Próbálok "közvéleménykutatni". Segítsetek, köszönöm!
Jársz könyvtárba? Szereted?
2010. augusztus 16. 08:05
|
|
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
És akik nem szeretnek könyvtárba járni, azokért mit lehetne tenni, hogy becsábuljanak kicsit?
2010. augusztus 16. 12:21
|
|
Qiny |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.04.27. Hozzászólás: 902 Csatolások: 338 Azonosító: 125906 offline
|
Idézet (agadu @ 2010.08.11. 23:57)
Újabban csak internetes könyvtárba.
http://mek.oszk.hu/indexeng.phtml
nagyon jó és sok könyves gyűjtemény.
Szuper
2010. szeptember 08. 13:54
|
|
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Továbbra is kíváncsi vagyok:
Akik nem szeretnek könyvtárba járni, azokért mit lehetne tenni, hogy becsábuljanak kicsit?
Akik nem szeretnek könyvtárba járni, azokért mit lehetne tenni, hogy becsábuljanak kicsit?
2010. szeptember 08. 13:57
Nemjárok, és nemsijárnék
Olvasni szeretek, de ami könyv kell azt ink megveszem és itthon olvasom.
Olvasni szeretek, de ami könyv kell azt ink megveszem és itthon olvasom.
2010. szeptember 08. 20:50
|
|
FullerGyllenhaalic |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.10.07. Hozzászólás: 7244 Csatolások: 3308 Azonosító: 40785 offline
|
Idézet (Sally Sparrow @ 2010.08.10. 19:02)
Örülök!!!
Hajrá, jó vadászatot! 
Na szét is néztem. Már a 2. könyv végén járok és még csak a héten kezdődött az iskola.
1 felhasználónak tetszik:
Sally Sparrow
2010. szeptember 08. 22:41
Járok, szeretem a hangulatát. Meg hát eléggé megéri ennyi pénzért rengeteg könyvet kiolvashat az ember, az újságokról nem is beszélve.
2010. szeptember 09. 00:03
|
|
Qiny |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.04.27. Hozzászólás: 902 Csatolások: 338 Azonosító: 125906 offline
|
Idézet (Sally Sparrow @ 2010.08.12. 08:41)
Örülök, hogy ismered és használod is a MEK-et. Vannak remek hangoskönyvek is, de valóban lehet letölteni pdf, doc, stb formátumokban is egy-egy dokumentumot.
Azt viszont jó, ha tudjátok, hogy ezen az oldalon csak és kizárólag olyan szerzők műveit találhatjátok meg, akik legalább 70 éve elhunytak. 70 év ugyanis az elévülési ideje a szerzői jognak, ami az írókat/költőket és azok hozzátartozóit megilleti haláluk után. Szóval ha valami újdonságot szeretnétek a MEK-en, akkor arra nincs sok esély. Esetleg akkor, ha a szerző vagy esetleg a jogutódok beleegyeztek abba, hogy a mű felkerüljön a weboldalra.
Azt viszont jó, ha tudjátok, hogy ezen az oldalon csak és kizárólag olyan szerzők műveit találhatjátok meg, akik legalább 70 éve elhunytak. 70 év ugyanis az elévülési ideje a szerzői jognak, ami az írókat/költőket és azok hozzátartozóit megilleti haláluk után. Szóval ha valami újdonságot szeretnétek a MEK-en, akkor arra nincs sok esély. Esetleg akkor, ha a szerző vagy esetleg a jogutódok beleegyeztek abba, hogy a mű felkerüljön a weboldalra.
A fenébe. Ezért kerestem hiába Nemere könyveket. De van egy csomó Rejtő és itt végre megtaláltam Stevensontól a Kincses szigetet. Már nagyon régóta el akartam olvasni.
Ami a könyvtárba járást illeti, Az egyik nagy előnye, hogy évi 600-700 ft-ért annyi könyvet olvasol ki amennyit bírsz, anélkül hogy komoly összegeket kellene elvonnod a családi kasszából. Persze ha az antikváriumban megtalálod a keresett könyvet az szuper, A másik, én például imádom a könyv illatát.
Ha már az antikváriumot említettem, oda is szeretek járni. Még sohasem jöttem el üres kézzel. Már 200 Ft-ért is vettem könyvet. Legutóbb 1500-ért 6 könyvet vettem.
Sally Sparrow
2010. szeptember 09. 02:25
|
|
DomciccDekker's bitch |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.03.23. Hozzászólás: 3553 Csatolások: 5834 Azonosító: 123419 offline
|
Huh, Sally Sparrow! Lenne egy kérdésem, mert te jártas vagy könyvtár témában.
Egy éve, amikor visszaköltöztem a régi lakásba találtam egy könyvet, hogy na majd ezt jól elolvasom (Charlotte Brontë-t amúgy is szeretem, szóval kézenfekvő volt), de csak most találtam rá időt, és ahogy kinyitottam megláttam, hogy könyvtári. Benne volt a kölcsönzőjegy (FSZEK), ami Anyukámé volt és a blokk, ami igazolja, hogy mikor vette ki és mikor jár le (2006-os dátumok). 14 nappal később Anyukám elhunyt, így nem került vissza a könyvtárba, plusz elvileg kivett akkor egy másik könyvet is, ami meg már biztosan nincsen meg. Egyrészt odaadtam egy családi ismerősünknek rengeteg könyvet (főleg krimik, de kitudja, nem figyeltem miket pakol el, nekem az volt a cél, hogy megszabaduljak az összes emléktől), másrészt meg ugyanezen okból kiindulva kiadtam 6 doboznyi könyvet a kezem alól és biztosan köztük volt ez a könyv is. Mert én átnéztem a dobozokat, és ami kellett belőle nekem, vagy lakótársamnak, azt kivettük.
Szóval ilyenkor mi a teendő? Vigyem egyáltalán vissza a könyvet? A hiányzót tudom úgy pótolni, ha megtalálom valahol és megveszem? Tekintve, hogy már az olvasójegy is lejárt 2007 januárjában, fognak kötelezni valamilyen összeg kifizetésére? Gondolom, hogy fognak, mert könyvtári tulajdont tartottam "magamnál" négy évig... Nem igazán fűlik hozzá a fogam, semmilyen olyan cselekedethez nem, aminek köze van Anyukám régi dolgaihoz, persze, ha muszáj, akkor megteszem.
Egy éve, amikor visszaköltöztem a régi lakásba találtam egy könyvet, hogy na majd ezt jól elolvasom (Charlotte Brontë-t amúgy is szeretem, szóval kézenfekvő volt), de csak most találtam rá időt, és ahogy kinyitottam megláttam, hogy könyvtári. Benne volt a kölcsönzőjegy (FSZEK), ami Anyukámé volt és a blokk, ami igazolja, hogy mikor vette ki és mikor jár le (2006-os dátumok). 14 nappal később Anyukám elhunyt, így nem került vissza a könyvtárba, plusz elvileg kivett akkor egy másik könyvet is, ami meg már biztosan nincsen meg. Egyrészt odaadtam egy családi ismerősünknek rengeteg könyvet (főleg krimik, de kitudja, nem figyeltem miket pakol el, nekem az volt a cél, hogy megszabaduljak az összes emléktől), másrészt meg ugyanezen okból kiindulva kiadtam 6 doboznyi könyvet a kezem alól és biztosan köztük volt ez a könyv is. Mert én átnéztem a dobozokat, és ami kellett belőle nekem, vagy lakótársamnak, azt kivettük.
Szóval ilyenkor mi a teendő? Vigyem egyáltalán vissza a könyvet? A hiányzót tudom úgy pótolni, ha megtalálom valahol és megveszem? Tekintve, hogy már az olvasójegy is lejárt 2007 januárjában, fognak kötelezni valamilyen összeg kifizetésére? Gondolom, hogy fognak, mert könyvtári tulajdont tartottam "magamnál" négy évig... Nem igazán fűlik hozzá a fogam, semmilyen olyan cselekedethez nem, aminek köze van Anyukám régi dolgaihoz, persze, ha muszáj, akkor megteszem.
2010. szeptember 09. 20:13
|
|
dodó0321visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.05. Hozzászólás: 402 Csatolások: 1 Azonosító: 132651 offline
|
Ó, igen. Nagyon sokat vagyok ott.Szinte minden szünetben.Bár a könyvtárosnő miatt, mivel imádok vele beszélgetni.Nagyon kedves.
De azért olvasok is.
Sally Sparrow
2010. szeptember 09. 20:15
|
|
Zsanett.ZsüliettBritney Spears addict* |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.03. Hozzászólás: 5274 Csatolások: 263 Azonosító: 130471 offline
|
Igen én majdnem minden hónapban vagyok a könyvtárba.!És nagyon szeretem.!/Mármint a könyvek iránt/.!
Sally Sparrow
2010. szeptember 12. 10:49
Imádok könyvtárba járni! A szabadidőmet legszívesebben ott töltöm. Ott egyszerűen kiürül a fejem. Nagyon jó a könyvespolcok között járkálni. Órák hosszáig el tudom viselni, nem is figyelem az idő múlását és mintha visszamentem volna az időben, olyan érzésem van!
2010. szeptember 12. 10:51
Párszor voltam, de inkább itthon, vagy kint valahol ahol senki sem lát szívesebben olvasok
2010. szeptember 12. 10:51
|
|
cintia0023everybody needs a little poison ivy |
Csoport: Tag Csatlakozott: 09.01.24. Hozzászólás: 6399 Csatolások: 1056 Azonosító: 85065 offline
|
Én szoktam könyvtárba járni, és szeretek oda járni.
Szerintem tök jó, hogy egy csomó könyvet elolvashatsz, anélkül, hogy több ezer forintot kellene fizetned érte.
Szerintem tök jó, hogy egy csomó könyvet elolvashatsz, anélkül, hogy több ezer forintot kellene fizetned érte.
2010. szeptember 13. 13:29
|
|
|
Idézet (Fuller @ 2010.09.08. 20:50)
Na szét is néztem. Már a 2. könyv végén járok és még csak a héten kezdődött az iskola.
Köszi Sally Sparrow, ha nem nyitod meg a témát, talán szét se nézek.
Amúgy kiderült, hogy olyan helyen voltak a könyvek, ahol az idegen nyelvű tankönyvek, ott meg nem sokat jártam. 
Örülök, hogy segíthettem.
Fuller
2010. szeptember 13. 13:34
|
|
|
Idézet (Domcicc @ 2010.09.09. 02:25)
Huh, Sally Sparrow! Lenne egy kérdésem, mert te jártas vagy könyvtár témában.
Kedves Domcicc! Ne haragudj, de csak most keveredtem el idáig. Nos, ha eddig az égvilágon semmilyen felszólítást nem kaptál (vagyis hogy anyukád), akkor szerintem már nem is fogsz. Szóval - szerintem - nem muszáj visszavinni a könyvet. Ha visszaviszed, akkor szerintem örülni fognak neki, de nem fognak elkérni érte késedelmi díjat. Az elveszett könyvért viszont lehet, hogy szólni fognak.
Szóval én azt javaslom, tartsd meg a könyvet. Ha ilyen sokáig semminemű felszólítás nem érkezett, akkor már nem is fog.
2010. szeptember 13. 14:03
Nem járok. Amelyik könyv nagyon érdekel, azt megveszem vagy megrendelem, mert szeretem, ha ott van a polcomon és bármikor olvashatom, nincs tartozásérzetem, hogy azt vissza kell vinni. Másrészt inkább külföldi könyveket olvasok (főleg nyelvészeti témákban), amelyek nem hinném, hogy magyar könyvtárakban megvannak. Emellett nagyon lusta vagyok ezért külön elmenni valahova, elég amúgy is közlekedni a munkába hétköznap. Arról nem is beszélve, hogy ma már sok minden megtalálható a neten.
2010. szeptember 13. 14:42
|
|
DomciccDekker's bitch |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.03.23. Hozzászólás: 3553 Csatolások: 5834 Azonosító: 123419 offline
|
Idézet (Sally Sparrow @ 2010.09.13. 13:34)
Kedves Domcicc! Ne haragudj, de csak most keveredtem el idáig. Nos, ha eddig az égvilágon semmilyen felszólítást nem kaptál (vagyis hogy anyukád), akkor szerintem már nem is fogsz. Szóval - szerintem - nem muszáj visszavinni a könyvet. Ha visszaviszed, akkor szerintem örülni fognak neki, de nem fognak elkérni érte késedelmi díjat. Az elveszett könyvért viszont lehet, hogy szólni fognak.
Szóval én azt javaslom, tartsd meg a könyvet. Ha ilyen sokáig semminemű felszólítás nem érkezett, akkor már nem is fog.
Köszönöm a választ.
Még egyszer köszi
Sally Sparrow
2010. szeptember 14. 13:42
|
|
|
Idézet (El Mexicano @ 2010.09.13. 14:03)
Másrészt inkább külföldi könyveket olvasok (főleg nyelvészeti témákban), amelyek nem hinném, hogy magyar könyvtárakban megvannak.
Hmm, szerintem sokan csodálkoznátok, ha kiderülne, mennyi minden megvan a könyvtárakban is...
Az internetes katalógus böngészésével nem is kell kitenni a lábad ahhoz, hogy kiderüljön, az, amit keresel, megvan-e az adott könyvtárban.
+ A neten sincs fent minden, akármilyen hihetetlen. Sőt, ami fent van, sokszor nem is biztos, hogy hiteles és megbízható. De ezt pont neked mondjam??!
2010. szeptember 16. 08:36
Idézet (Sally Sparrow @ 2010.09.14. 13:42)
Potyára nem kell befáradni sehová. (Ha meg valaki megveszi a könyvet, a boltba is el kell érte menni...
- Vagy azt ne mondd, hogy Te már nem is intézel semmit személyesen, csak mindent a neten keresztül...
)
+ A neten sincs fent minden, akármilyen hihetetlen. Sőt, ami fent van, sokszor nem is biztos, hogy hiteles és megbízható. De ezt pont neked mondjam??!
Hát az utóbbi időben pedig de.
Azt pedig erősen kétlem, hogy pl. a Nueva gramática de la lengua española (RAE, 2009) vagy pl. a Manual de lingüística románica (Gargallo–Bastardas, Ariel, Barcelona 2007) meglenne bármelyik magyar könyvtárban, de ha neked megér egy próbát, keress rá, kíváncsi vagyok.
Az a baj, hogy nagyon messze van minden onnan, ahol lakom, mert ebben a kerületben nincs semmi; mindenért be kell menni a városba, sokszor a város másik végébe, és mivel így is sokat utazom a melóba oda-vissza (természetesen az is a város ellenkező végén van), így ha nem muszáj, nem utazom, mert így is elég. Tudom, ez csak kifogás, de mint mondtam, nagyon lusta vagyok amúgy is.
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Közös nyaraláson vesznek részt.
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Emiatt féltékeny rá egy kicsit.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Megsérült a híresség.
Jennifer Lopez izmos háttal búcsúzott a koncertsorozatától
Jennifer Lopez izmos háttal búcsúzott a koncertsorozatától
Véget ért a Las Vegas-i show-ja.