Starity

Dev Patel: „Hollywood rasszista!”

3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2010. augusztus 11. 11:40 #21
- törölt felhasználó -    
Idézet (_ToTo_ @ 2010.08.11. 11:12)
Az ázsiaiak nem jó színészek - ez pedig a kulturájukból, szokásaikból adódik, mert az érzelmeiket nem igen mutatják ki - magyarul fapofák. Nem véletlenül nem készül ázsiai vígjáték sem. Piff puff halálrarugdalok féllábon mindenkit miközben 3x elvérzek - ezt teszi ki filmtermésük 85%-t.
Persze, mint mindíg, vannak kivételek - Jackie Chan is leküzdötte ezt több kevesebb sikerrel, de már Hollywoodban. Ki-duk Kim filmjei viszont remekek, de nem a színészek teszik nagyá, (van olyan filmje, ahol a 2 főszereplő egy árva szót sem szól) hanem a remek rendezés és forgatókönyv. Chan-wook Park filmjei szintén színvonalas alkotások, de megint csak a rendezés, a történet nyers bemutatása és a cenzurázatlan erőszak teszi élvezhetővé - a színészi játék átlagos, csúnyán nézni mindenki tud. Az nem színészet.
Kiegészítés:
Szerintem pedig pont az ellenkezője dúl Hollywoodban és ellepték a tv sorozatok és mozifilmek világát a "politikailag korrekt" alkotások.
Ott van pl a Glee, van benne minden, afroamerikai, ázsiai, latino, mozgáskorlátozott stb. enyhén eröltetett szaga is van számomra, hogy túlságosan meg akarnak felelni mindenkinek.
A Léghajlító szerintem is katasztrófális lett, Shaymalan honnan indult és hova jutott, az évtized lecsúszása.
Mégegy kiegészítás: Minden hozzászólásban azt hajtogatjátok, hogy igaza van, igaza van egyetértek - elmagyaráznátok nekem miért gondoljátok így vagy csak bólogattok, mint a kutya a kalaptartón ha valaki mond valamit?

A hollywoodi produkciók mind erőltetésre készülnek. Már régen nem csak arról van szó, hogy forgassunk és szórakoztassuk a népséget, hanem hogy juthatnak több zséhez.

Én igenis egyetértek vele, tényleg szörnyű amit művelnek. De ez nem csak vele fordul elő, nem csak az ázsiaikat nézik ki,
hanem másokat is. Messze nem becsülik meg más ország remek színészeit sem. Persze, egyre több produkcióban vannak jelen különböző ország színészei de csak beteszik őket oda, nem azt jelenti hogy meg is becsülik.Szóval alapból már többről van szó, mint rasszizmus.
Az érzelmek kimutatásáról pedig csak annyit hogy az ázsiaiak is képesek érzelmek kifejezésére, amerikaias művihogásra meg egy két könnycsepp elhullajtására bárki képes.
Nem lenne itt semmi gond ha Hollywood nem kapna ilyen fontos szerepet a filmiparban és virágozhatna az ipar rendesen, ahogyan kellene. mellow.gif
2010. augusztus 11. 11:41 #22
- törölt felhasználó -    
Ne haragudj, de én a helyedben nem keverném a színjátszást egy nép szokásaival. Nyilván megvannak a saját szokásaik és jellemük, de egy színész azért színész, mert elvileg hitelesen el tudja játszani azt a szerepet, amelyre felkérik. Ők is emberek, azért mert máshogy néz ki az arcuk és más a bőrszínük, attól még ugyanúgy vannak érzéseik. A "brazil szappanoperás" megjegyzésedre inkább nem mondok semmit.

Idézet (_ToTo_ @ 2010.08.11. 11:36)
"A japánok legendásan udvariasak, ezt másoktól is elvárják. Az érzelmeiket nem mutatják ki, hanem az úgynevezett "keleti mosoly" mögé rejtik." Ez egy idézet Ottlik Károlyt: Protokoll című könyvéből - ha két röhögés között szoktál olvasni, ajánlom figylemdbe, sok minden kiderül az ázsai és egyéb nemzetek szokásokról.
Sírnak, zokonak, szerepet játszanak, de hogy? Számomra hiteltelen, mint a brazil szappanoperák. Nem mondtam, hogy nincsenek ilyen filmjeik, de ami van az is harmatgyenge.
Nem tudom milyen "nyugatra" gondolsz, hogy akciófilm kell nekik. 500ból 1 ami értékelhető - 10 évig melóztam tékában, a kutyának nem kellettek a halálrarugdalok mindenkit tipusú filmek - azok az idők elmúltak 20 éve amikor ezek menők voltak. Hollywood sem igazán kiváncsi rá, ha mégis, inkább leforgatják maguknak a saját sztárjaikkal.
1 felhasználónak tetszik: kateblock
2010. augusztus 11. 11:50 #23
delena3
delena3
cuidado con el ángel♥

Státuszmaite perroni ..<33
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 1385
Csatolások: 372
Azonosító: 124110
én most nem szólok semmit ezekhez a hozzászólásokhoz, pedig szívesen tenném!
szerintem az ázsiaiak is (pl. Dev Patel, Freida Pinto - hogy most csak őket említsem) vannak olyan tehetségesek, mint 1-2 felkapott hollywoodi sztár. és nem értem, miért ne lehetne egy ázsiai főszereplő egy filmben? én is szoktam japán-kínai sorozatokat, filmeket nézni, és higgyétek el, leköt. de javaslom Hollywoodnak és a Dev-ellenes brigádnak, hogy előtte nézze meg a Gettómilliomost és a Glee-t,majd utána mondjon véleményt. de amúgy hasonló a helyzet a mexikói, argentín sorozatokkal is... mármint azokat is jól beskatulyázzák, hogy unalmas drámák, amikor sokkal érdekesebbek, mint 1-2 amcsi sorozat.
3 felhasználónak tetszik: kateblock, QueenB, Pandus
2010. augusztus 11. 11:50 #24
Candace
Candace
visszatérő vendég
Hozzászólás: 446
Csatolások: 0
Azonosító: 88732
Indiai filmeket pont nem nézek, de kelet-ázsiai, tehát japán, koreai, kínai, ill. tajvani filmeket és sorozatokat igen és nekem bőven elég, ha ezek a sztárok az amerikai filmekben csak mellékszerepet kapnak.
Ha vki szerint a kelet-ázsiai filmek (mondom, a Bollywood-i alkotásokról nem tudok nyilatkozni, ezért beszélek csak a távol-keleti filmekről) unalmasak és gyenge bennük a színészi játék, annak én nem mondhatom azt, h téved, mert mindenkinek joga van magának megítélni egy filmet. Valóban másképp játszanak ezek a színészek, de ez egyáltalán nem jelenti azt, h rosszabban. Ki lehet jelenti, h XY rossz, de minden ázsiai színészt gyengének nevezni...! Persze, ha nem adunk esélyt nekik, valóban gyengének fogjuk őket látni.
2010. augusztus 11. 11:55 #25
- törölt felhasználó -    
Idézet (_ToTo_ @ 2010.08.11. 11:36)
"A japánok legendásan udvariasak, ezt másoktól is elvárják. Az érzelmeiket nem mutatják ki, hanem az úgynevezett "keleti mosoly" mögé rejtik." Ez egy idézet Ottlik Károlyt: Protokoll című könyvéből - ha két röhögés között szoktál olvasni, ajánlom figylemdbe, sok minden kiderül az ázsai és egyéb nemzetek szokásokról.
Sírnak, zokonak, szerepet játszanak, de hogy? Számomra hiteltelen, mint a brazil szappanoperák. Nem mondtam, hogy nincsenek ilyen filmjeik, de ami van az is harmatgyenge.
Nem tudom milyen "nyugatra" gondolsz, hogy akciófilm kell nekik. 500ból 1 ami értékelhető - 10 évig melóztam tékában, a kutyának nem kellettek a halálrarugdalok mindenkit tipusú filmek - azok az idők elmúltak 20 éve amikor ezek menők voltak. Hollywood sem igazán kiváncsi rá, ha mégis, inkább leforgatják maguknak a saját sztárjaikkal.

Mielőtt veszek levegőt az újabb röhögésemhez, megnyugtatlak, hogyha érdekel egy népnek a szokásai, nem egy magyar ember könyvéből fogok tájékozódni, hanem az adott nép TV-jét, zenéjét, újságjait fogom olvasni, el sem mered te képzelni, mennyi minden van azokban benne.
Attól hogy még valamit nem ismersz, ne alkoss róla ilyen szubjektív véleményt, mert az kb. senkit sem érdekel, hogy Te milyennek látod a színész teljesítményét pl. egy kis mellű kínai nőnek, ha ott van mellette Pamela a 45645cm3-s csöcseivel, ...ki is nézné a színészeti alakítását. Mert a nyugat ilyen. És barom kis országunk villámléptekkel lohol utána. beer.gif
2 felhasználónak tetszik: kateblock, QueenB
2010. augusztus 11. 11:55 #26
_ToTo_
_ToTo_
Cinikus kritikus

StátuszMár több, mint 20 éve...
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 12631
Csatolások: 11645
Azonosító: 4133
Idézet (El Mexicano @ 2010.08.11. 11:41)
Ne haragudj, de én a helyedben nem keverném a színjátszást egy nép szokásaival. Nyilván megvannak a saját szokásaik és jellemük, de egy színész azért színész, mert elvileg hitelesen el tudja játszani azt a szerepet, amelyre felkérik. Ők is emberek, azért mert máshogy néz ki az arcuk és más a bőrszínük, attól még ugyanúgy vannak érzéseik. A "brazil szappanoperás" megjegyzésedre inkább nem mondok semmit.

"Általában azért fikázzák a latin telenovellákat, mert halvány gőzük nincs az embereknek a latin-amerikaiak kultúrájáról, szokásairól, életéről." idézet by Mexicano
No most akkor összekapcsolódik a szokás és kultura és a film vagy nem? Vagy csak olyankor amikor neked kell, hogy igazad legyen?
Nem álítottam, hogy nincsenek érzéseik, azt mondtam, elrejtik azokat.

Ne síránkozzanak, hogy Hollywood így vagy úgy bánik velük. Bizonyítsanak otthon ahogy sok sok remek példa van erre európában is. Delon, Belmondo, Reno akkora sikereket értek el, hogy pár filmre Hollywood csábította át őket a tengerentúlra. Ázsiai színészek között is van erre példa, Chow Yun Fat - őt kedvelem, azóta tekintek rá színészként, amióta a sziámi királyt játszotta az Anna és a Királyban.
Ő feltornázta magát a szarrálövök mindenkit stilusú John woo filmekből. Majd ha dev is eléri ezt, nem fog panaszkodni.
2010. augusztus 11. 11:56 #27
Norczi
Norczi

StátuszAvatárom Panka10.03-től van:) Ne lopd el kérlek.Köszönöm:)
Hozzászólás: 590
Csatolások: 230
Azonosító: 130617
egyetertek vele, sztem is az azsiai szineszeket elegge lenezik
2010. augusztus 11. 11:58 #28
_ToTo_
_ToTo_
Cinikus kritikus

Idézet (inspiredboy @ 2010.08.11. 11:55)
Mielőtt veszek levegőt az újabb röhögésemhez, megnyugtatlak, hogyha érdekel egy népnek a szokásai, nem egy magyar ember könyvéből fogok tájékozódni, hanem az adott nép TV-jét, zenéjét, újságjait fogom olvasni, el sem mered te képzelni, mennyi minden van azokban benne.
Attól hogy még valamit nem ismersz, ne alkoss róla ilyen szubjektív véleményt, mert az kb. senkit sem érdekel, hogy Te milyennek látod a színész teljesítményét pl. egy kis mellű kínai nőnek, ha ott van mellette Pamela a 45645cm3-s csöcseivel, ...ki is nézné a színészeti alakítását. Mert a nyugat ilyen. És barom kis országunk villámléptekkel lohol utána.  beer.gif

Teszek Pamelára, sosem tartottam jó színésznek, de még jó nőnek sem, csak felfújt cicababa.
Minden vélemény szubjektív még a tied is.
Ne Te mond meg nekem, hogy kit érdekel azén véleményem és kit nem, ez egy fórum, ahol megbeszéljük, leírjuk véleményünket, gondolatainkat, ki a tököm vagy te hogy oltogass engem? Aki akarja elolvassa aki akarja nem.
Lesz aki így gondolja, lesz aki nem, de Te engem ne oktass ki, hogy mihez írhatok véleményt és mihez nem.
2010. augusztus 11. 12:02 #29
- törölt felhasználó -    
Idézet (_ToTo_ @ 2010.08.11. 11:55)
"Általában azért fikázzák a latin telenovellákat, mert halvány gőzük nincs az embereknek a latin-amerikaiak  kultúrájáról, szokásairól, életéről." idézet by Mexicano
No most akkor összekapcsolódik a szokás és kultura vagy nem? Vagy csak olyankor amikor neked kell, hogy igazad legyen?
Nem álítottam, hogy nincsenek érzéseik, azt mondtam, elrejtik azokat.
Ne síránkozzanak, hogy Hollywood így vagy úgy bánik velük. Bizonyítsanak otthon ahogy sok sok remek példa van erre európában is. Delon, Belmondo, Reno akkora sikereket értek el, hogy pár filmre Hollywood csábította át őket a tengerentúlra. Ázsiai színészek között is van erre példa, Chow Yun Fat - őt kedvelem, azóta tekintek rá színészként, amióta a sziámi királyt játszotta az Anna és a Királyban.
Ő feltornázta magát a szarrálövök mindenkit stilusú John woo filmekből. Majd ha dev is eléri ezt, nem fog panaszkodni.

Lehet nincs rá lehetősége. Az ázsiai és brit színészek is sorba húznak ki Hollywoodba mert nem válogathatnak az állások közül, a gazdasági válság mindenkinek betesz. Pont ezért elvállalnak mindent ami szembejön, akár kis vagy nagy szerep.
Tényleg kinézik őket, pedig egy filmben az lenne fontos hogy a színészek tudjanak érzelmeket mutatni, nem az hogy milyen színű a bőrük vagy honnan jöttek rolleyes.gif
2010. augusztus 11. 12:03 #30
- törölt felhasználó -    
Idézet (_ToTo_ @ 2010.08.11. 11:58)
Teszek Pamelára, sosem tartottam jó színésznek, de még jó nőnek sem, csak felfújt cicababa.
Minden vélemény szubjektív még a tied is.
Ne Te mond meg nekem, hogy kit érdekel azén véleményem és kit nem, ez egy fórum, ahol megbeszéljük, leírjuk véleményünket, gondolatainkat, ki a tököm vagy te hogy oltogass engem? Aki akarja elolvassa aki akarja nem.
Lesz aki így gondolja, lesz aki nem, de Te engem ne oktass ki, hogy mihez írhatok véleményt és smihez nem.

A "cynical" titulusod jellemez is téged. wink.gif
Oltogasson téged a tűzoltó, az! Röhelyes, hogy leírok valamit -a saját gondolataim, tapasztalataim, mert több dorama-t nézek, mint Te-, és egyből jön valaki, hogy hogy képzelem ezt, ezt nem így van...

Figyelj, a tököm tele van az ilyennel, inkább nem szóltam semmit... bár amint látom, ha nem éljenez itt valaki, hogy XY végre idejött, leszállt hozzánk a mennyei királyságból stb. akkor itt csak kuss a neve mindenkinek.

Á hagyjuk...
2010. augusztus 11. 12:06 #31
- törölt felhasználó -    
Idézet (_ToTo_ @ 2010.08.11. 11:55)
"Általában azért fikázzák a latin telenovellákat, mert halvány gőzük nincs az embereknek a latin-amerikaiak  kultúrájáról, szokásairól, életéről." idézet by Mexicano
No most akkor összekapcsolódik a szokás és kultura és a film vagy nem? Vagy csak olyankor amikor neked kell, hogy igazad legyen?

Természetesen összekapcsolódik, de a tartalmuk és a témájuk miatt, nem azért, mert a színészek nem tudják kimutatni az érzéseiket.
2010. augusztus 11. 12:06 #32
_ToTo_
_ToTo_
Cinikus kritikus

Idézet (inspiredboy @ 2010.08.11. 12:03)
A "cynical" titulusod jellemez is téged.  wink.gif 
Oltogasson téged a tűzoltó, az! Röhelyes, hogy leírok valamit -a saját gondolataim, tapasztalataim, mert több dorama-t nézek, mint Te-, és egyből jön valaki, hogy hogy képzelem ezt, ezt nem így van...
Figyelj, a tököm tele van az ilyennel, inkább nem szóltam semmit... bár amint látom, ha nem éljenez itt valaki, hogy XY végre idejött, leszállt hozzánk a mennyei királyságból stb. akkor itt csak kuss a neve mindenkinek.
Á hagyjuk...

Én is leírtam a véleményem, tapasztalatom, te kötöttél bele először gúnyosan, hogy kiröhögsz.
Bújjad a japán tv adókat és könyvet véletlenül se vegyél a kezedbe.
Nem érdekel hány dorámát nézel, én meg az 1910-es némafilmekkel kezdve több ezer filmet néztem meg a mai napig.
Köztük japán és egyéb ázsiai filmeket is.
Neked is van egy tapasztalatod, nekem is, de te csak röhögj tovább - magadon.
2010. augusztus 11. 12:09 #33
RiaRia14
RiaRia14
Wica

Státusz"Az ember olyan, mint képen az arca, mert lelke és szíve nem lehet rajta."
Hozzászólás: 2116
Csatolások: 118
Azonosító: 132049
most képzeljük az ő helyzetébe mangunakt. nem lehet valami rohadt jó érzés, hogy csak a kis"szerencsétlent" akarják eljátszatni vele! ez szánalmas dolgo sztem...dry.gif
2010. augusztus 11. 12:11 #34
_ToTo_
_ToTo_
Cinikus kritikus

Idézet (RiaRia14 @ 2010.08.11. 12:09)
most képzeljük az ő helyzetébe mangunakt. nem lehet valami rohadt jó érzés, hogy csak a kis"szerencsétlent" akarják eljátszatni vele! ez szánalmas dolgo sztem...dry.gif

igazad van, de ne akarjon elsőre Romeo és Júliában szerepelni.
Van egy szint amit el kéne érni - ez persze amerikai és egyéb színészekre is igaz. A jó színész holtáig tanul.
2010. augusztus 11. 12:20 #35
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
Hozzászólás: 15798
Csatolások: 67785
Azonosító: 27941
A tehetséges színészeket sem szerepeltetik már olyan sokat, mint régen.
Én egyébként jobban szeretem az angol produkciókat, mint az amerikaiakat. smileeee.gif
Az utolsó léghajlító nekem se nagyon tetszett, és megmondom őszintén, Dev alakítása sem a filmben.
Azért kicsit csodálkozom rajta. Azt hitte, hogy rögtön főszerepeket fog kapni? Akkor talán jobb, ha Pattisonként születik meg. smileeee.gif
(Na ez rossz vicc volt, elnézést. blush.gif )
3 felhasználónak tetszik: kateblock, BunnyGirl, Pandus
2010. augusztus 11. 12:28 #36
- törölt felhasználó -    
Idézet (_ToTo_ @ 2010.08.11. 12:11)
igazad van, de ne akarjon elsőre Romeo és Júliában szerepelni.
Van egy szint amit el kéne érni - ez persze amerikai és egyéb színészekre is igaz. A jó színész holtáig tanul.

Miért ne akarjon 'elsőre' befutni?
DEv már ezelőtt is színészkedett csak az ott nem számít. Annyi ember kerül be úgy egy hollywoodi filmbe hogy első nagyobb szerepe vagy azelőtt modellkedett, alig ért hozzá de mégis bekerül. És ha ez sikerül x-nek, akkor y is gondolhatja hogy van esélye elsőként betörni.
2010. augusztus 11. 12:33 #37
_ToTo_
_ToTo_
Cinikus kritikus

Idézet (kateblock @ 2010.08.11. 12:28)
Miért ne akarjon 'elsőre' befutni?
DEv már ezelőtt is színészkedett csak az ott nem számít. Annyi ember kerül be úgy egy hollywoodi filmbe hogy első nagyobb szerepe vagy azelőtt modellkedett, alig ért hozzá de mégis bekerül. És ha ez sikerül x-nek, akkor y is gondolhatja hogy van esélye elsőként betörni.

Több esélye lenne/lett volna, ha a Gettomiliomos vonalat folytatja és olyasmi szerepet keres. Valljuk be, egy ilyen "látványfilm" nem a színészi játékokról szól. Ez azért kellett neki, hogy még szélesebb körben megismerjék a nevét. Meglátjuk mit hoz neki a jövő.
2010. augusztus 11. 12:37 #38
- törölt felhasználó -    
Idézet (_ToTo_ @ 2010.08.11. 12:33)
Több esélye lenne/lett volna, ha a Gettomiliomos vonalat folytatja és olyasmi szerepet keres. Valljuk be, egy ilyen "látványfilm" nem a színészi játékokról szól. Ez azért kellett neki, hogy még szélesebb körben megismerjék a nevét. Meglátjuk mit hoz neki a jövő.

Te is látod hogy ez kell a népnek. Mostanában ez a nyerő, látványfilm látványfilm hátán. Amúgy pedig, a hollywoodi filmek soha nem a színészi játékról szólnak.
2010. augusztus 11. 12:58 #39
Amymya15
Amymya15
We ♥ John's 1.25

StátuszBread Section
Hozzászólás: 1320
Csatolások: 32
Azonosító: 118559
hát.. nm is tudom mit írjak.. :S
2010. augusztus 11. 13:01 #40
nikole Evil
nikole Evil

Státuszηιкσℓε εvιℓ Ψ (•̪●) ภเк๏lє єשเl ı.ıll.lı.ıl. ρℓιεs Ŧคภ ♪ คภ๔ GคภGรtค RคקקєR'ร Ŧคภ♪
Hozzászólás: 857
Csatolások: 182
Azonosító: 127378
hát....igaza van....:S
3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok

Dev Patel Dev Patel 1966.