Selena Gomez megtanulna spanyolul
2010. augusztus 29. 09:49
Idézet (smileyviley @ 2010.08.29. 01:03)
Származásából kiindulva neki tudnia kellene spanyolul, de ha nem tud, az sem nagy baj. És valamennyire már amúgy is tud.
Jennifer Lopez is Puerto Ricó-i származású, mégsem tud eredetileg egy szót sem spanyolul. Sőt, annak ellenére, hogy eddig az összes férje latin volt, pocsékul beszél. Bár a Como ama una mujer c. albumán elég jól megtanulta a kiejtést, de amikor beszél, akkor elég erős az angol akcentusa, és a nyelvtan se megy neki. (A régi számaiban pedig nekem is nem kis gondot okozott, hogy megértsem, amit énekel; egy anyanyelvűt simán megértek.)
Az az igazság, hogy az USA-ban élő latin származásúak közül nagyon sokan szégyellik a származásukat és a spanyol anyanyelvüket, mivel az amerikaiak lenézik őket (ugyanolyan helyzetben vannak ők ott, mint nálunk a romák), ezért a latin szülők sokszor eleve úgy nevelik a gyerekeiket, hogy már csak angolul tanuljanak meg. Igaz, hogy de iure (jogilag) nincs hivatalos nyelv az USA-ban, ezzel szemben mindenhol csak az angolt támogatják és csak angolul oktatnak az iskolákban, a spanyol pedig az elnyomott nyelv (holott végeredményben nekik köszönhetik az USA területének kb. a felét).
2010. augusztus 29. 09:54
Idézet (Levente1991 @ 2010.08.29. 00:07)
Annyit fűznék hozzá ahhoz, hogy mexikói származású, hogy én szívesen látnám inkább a telenovellák világában, mint a Disney Channelen bohóckodni! Egy nagyon szép arcú kiscsaj, nekem nem tűnik egy elveszett valakinek. Simán el tudnám képzelni Allison Lozz helyett Selenát, az említett kiscsirke meg mehetne a DC-re.
Egyet értek mindkettőtökkel, pár dologban. Szerintem is nagyon jól szerepelne egy telenovellában, de nem szabad elfelejteni, hogy a Disney tette őt híressé. A W.O.W.P.-ban is nagyon jól szerepel, én szeretem. És El Mexicano, éz személyes vélemány, de szerintem Demi Lovato sem az a beképzelt csaj
Annyit fűznék hozzá ahhoz, hogy mexikói származású, hogy én szívesen látnám inkább a telenovellák világában, mint a Disney Channelen bohóckodni! Egy nagyon szép arcú kiscsaj, nekem nem tűnik egy elveszett valakinek. Simán el tudnám képzelni Allison Lozz helyett Selenát, az említett kiscsirke meg mehetne a DC-re.
Idézet (El Mexicano @ 2010.08.29. 00:11)
Mélységesen egyetértek veled. Én első ránézésre megmondtam róla, hogy ez tutira latin, mert nagyon szép, bájos arca van. Persze a neve is elárulja. Szerintem ő az egyetlen a Disney-sztárok közül, aki tényleg tehetséges, szép, és nincs is elszállva magától.
Egyet értek mindkettőtökkel, pár dologban. Szerintem is nagyon jól szerepelne egy telenovellában, de nem szabad elfelejteni, hogy a Disney tette őt híressé. A W.O.W.P.-ban is nagyon jól szerepel, én szeretem. És El Mexicano, éz személyes vélemány, de szerintem Demi Lovato sem az a beképzelt csaj
2010. augusztus 29. 09:58
Idézet (El Mexicano @ 2010.08.29. 09:49)
Jennifer Lopez is Puerto Ricó-i származású, mégsem tud eredetileg egy szót sem spanyolul. Sőt, annak ellenére, hogy eddig az összes férje latin volt, pocsékul beszél. Bár a Como ama una mujer c. albumán elég jól megtanulta a kiejtést, de amikor beszél, akkor elég erős az angol akcentusa, és a nyelvtan se megy neki. (A régi számaiban pedig nekem is nem kis gondot okozott, hogy megértsem, amit énekel; egy anyanyelvűt simán megértek.)
Az az igazság, hogy az USA-ban élő latin származásúak közül nagyon sokan szégyellik a származásukat és a spanyol anyanyelvüket, mivel az amerikaiak lenézik őket (ugyanolyan helyzetben vannak ők ott, mint nálunk a romák), ezért a latin szülők sokszor eleve úgy nevelik a gyerekeiket, hogy már csak angolul tanuljanak meg. Igaz, hogy de iure (jogilag) nincs hivatalos nyelv az USA-ban, ezzel szemben mindenhol csak az angolt támogatják és csak angolul oktatnak az iskolákban, a spanyol pedig az elnyomott nyelv (holott végeredményben nekik köszönhetik az USA területének kb. a felét).
Köszi az infót
2010. augusztus 29. 10:04
Idézet (Babyyka @ 2010.08.29. 09:58)
Köszi az infót
Ezt nemis tudtam
de hál' Istennek, Thalía beszéli a spanyolt, annak ellenére, hogy az USA-ban él 
Persze, de Thalía 100% latin, ő Mexikóban született és ott is nőtt fel, 27 éves koráig ott élt (pár éve még nem tudott tökéletesen angolul sem). Csak a férje miatt költözött ki az USA-ba, mert hát nyilván nem egy milliárdos amerikai üzletember fog Mexikóba költözni a felesége miatt.
2010. augusztus 29. 10:37
|
|
Zsanett.ZsüliettBritney Spears addict* |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.03. Hozzászólás: 5274 Csatolások: 263 Azonosító: 130471 offline
|
Hát közelebb van mint a 15-höz...
2010. augusztus 29. 10:56
most hogy kerül ide nick? <.<
én is meg szeretnék tanulni spanyolul...
de,sok siekrt hozzá
én is meg szeretnék tanulni spanyolul...
de,sok siekrt hozzá
2010. augusztus 29. 11:16
|
|
_ToTo_Cinikus kritikus |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 05.03.01. Hozzászólás: 12632 Csatolások: 11645 Azonosító: 4133 offline
|
csodálom Mexicano még nem ajánlottad fel a segítségedet neki
1 felhasználónak tetszik:
El Mexicano
2010. augusztus 29. 11:18
biztos ügyi lesz..am meg sztem illik hozzá a spanyol
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Kiderült, hogyan döntött a bíróság.
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Egy ideje pletykálnak a kapcsolatukról.
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Ritkán enged bepillantást a kapcsolatába.