett. A helyére később Homonyik Sándor került, őt Takáts Tamás (ex-Karthago) követte. Az együttes Játékok c. lemeze angol nyelven is megjelent. 1984-ben a pécsi tettyei romoknál bemutatták Áldozat c. balettjüket, melyről hangfelvétel is készült. Később Móczán a Pécsi Balettel is dolgozott. Ekkor a billentyűs hangszereken már Németh István játszott. 1985 végén Király helyére Dorozsmai (ex-Korál) került. Gitárosuk, Varga János, később az Art Reaktor egyik alapítója lett, helyére Tátrai Tibor került. Takáts később megalakította saját zenekarát, a Takáts Tamás Dirty Blues Band-et.
2010. szeptember 20. 14:16
|
|
agaduViva Rock & Roll |
|
Az A. E. Bizottság (Albert Einstein Bizottság) magyar alternatív együttes volt. Az 1980-as évek elején egyik barátjuk arra biztatta őket, induljanak a Karthágó együttes tehetségkutató versenyén. Mindenki jót mulatott az ötleten, de a barát erősködött: ha az elődöntőkben eljátszanak valamilyen csöpögős slágert, bejutnának a televíziós döntőbe. És ott, a kamerák előtt majd belecsapnak valami punkőrületbe. A haditerv mindenkinek tetszett, ekkor jött az ötlet, hogy Bizottság névvel induljanak a versenyen. A hibátlan stratégiával csak egy baj volt: már az első elődöntőben kiestek. Ám a kudarc is gyümölcsözött: Nagy Feró meghívta őket előzenekarnak a Fekete Bárányok rockkoncertjére.
1980. augusztus 23-án debütáltak nagy sikerrel az óbudai Hajógyári Szigeten – 1993 óta nyaranként egy hétre itt üzemel a Diáksziget rengeteg koncerttel –, az Ifjúsági Magazin és az Express Ifjúsági és Diák Utazási Iroda által szervezett fesztiválon, a Fekete Bárányokként aposztrofált három sztárbanda, a Magyar Hanglemezkiadó Vállalattal kutya-macska barátságban lévő Beatrice, a Hobo Blues Band és a P. Mobil előzenekaraként, 25 ezer ember előtt. Szabadidő-zene, határozták meg önmaguk műfaját. Ebben minden benne volt. Hogy nincsenek külső kényszerek, korlátok, kötöttségek, kötelezettségek: csak az irányít, ami belülről jön. Azt, hogy egészen pontosan mi fog történni, nem lehetett kiszámítani. A technika ritkán működött tökéletesen, de a problémák is az előadás részévé váltak. Ha nem sikerült egyszerre elkezdeni egy számot, hát leálltak, megbeszélték a dolgot, és újra kezdték. Meg is mondták: „Minden strófa után egy katasztrófa.” (Ennek a jellemző momentumnak mindkét albumon nyoma maradt. A Jégkrémbalett cimű albumon a keverőpult mellől szól be valaki a stúdióba, hogy „vágjanak egymás szavába” míg a Kalandra Fel! cimű album egyik dalának végén közlik a hallgatóval, hogy kikapcsolódott előadás közben az orgona.)
Első nagylemezük a Kalandra fel! (1983) címet kapta. Az azévben kiadott nagylemezek közül a 29. legkelendőbb lett, több mint 20 (Ef. Zámbó közlése szerint 30/40) ezren vették meg. A Kalandra fel! az első magyar alternatív zenei album lett: új kulturális időszak szimbóluma. A hatóság a lemez kiadása előtt annyit kért: a Központi Bizottságra való tekintettel változtassanak nevet. Így lett az együttesből A. E. (azaz Albert Einstein) Bizottság. Arról, hogy az aczéli „3 T” (tilt, tűr, támogat) rendszerében hogyan kaphattak szereplési lehetőséget, Ef. Zámbó István a következőt nyilatkozta: „A 80-as évek elején már-már mozgalommá kicombosodottt alternatív és new wave zenei életben a monopol helyzetben lévő magyar hanglemezgyár egyik munkatársa említette, hogy őket nem keresik meg ezek a zenekarok kiadás és megjelentetés céljából. Ezt mi hallottuk és a zenekarból Wahorn András rögtön bement és tolmácsolta a készségünket, hogy mi nagyon szívesen csinálnánk lemezt.
1983-ban Bódy Gábor beszerkesztette őket (Hobóval, a Trabanttal és a Vágtázó Halottkémekkel egyetemben A kutya éji dala című filmjébe. 1984-ben megjelent a Jégkrémbalett cimű film és hasonló cimű filmzenéje is nagylemezen. A film országos forgalmazásba 1990-ig nem került. A film a Bizottság együttes dalaira komponált szürreális kliporgia, melynek központjába a testiség és a sötét gondolatok kerültek. 1985-ben nyugateurópai turnét tett az együttes: tulajdonképpen ez volt a közös történet záróakkordja. Nem lett belőlük önagyonülésező Bizottság, vagyishogy önmaga paródiájába züllő, egyre gyengébb erőltetett önmagét ismétlő rockegyüttes. És ez így volt jó. A Bizottság feloszlása nem jelentette sem a haverság, sem az alkalmankénti közös megmozdulások végét. Egyikük sem állt le sem a festéssel, sem a filmezéssel, sem a zenéléssel, természetesen.
Az újraalakuláshoz akkor került legközelebb a Bizottság, amikor 1993-ban négyen, Laca, Jony, Koko és Wahorn közös kazettát adtak ki, de a Bizottság-albumok kollektív jellegével szemben az Edd meg a fényt minden szövegét Laca írta. 1995-ben mindkét Bizottság LP-t kiadta CD-n az MHV romjaiból keletkezett Hungaroton-Gong.
1980. augusztus 23-án debütáltak nagy sikerrel az óbudai Hajógyári Szigeten – 1993 óta nyaranként egy hétre itt üzemel a Diáksziget rengeteg koncerttel –, az Ifjúsági Magazin és az Express Ifjúsági és Diák Utazási Iroda által szervezett fesztiválon, a Fekete Bárányokként aposztrofált három sztárbanda, a Magyar Hanglemezkiadó Vállalattal kutya-macska barátságban lévő Beatrice, a Hobo Blues Band és a P. Mobil előzenekaraként, 25 ezer ember előtt. Szabadidő-zene, határozták meg önmaguk műfaját. Ebben minden benne volt. Hogy nincsenek külső kényszerek, korlátok, kötöttségek, kötelezettségek: csak az irányít, ami belülről jön. Azt, hogy egészen pontosan mi fog történni, nem lehetett kiszámítani. A technika ritkán működött tökéletesen, de a problémák is az előadás részévé váltak. Ha nem sikerült egyszerre elkezdeni egy számot, hát leálltak, megbeszélték a dolgot, és újra kezdték. Meg is mondták: „Minden strófa után egy katasztrófa.” (Ennek a jellemző momentumnak mindkét albumon nyoma maradt. A Jégkrémbalett cimű albumon a keverőpult mellől szól be valaki a stúdióba, hogy „vágjanak egymás szavába” míg a Kalandra Fel! cimű album egyik dalának végén közlik a hallgatóval, hogy kikapcsolódott előadás közben az orgona.)
Első nagylemezük a Kalandra fel! (1983) címet kapta. Az azévben kiadott nagylemezek közül a 29. legkelendőbb lett, több mint 20 (Ef. Zámbó közlése szerint 30/40) ezren vették meg. A Kalandra fel! az első magyar alternatív zenei album lett: új kulturális időszak szimbóluma. A hatóság a lemez kiadása előtt annyit kért: a Központi Bizottságra való tekintettel változtassanak nevet. Így lett az együttesből A. E. (azaz Albert Einstein) Bizottság. Arról, hogy az aczéli „3 T” (tilt, tűr, támogat) rendszerében hogyan kaphattak szereplési lehetőséget, Ef. Zámbó István a következőt nyilatkozta: „A 80-as évek elején már-már mozgalommá kicombosodottt alternatív és new wave zenei életben a monopol helyzetben lévő magyar hanglemezgyár egyik munkatársa említette, hogy őket nem keresik meg ezek a zenekarok kiadás és megjelentetés céljából. Ezt mi hallottuk és a zenekarból Wahorn András rögtön bement és tolmácsolta a készségünket, hogy mi nagyon szívesen csinálnánk lemezt.
1983-ban Bódy Gábor beszerkesztette őket (Hobóval, a Trabanttal és a Vágtázó Halottkémekkel egyetemben A kutya éji dala című filmjébe. 1984-ben megjelent a Jégkrémbalett cimű film és hasonló cimű filmzenéje is nagylemezen. A film országos forgalmazásba 1990-ig nem került. A film a Bizottság együttes dalaira komponált szürreális kliporgia, melynek központjába a testiség és a sötét gondolatok kerültek. 1985-ben nyugateurópai turnét tett az együttes: tulajdonképpen ez volt a közös történet záróakkordja. Nem lett belőlük önagyonülésező Bizottság, vagyishogy önmaga paródiájába züllő, egyre gyengébb erőltetett önmagét ismétlő rockegyüttes. És ez így volt jó. A Bizottság feloszlása nem jelentette sem a haverság, sem az alkalmankénti közös megmozdulások végét. Egyikük sem állt le sem a festéssel, sem a filmezéssel, sem a zenéléssel, természetesen.
Az újraalakuláshoz akkor került legközelebb a Bizottság, amikor 1993-ban négyen, Laca, Jony, Koko és Wahorn közös kazettát adtak ki, de a Bizottság-albumok kollektív jellegével szemben az Edd meg a fényt minden szövegét Laca írta. 1995-ben mindkét Bizottság LP-t kiadta CD-n az MHV romjaiból keletkezett Hungaroton-Gong.
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Közös nyaraláson vesznek részt.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Megsérült a híresség.
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Kiderült, hogyan döntött a bíróság.

0 felhasználónak tetszik: