Starity

Peerguardian - Kell Ez?

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2006. február 18. 12:15 #1
Crow
Crow
utolsó csillagharcos
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 1230
Csatolások: 456
Azonosító: 445

Szerintetek valós az a félelem, hogy ha fájlcserélős, vagy fájlmegosztásos alkalmazásokat futtatsz, akkor azok a szervezetek, akik ez ellen jogilag fellépnek, összegyűjtik a letöltők-, megosztók IP-címeit, és ez, valamit a log-ok alapján eljárást kezdeményez(het)nek a szegény online user ellen, illegális letöltés és szerzői jogok megsértése miatt?

Tételezzünk egy hipotetikus lehetőséget. Nem mondom, hogy ez igaz, de akár így is lehetne wink.gif :
Mondjuk fél éve használok torrent és DC alapú letöltéseket, fájlmegosztásokat, eddig Peerguardian* nélkül. Nem volt semmi gond, nem citáltak semmiféle bíróság elé illegális letöltés miatt. Tételezzük fel továbbá: tegnap feltelepítettem a Peerguardian 2-t, amin azt látom, hogy (különösen) a torrent letöltések folyamán, átlagban napi szinten legalább 2000 (!!) behatolási kisérletet akadályoz meg a program a jogvédő cégek gépeiről. Ha ez valós! mellow.gif

Tehát a kérdés az: használjon az ember Peerguardiant, és akkor teljes biztonságban érezheti magát, ha netán illegálisan tölt le, vagy teljesen lényegtelen, csak szimulált adatokat látsz, és csak a géped teljesítményét veti vissza a memóriában futtatot IP loggolás és a listával való összehasonlítási művelet???

* Aki nem ismerné: a Peerguardian programot azért találták ki, hogy a jogvédő szervezetek által a te IP-címed kiderítésére indított minden kisérletet megakadályozzon, ezáltal anonimmá teszi a gépedet ezen szervezetek előtt. Ez tulajdonképpen egy olyan program, ami egy folyamatosan bővülő IP-lista alapján kiszűri ezen jogvédő- és segítő szervezeteket.
2006. február 18. 12:30 #2
FlowM@N
FlowM@N
Technical Expert
Hozzászólás: 564
Csatolások: 72
Azonosító: 2
Szép és jó de a DC forgalmát monitorozzák folyamatosan, hiába használsz bármilyen programot......
2006. február 18. 12:57 #3
- törölt felhasználó -    
- Az interneten nem csak látsz, de látszol is (csinálhatsz bármi abrakadabrát ez mindig így lessz) blink.gif

- Előbb a nyavalya van mindig, asztán van rá gyógyszer (védekezések) sad.gif

IMHO tease.gif szerintem
2006. február 18. 13:00 #4
cSuwwi
cSuwwi
új tag
Hozzászólás: 66
Csatolások: 4
Azonosító: 1990
Egy ideje fentvan nekemis a PG2, előtte ipfilter-eztem (már ami támogatta)
Tegnap pl. semmilyen p2p progit nem használtam, mégis látom a blokklistán hogy: BSA-Hungary - 212.40.96.12:1024 dry.gif
2006. február 18. 13:31 #5
Crow
Crow
utolsó csillagharcos
Akkor ezeXerint szerintetek; teljesen felesleges Peerguardiant használni? Esetleg tudtok valami jobbat?
2006. február 18. 14:25 #6
Robin
Robin
사랑해 한국
Hozzászólás: 1831
Csatolások: 978
Azonosító: 736
Sztem felesleges, hisz a letoltes nem torvenyellenes magyarorszagon. Az, hogy mutatja neked a logot majd kesobb, hogy de o latta, hogy feltoltottel, azt tagadni kell, es kesz. Nem tudja bebizonyitani, hogy te voltal, es neked meg nem kell azt tudnod, hogy ez hogy lehetseges. Ha nagyon erolkodnek, akkor ki kell mondani a varazsmondatot: "Biztos hackerek tortek be a gepemre, es azt kihasznaltak ilyenre." Ennyi.
2006. február 18. 15:56 #7
Crow
Crow
utolsó csillagharcos
Köszi mindenkinek a hozzászólást! meghajolo.gif meghajolo.gif beer.gif

2006. április 01. 20:49 #8
evike96
evike96