Tudtommal csak az egyetlen adminisztrátornak van jogosultsága elbírálni és megjelentetni a cikkeket, és ő Freeze.
Nekem eddig az összes cikkem megjelent, akármiről írtam. Szóval biztos, hogy nem a rendszerben van a hiba, hanem bennetek. Kicsit jobban oda kellene figyelni, és főleg elolvasni a cikkírás alapvető szabályait. Aki olyanokat ír, hogy "aszt", az ne is csodálkozzon, hogy nem jelentetik meg a cikkét...
Volt olyan hogy nem adták ki egy cikkedet?
2010. július 30. 22:23
2010. július 30. 22:26
|
|
szeri thalíaRoxitha |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.04.27. Hozzászólás: 1277 Csatolások: 23 Azonosító: 125933 offline
|
az helyesírás szerintem alap..
ha valaki cikket ír akkor legalább letudja írni amit akar mondani, ne az tűnjön fel, hogy nem tud még írni sem..
2010. július 30. 22:29
Idézet (szeri thalía @ 2010.07.30. 22:26)
az helyesírás szerintem alap..
ha valaki cikket ír akkor legalább letudja írni amit akar mondani, ne az tűnjön fel, hogy nem tud még írni sem.. 
Hát szerintem egyelőre te se próbálkozz a cikkírással, mert a helyesírásodnak van mit fejlődnie.
2010. július 30. 22:30
|
|
Vikici |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.05.08. Hozzászólás: 2041 Csatolások: 313 Azonosító: 126670 offline
|
Idézet (El Mexicano @ 2010.07.30. 22:23)
Tudtommal csak az egyetlen adminisztrátornak van jogosultsága elbírálni és megjelentetni a cikkeket, és ő Freeze.
Nekem eddig az összes cikkem megjelent, akármiről írtam. Szóval biztos, hogy nem a rendszerben van a hiba, hanem bennetek. Kicsit jobban oda kellene figyelni, és főleg elolvasni a cikkírás alapvető szabályait. Aki olyanokat ír, hogy "aszt", az ne is csodálkozzon, hogy nem jelentetik meg a cikkét...
--
Én nem szoktam a cikkeimbe szlenget használni,mert szerintem ott nem helyén való.
2010. július 30. 22:40
Idézet (Vikici @ 2010.07.30. 22:30)
--
Én nem szoktam a cikkeimbe szlenget használni,mert szerintem ott nem helyén való.
Nem a szleng használata a legnagyobb probléma, hanem az, hogy a tizenéves cikkírok 90%-a alapvető helyesírási, fogalmazási, stilisztikai szabályokkal nincs tisztában. Nem vagytok tisztában azzal, hogy mikor írjuk egybe az igekötőt az igével, és mikor külön; hogy a vessző, pont stb. után szóközt kell hagyni; hogy a cikk írója nem mondhat egyes szám első személyben magánvéleményt a cikkben, mert a cikknek egy tényszerű közlésnek kell lennie; hogy a nevekhez nem kötőjellel kapcsoljuk a ragokat, csak abban az egy esetben, ha a szó végződése nem kiejtett betű (mivel az egésznek az a lényege, hogy a kiejtés szerint toldalékolunk); és még sorolhatnám. S a megjelenő cikkek 99%-a tartalmazza ezeket a hibákat.
9 felhasználónak tetszik:
Fuller,
Freeze,
xBlondie,
amira17,
cocoselly,
Domcicc,
wannascream,
Dancsy,
Sally Sparrow
2010. július 30. 22:42
|
|
xBlondiefashionista |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 09.11.14. Hozzászólás: 2713 Csatolások: 14045 Azonosító: 112254 offline
|
Idézet (El Mexicano @ 2010.07.30. 22:40)
Nem a szleng használata a legnagyobb probléma, hanem az, hogy a tizenéves cikkírok 90%-a alapvető helyesírási, fogalmazási, stilisztikai szabályokkal nincs tisztában. Nem vagytok tisztában azzal; hogy mikor írjuk egybe az igekötőt az igével, és mikor külön; hogy a vessző, pont stb. után szóközt kell hagyni; hogy a cikk írója nem mondhat egyes szám első személyben magánvéleményt a cikkben, mert a cikknek egy tényszerű közlésnek kell lennie; hogy a nevekhez nem kötőjellel kapcsoljuk a ragokat, csak abban az egy esetben, ha a szó végződése nem kiejtett betű (mivel az egésznek az a lényege, hogy a kiejtés szerint toldalékolunk); és még sorolhatnám.
A számból vetted ki a szavakat.
Vikici, nálad nem a szlenggel van baj, hanem a helyesírással (bár most nem ugrik be, milyen cikkeket küldtél be eddig)...
Egyébként nekem is volt, hogy nem adták ki, de rájöttem, mik voltak a bajok. (Velvetről, Neonról szedtem, stb. Azóta szinte csak angol oldalról írok.)
Egyébként ha elolvassátok a cikkírás feletti sárga részt, és azt betartjátok, nem lehet gond.
2010. július 31. 13:51
|
|
BessieJung Kook |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 07.04.26. Hozzászólás: 15798 Csatolások: 67785 Azonosító: 27941 offline
|
Idézet (Cynthia @ 2010.07.31. 00:07)
Volt, de csak egyszer, ám az nem helyesírási vagy egyéb más hibákat tartalmazott, hanem kissé provokatív lett 
Néha szükség van figyelemfelkeltő cikkre is.
2010. július 31. 15:01
Még nem volt ilyen (mondjuk nem sok cikket írtam eddig
), de szerintem, ha nem kerül ki az nem ok nélkül van.
2010. július 31. 16:23
|
|
joe_rTündérke™ Addict |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 04.10.09. Hozzászólás: 15114 Csatolások: 6612 Azonosító: 44 offline
|
Egészen pontosan úgy néz ki a dolog, hogy az összes moderátornak van jogosultsága a cikkek elfogadására, de a lényeg röviden valóban az, hogy sok esetben azért nem jelennek meg a cikkek, mert egyszerűen kritikán aluli a minőségük.
Az elfogadott cikkekben is előfordulhat helyesírási hiba, elütésből, vagy figyelmetlenségből adódóan, de ezeket is igyekszünk kiszűrni.
Akinek pedig nem fogadtuk el bármely írását, annak nagyon jó oka volt, de mindegyikhez képtelenség az író felé jelezni az okokat, mert mi sem egész nap csak a fórumot felügyeljük, hanem szabadidőnkben vagyunk itt. És sok esetben azért nem válaszolunk egy privát üzenetre, mert nem tudjuk az okát, hogy a moderátorok közül ki, és miért nem fogadta el a kérdéses cikket.
2010. július 31. 16:35
|
|
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Konkrétan nálam ez a cikk nem tetszett valamiért (???) : http://starity.hu/magazin/2708-emese-alma
A cikk "tárgya" pedig személyes ismerősöm úgy mellékesen. Na mindegy.
Nem írok amúgy gyakran cikkeket, mert van jobb dolgom is, de némely témában szívesen "ragadok klaviatúrát". És ha írok valamiről, akkor egy külföldi hír alapján írom, amit én fordítok le. (kivéve persze, ha magyar emberkéről van szó)
A cikk "tárgya" pedig személyes ismerősöm úgy mellékesen. Na mindegy.
Nem írok amúgy gyakran cikkeket, mert van jobb dolgom is, de némely témában szívesen "ragadok klaviatúrát". És ha írok valamiről, akkor egy külföldi hír alapján írom, amit én fordítok le. (kivéve persze, ha magyar emberkéről van szó)
2010. július 31. 16:37
Idézet (joe_r @ 2010.07.31. 16:23)
Egészen pontosan úgy néz ki a dolog, hogy az összes moderátornak van jogosultsága a cikkek elfogadására, de a lényeg röviden valóban az, hogy sok esetben azért nem jelennek meg a cikkek, mert egyszerűen kritikán aluli a minőségük.
Az elfogadott cikkekben is előfordulhat helyesírási hiba, elütésből, vagy figyelmetlenségből adódóan, de ezeket is igyekszünk kiszűrni.
Akinek pedig nem fogadtuk el bármely írását, annak nagyon jó oka volt, de mindegyikhez képtelenség az író felé jelezni az okokat, mert mi sem egész nap csak a fórumot felügyeljük, hanem szabadidőnkben vagyunk itt. És sok esetben azért nem válaszolunk egy privát üzenetre, mert nem tudjuk az okát, hogy a moderátorok közül ki, és miért nem fogadta el a kérdéses cikket.
Akkor elnézést, félre lettem informálva. Nekem maga Freeze írta, hogy csak ő bírálja el a cikkeket, ezek szerint akkor változott a helyzet azóta.
2010. július 31. 16:42
|
|
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Én olvastam már olyan megjelent cikket is, ami teljesen szó szerint ugyanaz volt, mint ami valahol máshol már megjelent, még csak át sem írta az, aki "írta". Vagyis hogy plagizálta.
2010. szeptember 06. 15:52
|
|
Vikici |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.05.08. Hozzászólás: 2041 Csatolások: 313 Azonosító: 126670 offline
|
Én nem szoktam benne "szlenget"írni.Próbálok oda figyelni a helyesírásomra,és amikor befejeztem a cikkemet,bekapcsolom mindig a helyesírás ellenőrzőt.
2010. szeptember 06. 17:44
|
wannascream- |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.05.05. Hozzászólás: 1866 Csatolások: 3203 Azonosító: 126443 offline
|
Idézet (Vikici @ 2010.09.06. 15:52)
Én nem szoktam benne "szlenget"írni.Próbálok oda figyelni a helyesírásomra,és amikor befejeztem a cikkemet,bekapcsolom mindig a helyesírás ellenőrzőt.
Egy tipp: vessző, pont után rakj szóközt.
Amúgy én még ide soha nem írtam cikket. Mondjuk szeretnék, de nem fogok olyan témákról írni, hogy például Selenának tetkója van, mert szerintem ez nem igazán hír.
2010. szeptember 06. 20:02
Azt kérném a cikkíróktól, hogy a Megjegyzés a hírmoderátornak rovatba ne azt írjátok bele, hogy "Légyszi jelenítsétek meg, mert ez fontos" és hasonlókat; hogy mennyire fontos és mennyire van hírértéke, azt majd eldöntjük mi. Ez a rovat az esetleges pluszinformációk tisztázására van, pl. ha egy saját oldaladról vetted át a hírt, akkor azt lehet ebben a mezőben jelezni.
A másik, amit már mindenhol elmondtam, de úgy tűnik, nem sokan olvassák el a cikkek írására vonatkozó szabályokat. Idézném azt mondatot, amely bizonyára sokak figyelmét elkerüli:
"Máshonnan másolt, helyesírási hibákkal teli, összefüggéstelenül vagy pongyolán megfogalmazott, rövid tőmondatokban íródott cikkeket, amik nem aktuális vagy semmilyen hírértékű információt nem hordoznak, nem tudunk megjeleníteni."
Először gondolkodjatok el ezen, mielőtt nekiálltok cikket írni, és utána reklamáljatok, hogy miért nem jelent meg.
S még egy jótanács: ha megírtál egy cikket olvasd el utána még legalább kétszer, figyelmesen, mielőtt beküldöd. Sokszor olyan cikkeket küldtök be, hogy egyszerűen nincs értelme a mondatoknak, nekem kell kitalálni, hogy mit akartatok írni, mert pl. nincs benne állítmány...
A másik, amit már mindenhol elmondtam, de úgy tűnik, nem sokan olvassák el a cikkek írására vonatkozó szabályokat. Idézném azt mondatot, amely bizonyára sokak figyelmét elkerüli:
"Máshonnan másolt, helyesírási hibákkal teli, összefüggéstelenül vagy pongyolán megfogalmazott, rövid tőmondatokban íródott cikkeket, amik nem aktuális vagy semmilyen hírértékű információt nem hordoznak, nem tudunk megjeleníteni."
Először gondolkodjatok el ezen, mielőtt nekiálltok cikket írni, és utána reklamáljatok, hogy miért nem jelent meg.
S még egy jótanács: ha megírtál egy cikket olvasd el utána még legalább kétszer, figyelmesen, mielőtt beküldöd. Sokszor olyan cikkeket küldtök be, hogy egyszerűen nincs értelme a mondatoknak, nekem kell kitalálni, hogy mit akartatok írni, mert pl. nincs benne állítmány...
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Közös nyaraláson vesznek részt.
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Harry herceg és Meghan Markle fotósa elmondta, milyenek valójában
Harry herceg és Meghan Markle fotósa elmondta, milyenek valójában
Sokat dolgozott és utazott velük.
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Emiatt féltékeny rá egy kicsit.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.