Idézet (_ToTo_ @ 2010.08.11. 11:12)
Az ázsiaiak nem jó színészek - ez pedig a kulturájukból, szokásaikból adódik, mert az érzelmeiket nem igen mutatják ki - magyarul fapofák. Nem véletlenül nem készül ázsiai vígjáték sem. Piff puff halálrarugdalok féllábon mindenkit miközben 3x elvérzek - ezt teszi ki filmtermésük 85%-t.
Persze, mint mindíg, vannak kivételek - Jackie Chan is leküzdötte ezt több kevesebb sikerrel, de már Hollywoodban. Ki-duk Kim filmjei viszont remekek, de nem a színészek teszik nagyá, (van olyan filmje, ahol a 2 főszereplő egy árva szót sem szól) hanem a remek rendezés és forgatókönyv. Chan-wook Park filmjei szintén színvonalas alkotások, de megint csak a rendezés, a történet nyers bemutatása és a cenzurázatlan erőszak teszi élvezhetővé - a színészi játék átlagos, csúnyán nézni mindenki tud. Az nem színészet.
Kiegészítés:
Szerintem pedig pont az ellenkezője dúl Hollywoodban és ellepték a tv sorozatok és mozifilmek világát a "politikailag korrekt" alkotások.
Ott van pl a Glee, van benne minden, afroamerikai, ázsiai, latino, mozgáskorlátozott stb. enyhén eröltetett szaga is van számomra, hogy túlságosan meg akarnak felelni mindenkinek.
A Léghajlító szerintem is katasztrófális lett, Shaymalan honnan indult és hova jutott, az évtized lecsúszása.
Mégegy kiegészítás: Minden hozzászólásban azt hajtogatjátok, hogy igaza van, igaza van egyetértek - elmagyaráznátok nekem miért gondoljátok így vagy csak bólogattok, mint a kutya a kalaptartón ha valaki mond valamit?
Persze, mint mindíg, vannak kivételek - Jackie Chan is leküzdötte ezt több kevesebb sikerrel, de már Hollywoodban. Ki-duk Kim filmjei viszont remekek, de nem a színészek teszik nagyá, (van olyan filmje, ahol a 2 főszereplő egy árva szót sem szól) hanem a remek rendezés és forgatókönyv. Chan-wook Park filmjei szintén színvonalas alkotások, de megint csak a rendezés, a történet nyers bemutatása és a cenzurázatlan erőszak teszi élvezhetővé - a színészi játék átlagos, csúnyán nézni mindenki tud. Az nem színészet.
Kiegészítés:
Szerintem pedig pont az ellenkezője dúl Hollywoodban és ellepték a tv sorozatok és mozifilmek világát a "politikailag korrekt" alkotások.
Ott van pl a Glee, van benne minden, afroamerikai, ázsiai, latino, mozgáskorlátozott stb. enyhén eröltetett szaga is van számomra, hogy túlságosan meg akarnak felelni mindenkinek.
A Léghajlító szerintem is katasztrófális lett, Shaymalan honnan indult és hova jutott, az évtized lecsúszása.
Mégegy kiegészítás: Minden hozzászólásban azt hajtogatjátok, hogy igaza van, igaza van egyetértek - elmagyaráznátok nekem miért gondoljátok így vagy csak bólogattok, mint a kutya a kalaptartón ha valaki mond valamit?
A hollywoodi produkciók mind erőltetésre készülnek. Már régen nem csak arról van szó, hogy forgassunk és szórakoztassuk a népséget, hanem hogy juthatnak több zséhez.
Én igenis egyetértek vele, tényleg szörnyű amit művelnek. De ez nem csak vele fordul elő, nem csak az ázsiaikat nézik ki,
hanem másokat is. Messze nem becsülik meg más ország remek színészeit sem. Persze, egyre több produkcióban vannak jelen különböző ország színészei de csak beteszik őket oda, nem azt jelenti hogy meg is becsülik.Szóval alapból már többről van szó, mint rasszizmus.
Az érzelmek kimutatásáról pedig csak annyit hogy az ázsiaiak is képesek érzelmek kifejezésére, amerikaias művihogásra meg egy két könnycsepp elhullajtására bárki képes.
Nem lenne itt semmi gond ha Hollywood nem kapna ilyen fontos szerepet a filmiparban és virágozhatna az ipar rendesen, ahogyan kellene.

0 felhasználónak tetszik: