Starity

Volt olyan hogy nem adták ki egy cikkedet?

5 oldal 1 2 3 4 5
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2010. július 30. 22:23 #21
- törölt felhasználó -    
Tudtommal csak az egyetlen adminisztrátornak van jogosultsága elbírálni és megjelentetni a cikkeket, és ő Freeze.

Nekem eddig az összes cikkem megjelent, akármiről írtam. Szóval biztos, hogy nem a rendszerben van a hiba, hanem bennetek. Kicsit jobban oda kellene figyelni, és főleg elolvasni a cikkírás alapvető szabályait. Aki olyanokat ír, hogy "aszt", az ne is csodálkozzon, hogy nem jelentetik meg a cikkét...
7 felhasználónak tetszik: szeri thalía, Fuller, ventura, amira17, wannascream, Dancsy, Pandus
2010. július 30. 22:26 #22
szeri thalía
szeri thalía
Roxitha

StátuszKérlek, mondd utoljára, hogy hagyjam abba, és megteszem érted...
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 1277
Csatolások: 23
Azonosító: 125933
az helyesírás szerintem alap.. smileeee.gif ha valaki cikket ír akkor legalább letudja írni amit akar mondani, ne az tűnjön fel, hogy nem tud még írni sem.. smileeee.gif
2010. július 30. 22:29 #23
- törölt felhasználó -    
Idézet (szeri thalía @ 2010.07.30. 22:26)
az helyesírás szerintem alap.. smileeee.gif ha valaki cikket ír akkor legalább letudja írni amit akar mondani, ne az tűnjön fel, hogy nem tud még írni sem.. smileeee.gif

Hát szerintem egyelőre te se próbálkozz a cikkírással, mert a helyesírásodnak van mit fejlődnie. wink.gif
2010. július 30. 22:30 #24
Vikici
Vikici
Hozzászólás: 2041
Csatolások: 313
Azonosító: 126670
Idézet (El Mexicano @ 2010.07.30. 22:23)
Tudtommal csak az egyetlen adminisztrátornak van jogosultsága elbírálni és megjelentetni a cikkeket, és ő Freeze.
Nekem eddig az összes cikkem megjelent, akármiről írtam. Szóval biztos, hogy nem a rendszerben van a hiba, hanem bennetek. Kicsit jobban oda kellene figyelni, és főleg elolvasni a cikkírás alapvető szabályait. Aki olyanokat ír, hogy "aszt", az ne is csodálkozzon, hogy nem jelentetik meg a cikkét...

--
Én nem szoktam a cikkeimbe szlenget használni,mert szerintem ott nem helyén való.
2010. július 30. 22:40 #25
- törölt felhasználó -    
Idézet (Vikici @ 2010.07.30. 22:30)
--
Én nem szoktam a cikkeimbe szlenget használni,mert szerintem ott nem helyén való.

Nem a szleng használata a legnagyobb probléma, hanem az, hogy a tizenéves cikkírok 90%-a alapvető helyesírási, fogalmazási, stilisztikai szabályokkal nincs tisztában. Nem vagytok tisztában azzal, hogy mikor írjuk egybe az igekötőt az igével, és mikor külön; hogy a vessző, pont stb. után szóközt kell hagyni; hogy a cikk írója nem mondhat egyes szám első személyben magánvéleményt a cikkben, mert a cikknek egy tényszerű közlésnek kell lennie; hogy a nevekhez nem kötőjellel kapcsoljuk a ragokat, csak abban az egy esetben, ha a szó végződése nem kiejtett betű (mivel az egésznek az a lényege, hogy a kiejtés szerint toldalékolunk); és még sorolhatnám. S a megjelenő cikkek 99%-a tartalmazza ezeket a hibákat.
9 felhasználónak tetszik: Fuller, Freeze, xBlondie, amira17, cocoselly, Domcicc, wannascream, Dancsy, Sally Sparrow
2010. július 30. 22:42 #26
xBlondie
xBlondie
fashionista
    Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 2713
Csatolások: 14045
Azonosító: 112254
Idézet (El Mexicano @ 2010.07.30. 22:40)
Nem a szleng használata a legnagyobb probléma, hanem az, hogy a tizenéves cikkírok 90%-a alapvető helyesírási, fogalmazási, stilisztikai szabályokkal nincs tisztában. Nem vagytok tisztában azzal; hogy mikor írjuk egybe az igekötőt az igével, és mikor külön; hogy a vessző, pont stb. után szóközt kell hagyni; hogy a cikk írója nem mondhat egyes szám első személyben magánvéleményt a cikkben, mert a cikknek egy tényszerű közlésnek kell lennie; hogy a nevekhez nem kötőjellel kapcsoljuk a ragokat, csak abban az egy esetben, ha a szó végződése nem kiejtett betű (mivel az egésznek az a lényege, hogy a kiejtés szerint toldalékolunk); és még sorolhatnám.

A számból vetted ki a szavakat.
Vikici, nálad nem a szlenggel van baj, hanem a helyesírással (bár most nem ugrik be, milyen cikkeket küldtél be eddig)...

Egyébként nekem is volt, hogy nem adták ki, de rájöttem, mik voltak a bajok. (Velvetről, Neonról szedtem, stb. Azóta szinte csak angol oldalról írok.)
Egyébként ha elolvassátok a cikkírás feletti sárga részt, és azt betartjátok, nem lehet gond.
2010. július 31. 00:07 #27
- törölt felhasználó -    
Volt, de csak egyszer, ám az nem helyesírási vagy egyéb más hibákat tartalmazott, hanem kissé provokatív lett laugh.gif
1 felhasználónak tetszik: Bessie
2010. július 31. 13:51 #28
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 15798
Csatolások: 67785
Azonosító: 27941
Idézet (Cynthia @ 2010.07.31. 00:07)
Volt, de csak egyszer, ám az nem helyesírási vagy egyéb más hibákat tartalmazott, hanem kissé provokatív lett laugh.gif

Néha szükség van figyelemfelkeltő cikkre is. biggrin.gif
2010. július 31. 13:52 #29
Zsüdi
Zsüdi

StátuszBeYoutiful
Hozzászólás: 5217
Csatolások: 231
Azonosító: 124795
Volt, és megértem, ha valami nem megfelelő Freeze-nek...
de néha nem értem, miért nem jelenik meg... blink.gif
2010. július 31. 15:01 #30
- törölt felhasználó -    
Még nem volt ilyen (mondjuk nem sok cikket írtam eddig rolleyes.gif ), de szerintem, ha nem kerül ki az nem ok nélkül van.
2010. július 31. 16:23 #31
joe_r
joe_r
Tündérke™ Addict

StátuszRest in peace Nicky "The Kentucky Kid" Hayden
Hozzászólás: 15114
Csatolások: 6612
Azonosító: 44

Egészen pontosan úgy néz ki a dolog, hogy az összes moderátornak van jogosultsága a cikkek elfogadására, de a lényeg röviden valóban az, hogy sok esetben azért nem jelennek meg a cikkek, mert egyszerűen kritikán aluli a minőségük.
Az elfogadott cikkekben is előfordulhat helyesírási hiba, elütésből, vagy figyelmetlenségből adódóan, de ezeket is igyekszünk kiszűrni.

Akinek pedig nem fogadtuk el bármely írását, annak nagyon jó oka volt, de mindegyikhez képtelenség az író felé jelezni az okokat, mert mi sem egész nap csak a fórumot felügyeljük, hanem szabadidőnkben vagyunk itt. És sok esetben azért nem válaszolunk egy privát üzenetre, mert nem tudjuk az okát, hogy a moderátorok közül ki, és miért nem fogadta el a kérdéses cikket.
2010. július 31. 16:27 #32
- törölt felhasználó -    
nem is egy laugh.gif
2010. július 31. 16:30 #33
Rekahhh
Rekahhh
яεçкłεѕѕ™

StátuszI'm so happy, 'cuz today I found my friends, they're in my head.
Hozzászólás: 2997
Csatolások: 15
Azonosító: 124407
nekem is volt és az tényleg nagyon hosszu volt és 3szor is megpróbáltam. nem tom miért nem adta ki nem volt régi és tényleg hír volt reklamalo.gif
2010. július 31. 16:35 #34
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
Hozzászólás: 10969
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Konkrétan nálam ez a cikk nem tetszett valamiért (???) : http://starity.hu/magazin/2708-emese-alma

A cikk "tárgya" pedig személyes ismerősöm úgy mellékesen. Na mindegy. biggrin.gif

Nem írok amúgy gyakran cikkeket, mert van jobb dolgom is, de némely témában szívesen "ragadok klaviatúrát". És ha írok valamiről, akkor egy külföldi hír alapján írom, amit én fordítok le. (kivéve persze, ha magyar emberkéről van szó)
2010. július 31. 16:36 #35
- törölt felhasználó -    
Nekem is volt már olyan, hogy nem adták ki a cikkem, az egyik végtelenül bosszantott, de hát ez van hiszen nincs hely a Bieberes, a Selenás a Mileys és a többi nagyszerű sztár mellett ilyen semmiségekre.
1 felhasználónak tetszik: Dancsy
2010. július 31. 16:37 #36
- törölt felhasználó -    
Idézet (joe_r @ 2010.07.31. 16:23)
Egészen pontosan úgy néz ki a dolog, hogy az összes moderátornak van jogosultsága a cikkek elfogadására, de a lényeg röviden valóban az, hogy sok esetben azért nem jelennek meg a cikkek, mert egyszerűen kritikán aluli a minőségük.
Az elfogadott cikkekben is előfordulhat helyesírási hiba, elütésből, vagy figyelmetlenségből adódóan, de ezeket is igyekszünk kiszűrni.
Akinek pedig nem fogadtuk el bármely írását, annak nagyon jó oka volt, de mindegyikhez képtelenség az író felé jelezni az okokat, mert mi sem egész nap csak a fórumot felügyeljük, hanem szabadidőnkben vagyunk itt. És sok esetben azért nem válaszolunk egy privát üzenetre, mert nem tudjuk az okát, hogy a moderátorok közül ki, és miért nem fogadta el a kérdéses cikket.

Akkor elnézést, félre lettem informálva. Nekem maga Freeze írta, hogy csak ő bírálja el a cikkeket, ezek szerint akkor változott a helyzet azóta.
2010. július 31. 16:42 #37
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
Hozzászólás: 10969
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Én olvastam már olyan megjelent cikket is, ami teljesen szó szerint ugyanaz volt, mint ami valahol máshol már megjelent, még csak át sem írta az, aki "írta". Vagyis hogy plagizálta. biggrin.gif
2010. szeptember 06. 15:52 #38
Vikici
Vikici
Hozzászólás: 2041
Csatolások: 313
Azonosító: 126670

Én nem szoktam benne "szlenget"írni.Próbálok oda figyelni a helyesírásomra,és amikor befejeztem a cikkemet,bekapcsolom mindig a helyesírás ellenőrzőt.
2010. szeptember 06. 17:44 #39
wannascream
wannascream
-
Hozzászólás: 1866
Csatolások: 3203
Azonosító: 126443
Idézet (Vikici @ 2010.09.06. 15:52)
Én nem szoktam benne "szlenget"írni.Próbálok oda figyelni a helyesírásomra,és amikor befejeztem a cikkemet,bekapcsolom mindig a helyesírás ellenőrzőt.

Egy tipp: vessző, pont után rakj szóközt. biggrin.gif

Amúgy én még ide soha nem írtam cikket. Mondjuk szeretnék, de nem fogok olyan témákról írni, hogy például Selenának tetkója van, mert szerintem ez nem igazán hír.
2010. szeptember 06. 20:02 #40
- törölt felhasználó -    
Azt kérném a cikkíróktól, hogy a Megjegyzés a hírmoderátornak rovatba ne azt írjátok bele, hogy "Légyszi jelenítsétek meg, mert ez fontos" és hasonlókat; hogy mennyire fontos és mennyire van hírértéke, azt majd eldöntjük mi. Ez a rovat az esetleges pluszinformációk tisztázására van, pl. ha egy saját oldaladról vetted át a hírt, akkor azt lehet ebben a mezőben jelezni.

A másik, amit már mindenhol elmondtam, de úgy tűnik, nem sokan olvassák el a cikkek írására vonatkozó szabályokat. Idézném azt mondatot, amely bizonyára sokak figyelmét elkerüli:

"Máshonnan másolt, helyesírási hibákkal teli, összefüggéstelenül vagy pongyolán megfogalmazott, rövid tőmondatokban íródott cikkeket, amik nem aktuális vagy semmilyen hírértékű információt nem hordoznak, nem tudunk megjeleníteni."

Először gondolkodjatok el ezen, mielőtt nekiálltok cikket írni, és utána reklamáljatok, hogy miért nem jelent meg.

S még egy jótanács: ha megírtál egy cikket olvasd el utána még legalább kétszer, figyelmesen, mielőtt beküldöd. Sokszor olyan cikkeket küldtök be, hogy egyszerűen nincs értelme a mondatoknak, nekem kell kitalálni, hogy mit akartatok írni, mert pl. nincs benne állítmány...
2 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, amira17
5 oldal 1 2 3 4 5
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!