Starity

Idézetek

344 oldal 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. december 27. 18:16 #6081
- törölt felhasználó -    
"- Írország nagyon messze van, Jane, és én nagyon szomorú vagyok, hogy kis barátnőmet ilyen hosszú, fárasztó útra kell küldenem. De mit csináljak? Nincs más választásom. Érez valamit irántam, Jane?
Nem mertem felelni. Még a szívem dobogása is elállt.
- Mert nekem néha az a furcsa érzésem támad - különösen ha így együtt ülünk, mint most -, az a furcsa érzésem támad, hogy a bal oldali bordáim alól egy darab zsineg indul ki, és az szorosan és kioldozhatatlanul össze van kötözve egy másik zsinegdarabbal, amely meg a maga bordájához nőtt. De ha a zúgó csatorna és néhány száz mérföldnyi szárazföld lesz kettőnk között, attól félek, ez az összekötő zsineg vagy zsinór még elszakad, és ha erre gondolok, ideges nyugtalanság fog el, hogy akkor pedig én belül vérezni fogok. Ami magát illeti... maga el fog felejteni engem." heart.gif
(Charlotte Brontë: Jane Eyre)
1 felhasználónak tetszik: Sofi Chan
2013. december 28. 21:05 #6082
- törölt felhasználó -    
"Most élsz, látom a szemeden, ordíts, utcán, tereken, hogy vége, a rossz elvetélt, előjöhet mindenki, aki félt." (Alvin és a mókusok - Illúzió)
2014. január 01. 18:44 #6083
- törölt felhasználó -    
'Megkérhetlek valamire? (...) Ha majd legközelebb megint úgy döntesz, hogy a saját érdekemben keresztülnézel rajtam, volnál szíves előre figyelmeztetni?!'
2014. január 01. 18:46 #6084
- törölt felhasználó -    
'Éreztem - és úgy sejtettem, ő is érzi -, hogy a holnapi nap sorsdöntő lesz. A kapcsolatunk nem egyensúlyozhat továbbra is a kés élén, le kell esnie róla vagy erre, vagy arra - hogy merre, az teljességgel az ő döntésétől és ösztöneitől függ. Én már döntöttem, még mielőtt tudatosan választhattam volna, és kész voltam vállalni ennek a döntésnek minden következményét. Az én számomra nem létezett ijesztőbb, gyötrelmesebb gondolat annál, hogy elszakadjak tőle. Ez egyszerűen lehetetlenség.'
2014. január 01. 18:46 #6085
- törölt felhasználó -    
'Nem könnyen kötök kapcsolatot a kortársaimmal. Igazság szerint egyáltalán senkivel sem. Anyámhoz például közelebb érzem magam, mint bárkihez ezen a planétán, és mégis, vele se voltunk igazán soha ugyanazon a hullámhosszon. Néha már arra gondoltam, talán az én szemem nem is ugyanazokat a dolgokat látja, mint a többi emberé. Lehet, hogy az agyam nem úgy működik, mint másoké?'
2014. január 01. 18:47 #6086
- törölt felhasználó -    
'Lassan összeszedegettem a holmimat, és közben megpróbáltam elfojtani a dühömet, mert attól féltem, elsírom magam. Úgy tűnik, valami rejtélyes okból az indulataim a könnycsatornáimmal állnak összeköttetésben. Ha dühös vagyok, rendszerint sírva fakadok, ami elég megalázó.'
2014. január 01. 18:48 #6087
- törölt felhasználó -    
'Egész délelőtt attól rettegtem, hogy megint olyan érthetetlenül gyűlölködő pillantással fog majd méregetni. A lelkem egyik fele szeretett volna elébe állni és nekiszegezni a kérdést, mi baja van velem. Éjszaka, miközben álmatlanul forgolódtam az ágyamban, el is képzeltem, mit fogok mondani neki. De túl jól ismerem magamat, és egy pillanatig sem gondoltam komolyan, hogy csakugyan elébe mernék állni. Hozzám képest a Gyáva Oroszlán maga a Terminátor.'
2014. január 01. 18:49 #6088
- törölt felhasználó -    
'Ha létezik egyáltalán kellő számú tanúbizonysággal alátámasztott beszámoló, hát a vámpírokról szóló ilyen. Nem hiányzik semmi. Hivatalos jelentések, közismert személyek - orvosok, papok, rendőrbírák - eskü alatt tett, írásbeli nyilatkozatai: egyetlen jogász sem kívánhat ennél meggyőzőbb bizonyítékokat. És mégis, ugyan ki hisz a vámpírokban?'
2014. január 01. 18:49 #6089
- törölt felhasználó -    
'És azzal újra két keze közé fogta az arcomat. Elakadt a lélegzetem. Habozott - de nem a szokásos értelemben, emberi módon. Nem úgy, ahogy egy férfi hezitál, mielőtt megcsókol egy nőt, de szeretné előbb kipuhatolni, miként fog a nő reagálni. És nem úgy, amikor azért habozik, hogy meghosszabbítsa a pillanatot, a várakozás eszményi pillanatát, amely néha jobb, mint maga a csók. Edward azért habozott, hogy kipróbálja magát, hogy lássa, biztonságos-e a dolog, hogy megbizonyosodjék róla, még mindig ura önmagának.'
2014. január 01. 18:51 #6090
lazarka70
lazarka70
új tag

StátuszSoha nem halasztom holnapra, amit holnaputánra is halaszthatok.
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 52
Csatolások: 31
Azonosító: 217957
“Mindenféle érzelemmel találkoztam. Meghallgattam a kínból fakadó sikolyokat és a hahotákat. Minden, ami emberi, nyitva volt számomra. Mindent éreztem és értettem egyszerre. A világ elmékkel volt benépesítve, melyek mindenféle szélnél gyorsabban örvénylettek, menedéket és szabadulást keresve a változás kényszere elől, élet és halál dilemmája elől-célt, biztonságot, örömöt keresve; megkísérelve, hogy értelmet adjanak a rejtélynek. Az emberek mindenütt kavargó, elkeseredett keresésben éltek. A valóság soha nem felelt meg álmaiknak, pedig a boldogság ott volt a közelükben-ott, ahol soha nem keresték. És mindennek forrása az emberi elme volt.”
2014. január 01. 18:52 #6091
lazarka70
lazarka70
új tag

“Az anyák gyerekeik kezét csak egy ideig fogják, de a szívüket mindörökké.”
2014. január 01. 18:54 #6092
lazarka70
lazarka70
új tag

Állandó útitársad vagyok,
Vagy legjobb segítséged, vagy legnehezebb terhed,
Továbbsegítelek, vagy sikertelenség felé húzlak,
Parancsodra várok.
Felét átadhatod annak, amit teszel,
Végrehajtom gyorsan és hibátlanul,
Könnyen kordában tarthatsz, csak légy szigorú hozzám.
Mutasd meg nekem pontosan, hogyan végezzek el valamit,
Pár lecke után már magamtól is megteszem.
Minden nagy embernek szolgája vagyok,
De nem kevésbé a szerencsétleneknek is.
A nagyokat én tettem naggyá,
A szerencsétleneket én tettem szerencsétlenné.
Annak ellenére, hogy nem vagyok gép,
egy gép precizitásával dolgozok,
Amelyhez egy ember intelligenciája társul.
Hasznodra vagy romlásodra működtethetsz engem;
Nekem teljesen mindegy.
Fogadj el, képezz, legyél hozzám szigorú,
És az egész világot lábaidhoz vetem.
Vegyél könnyedén, elpusztítalak.
Ki vagyok? A szokásaid.
2014. január 01. 18:56 #6093
lazarka70
lazarka70
új tag

Két módon tehetnek bolonddá.
Az egyik, hogy elhitetik veled a hazugságot.
A másik, hogy visszautasítod az igazságot.”
2014. január 01. 18:57 #6094
lazarka70
lazarka70
új tag

“Nem az a szegény, akinek csak kevese van, hanem aki többre vágyik.”
2014. január 01. 18:58 #6095
lazarka70
lazarka70
új tag

“Az időd véges, úgyhogy ne vesztegesd el arra, hogy valaki más életét éled! Ne engedd, hogy mások véleménye túlharsogja a saját belső hangodat! De ami a legfontosabb, legyen elég bátorságod a szívedre és a megérzéseidre hallgatni! Ők valahogy már most is tudják, mivé akarsz válni valójában.”
2014. január 01. 18:59 #6096
Lausz
Lausz
Az egyetlen aki a boldogságod útjában áll, az te magad vagy.

StátuszMebi oso na hit choda op nodotaim. (May we meet again) - Lincoln
Hozzászólás: 1975
Csatolások: 90
Azonosító: 154541
"Tudod, miért a nagy testvérek születnek elsőként? Hogy megvédjék a kistestvéreiket, akik utánuk következnek."
2014. január 01. 18:59 #6097
lazarka70
lazarka70
új tag

“Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve, az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak.”
2014. január 01. 19:00 #6098
lazarka70
lazarka70
új tag

“Sajnos nagyon sokan hiszik azt, hogy a csend olyan űr, amit mindenképp ki kell tölteni még akkor is, ha nincs fontos mondandójuk.”
2014. január 01. 19:00 #6099
lazarka70
lazarka70
új tag

“Senki sem ígérte, hogy az élet harmonikus döccenő nélküli.
Anyám azt mondta egyet tanulj meg: Hétfőn hétfő, kedden kedd.
Egyik sem ikertestvér. Hogy mit hoz a kedd azt ne kezdd el siratni
félelmedben hétfőn. Hogy mit adhat a kedd, azt ne tervezd hétfőn.
Hátha nem hozza be. Az egyik nap ilyen, a másik olyan.
Egyetlen egyet kell megjegyezni, ha harmonikusan élni akarsz.
Ha jót hoz, akkor józanul viseld, hogy most örömöd van.
Józanul és fegyelemmel. És ha baj van, azt is viseld józanul
és fegyelemmel. Engem erre neveltek.”
2014. január 02. 00:39 #6100
zsanata
zsanata
muse.

StátuszAll I want is the taste that your lips allow...
Hozzászólás: 4024
Csatolások: 213
Azonosító: 125662
Tudom, csak ő jár a fejedben, és tudom nem számít semmi és senki, csak ő...Látni rajtad, amint feltűnik valahol kétségbeesetten igazgatod a hajad, ruhád, s mindeközben olyan dolgokról fecsegsz, aminek köze sincs az addigi témához. Szeretném azonban, hogy fogadd meg egyetlen tanácsom. Légy önmagad! Sokan hajtogatják, abban vagy a legjobb, ez teljes mértékben igaz. Beléd szeressen, ne pedig a maszkodba...s ha nem szeret úgy, ahogy vagy, tudd, meg sem érdemel! smileeee.gif
344 oldal 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!